A SAG Awards győztesei

A színészek céhe is kiszórta a fontos díjakat. Ismét egy támpont az Oscarra, hiszen a Spotlight beszedte a szereplőgárdásat, ez a big picture winhez jöhet jól, Leo pedig a férfi főszerepet. Ahogy a női főszerepet hazavivő Brie Larsonra téve sem kapunk vissza sok pénzt már az Oscarra fogadva, annyira biztos az ottani díja.

sagawards

Férfi főszereplő: LEONARDO DiCAPRIO / Hugh Glass – THE REVENANT
Női főszereplő: BRIE LARSON / Ma – ROOM
Férfi mellékszereplő: IDRIS ELBA / Commandant – BEASTS OF NO NATION
Női mellékszereplő: ALICIA VIKANDER / Gerda Wegener – THE DANISH GIRL
Kiváló szereplőgárda: SPOTLIGHT (Open Road Films)

human
írta
2016. 01. 31. 13:34
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “A SAG Awards győztesei” bejegyzéshez

  1. Leo-nak már jár az Oscar de nem ezért a szerepért kéne megkapnia, úgy gondolom ,hogy a Visszatérőben Tom Hardy nagyobbat alakított és ő érdemli meg a film kapcsán igazán azt a szobrocskát.

  2. Az a gond, hogy már ott tartok én is meg mások is ahogy hallottam, hogy mindenki csak azt látja, hogy ő egy szerepet játszik, nem igazán a karaktert látod.
    Hardy viszont annyira sokoldalú, hogy mindig elfelejtem, hogy ugyanaz a színész.

  3. De unom már ezeket a kommenteket, h “ne ezért kapja meg”, meg “végre kapja már meg”, meg már rég megkellett volna kapnia”. Csipázom Leot de kezd már sok lenni ez, h mindenki hozzáértő

  4. szerintem meg pont Hardy volt nagyon Hardy ebben a filmben. Nem látom miben mosta le Leo-t, amikor még könnyebb szerepe is volt, hiszen rengeteg párbeszéd mankót kapott. Simán egy szinten voltak.

  5. Nem értem DiCaprio alakítását miért a korábbi alakításaihoz hasonlítják itt sokan. Vagy éppen Hardyéhoz. Talán inkább a másik 4 jelölthöz kéne viszonyítani, nem?

  6. A viszonyításokat mellőzve: DiCaprio agyondíjazása ezért az alakításért szerintem egy vicc, az évek óta tartó picsogás (“de miért nem kap Oscart Lejó?”) és a szerep köré felhúzott hype (hogy mittudomén fázott meg húst evett) markánsan belejátszik, mert egy kétdimenziós karaktert (nyilván ez a része nem rajta, hanem a forgatókönyvön múlt) ad vissza bármi extra vagy figyelemreméltó nélkül, minden egyes nyögdécselős kúszásával az áhított díjra való sóvár törekvést, és nem valami különlegeset vagy egyedit megidézve.

  7. Mindegy, most megkapja azt csá, végre nem ettől lesz hangos a sajtó éveken keresztül. Elég uncsi már

  8. Mekkora átok az a Revenant-nek, higy Leo jatszik benne. Ezaltal minden okos, onjelolt “szakérto” kiabalhatja, hogy ” uuuuu ez klasszikus oscar-bait film”, meg “Leo undoritoan mindenre kepes a dijert”. Holott Inarritu magasrol tesz a dijakra, mindig is a filmmuveszet emelesere, a medium tagitasara torekedett, es minden filmjevel el is eri azt, foleg manapsag. Leo meg 6000000x megmondta, hogy nem a dijakert csinalja, de a szakertok biztos jobban tudjak…

  9. azért a Wolfért jobban járt volna neki (bár akkor meg biztos az lenne a szakértés, hogy csak egy sima party arcot játszott), de ebben is baromi jó volt.

  10. Leonak egy fából faragott kis Oscar szobrocska kéne mint a Trópusi Viharban azért, mert iszonyú jól játszotta anno Jámbor Jacket a Gilbert Grape-ben.

  11. Persze, szerintem is jobban járt volna neki a Wolfért, de abban a kategóriában meg ott volt McConaughey, aki meg abban az évben a legjobb volt. Leo jó volt szerintem idén, és ha választani kellene, nem tudom, ki érdemelné meg a legjobban. Bryan Cranston jó volt, de nem a legnagyobb befutó, Matt Damon jelölése itt kicsit érdekes, helyette Idris Elba jöhetett volna szerintem, Eddie Redmayne itt jobbat alakított mint a Theory-ban, bár egy kicsit sok volt már a végefelé. Fassbender munkáját simán Leo mellé lehet tenni, tényleg nem lehet dönteni a kettő között, szóval bármelyik kapja, megérdemelt lesz.

  12. Eddie Redmayne-t a Vox Rádióban mondták el a legszebben: egy túlértékelt középszerű színész, akit valami oknál fogva mindig megtalálják az izgalmas szerepek. (hozzáteszem ez egy szubjektív vélemény volt, amivel egyetértek, mert én sem különösebben bírom a tagot)

    Leo meg szerintem tökéletesen kihozta azt a karakterből, amit kilehetett. Nem az alakításával volt a gond, hanem a karakterrel. Véleményem szerint az eddigi filmekben sokkal izgalmasabb és “alakíthatóbb” személyeket kellett eljátszania, amiknél sokkal látványosabbak az ívek is, amiket megmutat a film kezdetétől a végéig. Hugh Glass-ben pedig ennyi volt. Ettől függetlenül igenis megérdemli ezért a filmért is, miért is ne érdemelné meg? Nem a régebbi szerepeivel kell versenyeztetni, hanem a többi idei jelölttel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.