Itt a Star Wars: The Force Awakens végső előzetese

Rengeteg robbanás, rengeteg jelentőségteljes mondat, Han, Csubi, fénykardok. Az a helyzet, és jöhetnek a kövek, vagy az egyetértés, de ez a trailer eddig a legrosszabb szerintem. Valahogy pont az érzés hiányzott belőle, nincs “hazaértünk”. Nagyon tipikus előzetes lett, bár epic, de ilyet kap minden blockbuster film. Mondjuk a spoilereket visszafogták.

Nem tört le, hiszen már beszíjaztak a hype trainre, csak nem lapátolt további szenet a kazánba.

star-wars-force-awakens-final-trailer-screenshot

Pár apróság: még tuti lesznek még tv-spotok, de szerintem ennél több jelenetet nem kapunk. A rasszizmust pedig próbáljátok már meg visszafogni, mert kicsit unalmas. A videó a tovább mögött.

Decemberben azért vár minket az elfogyott jegyű mozikba Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Peter Mayhew, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson és Gwendoline Christie. A Disneynek elég csak a pénzünk.

215 hozzászólás a “Itt a Star Wars: The Force Awakens végső előzetese” bejegyzéshez

  1. Nálam meg pont hogy felpörgették a Hype-O-Metert. Abszolute semmit nem lőttek el szerintem. Látványos és jó lett az előzetes. Engem megvettem kilóra. Viszont ezentúl több esetleges SW hírt nem olvasok. Ezentúl. Majd lesz egy “kibeszéljük” post ha lecsengett a premier utáni banzai? :)

  2. Szavak nincsenek milyen elképesztően jól néz ki!
    Jegyek megvannak, más nem számít! :D

  3. Szerintem is hianyzott de nagyon szepen visszafogtak magukat, Luke teljesen rejtve van meg mindig.

  4. Jó kis előzetes ez, teljsen meglepődtem hogy a Sport-tv is levetítette, ugy hogy tök jó volt, ráadásul 2szer egymás után. Nem nevezném egyáltalán tipikus blockbuster előzetesnek, Sőt, messze van tőle, pont azért mert még alig tudsz valamit a történetről, alig beszélnek benne XD. Az egész relytéjes, már már misztikus hogy akkor most mi is van, és ettől csigázza fel az embereket.

  5. A “hazatértünk” dolog helyett kellett már egy kis petárda is. Egyébként az elején mikor lezuhan a csávó Tie Fighter-e akkor most mi is történt? Mert körülötte nem volt se űrcsata se semmi. Pofán vágta az erő és nekirepült a csillagrombolónak vagy hogy sikerült azt úgy összetörni?

  6. Én teljesen egyetértek Humannal. Nézem-nézem, újra megnézem,
    és mintha valami hiányozna belőle. Nem tudom máshogy megfogalmazni, a régi széria érzése. Aki az én korosztályom, 35+ az tudja mire gondolok. A fiatalok már más szemmel nézik, hiszen nem is élhették át, azt amit anno mi régen, talán Náluk a látványosság és a csihi-puhi elviszi a SW-t, de nálam kevés, egyszerűen nem elég. És azt is értem, hogy meg kell felelni a mai elvárásoknak. Bízom még JJ-ben, de ez most kicsit visszavetette a lelkesedésemet.

  7. Szomorú, de egyetértek human. Hiányzott az az érzés. Persze jó meg fasza meg minden, de valóban eddig ez ütött a legkisebbet. De az mindenképp jó, hogy nem baltázták el úgy, mint a Terminator Genisysnél, hogy lespoilerezték a lénydeget. A film mindenképp várós, bár sajna idén már nemigen fogom látni, mert utálok tömegben moziba járni.

  8. nekem kurvara tetszett. jobban felhypeolt mint azok a trailerek amik 3 perc alatt ellovik az osszes puskaport a filmbol.

  9. Alex, amúgy Luke meg nincs teljesen rejtve… Szerintem az egyik jelenetben ő volt R2 mellett azzal a fém kézzel. De lehet tévedek.

  10. Syfy at its best!
    Nem tudom (illetve, de), miért kell bele Ford papa, de a CG-t leszámítva ez a trailer egy…nulla.

  11. Szerintem meg pont a csaj a bamba, inkább ő az aki kevésbé szimpatikus nekem, sőt még csak olyan szépnek sem nevezném, carrie fisher és natalie portmam után mindeképp csalódás. Ettől független a karaktere még lehet jó.

  12. Egy nagy kérdés számomra, hogy a néger srác hogy az ördögbe áll neki már az első filmben lézerkardozni a főgonosszal? Gyorsan Jedi vált belőle? Ki volt a mestere HanSolo? Jedi gyorstalpalót végez két sivatagi rohangálás között?

  13. delkantara: egyetertek, a zene miatt mar kb 20x ujraneztem. Brutaljo.
    Nekem amugy a neger srac is szimpatikus, a vegen amikor kiall kylo ren ellen, sztem kurva jo. vegre nem szokasos vezna jedi

  14. Kicsit adom human véleményét, de ettől függetlenül nagyon várós. Meg persze érthető, hogy rápörögtek az akcióra, mert eddig főleg az érzelmeket és a nosztalgiát használták. Kellett mutatni, hogy lesz itt puskapor is bőven.

  15. Teljesen egyetértek. Tegnap sikerült jegyeket vennem egész nap star wars zenét hallgattam, nagyon megvolt a hangulat, ez olyan semmilyen mint a lost vége, robbantsunk, legyen benne bácsi meg szép néni aztán oké.

    Gambit: NEM FILMES SPOILER, az új star wars könyvben van leírva ami canon.( lost starts nagyon élveztem mindenkinek ajánlom, nincs benne semmi spoiler a filmre) Az a csillagromboló már 30 éve ottvan, rögtön az endori csata után, nem a filmben zuhan le.

  16. “Elek ” :
    egy Igaz ember ugy mondja hogy FÉNYKARD- nem lézerkard. Ezt nem ártana tudnod 35+ – os ;)
    És talán várd meg a filmet és akkor majd választ kapsz, De csak attól mert felkapta anakin fénykardját még nem lessz Jedi, Luke is hadonászott Fénykardal még mielött találkozott volna Yoda-val és bármilyen tréninget elkezdett volna.

  17. Ez egy nagyon szar előzetes volt :( Attól függetlenül meg fogom lesni a moziba, de egy kicsit vissza fogom magam mert nem akarok már nagy elárásokkal beülni erre a filmre se! Nemtom ti, hogy vagytok vele, de a régebbi filmeknek valahogy (és most nem csak a Star Wars-ra gondolok) jobban volt varázsa! A mostaniak meg olyan tucatfilmeknek tűnnek! Szeretek moziba járni de kezd veszteni a varázsábol, mert nagyon meglátszik rajtuk a pénzéség vagy valami ami nem oda való! Nemtom észre vettétek e azt hogy…….?

  18. human-nál van az erő! elképesztő mennyire tudsz hatni a kommentelőkre! ( és minden alkalommal így van ez – tehát gratula hozzá ,jó csinálod a dolgodat)
    maga az előzetes szerintem OK. Nekem is az afro-amerikai srác nem jön be (nagyon izzadságszagú mintha oprah winfrey lobbizott volna érte hogy kell végre egy fekete…)

  19. külső szemszögből (nem vagyok fan) nézve egyáltalán nem nyűgözött le. én vagyok az az 1% filmrajongó, akit meg kell győzni arról, hogy ez egy jó FILM lesz, akkor nézem csak meg, és ez ezzel az anyaggal sem sikerült.

    valóban a legjobb szó rá a tipikus, még ha ügyesen rejtegették is a sztorit, de még mindig úgy érzem, hogy egyelőre a nosztalgia dönt, amikor elindul a zene, akkor megmozdul valami, de a képek nem érdekelnek, szép robbanások, visszautalgatások…azt hittem ezen a ponton már a saját lábán akar majd megállni.

    (p.s.: ettől a film még valószínűleg jó lesz).

  20. * Chiplecsap *
    Igazad van, bocsánat. Tudod ez a lézerkard még akkor égett bele az agyamba, amikor kölyök koromban németül láttuk csak, egy kukkot nem értettünk belőle, valahogy elneveztük hát. Úgy látszik ez hozzátarozik nálam a nosztalgia feelinghez.
    Luke azért nem küzdött meg kapásból apuval. Előtte az öreg Ben és Yoda is tanítgatta. Na de meglátjuk, lehet csak egy képzelés az a jelenet.

  21. Szerintem mindenki bamba, és senki sem az, szerintem gáz a CGI, de egyben OMGOMG, és tutira első nap nézem első vetítésen, már két hónapja megvannak a jegyek, de amúgy óriási bukás lesz…

    :-)

    Ez volt életem legrosszabb legjobb előzetese, azt hiszem.

  22. Elek, azt se tudjuk, hogy erőhasználó e vagy nem. Én ha semmit sem értenék az erőhöz de nekemindulna egy sith lord lehet beleeresztek egy sorozatot a sugárvetőmmel, amikor látszik hogy nem működik de van nálam egy fénykard biztos elővenném.

