Deadpool

A FOX félve, éveken át kérődzve végül berendelte a filmet, de a Deadpool mögött álló fanatikus rendezővel és főszereplővel még így is belenyúlhattak a tutiba. Bár ha jobban belegondolunk, akkor most érett be a közönség igazán erre az élményre, amit a SkullPoopL hoz.

deadpool-k1

A történet röviden ennyi: van egy zsoldos, az erre a szerepre született Ryan Reynolds, szerelembe esik, kiderül, hogy rákos, egy pedofil befűzi, hogy meggyógyítják, hős lehet, a folyamat mellékhatásaként nagyon csúnya lesz, na meg egy mutáns. A fordulat, hogy nem áll hősnek, hanem a saját ügyei után ered, méghozzá nagyon erőszakosan.

Akit elkapott a reklámkampány, az szinte biztos, hogy élvezte a filmet. Nem hazudtak a képünkbe, és a manapság mozikba kerülő vígjátékokkal ellentétben bőven maradt poén a tényleges filmbe. Persze ez karakterhű humort jelent, a képregényfilmek amerikai pitéjét szállítva.

Rengeteg káromkodás és tinihumor van a filmben, amin szinte végig szakadtam. Nyilván a hab a tortán a 4. fal kezelése, és az öntudatosság volt: legyen az csak egy kamerába ütközés, vagy épp a többi szuperhős hiányzásának megmagyarázása. A sok képregényfilm között teljes felüdülés a képregény karakter létével tisztába levő, nézőkhöz beszélő Deadpool.

Az előbbiekhez köthető, hogy az akciójelenetekbe mindent beleadtak. Ez alatt a viszonylag jól megkoreografált bunyókat és lövöldözést, a képregényes képkocka pillanatot, és a képi humort is értem. Amikor épp pörög a film, nem csak akcióban, de a poénok folyamatos szórásában is, akkor baromi kreatívak a készítői.

deadpool-boo

Ami nekem negatívum volt, az másoknak lehet csak félig lesz az. Akárhogy trükköztek, azért bőven kellett időt szánniuk az eredettörténetre. Persze ott is voltak kurvajó jelenetek, elég csak a pizzásra gondolni, és tetszetős, hogy Deadpool nem jó emberből lesz kétségek között vergődő hős, a képességei inkább csak leveszik a láncot az őrületéről, de valami mégis döcögött itt. Erről szerintem a tévés rendezés tehet amúgy, a karkateralapozó párbeszédek váll-fej szöveg, váll-fej válasz módon a legunalmasabban vannak ellőve. Bőven lehet ezt jobban is csinálni, sok filmnek sikerül, még némelyik Marvelnek is.

Szerencsére a kis fennakadások sem tudják lehúzni igazán a filmet, hiszen alapból az akció közepére vágják be, mindig feldobva valami őrülettel, amikor épp unalmas lenne. Amikor pedig Deadpoolként intézi ügyeit Wade, akkor szinte mindig jött valami olyan baromság, amin legalább mosolyogni lehet.

Deadpool_Negasonic_Teenage_Warhead

Basszus, az X-menekről még nem is beszéltem. Deadpool és főellenfele mellett feltűnik a már ismert Colossus, bár újracastingolva, de viccesen, imádnivaló karakterként, és Negasonic Teenage Warhead, akit nem annyira ismerünk, de a jelenetei ütnek. Tökéletesen képviseli a tiniket?

A Deadpool kihozta a maximumot a bizonytalanul rábízott 58 millióból. Újabb bizonyíték arra, hogy szükség van a közepes költségvetésű filmekre? Reméljük hétfőre kiderül, hogy érdemes R besorolású képregényfilmet csinálni a nagyoknak is. (Nedves álmomban az ugyanitt, a FOX-nál készülő utolsó Rozsomák kaland R volt…)

human
írta
2016. 02. 13. 16:57
megjelenés
74
hozzászolás


74 hozzászólás a “Deadpool” bejegyzéshez

  1. “Reméljük hétfőre kiderül, hogy érdemes R besorolású képregényfilmet csinálni a nagyoknak is. ”

    kiderült, valaha volt legnagyobb R besorolású nyitónap, 47.5 millió a csütörtök éjszakaival együtt…brutál

  2. jaja láttam igazából, a reklámkampány is az Iron Manre hasonlított, remélem itt az új korszak a képregényfilmekben.

  3. Ez a képregényfilmek Zombielandje. És itt nem csak az írók személye miatt mondom, hanem úgy általában is azt a hangvételt képviselte. Remekül eltöltött 108 perc volt, amit örültem hogy rászántam. Még egyszer azért mindenképpen meg kell nézni eredeti nyelven is, mert bár nem rossz a szinkron szerintem (főleg a címszereplő hangja), de na…

  4. Reynoldsnak kijárt már a siker, szerintem megérdemli, hogy sütkérezzen kicsit a sikerben/hozzáillő szerepben/pénzben/stb. Ha nem cseszik el a 2. részt, akkor megfogta az Isten lábát, hasonlóan hozzásimul majd Deadpool karaktere, mint Jackmanhez Rozsomák.

