Podcast: Nyilvános vetítés 419 : Don’t let your dreams be dreams

Ezúttal nagyobb az egyetértés, rövidebb is az adás kicsit.

Premierek: Terminator Genisys, Magic Mike XXL

Témák:
– Pletyka: Ben Affleck rendezi a különálló Batman filmet 2018-ra.
– A másik pletyka: Viggo Mortensen a Bourne 5 gonoszának?
– Tom Holland (The Impossible) lett Pókember
– ID4 Resurgence
– Hát nem a Hitman lesz az első tökéletes játékadaptáció.
– A Jurassic World már túl az 1 milliárdon. A határt eddig leggyorsabban átlépő filmről van szó így.
– Az Mi5 lesz nyáron az igazi meglepetés? Vagy nem is meglepetés?
– Sicario a Prisoners rendezőjétől
– Wahlberg vs Will Ferrell
– Animációs is jutott a hétre: Kung Fu Panda 3

Megtekintve: Run All Night

Letöltés, RSS, iTunes.

4 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 419 : Don’t let your dreams be dreams” bejegyzéshez

  1. – Hát nem a Hitman lesz az első tökéletes játékadaptáció.
    Szerintem egy játékból adaptált filmnek nem feltétlenül olyannak kell lennie, mint amilyen maga a játék, hanem csak hasonlítania hozzá. Szereplőknek, eseményeknek, ilyeneknek. Olyan hosszú filmet nem tudnak csinálni, mint amilyen hosszú maga egy játék ideje, inkább érdemesebb ráfeküdni néhány alap dologra. Nekem pl. ezért tetszett a Perzsia Hercege, vagy a régi Hitman film, de még a Silent Hill is. Főleg utóbbi. Egyik kedvenc filmem azóta is.

  2. Jó adás volt, köszi újra srácok! Will Ferrell-t első ízben a ’98-as Diszkópatkányokban láttam. Ami akkor még vicces volt mára már nem az, arról nem is beszélve hogy azóta eltelt 17 év a „színész” meg leragadt ugyanazon a szinten.

    A „Béla nagy gyerek” részen jót nevettem :D

  3. Egy kicsi ellenvélemény a Run All Night-hoz. Nem mondom, hogy rossz film volt és szerintem is jól áll még Neeson-nek ez a “rendet vágok” figura (Még ilyeneket! Még!), de mivel nekem egyik nagy kedvencem a Road to Perdition, ezért a végére már sajnos kicsit kínos volt a rengeteg hasonlóság, mintha csak egy régebbi francia film mai modern remake-ét néztem volna. És amikor a végén történtek az események, már csak fogtam a fejem, hogy még ezt is? Ez eléggé rontotta a filmélményt, de ettől függetlenül sem volt erősebb, mint mondjuk a Walk Among the Tombstones, ami szintén egy jobb-közepesebb egyszernézős szint.

    Ez a néhány hasonlóság tulajdonképpen mindkét filmet leírja:

    Spoilerveszély!

    Adott egy maffiózó karakter, akinek a fia véletlenül meglát egy gyilkosságot, amit a helyi keresztapa öntörvényű fia követ el. A maffiózó szembeszállva az addig vele egyébként jó kapcsolatot ápoló keresztapával próbálja menteni a saját és fia életét. A keresztapa semmit sem bízva a véletlenre külsős bérgyilkost is küld a családra. A maffiózó megöli a keresztapa fiát. A bérgyilkos sikertelenül csap le a maffiózóra, miközben az arcán megsebesül. A maffiózó legyőzi, megöli a keresztapát, miközben még egyszer láthatjuk, hogy erős érzelmi kötődés volt kettejük között. A külsős bérgyilkos viszont feladatát beteljesítve végül megöli a maffiózót, aki utolsó erejével megöli a bérgyilkost, megkímélve a fiát, hogy valaha is fegyvert kelljen elsütnie.

  4. Ez a trailer arra volt jó, hogy jobban tetszen a régi Hitman film.
    Mondjuk Olyphant amúgy sem volt rossz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.