    Boyaga az alapján amit láttam vagy egy egyszerű rohamosztagos aki már nem bírja tovább amit a Birodalom csinál, és dezertál (előző trailerben látni a bázison robbantgató TIE fightert, most már tuti hogy ő irányitja), vagy pedig egy köztársasági kém. Mindegy, ha én megcsinálnám ugyanazt, akkor valószínűleg be is fosnék, nem hogy lihegnék. Ugyanez vonatkozik arra ha nekemjönne egy sith lord.

    Én már csak abban reménykedem, hogy amikor felgyúl az erdő az csak nem valami új halálcsillag szuperfegyver lesz.

  23. Szerintem meg pont így kell eladni egy jól menő franchise-t! Kevés info-t adagolva, szinte alig tudsz valamit! Ez a trailer meg pont hozta az újabb újdonságokat! Helszínek, karakterek és most még több harc, ami a többiben nem volt! Ez még jobban felcsigázza az embert! Meg a végén a küzdelem! Habár lehet annak szurkolni, hogy a gyerek elveszíti a fejét?! :D Meg úgy reménykedem benne, hogy a szende fejű csaj átáll a setét oldalra, s mégiscsak követik az eredeti sztori folyamot…….

  24. Hát ez azt hiszem egyértelmű hogy jedi lresz bodegából, ehhez azért nem kell nagy jósnak lenni.

  25. Eddig úgy tűnik, hogy az ep I-II-III hibáiból tanultak, és itt nem is látok steril termeket, Jar-Jar-t, króm űrhajókat és 135 fénykardot lengető Jedi-t.
    Minden és mindenki a helyén van, az egész rendben van.
    .
    Egy dolog nem tetszik viszont az nagyon. Kylo arca a maszk alatt. Jó nem kell mindenkinek szépnek lennie tudom de azt a fejet nem tudom komolyan venni.
    .
    Habár nem tudom, hogy jövő decemberig be fogok e kerülni a moziba de ha az kell hát ölök érte.

  26. Nehezen tudom elképzelni, hogy a néger srác túlélje azt az összecsapást az erdőben….

  27. Scorpion feltehetőleg az csak valami álom, szerintem itt a trailerben amikor pirosan robban minden az erdőben az az a havas kék erdő.

  28. Amúgy, arra senki sem gondolt, hogy alapból rejtegetik Luke-t, s talán, ismétlem talán, mivel sokak szerint is, meg szerintem is, ahogy a néger srác a végén kiáll ott a fénykarddal, az egy véleményem szerint típikus kezdő bamba kiállás!! Tippemre a sztori végén összetalálkoznak a fiatalok a sith-el!

    Beszéd-csata-beszéd-valaki elhullik (nem kockáztatom be, hogy Ford)-végső beszéd (vagy átállsz a setét oldalra vagy meghalsz)-fight-egyszercsakzavarazerőben-kopp-koppremeteLukeutolériafiatalokat-figthsithvsjedájj-sithdarabkákmindenhol-vége

  29. nekem is lézerkard volt, tököm tudta mi a pontos neve. úúú lézer és kard! anyám!:D
    jó lesz ez!:D
    nem tudom miért kell csinálni ezt a fekázást…

  30. @szpojleres mókus

    Nem a halálcsillagra értettem az ütközést hanem a Tie Fighter-re. Összetörve zuhan a bolygó felé úgy körülette nincs semmi.

  31. Én azt mondom, hogy a végén a feka srác Oscar Isaac karakterével harcol…. Valahogy hátulról nekem úgy tűnik, a haja is olyan hullámos forma, nem tudom… Korábban van egy jelenet, ahogy Adam Driver erővel basztatja Isaac-ot, aki véres fejjel nyög. Lehet valami mind trick vagy mit tudom én mi és átállítja a sötét oldalra…

  32. Mace Windu nem szinesbőrű volt? AKkor ez az új csóka miért ne lehetne az? Egyébként meg egy rakás fajból kerültek ki jedik, miért pont néger ne lehetne?

  33. “Elek says:
    2015. October 20 at 07:53

    Szerintem aki elveszti a fejét az Luke lesz.”

    Szerintem is.

    Nekem tetszett. Bár a főgonosznak kicsit gáz a maszkja. :)

  34. Az erdős robbanás számomra egyből úgy jött hogy az valami álon, de szerintem a fénykardozás is. És van egyx oyan érzésem, hogy a sátrak között Luke-ot fejezi le az emberünk.

  35. De Luke a csajnak magyaráz, hogy benned is megvan az erő, mivel anyádban is megvan! S mikor képzik ki a négert?! Kíváncsi leszek, hogyan tudják azt kibontani, hogy miként járja át az erő a négert, s lesz belőle jedi!! Mert talán az izgalmasabb lenne, ha végre egy lány is harcolna, nemcsak egy fiú! S ahogy a bemutatóban bevillant képeken a csak elég jól bánik azza a bottal, csak kár, hogy nincsen vagy nem lesz kialakítva neki egy kétágú fénykard! :/

  36. Hamár a sisakja nem olyan jó mint Vaderé volt, akkor nyírja ki Luke-ot és minden néző gyűlölni fogja. Főgonosz felépítve.

  37. Megnéztem kétszer, és a látvánnyal és csatajelenetekkel szerintem nem lesz gond. Amit veszélyesnek érzek az a színészvezetés. Nem láttam a trailerben egy természetes mozdulatot sem, csupa póz, meg szép beállás a kamerának, pont az ezerszer elhasznált fajtákból. Az első 3 SW film többek között az egyszerűségtől műkődött, nem voltak epik beállások, nem volt túltervezve a színészet, a főszereplők természetesek és szerethetők voltak. Meglátjuk.

  38. jan: Samuel Jackson jó arc és szimpatikus volt, mint ahogy a Landot játszó Billy Dee Williams is. De ez a Boyega abszolút nem szimpatikus. Ez attól független, hogy piros, kék vagy fekete a szine. Csupán ennyiről van szó.

  39. Hagyjátok már abba a megbélyegzéseket! Ha valakinek nem tetszik Boyega feje, vagy ahogy játszik, akkor rögtön rasszista?? Fúúú, de unom ezt… Semmi baj a bőrszínével, Windu és Lando is cool volt, de ez a gyerek eddig nem adta el magát, és kész! Remélem a filmben megváltozik a véleményem…
    A trailert meg szégyen szemre reggel elfelejtettem megnézni a nagy rohanásban, úgyhogy félreálltam a kocsival és telefonon (tudom!!!!) néztem meg… Nem tudok róla véleményt mondani így egyelőre…

  40. Boyega szerintem is irdatlan rossz casting. Itt a trailerben is ahogy hátulról mutatják a dűne szélére lépve, basszus még menni se tud normálisan, úgy lépdel ki oda mint aki beszart. Gondolom megkapta utasításban, hogy elcsigázott és zaklatott vagy, mert lezuhant a géped, aztán ezt sikerült kicsiholnia magából. De az arcjátéka is egyszerűen amatőr (vagyis nincs is neki, csak grimaszkok). Remélem elkötik a zsálát ebben a részben :)

  41. Nem hinném hogy Luke meghal, ő alakítja újjá a jedirendet, első filmben nem hinném h meghalna.Mondjuk a csaj nagyon sír benne 1:45-nél ott lehet valakit elveszít aki fontos neki. A 1:23-nál kik azok akik úgy körbeállják a sith-et. Csak nem több sith lesz a filmben, több mint 2.Mert eddig egyedül mentek neki a sithek az ellenfélnek.Amúgy ezek a havas erdős részek lehet h látomások, mint mikor Luke elmegy Yodahoz és a barlangban megküzd Vaderrel. Nekem amúgy nagyon tetszett az előzetes, szerintem inkább a régi trilógiára hasonlít minth az újra hasonlítana.

  42. Úgy látszik, aki szerint Boyega, vagy ki, alkalmatlan, vagy az előzetes alapján nem illik a képbe, az rasszista, ez alól nem lehet kibújni. Az nem mentség, hogy Mace nagy kedvenc, Lando is rendben volt, Wasington, Snipes, Murphy, Smith, stb filmjein nőtt fel az ember fia, ezt a mókust szeretni kell, vagy kitaszított leszel.

  43. Egyetértek human-el, ebből hiányzott pár dögös képkocka amire abszolút nem számított volna senki, de mégsem spoilerez el semmit. Nem volt rossz, de nem igazán késztet arra, hogy moziba rohanjak kezem lábam törve. Úgyhogy eldőlt részemről, ez majd januárban nyugodt körülmények között tekintem meg.

