Ant-Man (A Hangya): pont olyan, mint sejtettük?

A film szórakoztató, ezt nem vitatom, de ezeket a különálló darabokat kezdi lehúzni a Marvel univerzum.

Ha jól veszem ki, akkor Edgar Wright még az Iron Man-es Phasebe írta a filmet, és amikor végül rendezhette volna, akkor már át kellett írni a forgatókönyvét, hogy jobban illeszkedjen a Phase 3-ba. Itt alakultak ki a “creative differences” és dobbantott a projektből. Jól tette? Vagy csak a 4 író (amúgy 9 credit van a forgatókönyvön) volt képtelen egységeset alkotni?

Rengeteg pozitívum van a filmben, ott kezdeném, hogy ez egy heist movie, és a casting baromi jó. A legjobban Michael Douglas remekelt az öreg hangyaként, viszont Paul Rudd szokás szerint vicces, és Michael Peña szerepében kapunk egy olyan mellékszereplőt, aki ellopja a showt. A legjobb poénok hozzá kötődnek, és az ő jeleneteiből sugárzik az a hangulat, amire célozniuk kellett volna végig.

Mivel popcorn filmről van szó, így nyilván a látvány is számít. Azon mindig vigyorgok, amikor azzal jönnek az Ant-Man védelmében, hogy ez egy kicsi Marvel film, nem várt tőle sokat a stúdió, hiszen potom 150 milliós költségvetéssel bírt. Persze ez az Ultronnál ez kevesebb, na de azért bőven elég a látványra. Ami érdekesebb, hogy tényleg működik a nagyobbítós-kisebbítős akció, főleg amikor a két bogár nyomja egymás ellen. A poénos hangulathoz, ami az akcióból is süt néha, még az is illik, hogy nagyként a kicsiben levő másik tényleg lecsapható.

Akkor el is értem a negatívumhoz, miszerint a forgatókönyv és a vágás katasztrofális volt. Azt nem rovom fel neki, hogy eredettörténet, bár szerintem elég unalmasak ezek mostanra. A nagyobb baj, hogy iszonyat ugrások vannak a sztoriban, csak hogy feszesebb legyen a film és jobban illeszkedjen az univerzumba. Mindezt úgy, hogy közben a “miért nem hívjuk az Avengerst” egész ötletesen lett megoldva.

A legszomorúbb az volt, amikor az érzelmes, karakterépítő jelenetekből sütött az agyonvágás, pl. amikor a csajjal ül a kocsiban miután az kiviharzott a “meetingről” az apjára fújva. De az is vicces volt, amikor a gonosz hirtelen máshol gonoszkodott.. na jó, ebbe nem megyek bele, mert spoileres.

Kicsit itt is azt éreztem, hogy látom a jeleneteket amik miatt sokaknál pozitív lesz a végén a mérleg, de szerencsére nekem is oda billent.

Egyszerűbben jobban szórakoztam rajta, mint mondjuk az Age of Ultronon. A végső akció meg aztán főleg jobban tetszett, mint a városemelgetős epicség. Igazából még a dráma is jobb volt itt, főleg az öreg hangya és a lánya között, Lang problémái valahogy nem működtek annyira – és pár dologból sütött az olcsó húzás illat, például ahogy a szökése el lett sikálva meg ilyesmik.

Mondom, kettős érzés, mert elnézve az Ant-Mant, ha mertek volna még kijjebb menni az Marvel Univerzumból, mint mondjuk a Guardians of the Galaxy első része tette, akkor jobban működött volna, de így is elfogadható lett a végeredmény.

(ui: két button, jelenet van a végefőcímben.)

human
írta
2015. 07. 25. 11:59
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “Ant-Man (A Hangya): pont olyan, mint sejtettük?” bejegyzéshez

  1. nekem bejött a film, igaz amikor bejött az ellenség akkor elkapott a “nemár megiiint” érzés, egyszerűen olyan bénák a marvel ellenségei általában hogy elrontják az egész filmet, de mindenképpen szórakoztató darab megéri megnézni legalább egyszer :)

  2. Nálam a Guardians is középszer, ez ezek szerint alulmúlja azt. Van esély, hogy mégis bejön? Elviszi a hátán a filmet a zsugorodás/akció?

  3. Michael Douglas nagyon durván adta. Robert Redford után a második nagy öreg, akivel óriásit dobott a Marvel.

  4. Vhol meg lehet nezni a stablista utani jeleneteket? En csak az elso lattam, ha jol olvastam 2 volt a vegen.

  5. Igen. Kettő extra jelenet volt. Persze a második jelenetre már rajtam kívül senki sem maradt a nézőkből a moziban. :D
    Ebből egy nagyon jó második rész kreálható, mivel már nem kell bajlódniuk a felvezetéssel ismét.

