Podcast: Nyilvános vetítés 423: Ted 2 és Minions + 3 évesek vagyunk

Rendben, előre leszögezem, hogy a Gone Girl kiment a fejemből a podcast közben. Aki meghallgatja az majd érti, hogy miért ezzel kezdtem. Béla nem volt sajnos, de így is extra hosszú adást kaptatok.

Premierek: Pixels, Paper Towns

3 évvel korábban – Hogy emlékszünk vissza az első hónapunk filmjeire: Amazing Spider-Man, The Dark Knight Rises, Merida, a bátor, Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Total Recall remake.

Témák:
– Így akciózik Bond a Spectreben.
– The Revenant előzetese.
– The Good Dinosaur, nem csak az Inside Out jön idén a Pixartól.
– Minecraft és Emoji, mert Hollywood megújul.
– A pókember írói a vígjátékok világából érkeznek.
– Benicio Del Toro-t a Star Wars: Episode VIII gonoszának?
– A szerencsejáték nem játék? Mississippi Grind előzetes.

Megtekintve: Ted 2, Minions

Letöltés, RSS, iTunes, időpontok.

5 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 423: Ted 2 és Minions + 3 évesek vagyunk” bejegyzéshez

  1. Jó adás volt, köszi srácok. Tetszett ez a kis „múltidőzős” jubileumi megemlékezés a három évvel ezelőtti filmes felhozatalra. A The Dark Knight – Rises emlékei még viszonylag frissen megvannak (a véleményeteket osztom is) de hogy volt Abraham Lincoln: Vampire Hunter az nekem teljesen kiesett. Vajon újabb három év múlva hogy fogtok/fogunk visszatekinteni a mostani nagy Blockbusterekre (Jurassic World, Inside Out, Ant-Man)? Wayne ha majd pótoltad a Terminator: Genisys véleményed azért érdekelne. A megemlítést köszönöm :-)

  2. Nnnna, ez tényleg jó kis adás volt, jó volt a végén ez a “akkor most már zárjuk le” – majd még fél óra elmélkedés :D
    És jó, hogy az Inside out újra említésre került, elő is szedtem a korábbi adásotok, mert akkor még nem hallgattam meg azt a rész, tekintve, hogy utána néztem csak a filmet.
    A Runaway jury tippet pedig köszi! :)
    A negatív spirál dologgal egyet értek, sajnos csak akkor érzem a változás lehetőségét, ha már elér egy olyan ingerküszöböt a dolog, hogy tömegek maradnak el a moziból emiatt, ami tényleg nem most lesz (csak hát becsapós ez… ha jó a reklám és/vagy érdekel a téma, akkor bemész akkor is, ha lehúzza a kritika, és utána már hiába tudod, hogy rossz, már fizettél érte…).

  3. manapság a filmiparban is egyre dominánsabb a merchandising, nincs is ebben semmi meglepő, ezért is megy ez a nagy univerzumépítés, meg szuperhős mánia. add el ásványvizes palackon Thort, tolltartón stb…ez régen is trend volt nyilván, de most már tényleg mintha csak ez menne.

    szerintem manapság egy Forrest Gumpnak is vonakodva ugranának neki egy újabb szuperhős film helyett, mert hiába hozna baromi sok pénzt csak a moziban, a Tom Hanks figurát nem fogod eladni a Happy Mealben. És ami még fontosabb, igazából folytatni sem tudnád (habár ezt így kijelenteni…tuti lenne Dan hadnagy spinoff, Forrest fia, meg Jenny előzmény). szóval valahol itt jön be a képbe az is, amit Human többször említett már, hogy a közepes költésgvetésű, kísérletezősebb filmeknek nincs kerete.

    szerintem azt a plusz 50-70 milliót nem ezektől sajnálják, mert ilyen költségvetéssel manapság nehéz nagyot bukni, nullszaldó lenne a végén minimum – de inkább elverik egy blockbuster marketingjére. még egy kis reklámspot, vagy hosszabb a super bowl alatt stb. erőltetett analógiával kb olyasmi, hogy minek vedd meg a jobb futócipőt, ha annyiért tovább is nyaralhatsz.

    előbb utóbb viszont eljön majd az, ami ezt a trendet is bedönti, pl. a késői 20-as, 30-as korosztály szerintem a mai napig kultiválja a 80-as évek akciófilmjeit, a stúdiók divatoztak is vele ész nélkül sokáig, aztán egyszer csak betetőzött a dolog a Rambo 3-mal, ami után kicsit észbe kaptak és átgondoltak pár dolgot (a világ legnagyobb költségvetésű filmje volt akkor, ez egészen elképesztő).

    manapság meg az is ront a dolgon, hogy egyre jobban gyúrnak a nemzetközi piacra, régen elég volt E.T.-t amcsira komformizálni, de most több ország igényeire kell figyelni, gyakorlatilag egy eredeti mozdulat nincs a sok fókuszcsoportozás, meg nagy liberális felhajtás miatt.

    aztán lehetne ezt a végtelenségig fűzni, filózni…ha pl Feige hirtelen úgy érezné, hogy lead a profitból, és népnevelő célzattal intelligens blockbustereket forgat, amiben komoly értéket közvetít (persze ez is egy másik véglet), akkor nem hiszem el, hogy pár multi (vagy akár politikai oldalról valaki) ne fenyítene rá, hogy azért ezt nem kéne. szépen butítva van a közönség, szuperhősökkel, coca colával, fast fooddal stb…túlgondolva a dolgot :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.