    (Az “ébredő erő” srác szerintem is rossz kaszting, remélem a film közben változik majd a véleményem pozitív irányban, mert őt nézni még 2 részen át mint a hős jedi…)

  44. Most hogy így jobban megnézem, van esély rá, hogy bodega lesz kinyírva.
    A csaj amikor sír nagyon, ugyanaz a környezet, mint amikor fénykardoznak a végén. Csak az a kérdés, hogy ennyire megsiratná a csaj az újdonsült útitársát, mr. unszimpatikust?
    Mért gondolom úgy, hogy ezzel a sráccal hosszú távra, több filmre terveztek.
    Sokkal logikusabb, hogy elkezdik kivezetni a régi nagy öregeket.
    Ezért is tippelek Luke-ra a képkockák alapján. Na meg R2D2-ra is.
    Mert ugye itt van helyette az EB focilabda droid.

  45. Mekkora már, ahogy fénykarddal a kezében ijedt arccal elkezd hátrahőkölni a sith lordtól Boyega. Könnyebben bele tudtam élni magam, mint a prequel-kardozások folyamatos májerkedésébe.

    Rey Solo meg instant szerelembe esés.

    És most sírok egy kicsit. :D

    PS.: Human szerintem is ki vagy égve egy kicsit a filmekből, nem ez az első jele. :(

  46. Nekem meg egy olyan sanda gyanum van, hogy ezért is rejtegetik Lükét mert ott a havas jelenetél nem sok esélye lesz Finnek, és akkor beköszön a Jedi aki segít majd neki simán eltudom ezt képzelni, és nem hiszem, hogy álom lenne.

  47. Szerintem baromi epic! Az érzés is megvan simán a zene is hozza a feelinget. Vagy túl nagyok az elvárások pedig ez csak egy trailer vagy muszáj valamit kritizálni. Legalább nem lövik le a poént mint a legtöbb film trailerében.

  48. Remélhetőleg a film eleji bevezetőben szépen leírják nagy sárga betűkkel pontosan mi történt az uralkodó legyőzése után!!

  49. Nekem ami furcsa volt, hogy mennyire mély és nem igazán nőies a hangja a női főszereplőnek. Valamint borzasztó idiótán szólal meg a maszk mögül a főgonosz, mintha valami amatőr SW rajongói filmből szalajtották volna. Nem elég impozáns. Utóbbin remélem még dolgoznak kicsit a hangtechnikusok.

    Attól, hogy Finn fénykardot ragad még nem válik Jedivé. Valószínűleg csak mint fegyvert tartja maga elé védekezésül.

    Ami viszont továbbra is rejtély számomra, hogy hány újoncból lesz Jedi. A képek azt sugallják, hogy Finn-ből, de ő színesbőrű.
    Viszont valaki másból (is) kell lennie, hiszen Luke arról beszélt korábban, hogy a családját átjárja az Erő, ezért valamelyik rokonában szintén meglelhető, aki gondolom nem Finn.

  50. Az erdőben Finn még nagyon nem áll készen. Összevissza bukdácsol. Tippre akkor fog megjelenni Luke,hogy megmentse,de ezzel az életével is fog fizetni. Nagyon várós! :)

  51. Nekem tetszett, hogy nem lőnek el mindent egyszerre és a film történetét se adják ki 100%-ban mint pár mai trailer. John Boyega tényleg elég irritáló, hisz nem látom benne azt színészi erőt amit pl Samuel L. Jackson képviselt. Nem azzal van baj hogy afro amerikai hanem a színészi kvalitásaival. Reméljük a teljes film ezen változtat.

  52. Szerintem hangulatos volt, a zene miatt még jobban is tetszett, mint a korábbi teaserek.

    Már gondolkodok az elővételen, pedig vidéki kis moziba nem ez a jellemző, de attól tartok itt is muszáj lesz, ha a premier hetében akarom látni.

  53. Jó olvasgatni a teóriákat, még akkór is ha sokan tévuton járnak. :) Én sajna sikeresen elspoilereztem magamnak pár poént amit nem akartam, de mostmár mindegy.

  54. Első két megtekintésre én is ezt éreztem,hogy na ez nem fogott meg. Na most harmadikra megnéztem egyedül és láss csodát működik! :) Jó lesz ez! Lehet nem váltja majd meg a világot de nekem az már bőven elég,ha az előzmény trilógiánál jobb lesz. (Magyarul végre rájönnek,hogy nem csak 6 évesek nézik a Star Wars filmeket)

    A jegyek már megvannak, sajnos csak dec.21.-re de a cinemacity töketlenkedés mellett ez még egész jó eredmény.

  55. Totál hidegrázós nekem, a zene, a képi világ, minden nagyon egyben van. Számomra ilyen egy EPIC előzetes.
    Szerintem semmi gond nincs Boyega-val. A focilabda droid viszont érdekes. :D

  56. Nekem is csak az első rész volt túl gyerekes, a másodikban a szerelmi szál lett szar, de minden más rendben van azzal a trilógiával. Persze jobb lett volna több fizikai háttér kevesebb CGI-jal…

  57. No, én máshol néztem meg az előzetest, de ez nálam sem ütött az előzőhöz képest. Nekem kicsit túlságosan JJ-s a fényképezés (oké, nem a lens-flare-re gondolok, bár abból is volt egy bitang nagy, de azt én is csak kb. azóta szúrom ki, mióta mindenki ezen lovagol).

    Egy rohadt pillanat nincs, amikor állna a kamera. Vagy pörög, vagy forog, vagy zoomol, vagy svenkel, de nincs egy momemntum, amikor csak úgy le lenne téve. Pedig ha megnézitek a korábbi filmeket, az űr-akció részeket leszámítva nagyon statikus az egész: képeket, beállításokat komponáltak, amiket sokszor ezekkel a régen honos, mesélő-jellegű áttűnésekkel választottak el.

    Jó, hát ez egy mozgalmasra vett előzetes, de így egy Michaeé Bay-film hatását kelti, aki nem tudja, hogy mikor kell visszafognia magát, ezért minden egyes képkockát kúlra akar megcsinálni.

    Az a kifejezés jutott egyedül eszembe valami miatt, hogy “olcsó”.

  58. Nekem úgy tűnt hogy vmi robbant Finn hajóján a rombolótól távol, azért sérült meg. Talán vki megpróbálta likvidálni.. mert nem bírta a hülye fejét a sisak alatt :D ?

  59. 1:40-nél, aki kéjesen megsimogatja R2D2-t az nem Luke? Nekem még régebbről ilyen információim vannak!

  60. Chiplecsap: “az előzmény trilógiával sincs semmi baj”

    Persze,hogy nincs. Jobb mint az eredeti. :)

  61. Finnből csak lesz jedi – gondolom a folytatás szól a kiképzéséről – ebben a részben még csak ismerkedni fog a dologgal. A narrációhoz pont úgy vágták a képeket, hogy Poe a sötét oldal (Kylo elmetrükkje?) és Finn a jedi (Finnt megtámadja Kylo, de Luke közbelép, Kylo elmenekül?) és az igazi nagy durranás majd a csaj lesz aki fénykard nélkül (öreg Palpatin stílusban), csak az erővel tolja a rohamosztagosok ellen (?? – persze ő is csak majd a folytatásokban).
    LEGYENÍÍÍGY :D

  62. Már az első trailerben a robotkéz, ami simogatja az Luke-é! Meg hát eleve a hang is! S nem az első trailerben van, hogy egy romboló dokkolóhangárjában egy vadásszal valaki szétlő mindenkit?! Szerintem ott sérül meg Finn hajója, s ott vannak a bolygó mellett! De akkor vajon miért menekül?! Dezertál, gondolom, de miért is?!

  63. Amúgy Solo is fogott fénykardot, mikor nem tudta Luke-ot vodkával felmelegíteni, ezért jobb híján bebugyolálta a kizsigerelt hátasába. Itt meg sokan értetlenkednek, hogy Finn kezében mit keres a gyilok, ha egyszer még csak szeretne jedi lenni. Az EpIII. után annyi gazdátlan spádé hevert szanaszét, hogy az
    még a feketepiaci árakat is lenyomta. Akárhonnan lehet neki.

  64. Az lesz az új háttérképem amikor Kylo-ék áznak az esőben! Szerintem nincs félni valónk, lesz itt minden: we are home, dráma, tűzijáték!

  65. Külföldi fórumokon olvasni lehetett egy szivárogtatást ,hogy nem ez lett volna a trailer vége. Sokan írták ,hogy hiányzik valami epic.

    Spoiler:

    A végén egy Luke vs Snoke párbaj vagy szópárbajjal (ez ködös) záródott volna. Epicebb lett volna de megértem a döntést. Nem akarták a két karakter felfedni.

  66. Finn lehet Mace Windu fia is akár. Vagy bármely előbbi Jedi-é, akit még nem ismerünk. De a csajszi is lehet erő-érzékeny, hisz az “Ébredő Erő” arra enged következtetni, hogy nem csak Kylo-ban ébred az fel, hanem bizony másban is.
    Rasszista meg nem attól leszel, hogy egy színészt nem tartasz szimpatikusnak, hanem hogy a rasszával emlegeted, nem pedig a nemével. Neked sem mondja senki hogy “fehér”, vagy “hispán”, neadjisten “mesztic” vagy “mulatt”.
    2 percnyi anyagot láttunk egy 2 órás filmből, s ebből a 2 percből alig negyedében szerepel Boyega, hogy a jó életbe tudjátok ennyire beskatulyázni ennyi screentime alatt? Lehet hogy ő lesz a legszimpatikusabb szereplő az egész filmben, who knows?

