A Force Awakens utolsó jelenetéről

Spoileres videó annak, aki még nem látta a filmet. Az utolsó jelenet helyszínéről csináltak egy “ígykészült” videót, amiben megmagyarázzák, hogy miért ilyen furcsa helyet választottak.

human
írta
2016. 01. 05. 10:58
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “A Force Awakens utolsó jelenetéről” bejegyzéshez

  1. Spoiler
    -ha még ezt ki kell írni-

    Luke sem szereti a homokot :D
    amúgy ebben lehet valami, hogy a táj igazodjon a karakterhez.
    hozzá valahogy tényleg illik a hely.

  2. Nekem az volt a személyes gondom, hogy tudtam előre, hogy lesz a filmben ez a location, és rohadtul nem tudtam elvonatkoztatni tőle, nem tudtam egy idegen bolygónak kezelni.

  3. Nekem az volt a legnagyobb bajom a filmmel, hogy egyik helyszínt sem tudtam idegen bolygóként kezelni. Hiányzott belőle Lucas fantáziája.
    De a film harmadik megnézés után egyre jobban tetszik, csak sajnálom, hogy nem csinálták 100%-ra.

  4. azért választották, mert rohadt olcsó volt, nem kellett hozzá semmit építeni, csak felsétáltak a lépcsőn, ennyi, gondolkozzatok már egy kicsit

  5. A klasszikus trilógiában is csak azokat a helyszíneket lehetett idegen bolygóként kezelni, amik nem bolygók voltak. A Tatooine, az Endor , de még a Hoth bolygók jelenetei is simán játszódhattak volna a Földön.
    Érdeztre is Idegen bolygók az állandóan fikázott előzménytrilógiában voltak: Camino, Naboo, Geonosis, Coruscant.
    De ott meg ugye az volt a baj, hogy CGI helyszínek voltak, nem valódiak.
    Szóval soha semmi nem jó igazán, ahogy nézem.

  6. Nekem teljesen jó volt minden helyszínileg, mondom, csak inkább azt az egyet ne tudtam volna előre : )

  7. Nem az a lényege a Földhöz hasonló helyszíneknek, hogy akár itt is játszódhatnak? Szerintem így sokkal könnyebb beleélni magadat a filmbe. Nekem prequel-es bolygókkal pont ez a bajom, h annyira idegen és mű volt az egész. Corusant mindig is olyan sterilnek nézett ki. Az eredeti filmekben is meg ebben is az a nagyon jó, hogy a helyszínek kézzelfoghatóak, valóságosnak tűnnek.

  8. Hasonlóan, mint a Csillagkapu sorozatban, hogy nehéz volt az állandó kanadai erdőt más bolygónak képzelni

  9. @kakapitány: Na a Disney lebukott, spóroltak egy jót a méregdrága star wars pilot fináléján, nice logic.

  10. Én csak az operatőrt sajnálom akit azzal a barominehéz kamerával felszalajtottak :D

    Am csak én hiányoltam azt hogy a kard Luke kezébe átrepüljön?

  11. Scorpion82

    Én igenis hiányolom az előzménytrilógiában lévő bolygókat! Leszarom, hogy CGI…

  12. fardavid: +++ nagyon hiányoztak nekem is az elozmeny helyszinek. Az a 3 seces hosnian shot nem igazan hatott meg, hogy osznite legyek.

    amugy meg nem fogom belinkelni 10. alkalommal is azt oldalt, ahol minden practical effect/set ossze van szedve az elozmenybol, de legyetek nyugodtak, a legtobb fel volt epitve, legalabb reszleteiben. egy rohadt tulzo faszsag, hogy az “egesz cgi”. Van benne igen, de tippre nem sokkal tobb, mint a TFA-ban :)
    human, esetleg ha nagyon unatkozol lehozhatnal par kepet az elozmeny setekrol abbol a forumpostbol, ahol tobb szaz kep ossze van szedve a forgatasokrol.

  13. dis

    Én is meglepődtem, hogy mennyi minden fel volt építve. Ha valakit érdekel, googlizzon rá, hogy “star wars prequel trilogy practical set”. Talán az élőlényeket lehetett volna több maszkkal inkább CGI helyett.