    Egyébként érdekes filmtörténeti jelenség, hogy először elcsesztek egy karaktert (a Farkas filmben), de ugyanazzal a színésszel tovább léptek és ugyanezt a karaktert megcsinálták jól. Nem nagyon volt még ilyesmi szerintem.

    További öröm, hogy egy R film jól nyitott. Talán van remény. :)

  5. Tényleg jó lenne, ha elindulna az R besorolású képregényfilmek hulláma. Szerintem a közönségen nem fog múlni. A nyitónapi R rekord ugye már megvan. A nézői visszhang is kiváló, IMDb-n nagyon magas a pontszámmal kezdett.

  6. A mi kisvárosi 150 férőhelyes mozinkban tegnap is teltház volt, meg ma is az lesz. (mondjuk jót röhögtem tegnap, amikor olyan 6 szülő ment az első 10 perc után haza a kisgyerekekükkel) A star warsra sem volt teltház.

    Mindenki az eredetflashbackben látja a kis negatívumot, én azt mondom inkább hogy muszáj volt elmagyarázni mi történt és hogyan, anélkül nem működött volna, folyamatos beszólásokkal együtt nagyon élveztem.

    Úgy éreztem magamat, hogy rendesen felfrissültem ebben a műfajban, mintha hosszú idő utn ihattam volna egy nagy pohár frissítő hideg vizet.

    Minden klappolt az elejtől a végéig, harcok koreográfiája remek, főleg a két nagy emberé, ahogyan csépelték egymást több izgalmat hozott mint a 4 transformers film együttéve.

    Úgy mentem el a moziból, hogy ültem volna még ott legalább 4 órán át, és tovább néztem volna.

  7. Egy órája láttam, remekül szórakoztam, szinte végig röhögtem. Érdekes, hogy a mozi közönsége nehezen melegedett bele, mintha nem tudtádták volna mire ültek be, ezt mondjuk a sok gyerek jelenléte is mutatta, lehet hogy kicsit sokkolta azokat akik egy szokásos képregényfilmre számítittak. Aztán húsz perc múlva már hangos volt a terem a nevetéstől. Persze sok X-man filmes és más popkultúrális utalás, finom vagy éppen durva képi humor volt amit nem mindenki értett, és nem reagálták le, így volt hogy csak páran röhögtünk fel hangosan.
    Sajnos a szinkron érezhetően tompított sok poénon, meg kell majd néznem eredetiben is, de így is remek kis film volt szombat délutáni mozizásra. Jól indul az idei képregényfilm felhozatal. 8,5/10 Ja, és van stáblista utáni plusz jelenet! :)

  8. Imádtam, teljesen megérdemelt a siker, (és bárcsak több ilyen lenne) de tényleg újra kell majd nézni. Egyrészt az eredeti hang, másrészt a rengeteg poén miatt, amit nem volt időm felfogni. Nem akarok elkezdeni idézgetni a filmből, gondolom a 4. fal döntögetése meg a morbid és perverz viccek elképesztő mennyisége tette igazán szórakoztatóvá a filmet, de a kedvencem azért a wolverine elbaszott deadpooljára való utalások voltak :D

  9. Nem hiszem, szerintem nem összeegyeztethető a kettő (más eredet, más kinézet, más képességek).

  10. @Vilmos Nem mert azt a filmet az X-men Days of future past “törölte”.

    Rég röhögtem ennyit filmen, mint most. Amúgy remélem a folytatásra 80-100 millánál nem adnak többet nekik. Mert erősen kétlem, hogy ha 150-200 misit kapnának, akkor megtarthatnák az alkotói szabadságukat.

  11. Azért rengetegnek kicsit se lehet nevezni a káromkodást, már ha a francba, meg a fenébe, meg szar szavakat káromkodásnak nevezzük. Pont ettől voltam kiakadva, hogy ha már rated r, akkor miértnem fossa ki magából egyfolytába deadpool a csúnyábbnál csúnyább szavakat, miközbe végig fröcsköl a vér?

    Jobb film is lehetett volna, a poénok nagyon sokszor túl voltak erőltetve. Az elején elhangzott “vajon bekapcsolva hagytam a vasalót?” “poénnál” már féltem, hogy ezt a szintet fogja képviselni a végéig, és így is lett. Összességében nem volt rossz film, Ryan jól nyomatja, remélem, hogy a második rész mocskosabb lesz

  12. ace05: tényleg, akkor a days of futere past azt is törölhette, így mennyivel könnyebb az egészet nézve
    vajh, lehetséges, hogy wolverine is lesz R-es és majd a ketten egy crosoverben találkozhatnának?

  13. Ma láttuk, szerintem kurva jó volt!!!! :D
    Kb végig nevettük az egészet! :D Én azt kaptam amit vártam, pár képregényt olvastam.