  67. Boyega valóban nem való képernyőre, ez a casting mellé ment úgy rendesen. ettől még a film jó lesz.

  68. De tényleg érdekelne, na ha rossz színész…azt miből sikerült leszűrni? Láttuk összeadva 10 másodpercig. Melyik másodperc volt az, ahol olyan unszimpatikus, rossz színésznek, vacak karakternek tűnt?
    Én ugyanis nem jöttem rá ennyi időből. Az hogy Liheg, meg bambul….istenem, a régi trilógiából is bármikor mentek ki képet, amint Luke bambul…vagy épp liheg.

  69. Nekem kicsit langyos volt az elozo, libabort es bekonnyezest okozo masodik teaser utan. A zene fura, nem tudtam eldonteni, hogy ami megy az az akar lenni, ami az original trilogyban nem tudom mikor, de a Revenge of the Sith vegso jelenetei kozul az alatt van, amikor Organaék megkapja Leiat? Meg biztos vagy tizezerszer ujranezem, lehet jobban fog tetszeni.

    “BOYEGA LEZERKARDOT HASZNAL”:
    Han Solo az Empire Strikes Backben hasznalta Luke fenykardjat, amikor a Tauntaunt vagta fel, csodalkozom, hogy ezt meg senki sem emlitette. Tehat ezek szerint nem kell, hogy atjarja az Ero a hasznalot. Pedig vmelyik non-canon tortenetben ugy tudom, volt arrol szo, hogy a fenyt igazabol az Ero taplalja, vagy valami ilyesmi, akinek remlik valami, az ne tartsa vissza.

  70. Szerintem semmi gond a castinggal. A Star Trek sokkal rosszabb volt a debil Spock-kal a főszerepben. Just sayin.

  71. Nekem tetszik, hogy sok ismereteln – számomra ismeretlen- színész lesz főszerepben. Nincsenek előítéleteim előző filmjeik miatt.

  72. “Pedig vmelyik non-canon tortenetben ugy tudom, volt arrol szo, hogy a fenyt igazabol az Ero taplalja, vagy valami ilyesmi, akinek remlik valami, az ne tartsa vissza.”

    Legutóbb ilyesmit a Dark Horse képregényeiben láttam (az utolsó licenszelt képregények voltak, mielőtt a Disney megvette volna a franchiset), de ott is a film eseményei előtt 40,000 évvel történt dolgokról van szó, és a fénykard elődjéről (amit ráadásul csak a sötét oldal tudott táplálni).

  73. #Bandido, igazad van, hisz hogy máshogy mehetne egy nettó negyvenfokos sivatagbolygón, mint izzadva, nem? Az senkit nem zavar, hogy a FEHÉR lány is csatakos és poros-homokos az izzadtságtól. :D

    #Zé: A kardot, ami szablya, nem az erő táplálja, hanem a markolatba rejtett energiaforrás. A fókuszáló kristályt, amitől lesz neki pengéje, na azt szokták így erővel felkutatni, vagy a sith-ek, s később a Birodalmiak esetében, mesterségesen előállítani. Van ezerféle változata, volt akié csak akkor működött, ha az ő kezében volt, volt akié víz alatt is, és most lesz akinek sikerült “keresztvasat” is szerelnie rá :) A Rebels animációs sorozatban a kékhajú srácnak egy mini-lézerpisztollyal van egybeszerelve.

    SPOILERES angol nyelvű trailer analízis:
    http://screenrant.com/star-wars-7-trailer-3-analysis/3/

  74. Az, hogy nincs benne a végén a Luke, legalább nem lőtték le a poént! S az eredeti sztorikban is úgy van, hogy több humanoid lényben “felébred” az erő! Nem csak a Luka, vagy Lea gyerekeiben!

  75. Hát, az hogy a srác Mace Windu kölke sztem totál kizárt… :D
    Egyrészt egy Jedinek nem lehet családja, nem az volt? Csak Annakin szegte meg a törvényt..
    Másrészt, ez a Bodega mennyi idős lenne? 20-25? Menniy idő telt e a 3. és 4. között? 20 év? Most szintén 20 év, szóóóval ha Mace Windué lenne, minimum 50 év körülinek kellene lennie :D

  76. dark:

    Mace Windo legfeljebb csak talpmasszázst ad… ja, várj, keverem itt a dolgokat ;)

  77. Ezek szerint ez most SPOILER lehet, de csak én tudok arról már több mint egy fél éve, hogy a csaj, azaz Rey teljes neve Rey Solo? Han és Leia lánya. Hopp hát akkor csak nem csurdogál egy kis Skywalker vér az ereiben? ==> erőérzékenység!
    Nem volt nehéz rájönni, hogy a főszereplők közül csak Han nem érzékeny az Erőre.

  78. #dark: csak Yoda idejében volt “tiltott” a házasság. Később Luke nem tiltotta, ahogyan Yodáék előtt sem volt tiltott. Igazából csak nem volt ajánlatos, mert elvonta a figyelmet. Ahogyan az erőérzékeny generációk létrehozása sem volt ajánlott, de ettől függetlenül bőven előfordult. A gond itt csak az, hogy a Disney törölte ezeket, mint kánont, tehát nem fogad el igaznak egy eddig kiadott regényt és előtörténetet sem.
    Ebből kiindulva köthető lehet Mace Winduhoz Finn karaktere. De akár Lando-hoz is, miért ne? Durván 30 év telt el a hatodik epizód után. Mace Windu nem halt meg, a Rebels traileréből ez már kiderült. Nem tudjuk milyen faj tagja az SW kánonban, így azt sem tudjuk, nemzhet e gyermeket. Ez scifi, szóval ne “Földiben” gondolkodj :)

  79. Érdekes, akkora a hype, hogy szerettem volna NEM SZERETNI ezt a trailert, de az a vicc, hogy leszámítva a gyenge kezdést és lensflare mániáját JJ-nek (ami baszdki már ennyiből átjött) ez egy klassz előzetes. Ez eddig nagyon ígéretesnek tűnik. Az Episode 1 ehhez képest egyelőre kanyarban sincs.

  80. Éjszaka felkeltem, azért hogy ne maradjak le semmiről se, de ahogy megnéztem az előzetest 2 percre rá már aludtam is… nem nagyon pörgetett fel. Maradok az eddigi előzeteseknél :D

  81. #MStipee

    Ééééés, vajon a filmek figyelnek egy most készült soroaztra?
    Értsd a filmet mikor kezdték csinálni? Két 3 éve?
    A sorozat meg most hozta elő, hogy Mace él… (WTF, ez is hogy már??) ami kb. 1 év körüli ötlet lehet…?
    Én hamarabb mondanám, hogy Landohoz lehet köze, korban közelebb állna hozzá…
    Bár más fekete ember is lehet a galaxisban rajtuk kívül :D

    Én amúgy abban se vagyok biztos, hogy lesznek jedik…rohadt nagy kuss van körülöttük… a Disney kukázott mindent, és ebben az időben a régi kánonban már javában voltak jedi képzések… mivan ha itt megmaradt az a kor, ami a birodalom évei alatt… egy jedi sincs sehol, mint akkor…?

  82. #dark Figyelnek, mert a Rebels is Disney sorozat, így kánonnak kell, hogy számítson. Már ha jól értelmeztem a Disney vezér hölgy szavait. A Rebels a Clone Wars után nem sokkal játszódik, de még elvileg a negyedik epizód előtt, így történhetnek benne dolgok, ami kihat későbbi eseményekre – szóval illene összeegyeztetni a sztorivonalakat a filmben és a sorozatban.
    A Windu szál csak feltevés, ahogyan a Lando is, azt sem tudjuk, Luke kinek mondja hogy a családjában valakinek megvolt az erő-érzékenység, közel sem biztos, hogy Finn-nek. De ha mégis Finn-nek mondaná, ahogyan te is mondtad, sok ember él a galaxisban. Bármely (eddig ismeretlen) fekete bőrű erőérzékeny figura leszármazottja lehet :)

    Más: a trailerben a második mondat csak szerintem Gwendoline Christie hangja?

  83. Nekem tetszik, hogy nappal is lesznek csaták…
    Az új jedi hmm…..nem az a baj, hogy fekete (Mace windu is az volt), de találhattak volna jobb afroamerikai szinészt is szerintem. Remélem a film megnézése után változik a véleményem…
    Várjuk a decembert!

  84. “MStipee”

    Nem. Az a főszereplő csaj hangja. Ő is meg Gwendoline C is Angolok.
    Szóval ugyanazzal az akcentussal beszélnek.

  85. Lehet én vagyok 30 éves fiú létemre kicsit érzelgős, de a zene + a régi szereplők könnyt facsartak a szememre. Akarom most! ;)

  86. Bár a jeleneteket lehet tipikusnak nevezni, de Leia (feltételezem) monológja naggyon jóóóóó volt. Főleg a végén, az erő hívogat, csak enged be…
    Egy új generáció születésének lehetünk tanui nem sokára :), ez azért izgalmas.