    Ugyanez a hiszti ment a Hobbitnál is. Pedig ott is konkrétan felhúztak egy egész falut majdnem.

  14. Abu: valahogy én is kicsit azt vártam, hogy Luke megnézze újra közelről az apja régi fénykardját

  15. SPOILER speedster: szerintem a (szerintem) lánya jobban érdekelte, ami egy jedi esetében azért érthető.

  16. freeone

    SPOILER

    Már ha tényleg az ő lánya… több minden utalt arra, hogy inkább Leia és Solo lánya.

  17. Abu
    speedster
    Néztem volna én is ahogy Luke elkapja a robot újjaival, még egy enyhe lassitás is elment volna :)

  18. Fardavid

    Spoiler

    Már ha Han és Leila lány, mert nagyon úgy tűnik, hogy Obi Kenobi-hoz lesz köze. Mondjuk oké felszállt egy gép lehet Luke nem is volt rajta, lehet Plégisz volt (vagy Snoke vagy ez a kettő egy és ugyanaz) és midikloriánokkal új életet teremtett Anakin után, de mivel nyíltan van apja így tuti csavarnak. Szerintem Luke az remete maradt, kizárt, hogy ő legyen az apja, ezen tuti csavarnak és kizártnak tartom, hogy Han az apja, az nagyon nagy idiótaság lenne.

  19. Gub

    Spoiler

    Az én teóriám szerint Rey épp azelőtt fogant, hogy Solo ott hagyta Leiat, ezért nem tud róla Solo, hogy van lánya. Leia és Rey pedig rögtön megismerte egymást, amikor találkoztak. Sőt, mikor a végén elment Rey Lukehoz, előtte is beszéltek egymással valamiről. Ráadásul Rey ugye arról álmodozott, hogy Solo a faterja (ezt Kylo olvasta ki az elméjéből).

  20. “A Force Awakens utolsó jelenetéről” – Avagy Mark Hamil beugrott a Star Wars forgatására. :)

    Nekem egyébként tetszett a finálé.Jó volt ez a Dagobah remake helyszín vagy mi.

  21. Mai napig fenntartom, hogy Luke-ot megzavarta a kiscsaj hugyozás közben, és ahogy lassan megfordult és hosszan bámulta a fénykardot pusztán a kézmosás hiányára vezethető vissza.

  22. Nekem az a hosszú szappanoperába illő nézés baromi idegesítő volt xdd az egész kicsit olyan volt mint egy Star Wars paródia

  23. spoiler

    Érdekességképp mondom, biztosan páran nem tudják, az eredeti nyelven, mikor Rey-t szólítja a kard, akkor Obi-wan szól hozzá (Ewan McGregor) hangjával. Sajnos ez a magyar szinkronban nem derül ki. Még bakiznak is a magyarok egy szépet.

  24. Amúgy azon gondolkodtatok, hogy az a kard vajon honnan került elő? Mivel az kirepült a gázfelhőkbe Luke jobbjával együtt. Vagy ez csak engem zavar?

  25. Nem azért fogyott 20 kilót luke a szerepért, hogy felbírjon menni a hegyre? Máskülönben érthetetlen minek?:)

  26. zoty

    Pontosításképpen, az első mondatot Yoda mondja, a második első részét az öreg Obi a végét pedig a fiatal Obi mondja.

    lordboxi

    Szerintem tuti, hogy megmagyarázzák később

  27. lordboxi: igazából nem tudjuk hova esett Luke keze és kardja, nem feltétlen arra repült amerre Luke.

  28. Amúgy meg nemtom mi olyan nagyszám abban a kardban, mivel Anakin az övét rendszeresen elhagyta. A Kaminon feldaraboltatta :D. És Lukenál se sokáig volt. Akkor már Vader vörös kardja jelentősebb szerintem. Vagy Obi-van-é, az övé is sokáig megvolt.