  6. A Guy Ritchie féle heist movie hangulat nagyon adta, kár, hogy egyébként elég gyenge eresztés volt. Paul Rudd minden esetre működik, mint Ant-Man, jó adalék lett a Marvel Univerzumhoz. Remélem, sikerül többet kihozni a karakterből a jövőben.

  7. Pena hatalmas volt, kár, hogy a film egyetlen üde színfoltját jelentette, egyébként ugyanaz a súlytalan, steril, unalmas Marvel-mű, mint a legtöbb (akinek nem inge – mint az első Vasember és a Guardians – ne vegye magára).

  8. Nekem egyedül az nem tetszett, hogy Scott Lang nem igazán kapott karaktert, kicsit olyan, mint ha ott sem lett volna – ami főszereplőként azért gáz, Paul Ruddra jobban lehetett volna építeni. De amúgy ezerszer inkább ez, mint a fősodros “mindentbele” Marvel megamozik.

  9. Érdekesség, hogy a második rejtett jelenet egyenesen a Civil War-ból származik. :)

  10. Na! Erről van szó! Hátha lesz második rész, bár nem jellemző de hátha ott jobban összejön ami itt nem.

  11. Idén eddig a legszórakoztatóbb film. Jók voltak az univerzumra utalások, nem voltak eröltetettek a karakterek. Tény hogy a főgonosz megint eléggé semmilyen, legalábbis kevés screen time-ot kapott…,

    SPOILEREK
    … meg voltak eléggé átgondolatlan jelenetek, mint pl mikor Pym meg lánya elkezdik Cross termében megbeszélni a terveiket a bemutató után… (komolyan azt gondolták hogy nincs bekamerázva/mikrofonozva…?)

    A komolyság/humor arány meg nagyon jól el lett találva, és az ezek közti átmeneteket is jól oldották meg. Nekem sikerült átérezni Pym fájdalmát amikor részletezte feleségének elvesztését/a tankos meg Thomas mozdonyos részek nagyon ütöttek még úgy is hogy gyakorlatilag közben folyt a dráma.

    Az azért meglep hogy anyagilag egyelőre úgy tűnik hogy a rémgyenge Pixels le fogja nyomni, meglepne egy standalone folytatás, de a postcredit jelenetből kiindulva talán látjuk majd Ant-Man-t a Civil War-ban.

  12. Hatalmas fun a film, nagyszerű szórakozás, nagyon kellemes meglepetés. A Galaxis őrzőit simán veri!! A karakter bevezetése a Bosszúállók közé, illetve az univerzumba is jó volt. SPOILER: Falcon cameo-ja nagyon jó volt, hogy ennyit szerepelt, illetve hogy rajta keresztül lesz majd Hangya Bosszúálló tag. SPOILER VÉGE. Mindenki bátran menjen el rá moziba!

  13. Nekem nagyon tetszett! Én még a premier vetítésen voltam szerdán de már akkor is sok érdeklődő volt! Egy mozijegyet mindenképpen megért a film! Én azt vártam amit kaptam, üde kis film, kellő akció, kellő humor mindegyik a jó helyen. MFU filmet meg soha nem hagynám ki szóljon az akárkiről is :) A Hangya egy szuper kis film, én csak ajánlani tudom! :)

  14. Megérte megnézni, kellemes csalódás volt.
    Remek, szórakoztató filmet láttam. Michael Douglas, Michael Pena jó választás volt.
    8/10

  15. Szerintem pedig ez visszarántotta a Marvelt olyan borzalmakból mint a avengers 2, vagy a thor 2, iron man 3 arra a szintre amit a iron man első része, avengers 1 vagy a galaxis őrzői hoztak.

    Amikor bejöttek a legelső előzetesek borzalmasan féltem attól, hogy a film nagyon komolyan fogja venni magát, ahogyan egy hangyán lovagoló szuperhős megmenti a világot, marha gagyi névvel, hogy HANGYAEMBER. Hatalmas kellemes meglepőéds volt a moziban, amikor kiderült, hogy NEM.

    A kicsit megfásult főgonoszon kívül minden rendben van az egész filmben. Hank Pym remek (nagyon várom már esetleges együttdolgozást közte és Stark között a infinity warban), evangeline lillyt nagyon nem szerettem, szerintem hobbitban borzalmas volt de ez a szerep mintha rá lenne öntve, scott haverjai szerethetőek, a hangyák és scott közötti kémia meg remek.

    Egy nagy nyolc per tíz, szerethető film amit biztosan megnézek még jópárszor ellentétben age of ultronnal..

  16. Egyetértek a leírtakkal. Nagyon élveztem a filmet. Csak akkor lehetett volna jobb, ha az első 20-30 perc nem annyira lassú. Remélem lesz második rész, mert akkor már nem kell foglalkozni az eredetsztorival. A Polgárháborús jelenlétre meg kíváncsi vagyok.

