Prometheus 2 = Alien: Paradise Lost

Ez lett hivatalosan a folytatás vége. Gondolom akkor már több Alien téma lesz benne, mint az első részben. Ebben az interjúban szólta el magát. Az építészek (mérnökök?) bolygója elvileg a Paradise, csodálatos hely, ahova ezek szerint megérkezik majd az android és a főhősnő. Plusz még kiderült, hogy lesz engineer/alien hibrid is benne, ha már az Alien 1-ben látható designt nem is kapjuk meg.

prometheus-alien-jpg

Így tippre akkor tényleg a bukás utáni részben lehet szó arról, hogy honnan vannak az Alienek. Vagy majd meglátjuk, a lényeg, hogy az összeillik Scott előző nyilatkozatával.

39 hozzászólás a “Prometheus 2 = Alien: Paradise Lost” bejegyzéshez

  1. Üdv!

    Nekem az jött le a Prometheus-ból, hogy abban a sok “edényfélében” lévő trutyi, amit találtak, átváltoztat minden élőlényt valami agresszív lénnyé amivel érintkezik, ami aztán valami parazitaként tovább megy más élőlényekre, amik szintén átváltoznak valamivé. Az sem lehetetlen, hogy minden edényben más más trutyi volt. Tehát szerintem végtelen számú lény lehetséges. Ebből egy az alien. Nekem ezért a nagy kedvencem a film, mert nem kell feltétlenül kapcsolódni az alien filmekhez. Vagy ha mégis, számtalan módon megteheti.
    Most akkor én értelmeztem félre a sztorit?

  2. A borzasztó első rész után esélytelen, hogy nálam ez moziban nézős lesz, majd valamikor az HBO-n talán…

  3. Továbbra is ott vagyok vele, hogy próbálják kuszálni a történetet, de valahogy nem tudok elsiklani afölött, hogy szándékosan kellett az 1. részben az összes embernek valami orbitális hülyeséget csinálnia ahhoz, hogy a végkifejletig eljussunk.

  4. És most sírjuk vissza azokat az időket amikor egy megbukott fosnak még nem csináltak folytatást!
    Katasztrófa lett ez a szemét.
    Nekem amúgy tökre úgy tűnik mintha ez alapból egy tűrhető film lett volna, csak úgy a felétől az egész stáb minden nap belőtte magát és onnantól fogva azt se tudták, hogy mit csinálnak.
    De nem is az a dühítő, hogy egy nézhetetlen filmet csináltak, hiszen ez csak egy a sok közül, hanem az, hogy képesek voltak az egészet az Alien.. AZ ALIEN!! filmek univerzumába helyezni. Könyörgöm… Ha jó alapanyaghoz nyúl az ember legalább éljen a lehetőséggel..

  5. Én várom, csak az akaszt ki hogy a buta nép hatására megint alien film lesz. Miért nem lehet a fekete trutyi mentén tovább menni.
    Hiszen az első részben nem derült ki mi volt a cél az alkotás közben.
    Örök élet?
    Biológia fegyver?
    Úgy vettem ki mindkettő….
    Szval kicsit sajnálom afele megyünk de várom is….

  6. Engem valahogy nem tud erdekelni, hogy milyen modon “teremtodtek” az alienek. A Star Wars-hoz sem csinaltak n+1 toltelekreszt, hogy hogyan tanultak meg a vukik fara maszni, vagy miert elnek a jawak a sivatagban (meg egyaltalan barki), ha barmikor el lehet repulni egy urhajoval.

  7. @ericghar akkor szar évek jönnek rád mert kurvasok n+1 jön a star warshoz. A prom1 számomra bukás volt. Még nemtom érdekelhet-e a 2. rész.

  8. Szerintem meg eszméletlenül jó film volt, és nagyon várom ezt is. Megnézem moziban helyettetek is. :P

  9. Nekem szintén nagyon bejött a Prometheus, a folytatást meg várom, mint állat. A többire meg szarok egy tonnát

  10. NEEEEEEEEEE! Akkora,de akkora SZ@R VOLT!!!! Teljes arcul köpése az eredeti Alien filmeknek! Ez csak valami “izé”! Köze nincs az egészhez!
    Olyan bosszantóan elbaltázott fércmunka,hogy a legszívesebben törölném az emlékezetemből!

  11. Teljesen jó volt az első rész! Ha letolják mind a 3 részt, akkor fog csak összeálni a kép, ebben biztos vagyok. Amit itt sokan nem értettek a filmnél azok teljesen jól látható módon direkt úgy voltak elhelyezve benne hogy később szépen kibontva ősszeáljon egy egésszé.