  87. a trailer kurva nagy, jobb, mint az eddigiek. gyönyörű íve van, titokzatos, látványos, hangulatos. és jönnek a kérdések, hol van Luke, mester nélkül hogy bukkant elő az új sith (ha az egyáltalán), miért kalimpál fénykarddal az új szereplő, ha a jedik már csak a legendákban élnek… és egyáltalán az EPVI vége után akkor minden maradt a régiben? nagyon jó, hogy úgy érzem kevesebbet tudok, mint a trailer előtt. :D rögtön visszarántott a régi-régi SW hangulatba, ami az I-III-ból sajnos teljesen hiányzott. és most érzem csak mennyire, és mekkora hatalmas bűn volt az a hármas Lucastól.

  88. Quanton: “Pontosítok, többszöri megnézés után, már bőgök.:D”

    Hallod, most néztem meg tizedszerre és már én is közel állok hozzá. :) Kiráz a hideg!

  89. csuszu1, totoro: lehet nem szeretni, de aki annyit ír, hogy”liheg a büdös néger” az rasszista, aki megfogalmazza, hogy mi a baj az teljesen más. Eskü amikor lenéz a városra az nekem is furcsa volt

  90. Oké, tegnap elindult a jegyértékesítés, és bakker, az egy dolog, hogy a pesti IMAX-ban nincs egy gombostűnyi hely se, a de hogy már Szegeden sincs nagyon hely? WTF? Pesti barátokkal akartam megnézni, honnan kellett volna tudnom, hogy 2 hónappal a premier előtt 1 nap alatt elkapkodják a jegyeket?? Én tudom, hogy a SW nagy rajongótáborral rendelkezik de tényleg ekkorával? Ez már tényleg elmebetegség! Most olyan dühös vagyok, legszívesebben meg se nézném a filmet! Pedig biztos jó lesz…

  91. Vajda Gábor, a kamera azért fura neked, mert lucas nem volt semmi másra sem képes csak begyöpösödött rendezőként tartotta a kamerát egy helyen. Ha észreveszed minden egyes beszélgetés a prequelekből arról szól, hogy valaki ül, másvalaki pedig áll, körbejárja a szobát majd leül.

  92. @szpojleres mókus

    Ez nem csak a prequelekre igaz. De azoknak meg volt más baja is bőven.

  93. Az a helyzet, hogy Boyega “mimikai” játéka, szókincse, kiállása és stílusa számomra kellően idegesítő, nem azért, mert fekete (Mace Windut tartom az egyik legmenőbb Jedinek a lila fénykardjával együtt), hanem mert már az Attack the blockban is idegesített, pedig az a film szerintem kifejezetten jó és szórakoztató volt. Ha ezért valaki rasszistának tart, akkor részemről csak egy buta ember képét mutatja magáról… És igen, az elején ismerősök között én is csak úgy beszéltem róla, hogy a néger srác, mert pl.: senki nem tudta, hogy közülük, hogy Boyega a neve, vagy hogy miben játszott és talán egy-két szerintem szándékos trollkodó álrasszista megszólaláson kívül másoknál abszolút nem éreztem, hogy azért emlegetik fekának, vagy négernek, mert bajuk van a bőre színével, hanem, mert az eddigi képeken, videókon ő az EGYETLEN fekete bőrű színész és mivel angol nemzetiségű, ezért hibás őt afro-amerikainak nevezni.

  94. Magyarországon a néger az néger, és nem volt soha rosszízű felhangja (négercsók?). Ne importáljuk már ide is a bigott polkorrektséget.

  95. human: a magyar nyelvben a néger elfogadott és minden negatív felhangot nélkülőző RASZT megjelelő, nyelvújítás kori szavunk. Mot hívjam szaracénnak? És ha nem muszlim?!…
    Nem akarok offolni, ezért az hozzáteszem, hogy remélem több jedi-növendék is fel fog tűnni már akár az első részben és álmaim netovábbja lenne, ha nem csak 2 sith lenne, hanem a régi időket felmelegítő sith-rend lenne, mivel tudtommal azt nem radírozta ki a Disney… :P

  96. totoro: Csak a pontosítás végett és szerintem elég lesz a különböző jelzőkből mára: ) “A magyar nyelvben a néger szó a Magyar értelmező kéziszótár szerint pejoratív jelentésű, a nigger szó már durva és gúnyos.” Ezt a cigánynál is már eljátszották, hiába van cigánypecsenye, meg cigánykerék.. így hiába van négercsók is, attól még nem a legmegfelelőbb szó. a negro sem, pedig az egy spanyol szó a fekete színre…

  97. kisaaame: Én tegnap szakadó esében képes voltam felmenni Pestre (70 km) mert az online rendelés beszart és így is csak dec 21-re kaptam jegyet IMAX-be.

  98. Malachi: “jedik már csak a legendákban élnek” Az eredeti trilógiában is csak a legendákban éltek, mivel a pre-trilógia végén szakszerűen kiírtották őket a 66-ossal és nekünk, csak 2 maradt életben, akikből remete lett, de tuti, hogy többen is el tudtak szabadulni. Akik szintén elmentek ide-oda és kitaníthattak másokat, akik a peremvidéken vagy egy messzi-messzi galaxisban tevékenykedtek. Majd ők is kitanították gyereküket és így tovább…

  99. Akkor egy kis nyelvészet Kálmán László nyelvésztől: “A néger régen teljesen általános volt, gyerekkoromban néger polgárjogi aktivistákról lehetett például olvasni a lapokban. De mára egy kicsit elavult, és előfordulhat, hogy ha mégis használják, akkor róla a pejoratív idegen nyelvi megfelelői (pl. az angol negro vagy nigger) juthatnak valakinek az eszébe, és ezt rávetítheti az amúgy ártatlan néger szóra is. Ezért a legtöbben elkerülik (én nem szoktam).”

  100. Adam Driver = Kylo Ren es vele van az erdőbe Boeyga csak levette a maszkot.
    Domhall Glesson-t Hux Tábornoknak írják, de bármikor megkátom, ahogy a comic conon nekem nagyon Luke-ra hajaz talán a gyereke, hogy miért van a sitheknél vagy mi ez Reneknél az kérdés.
    Phasma Kapitány pedig szerintem Oscaar Isac lesz, ahogy Ren ott elbűvöli a trailerbe…szerintem maga mellé állítja.
    Csak saját teóriák :D

  101. Nekem kicsit tucat volt a felépítése az elején (valaki beszél, halkan szól a zene a háttérben, közben mennek a képek, erősödik a zene…), de onnantól hogy Han megjelent, aztán meg Leia is… még mindig kurvára várom.

  102. A trailer nagyon jó,de nem izgultam annyira,mint 99-ben.A robot kéz nem lehet Luke,tipre Anakin?Mace Vindu?.Az erdős jelenet tuti álom.Domhall Gleeson szerintem is Luke fia,csak beépült?Valaki írja már le mit mondanak nem tudok angolul.Köszi

  103. Prothean: Gratulálok és részvétem! Rajtam lassan átmegy az agyvérzés, remélem neked megérte felmenned érte Pestre!

  104. Jimbo: “A robot kéz nem lehet Luke,tipre Anakin?”
    Na ezt fejtsd ki légy oly szíves! :D

  105. Srácok senkinek nem esett le hogy Finn egy Rohamosztagos? El is mondja a trailerben hogy egy dolog miatt született meg. Ez eléggé egyértelművé teszi de valamiért átáll engem ez érdekelne hogy egy rohamosztagos aki ugye klón és kiölték belőle az egyéni véleményt hogy a fenébe tud megváltozni. :D

    Ami Luke-ot illet a másik trailerben mikor arról beszél hogy az erő átjárja az egész családját az a Jedi Visszatérből van szóval nem hinném hogy újra elmondja ebben a filmben valakinek.

  106. @138 Dark Eagle
    Az, hogy az első rohamosztagosok klónok voltak oké, de hol mondják ki, hogy nem toboroztak később igazi emberek közül?

  107. DarkEagle: Látom itt többeknél vannak nagy bajok.
    A klónokat felejtsük már el jó? A rohamosztagosok már nem klónok. Csak egyszerű katonák. Javaslom, hogy nézd meg azt a jelenetet amikor Luke beront Leia cellájába.

  108. Igaz lehet mellé írtam Anakint,de ha megtalálta volna a halálból vissza vezető utat ahogy palpatine mondta,persze a robotkézre gondoltam,hogy kinek lehet,szerintem Luké fejlettebb volt.A lényeg inkább erről szóljon a fórum,mint a sok fikázásról.Személy szerint inkább örülök,hogy lesz Star Wars Boyegával,mint ne legyen semmijen.