  29. Valami magyarázatot tényleg kaphatott volna a kard, hiszen ugye az tök egyértelmű, hogy azért kellett belerakni mert fénykardot csak Jedi tud készíteni és a filmben nem sok Jedi rohangált. Ez az egy fénykard van amiről tudjuk, hogy épségben megmaradt, csak ugye valahova leesett a Bespinen.
    Azt, hogy hogy került Maz-hoz egy fél mondattal el lehetett volna intézni szerintem.

  30. Alfie:
    Úgy érted a “hogyan kerültem ide, mit csinálok itt, ki a f*sz vagyok én egyáltalán?!” nézés?
    Ezt csak Leia tábor… (elröhögtem)…generá…(édes istenem ki találta ezt ki?!)..szóval az ellenálló flotta (micsoda?!) fönökének “van nálad valami tömény?” arckifejezése verte.

  31. darude sarstorm igen, az egész film egy összespórolt hulladék volt, ha nem vetted volna észre

  32. mennyi minden fel volt építve ? mi? a sivatagban a sátrak meg az az egy darab kocsma? hú, mennyit dolgozhattak ….micsoda új világokat dolgoztak ki, ennyi kreativitást, húúúú, rég láthattunk ilyen nagyszabású filmet ( hahaha )

  33. remélem visszatérnek a szigetre forgatni, mert gyönyörű hely + szeretném látni ahogy Rey kiképzi Lukot (szarkazmus)

  34. SPOILER

    Tuti, hogy Rey Solo-gyerek. :) A filmben szépen látszik, ahogy Han erre lassanként ráébred. Először, mikor a csaj “megszereli” a hajót. Megdöbben, zavartan félrenéz, aztán otthagyja a csajt pilótafülkében. Aztán, amikor megmondja a nevét Rey, Han Solo gyengéden megismétli. Ez a magyar változatból nem tűnik ki. Aztán ott van, mikor Rey a falon mászva próbál menekülni. Na, ott döbben rá Han, hogy a csaj az ő lánya. Látszik az arcán. Plusz, el is hangzik tőle a Finnel való beszélgetésük alatt, hogy a csaj nélkül egy lépést sem hajlandó megtenni.

    SPOILER VÉGE

  35. Szerintem ennek így ebben a formában semmi értelme.

    SPOILER:
    Mégis miért lenne az ő lánya lepasszolva a galaxis egyik legeldugottabb porfészkébe? Mármint Lukeot még volt értelme eldugni Anakin elől, de a boldog házasságban élő Han és Leia miért mondta volna azt: “nu, itt van a lányunk, ugyan dobjuk már ki a Tatooine utáni második legleprább bolygóra csövesnek”? Semmi értelme. Ahhoz túl fiatal, hogy Leia előtti legyen, ahhoz túl idős, hogy esetleg a bátyja elől akarják eldugni (az a pár év, ami köztük van, állati kevés lett volna ahhoz, hogy Kylo árulása miatt dugják el – emlékezett volna a szüleire az első találkozáskor – meg ha ez is lett volna a terv, a Jakkunál akkor is lehetett volna jobbat találni). És az sem stimmel, hogy Han a házasságuk tönkremenetele után hozta volna össze, mert ahhoz is túl fiatal, plusz valami kapcsolata van Lukekal, ami csak akkor lehetne, ha Leia az anyja. Egyszerűen totál értelmetlen lenne az, hogy az egyik gyerekük szőrén-szálán eltűnik, erre Han és Leia éli boldogan világát, és csak az elveszett fiukat próbálják visszatéríteni a sötét oldalról. Amiket leírtál, az akkor is állna, ha Rey Luke lánya lenne, hisz ilyen érzései az unokahúga iránt is lehetnek. Nekem még az is sántítana, de mindenképp működőképesebb lenne, mint az, hogy Han a galaxist feltúrja a Falconért, de a lányát meg hagyja ott rohadni a Jakkun.

  36. Pontosan mikor van ez, hogy szólítja a kard Rey-t? Én a moziban magyarul láttam, de most kíváncsiságból megnéztem angolul, és sehol nem találok ilyet, az alagsorba is mikor lemegy, csak zajok vannak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.