    Ennyi.És moziba mindenképp ;)

  12. Nem értem a sok rinyálást, Scott mondta, hogy NEM alien-film lesz. Ez az alien sorozaton semmit sem ront.
    Szerintem meg sima sf filmként nagyon jó volt, én remekól éreztem magam a film nézésekor, a mozi óta meg még 2x megnéztem. Várom a folytatást.
    Egyetlen negatívumkét tényleg azt lehet felhozni, hogy a karakterek a sablonos amcsi klési figuráat és banális cselekedeteket hozták. _Ott a forgatókönyvíró csak előszedte a már kidolgozott paneleket és a filmhez illesztette.

  13. Én is unom már a sok rinyálást az Alien meggyalázásáról! Ez egy másik film, aminek a x+1. része majd kapcsolódik az Alienhez. Ennyi!
    A Prometheusnak voltak hibái, főleg a végén, bár abból szerintem 1-2-t kijavított a rendezői változat. A logikai bukfenceket nem annyira. Viszont hangulata baszottul volt, és az vitte a filmet a hátán. Én nagyon élveztem.

  14. Jó szörny film volt, de halivúdi produkció révén az összes debil karakterklisét beltették. EGytől egyig kb mindenki egy retardált faszként viselkedett. Kivéve a droid. Az csak simán aljas volt :D

  15. Nem tudom ki milyen szemszögből közelíti meg a történetet, de maga az alapötlet (ismét: az “alapötlet”) zseniális. Emberek egy csoportja elindult megkeresni az “isteneket”, és amit a világűr mélyén istenek helyett találnak…. Én nagyon várom, h mit hoznak majd ki belőle.

  16. Hozzáteszem, az első résztől én is többet vártam, de reméljük a folytatásban kárpótolnak majd… :)

  17. Az első rész nem azért volt szar, mert Alien vagy nem Alien, hanem egyszerűen, mindentől eltekintve, mint film volt szar.

  18. Nekem is iszonyatosan tetszett az első rész, sőt kedvenc filmjeim közé sorolom. Tisztában vagyok a hibáival, de a látvány, hangulat és az alaptörténet mindenért kárpótol. Mindig is érdekelt honnan származunk, a földönkívüli intelligens élet, ki teremtett és az ahogy az “Isteneket” ábrázolja zseni. Engem nem is igazán érdekel már az Alien (elég bőrt lehúztak róla és kb. az első rész után mind szar volt, Predatorok meg végkép, ne is hozzák össze őket soha) sokkal inkább a tervezők, az otthonuk, mi történt velük; elég nehéz lesz folyatni, de nagyon várom!

  19. Tényleg nem is zavar, hogy föld legjobb tudósai sírva rohangálnak egyedül egy idegen bolygó idegen barlangrendszerében és midnenhez hozzáűnyulnak mint az amerikai turisták? Kb a Predators szereplői értelmesebbek voltak, noha azok nem voltak se tudósok se kutatók…

  20. Szerintem is jó volt az első rész nem szabad Alien filmként kezelni sokan emiatt akadtak ki mert azt várták, holott el lett annó mondva ,hogy csak kisebb pontokon fog kapcsolódni semmi gond nincs vele szerintem elég nagy az az univerzum ,hogy megférjenek benne. Ez az Engneer-ek és az emberiség kapcsolatáról szól meg talán egy biológiai fegyverről. Az ,hogy a karakterek ostobán viselkedtek szerintem nem állja meg a helyét mert senki nem tudja ki hogyan reagálna mikor egy idegen bolygón egy biológiai fegyverrel állsz szemben meg akkor az Alien-ben is ostobán viselkedtek mikor pl. pont a Kapitány(Dallas) erősködik ,hogy engedjék be őket a fertőzött társukkal akkor ott is ostobák voltak a karakterek?

  21. @Puffin: Nem a világ legjobb tudósai/kutatói voltak, senki sem tudta mire vállalkozik Shaw és Holloway kivételével, a többiek csak a pénz miatt jöttek kb. Sokan még fogadtak is az elején, hogy miről szól az expedíció szóval elég szedett-vedett banda volt.

  22. Az Alien filmeknek (főleg az első résznek) az adta a hátborzongató és nagyon erős hangulatát, hogy fingjuk se volt se a szereplőknek, se nekünk, hogy honnan került oda az a bizonyos űrhajó, miért szállított ilyen szörnyeket és, hogy egyáltalán mi történt.
    Ezt a zseniális hangulat teremtést (az ismeretlentől való félelmet) fogják szépen lerombolni ezek a filmek…
    gratulálok!