    Tudtam, hogy tetszeni fog a film, de jobb lett, mint amire számítottam.

  17. Nálam közel az egyik legjobb Marvel film és úgy általában az elmúlt idők egyik legélvezhetőbb filmje. Nekem pl a Galaxis örzői egyáltalán nem tetszett nem volt se szórakozató se kimondottan élvezetes az axció vagy a történet. De itt minden kétejem ellenére jól működött az egész. Már most szeretném újra nézni

    Ui.: Valaki le spoilerezhetné a credit sceen-eket mert a barátnőm rosszúl lett és nem bírtuk végig várni

  18. hopkin remélem human nem törli szóval

    SPOILER SPOILER

    Az öreg Hank Pym megalkotta ugyanazt a ruhát mint ami a feleségének volt, és odaadja a lányának.

    A második során meg kapitány és a néger csávó elkapja winter soldiert. Kapitánym egkérdezi hogy ne menjenek-e Tony után segítségért, Falcon pedig azt mondja hogy nem kell mert ismer valaki mást aki segíthetne.

  19. SPOILER SPOILER

    Nekem inkább úgy tünt hogy valami volt a wintet solider karjával. És kell valaki aki megjavitja. Igy jön képbe scott.

  20. Kellemes szórakozás volt. Korábban én is kicsit szekptikus voltam a filmmel kapcsolatban (no nem túl nagyon), de felülmúlt minden várakozást. A főgonosz szerintem is béna, nem jönnek át a motivációi, nincs jól megalapozva. Ezenkívül más problémám nem nagyon volt a filmmel. Talán a vágások néhol tényleg furák, de ez csak utólag tűnt fel, hogy human megemlítette (a legtöbb embernek nem lesz probléma). A casting, és a karakterek nagyon jól sikerült, mindenki szépen illett a szerepébe. És végül nem lehet szó nélkül hagyni a humort. A végén tényleg volt egy-két egész termet megröhögtető jelenet, de előtte is voltak jó poénok.

    Itt is szóba került már sokszor, hogy az a fura a különálló filmekben, hogy nem szólnak a többi Avengernek segítségért. De itt még ez is szépen meg volt magyarázva (lehet direkt az ezzel kapcsolatos kritikák miatt tették bele? :))

  21. SPOILER SPOILER

    Az a jelenet Winter Soldier-el már konkrétan a Civil War-ból származik, és Cap mondja, hogy ne Starkhoz menjenek a jelenlegi állapot miatt (tehát már bőven gebasz van köztük)

  22. Tényleg nagyon jó volt.A trailer alapján nem annyira pörögtem rá,de megérte megnézni.
    Én csak a rajzfilmekből ismertem és szerettem meg a karaktert.
    Örülök,hogy ilyen jól működött filmben is a kései belépő ellenére is.
    Lesz azért helye a csapatban.

  23. Moziban nem tudom máshol hogy volt, de 2D-ben szűk képernyősen vetítették… beletelt fél órába míg megszoktam a két fekete csíkot oldalt. Bár lehet, hogy a miskolci CinemaCity ilyen tahó, a vécével is kezik lehúzni az embereket, azzal, hogy fizetőssé tették.

    Egyébként a film remek Marvel adalék lett, de a vágások sajnos tényleg látszanak rajta (a felkészülős jelenetek jóformán képenként váltva voltak odahányva egymásra) – bővítettért kiált!

  24. Lilly haját meg remélem a köv részig megváltoztatják, m ert ez rettenet volt ezzel a bukósisakkal. Ráadásul öregesebbre lett sminkelve, mint általában… hűvös vénlánynak tűnt.

  25. Én csak most láttam. Aranyos kis film volt, de a csaj egy hűvös, savanyú vénlánynak tűnt. Vele, a karakterrel, a sminkkel, a hajjal valamit kezdeni kell. A film maga olyan AmcsiKapcsi 1 szint, és nem kiált folytatásért. 6,5/10 nálam.

  26. Jó volt, laza kis szórakoztató mozi.

    SPOILER

    Howard Starkot miért nem Dominic Cooper játsz ha már egyszer lecserélték rá?

  27. Eszméletlen jó, mindenkinek ajánlom, aki szereti a képregényfilmeket. Amit leír Human negatív az viszont jogos, de a mérleg tényleg marad pozitív!

  28. davideomome
    Ha ez a szofiztikált válasz nekem szól, akkor megkérdezném, hogy Peggy Carter esetében tudták maszkkal öregíteni a színésznőt, de Howard Stark esetében cserélgetni kell a két tökre nem hasonlító színészt?
    A Marvel eddig figyelt az ilyen apróságokra, ehhez képest nekem ez zavaróan kilógó volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.