  109. Már rég nem toborzással szedik a katonákat! :D S igen, az Luke keze! :D S igen, a Finn rohamosztagos lesz! De az első trailerben tippre, Ő lövi a hangárban halomra az embereket, s ott menekül el, csak a csatahajóról eltalálják, aztán lepottyan a bolygóra, s összefut a csajjal! Ezt így össze lehet rakni! Csak nem tudni, hogy mi történik ott fent, amiért szegény gyermek berág! :D

  110. Ez bizony ütni fog.Annyira visszafogott volt a trailer.Rengeteg a fejtegetés és ez jó.Nem tudom,hogy fogok-e könnyezni rajta örömömben,de bízom JJ-ben,hogy így lesz.

  111. Luke keze is robotkéz csak terminátorosítva volt és volt rajta bőr vagy hasonló organizmus/festés tök mindegy, de az gondolom lekopott és nem ment az obiba újért :)

  112. Srácok bocs, de ahonnan szeditek azt, hogy a rohamosztagosok klónok? Azok is sima emberek, legalábbis az első trilógiában. Az újakat meg temessük el végre, ahogy illik.

  113. No ez a film se önmagáért lesz sikeres,de kötelező megnézni,sajna ez eddig csalódás számomra ,fekete srác is ott van minden jelenetnél én Lando -t szerettem, de ez a srác nem jött be.

  114. GOndolom onnan szedik, hogy azt látták legutóbb, hogy a rohamosztagosok klónok, és sok emberben ez az emlék van még meg… plusz nagyon nem fejtegették a trilógiában, hogy már nem klónok a rohamosztgosok, sztem ez sehol sem hangzott el… :S

    Plusz, a Klónokat folyamatosan gyártották a Klónok Háborója alatt is, így ki tudja, lehet Palpiék is folyamatosan klónozgattak továbbra is, kellett az utánpótlás az tuti… mer hát… egy nyílt diktatúrában, ugyan ki az az elmeháborodott, aki önként és dalolva vonult volna be a seregbe… ?

  115. A könyveket el lehet temetni, mert a dizni eltemette, de azt ami a filmekben volt NEM. Szóval klónok, mert kimondják, hogy klónok, de azt nem, hogy a nem ismert időszak alatt nem léptek-e be önszántukból elmeháborodottak.

  116. Nem úgy rémlik mintha a Klónok támadásában afro amerikaiakat klónoztak volna. Úgy rémlik mintha fehérek lettek volna. De javítsatok ki.
    Az Új reményben pedig elhangzik, hogy most már felveszik a rohamosztagosokat. Klónok tehát már rég nincsenek.

  117. Ez király lesz, több trailert nem nézek már, remélem megtudom majd állni. Akik szerint nincs benne az “érzés” azokkal Baljós Árnyakat nézetnék 0-24-ben december 18-ig! Hát nektek semmi sem jó?! :D:D:D

  118. “A Birodalmi Hadsereg magva kezdetben a klónok háborúját túlélő klónkatonák voltak, de pár évvel később legtöbbjük már sorozott ember volt. A klónok lecserélésével a Hadsereg rengeteg időt és pénzt spórolt meg. Az újoncok többségét Caridán képezték ki a Birodalom legszigorúbb feltételei mellett.

    Thrawn admirális vezetése alatt rövid ideig ismét klónrohamosztagosok alkották a Birodalmi Hadsereg gerincét. “

  119. dark says:
    2015. October 20 at 15:34

    “Although the exact rate at which clones aged is unknown, it appears to be nearly twice as fast a natural-born Human and it is theorized that this rate increased as clones grew older—especially under stress, thus leading to a dramatic shortening of the clones’ life expectancy”

    http://starwars.wikia.com/wiki/Cloning

  120. Az a baj, hogy vannak, akik hajlamosak keverni a szezont a fazonnal. Nekem például semmi bajom nincs az afro-amerikaiakkal, de ettől a Boyega gyerektől már az Attack the block-ban kirázott a hideg. Míg minden srác tökéletesen, beleéléssel játszotta a maga karakterét, addig Ő két dolgot tudott csinálni: duzzogva beszélni és ijedt képet vágva menekülni. Egyszerűen katasztrófálisan játszott.
    Ettől függetlenül az új Star Wars nagyon várós!

  121. Szerintem Finn ellop valamit a birodalomtól amiért követik őt a bolygóra (az ezer éves sólyom és a TIE vadászok harca nyilván arra utal), lehet valami olyan dolgot akar a birodalom olyan dolgot fejlesztett ki fegyver stb amit már nem néz jó szemmel és át áll, találkozik a csajjal onnan solo és a lázadók bár most nem tudom hogy nevezik majd magukat:D

    Későbbi részekben a csaj is jedi lesz és véleményen szerint az első dupla fénykardos jedi lesz, mert a bottal már ebbe részbe is össze van nőve láthatólag.

  122. Lehet nincs jelentősége de a trailerben amikor elhangzik a “the dark side” akkor rohamosztagosokat mutatnak. “the jedi” akkor meg Boyegát mutatják tehát belőle lesz a jedi csak még nem tud róla. Aztán jön a “the real” akkor mutatják a csuklyás, műkezűt R2D2 vel ő lesz Luke vagyis az igazi jedi.

  123. Human, erdemes lesz Imaxben nezni? Es valaki tudja hogy lehet otthon jegyekhez jutni majd? Varos lesz nagyon? Marmint a jegyvasarlas. Karacsonyra utazom haza es otthon neznem azert kerdezem.

    Koszonom!

  124. Úgy látszik ezt benéztem mert nem azt mondja, hogy “the real” hanem azt, hogy “they are real”

  125. Egy dologgal úgy látom rajtam kívül nem nagyon van senki tiszában. Korábban JJ mondta el, hogy Kylo Ren nem sith. Az erő sötét oldalán áll, de nem sith.

    SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! CSAK AZ OLVASSA, AKIT ÉRDEKEL!!!

    A rendező végre tisztázta azt, hogy Kylo Ren nem egy Sith. Egy Erő-használó harcos, aki az Andy Serkis által megformált, Snoke nevű vezért szolgálja – aki pedig a Sötét Oldal egyik képviselője. A First Orderről pedig azt árulta el Abrams, hogy alapvetően olyan emberekről van szó, akiknek a szemében jó volt a Birodalom, és akik úgy érzik, hogy a Birodalomnak nem sikerült beteljesíteni a küldetését. Akik Vadert mártírnak látják. Ahhoz hasonlította a helyzetet, mintha az Argentínába menekült nácik szervezkedni kezdtek volna, hogy újra hatalomra jussanak.

    SPOILER VÉGE!!!

  126. @MStipee:
    Off: A Rebels melyik előzeteséből derült ki számodra, hogy Mace Windu él? Én tudomásom szerint láttam mindet, de egyikben sem volt ilyen még utalás szintjén sem.

  127. L. Shadows: Mikor láttad hogy Chewival történt valami? Mert sokadjára néztem újra a trailert, de nem láttam semmi olyat.

  128. @Anak: a legutóbbi epizód végén automatikusan induló Season2 trailerben volt egy pillanatra mutatva egy kopasz, fekete bőrű jedi robotkarral és lila fénykarddal.

  129. Lehet kukacoskodni? Nekem azért volt némi Star Trek utánézésem.

    – A gonoszt hátulról mutató kamera-zoom.

    – Cubi, Han és a feka srác feltett kezekkel áll, a kamera meg kb. elsiklik előttük, mint amikor Spock áll az akadémiai tanács előtt.

    – Han előtt lebegő kurva sok hologram is inkább volt steril, mint SW-univerzumos.

  130. Abrams elvileg szándékosan tartotta vissza eddig Finn családi nevét :) hmmm Calrissian vs Windu (akár távolabbi rokon) Ha nem csak hype van a visszatartás mögött, akkor csupán a filmek ismeretében a kettőn kívül nincs más tippem.

    Remélem Luke arányaiban több szerepet kap, mint a bemutatókban.
    Boyega eddigi jelenetei szerint zavaró nálam is, de remélem Daisy Ridley is kap legalább annyi súlyt, mert ő jónak tűnik.

    Gondoltam, hogy meg fog venni a trailer, ezért megelőlegeztem a jegyvételt (feliratos mom dec19-más nem számít), nem csalódtam!!

  131. Amúgy vhol azt írták, hogy a mostani gonosz, nem Sith lesz, hanem “csak” erőhasznánló (jelentsen ez bármit is…), szaaal, ha ez igaz, akkor mégis hogy tudná ez a srác legyőzni Luke-ot? Gondolok itt azokra a kommentekre, akik azt gondolják, hogy Luke hal meg. :(

  132. Szerintem Finn csak sima katona, nem lesz belőle jedi, csak épp az a fegyó volt kézközelben, mikor a gonosz csóka rányitotta a pengét. Itt a csaj (és reményeim szerint sok más mindkét oldalon) lesz az ifjú titán, aki az erőt birtokolja. És igen, a bot miatt duplapengés lesz, gondolom. De itt még valószínűleg nem lesz más nála, csak a bot meg a lézer flinta. Esetleg kis elmetrükkök, tárgymozgatás. Luke meg az új mester lesz, aki összetereli ezeket és kiképzi.