  23. Nekem is nagyon bejött az első rész… Nagyon tetszett, hogy magyarázatot kapunk a Space Jockey-ra, és maga a magyarázat is tetszett. Azt valóban aláírom én is, hogy tele volt logikátlanságokkal. De, ahogy az előttem szólók is írták, bármekkora tudós is legyen valaki, nem lehet tudni, hogy egy adott helyzetet egy idegen bolygón, hogyan reagálna le. Plusz… Emberek, ez Hollywood, valamint egy sci-fi filmről van szó. Érdekes, a Star Wars-t senki nem fikázza, mert olyan logikátlanságok vannak benne, hogy pl. az űrbeli csatának van hangja, holott köztudott, hogy “In space no one can hear your scream”, valamint az nem logikátlan, hogy megfordulnak X bolygón, és minden Isten háta mögötti bolygón beszélik, vagy megértik az angol nyelvet. Az angol mindenre megoldás, valóban. :D Félreértés ne essék, Star Wars buzi vagyok, csak direkt érveltem vele, mert népszerű. És szerintem a mindenhol beszélik az angolt (holott még itt, a Földön, sőt Magyarországon sem beszélik olyan túl sokan), logikátlanabb, mint tudósként megérinteni valamit egy idegen bolygón. Pláne abban a szkafanderben fene sem gondolná, hogy az a cuki kis kígyószerű lény pofán köp savval. :D Lényeg a lényeg, nagyon várom a folytatást, biztos vagyok benne, hogy Ridleyék tanultak az első rész hibáiból, és egy minőségi filmet kapunk. :)

  24. a star wars nem sci-fi, a bolygók csak olyanok, mint városok egy westernben. nézd meg az űrodusszeiát, ott nincs hangja az űrnek.

  25. Jobban örülnék, ha inkább jönne az a másik Aliens, amiből már a concept artokat láttuk nemrég, ez pedig egy rendes Prometheus folytatás lenne. Így most valszeg csak ez lesz, ami már se nem Prometheus, se nem még Aliens.

  26. @s: anno a moziban utáltam a 3. részt, de a rendezői változatot megnézve teljesen megváltozott a véleményem róla, jóval egészebb

  27. A Prometheus legalább foglalkozott némi filozófiával, amitől már jobb volt mint az utóbbi idők sci-fi filmjei. Bár a Holdat még mindig semmi nem veri

  28. Bírom azokat a nagy “kritikusokat” akik csak annyit írnak. SZar volt, híg fos Alien meggyalázása……..

    A film nem volt rossz. Klasszikus se. De akinek ez szar annak kívánom ,hogy a sharnknádótól jobb filmet ne láthasson soha többé. (Mielőtt valaki beoltana nem azzal hasonlítom össze)

    Pozitív: Végre egy fasza 18 karikás Sci-fi.
    A főszereplők faszák.
    Az alap történet és a téma telitalálat.
    Cgi és egyéb látvány elem makulátlan.

    Nagatív: -Nem igazi Alien előzmény (Nekem ez mondjuk nem negatív)
    A mellékszereplők sablonosak(Írói hiba)
    A mellék szereplők hülyeségeket csinálnak (Írói hiba)

    Nos remélem mindenki érzi ,hogy a pozitív negatív dolgok nincsenek egy súlyba. Szóval több a pozitív dolog. És mivel a legtöbb negatív dolog az irónak köszönhető ,ezér közlöm mindenki nyugodjon le a p.csába ,mert ő már nincs a fedélzeten.

  29. 20 Devlix:
    “de maga az alapötlet (ismét: az “alapötlet”) zseniális”

    Há hógyne, szerintem is már rögtön az alapötlet (ismét: már rögtön az alapötlet!) zseniálisan logikus, hogy nem Paradise “koordinátáit” mondták el az Engineerek az ősembereknek, hanem egy katonai biológiai kísérletes bolygójuk “koordinátáit” (ami persze az ősemberek idején még simán lehetett akár lakatlan bolygó is, több ezer évről beszélünk…).

    Én korábban nem értettem a Damon Lindelof hate-et, de megnéztem ezt a filmet, elolvastam the-editing-room -os Prometheus scriptet (mindenkinek ajánlom, na az zseniális! :) ), és sajnos megvilágosodtam. :(

  30. Szerintem is király volt a Prometheus, szerintem annyi komment meg fórum nem volt mostanában sehol a találgatásokkal kapcsolatban, mint annál a filmnél. Nagyon várom a 2. részt.

  31. Itt filmbuzin is 633 komment, a mozibemutatós posztnál. Ha megosztó is a film, ez sokmindent elmond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.