  133. alföld
    *sóhaj* nem erről van szó. A snitt úgy mutatja a gonoszt, hogy rázoomol, méghozzá gyors és feszesen tartott poziból, miközben a háttérben befigyel a lens flare. Nézegesd.

  134. Mark Hamill benne lesz a 8. részben IMDb szerint. Ez 2 dolgot jelent… Vagy nem hal meg, vagy ha meg is hal, akkor flashback formájában. De mivel a régi szereplők közül egyelőre csak ő van megerősítve, szerintem kizárt, hogy ő haljon meg. Mivel Rey sír, feltehetőleg valakit elvesztett. Ugye ő Han és Leia gyereke, feltehetőleg az egyik szűlő lesz aki meghal. Hant imádom, Leia idegesít, és szerintem nem is olyan jeletős karakter, így remélem őt nyírják ki, a Han-Chewi páros pedig maradjon csak a végsőkig! :)

  135. Ez király volt, bár az elején a trailer stìlusa a lassìtott jelenetekkel és egyszerű zongorajàtékkal tisztára a Dzsungel könyvére utalt. Már vártam mikor szólal meg Scarlett J., hogy “are you lonely here?”. Bár mindkettő a Disneytől jön. :)
    M ég mindig meg vagyok róla győződvem hogy Luke elbukott és átállt az apját követve a Sötét Oldalra. Talán a túl nagy nyomás vagy hatalom miatt. Aztán itt jöhetne a csavar, hogy az egyik tanìtványa hátba támadja és segìt az Erőérzékeny fiatalokon.
    A térváltás meg olyan Star Trekes lett, mintha visszautalna vele a rendező a korábbi munkájára.

  136. Nem tudom már ki írta, de az EPVI ugye egy naaaagy győzelemmel zárul, és akkor Luke már legalább két rész óta Jedi, ott harcol együtt a lázadókkal. Magyarul marhára nem világos, miért beszélnek legendaként a Jedikről kb. harminc évvel az Endor csata után. Csak gondoljátok végig, akkor a Birodalmat győzték le cakkpakk, Emperor, Vader oda. Most meg ez… Szóval lesznek még meglepik itt szerintem.

  137. Azt meg senki sem vette még észre hogy Jar-Jar (J.J…) rendezi a filmet, nem csoda hogy már a tréler is ilyen hulladék.

  138. ja nem, akkor bocsi, csak már annyi olyat olvastam, hogy szar meg gyenge, de csak ennyi, semmi okfejtés… :)

  139. A Boyega felmenőit firtatóktól kérdezném, hogy szerintetek mennyi az esélye annak, hogy a Birodalom/First Order beveszi Lando/Windu fiát egyszerű rohamosztagosnak? A másik meg, hogy miért raknák mindkét poszterre fénykarddal Finnt (a legutolsón ráadásul tipikus Jedi beállásban) , ha tényleg csak egy “sima katona, akinek épp az a fegyver volt kézközelben”?

  140. Üdv mindenkinek!

    Először is nem értek egyet azzal az emberrel, aki rosszindulatú és rasszista megjegyzéseket tesz közzé bárhol is, főleg itt. Mindenkinek lehetnek előítéletei, de a feketebőrű embertársaink sem különböznek sokban tőlünk, sőt, van olyan, amiben tehetségesebbek nálunk. Ez a srác (Boyega) például fehérbőrú társait leelőzve főszerepet kapott ebben a filmben, nyilván ha alulképzett színész lenne, tovább sem juthatott volna a meghallgatásokon. Természetesen tiszteletben kell tartani azoknak a véleményét is, akik látványát, színészi játékát kellemetlennek találják, ám érdemes lenne a filmet végignézve (akár többször is) megítélni a színész játékát. Előző filmben nyújtott szerepére érdemes úgy tekinteni, hogy pl. Bruce Willis anno és most, remélem mindenki egyetért abban, hogy ég és föld. A trailerben azért mozog úgy és azért játszik úgy, mert ez a szerepe. Ki tudja? Lehetséges, hogy a három film alatt egy ügyetlenebb katonából erős jedi válik, így mutatva be egy szép karakterfejlődést, akár filmbéli elődjei lásd. csempészből lázadó parancsnok, vagy akár álmodozó farmerfiúból jedi. A lényeg, hogy a filmben már úgyis benne van, szóval ez ellen tenni semmit sem tudunk.

    Véleményem szerint nagyon jó hatással van a leendő nézőre, hogy a történetből szinte semmit sem árult el az eddig szivárogtatott anyag, jobb lesz így moziba beülni szerintem.

    Sokan emlegetnek dupla pengéjű fénykardot a főszereplőnő (Ridley) esetében, miszerint akár jedivé válva esetleg ilyen fegyvere lehetne. Szerintem egy lándzsa, mely egy szimpla fénykardpengében végződne jobban állna és sokkal változatosabb lenne. Más stílus, más mozgás és a duplapengéjű kard nem hozna újat.

    Szerintem érdemes volt rábízni J.J.-re a rendezést, mert anno a Star Treket ki nem állhattam, most meg az újakat bármikor meg tudom nézni élvezettel. Aki azon csodálkozik, hogy a trailerben mutatott anyag nagyon “startrekes”, vagy “dzséjdzséjs”, annak hiába, mert ebből is látszik, hogy az ő elképzeléseit viszi véghez, az ő keze munkája, ezzel tud pluszt adni a Star Warsnak.

    Amúgy örülünk neki, hogy kapunk hat Star Wars filmet? :)

  141. cobydick: Luke valószínüleg jedi mester mostanra, szóval nem jelent sokat az esetleges halála, attól még feltűnhet a következő részekben, pont mint Obi-Wan, aki meghalt az Ep. IV.-ben mégis feltűnt az V.-VI.-ban.

  142. Annyi variációt leírtatok hogy kizárt egyik ne lőné telibe a sztorit.
    Ezek után a tököm nézi meg a filmet ;)

  143. Senki nem beszél a kb 1:39-nél lévő snittről? MII az az okádék helyszín, robot, színes zászlók fos? Semmi bajom nem lenne az előzetessel, de az ilyen OZ a nagyvarázslóba illő dolgok nagyon megijesztenek. Full nem illik ide.

  144. Remélem megmagyarázzák, hogy miért lesz Boyega az új jedi, mert ha csakúgy elkapta az erő és ennyi, akkor elég gáz lenne. Kezdetektől azt hittem, sőt biztos voltam benne, hogy Rey lesz az, ugye mert benne is van egy kis skywalker, szerintem így lenne menő, de lehet belőle is lesz még valami. Ja meg hát persze akkor a kis sith gyereket is mi kapta el…na mindegy.

    Elég erősen érződik rajta a JJ stílus, ami nem tenné ezt rossz filmé, de attól félek nem lesz meg a SW hangulat, lehet ez is csak egy új Star Trek lesz(mint stílusában, felépítésében). Nekem Boba Fett hiányzik nagyon, eredeti sztori szerint a szörnyike kiköpi, örülnék ha itt is előjönne.

    A maszk és a kard engem még mindig zavar, meg kicsit a focilabda is, de ez már csak személyes belekötés.

  145. roberto: ki szerint vagyok kritikus? haha. mondjuk odáig már eljutottam fejben, hogy nem mindenkinek tetszik mindig ugyanaz a film, hihetetlen, de tényleg így van. Főleg, ha valaki szinte minden trailert lát, akkor lehet, hogy egy tipikus blockbuster trailer nem pörgeti annyira fel. De nézd meg, a korai teaserkenél ujjongtam, főleg amikor Hant felfedték, de gondolom akkor a zsigeri fikád nem túrtad volna ki az orrodból, ha ezt tudtad volna.

    a pozitív posztoknál meg mindig jön egy troll, hogy miért éltetem “azt a szart”.

  146. Végülis most már látszik, hogy ez egy igazi blockbusternek szánt mozi lesz, aminek nagyon örülök! Az első trilógia, hát hogy is mondjam már anno sem ütötte meg nálam azt a bizonyos szintet, számomra a kilencvenes években gyerek fejjel is túl gagyinak tűnt az egész, aztán jöttek a folytatások amiket a harmatgyenge CGI hazavágott és végre ez már egy igazi látványmozinak tűnik, nagy taps a Disney-nek, úgy tűnik ők kellettek ahhoz na meg a rengeteg pénzük, hogy végre egy szórakoztató és pörgős látvány-orgiát kapjunk. Számomra a Star Wars most fog megszületni, hogy mi történt eddig az baromira hidegen hagy, úgyis lesznek majd vissza utalások és annyi nekem elég is! Már csak abban reménykedem, hogy Ford papa nem sokszor tűnik majd fel a színen! :D

  147. Borzalmasak a beszédhangok.

    “I’m nobody”
    “..what you start”

    Nincs űrcsata(!), furcsa volt a fénysebesség ábrázolása

    Idegesítő a feka mimikája, színészi játéka. Remélem ott az erdőben látjuk utoljára. (Hajrá mr what you start!)

    Ezekkel együtt is jobb, mint a 3 legutóbbi SW-nek csúfolt moslék.
    Bár olyan, mintha az új BF játékból csináltak volna filmet. (Havas csata)

    Moziban nézős, de várok vele márciusig he-he

  148. Nekem kicsordult a könnyem is amikor Leia hercegnő bújt a Hanhoz. Úgy sajnálom, hogy 15 évvel ezelőtt nem Han Soloékkal csinálták meg a 3 részt. Bár nyilván logikus volt az előzményeket, csak sajnálom a színészeket. Bár Han Solo itt jobban össze van rakva szerintem, mint az Indiana Jones-nak legutóbb.

  149. @191 Alderaan
    Nem értelek, a fénysebesség ábrázolása ugyan az csak egy másik perspektívából… Az, hogy nincs űrcsata egy dolog – helyette úgy látom lesz a levegőben, de kérlek írd meg nekem, hogy milyen volt a film többi része is, ami ugye kimaradt az előzetesből.

  150. Csak egy ötlet….

    Mivan olyankor ha Boyega lesz a Sith?
    És mondjuk ő öli meg Han-t. Faszán utálná mindenki és a fél világ már igy sem szereti.

    Kylo Rent lenyomja Luke , és Rey és Poe lesz Luke új tanítványa.

  151. @188 zo:
    Persze,hogy meg lesz magyarázva.
    Kap egy midi chlorian-os szurit azt jónapot, az sztk még fénykardot is fizeti.

  152. Még annyit hozzátennék, ehhez a “boyega” jelenséghez, hogy az előző trilógiában Jar jar volt a legellenszenvesebb legutálatosabb karakter. Igaz csak CGI, de akkor is. A jelek szerint Boyega méltó trónkövetelő, mert akárhány jelentbe bevágták a képét, mindenre értetlenül csodálkozott rá, vagy bamba képet vágott! Kár volt a kasztingért…

  153. Szerintem Boyegát csak megszánták és így segítenek rajta, mert az ilyen eltúlzott terpeszmenésnek (0.44-nél) más oka nem lehet, mint egy régóta elhanyagolt, gigantikus méretű heresérv. Legalább azt kezeltetheti majd a gázsiból.

  154. @Gábor, azt mennyire adnám én is. 1 csavaros fordulattal Finn menne át sith-be, Poe meg jedi-be. :D

  155. Azért érdekes amikor beszéltek itt klónokról, meg hasonlókról és nekem nagyjából fingom sincs hogy mik azok :)

    Én csak a régi trilógiát néztem szarrá annó, aztán az új trilógia első részét egyszer, de akkorát csalódtam, hogy a második két részt máig nem láttam, és nem is vagyok kiváncsi rá.

    Nem véletlenül voltak az első filmek űrwesternnek, meg űroperának nevezve, egyszerű szereplők, egyszerű motivációk, semmi felesleges túlmagyarázás. Nagyon remélem, hogy az új rész sem akar megmagyarázni semmit, a JJ féle Strek filmeknek voltak olyan pillanatai amik nagyon SW-sek voltak, van esély egy pozitív újrakezdésre. És végre lányommal együtt mozizhatunk egy nagyot :)

  156. totoro:
    Ha véletlenül a kezed ügyébe került az eredeti csillagok háborúja(könyv formájában) már abban is írták, pontosabban Obi van mondta Luka-nak, mikor apjáról mesélt, hogy a klón háborúk idején.
    Szval jó 40 éve már elő volt ez védjegyezve.
    A klónokat, ha nem láttad az új trilógiát, vagy a clone wars sorozatot, egy Jango fett(boba fett apja) fejvadász dnséből állítoták elő, de gyorsított fejlődés szabályozással. Ez azt jelenti hogy hamarabb felnőnek, és hamarabb meghalnak. Valamint kisebb modósításokat is elvégeztek rajzuk, hogy a birodalmi parancsokat 100% betartsák. (bár ez némelyiknél nem mindig működik majd!)2. clone generációról beszélhetünk, amiket elkészítettek, majd fokozatosan leálltak velük. A kiöregedett klónok, azok kevesek akik életbe maradtak (kiképző)tisztek lettek a birodalom oldalán továbbra is, vagy át álltak a felkelőkhöz!
    A birodalmi katonákat ezután, a sithek bosszúja és az új remény közti időben, civil önkéntesekre cserélték.
    A klónok, mivel külső, és bizonyos belső jegyeik alapján az eredeti tökéletes másolatai voltak, ugyan úgy néztek ki. Nem volt köztük ránézésre eltérés. És nem voltak feketék…rasszista birodalom!
    Tehát egy klasszikus klón birodalmi rohamosztagos, és egy “új reményes” birodalmi katona között ég és föld a különbség. Nem csoda, hogy a jedi visazatérbe, a plüssmacik is lenyomták őket…ha a birodalom nem spórol, és tovább klónoztat, akkor nem nyertek volna a felkelők sohasem. legalábbis van különbség lelkes amatőr és egy olyan személy között aki fogantatása pillanatától háborúra “készítenek”, magyarul vérprofi!

  157. Igen emlékszem egy elejtett félmondatra a klónokról, de én épp attól kapok frászt, amit te is mesélsz. A felesleges okkeresés, és túlmagyarázás egy film halála, a Prometheus is ezért lett fos. Ez a tudományoskodás nem is stimmel az általam megismert SW univezumba, ahol minden magától értetődően ott van, és nem kell megmagyarázni. Nem tudjuk hogy a Wuki-k kinek a kijei és honnan jönnek, sem hogy Jabba hogyan szaporodik, meg hogy élhet egy hatalmas szörny egy pixci asztreoidán, de a magyarázatok nem is fontosak, csak az, hogy a szereplők ott vannak, jók, vagy gonoszak és teszik a dolgukat. Az ahogy cselekednek elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy megismerjük őket.

  158. Van ami jól elsül, és van ami nem. Sztem nem zavaró hogy a wukiknak is van “szülőbolygójuk” vagy hogy “klónkatonák” is a Star Warc univerzum szerves részei mint a jedik, vagy a sithek. Ellenben a midi cloriános maszlag már nagyon tudományos belemagyarázás :D

    De az igaz, akkor is lehet jo egy film, ha nem bocsájtkozik filozófiai, vagy tudományos okfejtegetésekbe lépten nyomon. És lehet rossz is ha túlmagyaráz.
    Bár sztem az új trilógia nem emiatt gyengusz. Hanem mert túl nagy időt akar felölelni, túl rövid idő alatt. És nem tudtak kellően elmélyülni sem a szereplők ,sem a történet drámája. Csak ízelítő volt, vagy visszaemlékezés inkább!

    A prometheus sztem azért lett fos, mert egy koncepció nélküli összecsapott nagyüzemi termék. Se füle se farka. És magyarázattal sem szolgálnak erre. Én is haragszom emiatt, mert a légkör, és szereplők helytállnának, azonban a buta történet tönkrevágja az egészet.

  159. Clash, a Gömöri Péter féle
    fordításban a Clone elleni háborúról beszél, így nagybetűvel, mintha főnév lenne. Valami hatalmi szervezet, vagy ilyesmi. De tény hogy említve volt.

  160. Amúgy az ezredik megtekintés után nekem az is az eszembe jutott, hogy mi van ha Kylo valójában jófiú, és a geciskedés csak egy útja annak, hogy Snoke közelébe férkőzzön? Mert az előzetesbe ugye azt mondja a Vader sisaknak, hogy befejezi amit Ő elkezdett :D

  161. Írta itt valaki, hogy Phasma biztos az átállított xwing fickó lesz, de az már ben titok, hogy a trónok harcás brienne az. Meg hogy mi van a sithekkel, stb. Azt is nyilatkozták, hogy utánuk a Ren Lovagjai vannak, ilyen wannabe-k. Most kicsit túlzok persze, de Kylo Ren is az, mintha Darth Kylo lenne. De ez nem ugyanaz, így aztán bármit ki lehet találni azzal kapcsolatban, hogy hányan vannak, hogy működnek, stb. Ha már van Knights of Ren, akkor csak működik valami szervezet és nem egyedül van Kylo.

  162. @ totoro:
    Azért én az eredeti filmek szereplőit nem nevezném “egyszerű szereplőknek”.
    Főleg Han Solot nem :)

  163. Nem tudom hogy vagytok vele, de én nagyon parázok attól, hogy csak 2 órás film lesz. szerintem az igazán nagy filmek, történetek nem férnek bele 2 órába. Persze nem feltétlenül egy Király visszatér hosszúságú filmre gondolok (bár simán végignézném azt is 100x), de azért egy 150-160 percnek szerintem kéne, hogy legyen…

  164. Én még azt nem értem, hogy ha Han és Leia együtt maradt és boldogan éltek volna, amíg meg nem halnak, akkor a lányuk miért is roncsvadász? Tehát a galaxis hőseinek leszármazottjából, hogy lesz egy “senki”, ahogy ő maga fogalmazott? Egyáltalán Leia lánya vagy esetleg Luke gyengült el egy fehérnép kapcsán?

  165. mindenki nyugodjon le a picsába, ha megnéztem a filmet, majd mindenkinek elmondom a választ a kérdésére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.