  14. Rohadt szórakoztató film volt, az első képkockától a stáblistáig. Engem az eredetsztori sem zavart, valahogy bele kellett tuszkolni a filmbe. Nagyon nem is tudnék negatívat mondani, lehet be kellene ülnöm megnézni mégegyszer.

  15. Sajnos nem volt lehetőségem eredeti hanggal megnézni (Szombathelyen), de a szinkron nem lett teljesen rossz. Jó pont, hogy Rozsomák végre Rozsomák lett. Rossz pont hogy az X-Man/Men fordítása X-katona/katonák… most komolyan?
    Ja igen, és szerintem a legjobb poén az elkerülhetetlen Hugh Jackman-cameo lett :D

  16. Eredetit hangon sikerült megnézni, zseniális volt, végig röhögtem, pontosan ezt vártam, úristen de jó volt….! Második nézés jövőhéten

  17. Bobjay
    A Daredevil 2. Évadában benne lesz Megtorló és az a sorozat a legnagyobb sorozatos korhatárt kapta, ami megfelel a Rated R-nek. Egy trailer kidobhatnának már.
    Ha már senki sem írta le, legalább valaki írja le: DC lehúzhatja a rolót (persze nem azt mondom, hogy ne csináljanak filmet csak világos, hogy nincs az az élet sem az az alternatív dimenzió, amiben újat tudnának mutatni vagy megelőzni a Marvelt.

  18. Hááát, nem tudom… Szerintem nem lett olyan jó. De nem lett rossz sem. Pontosan olyan, amilyenre számítottam.

    Az a problémám, hogy a film meglehetősen öntelt és elégedett magával. Szörnyen eredetinek gondolja magát. Ezzel még nem is lenne baj, ha tényleg az lenne. De a sztori (eredetestül, mindenestül) borzasztóan egyszerű volt. Még ez sem lenne baj, de sajnos átlagos volt. Ami éppen azért érdekes, mert a film azzal reklámozza magát, hogy ez mennyire más, holott nagyon szépen megy végig a bevett paneleken.

    Jó, lehet mondani, hogy Deadpool-nál nem igazán számít, mit csinál, hanem éppen az, ahogyan viselkedik közben, meg amiket mond. A képregény, a karakter ebben rejti erősségét. Ez így van, csak sajnos a filmen valahogy ez sem jön át nekem. Eleinte minden frissnek hat valóban, a sokadik dick-joke után viszont már minden fárasztó lesz, és az R-rated tartalom öncélúvá válik: csak azért van benne, mert benne lehet.

    Bár a film lenne annyira eredeti, mint amilyennek gondolja magát. Szerintem ebben a karakterben sokkal több van. Elismerem, hogy egy tizenkét évesnek, aki beszökik a moziterembe az első korhatáros filmjére, annak megváltó erejű lesz, de a beleerőltetett R tartalom miatt még nem lesz valami eredeti, vagy jó szerintem.

    Nem volt rossz, szépen elcsordogált a 100 perc (csak néha érződött még ez is picit soknak), pontosan úgy sajnos, mint a többi képregénymozi. Nekem ez így csak 5/10, max. 6/10. Tényleg többet vártam tőle, de nálam ez a képregénynek csak felvizezett változata… Hátha majd a folytatásban.

  19. Nagyon jó volt a film,én és az egész mozi röhögőt a poénokon.Picit több akciót vártam,de így is simán meg érte a mozi jegy árát.

  20. 120 milliót jósolnak a szakik hétvégére! Ez minden képzeletet felül mùl rated R- ben! Aztakurva!

  21. Tökéletes, kibaszott vicces! Liam Neesonnak elrabolta a lánytát, istenem mekkora beszólás volt! A 4 falat nem értettem, az valaki elmagyarázná?! Azt hallottam h volt 2 jelenet a film végén. Mi történt?

  22. Nekem ez 10/10 volt, szakadt a rohogestol az egesz terem, a karaktert tökeletesen eltalaltak, Reynolds lubickol (de egyebkent mindenkin latszik, hogy nagy elvezettel csinaltak, nem csak a csekkért, még Colossuson is :), az akciok nagyon jok. Nekem az eredetsztorival sem volt bajom, mert abba is mindig beleszottek egy jo adag oruletet, es otletesen illesztettek bele a filmbe.

    A beveteli hirek utan en nagyon remenykedem, hogy a kovetkezo Wolverine-nel is bevallaljak az R-t, foleg ha mar Jackman utolsoja lesz. Es megkoronazhatnak azzal, hogy SkullPoopL-el karoltve kaszaboljak az ellent. Mar most is imaba lehet foglalni a FOX nevet, hogy ez a film igy, ebben a formaban letrejohetett, de ha a fentit meglepnek…

  23. Steelwolf. stáblista-jelenet: SPOILERES LEHET!!! Megjelent maszkban és fürdőköntösben és elküldte a nézőket a picsába, hogy mit keresnek még itt :) mire várnak, Deadpool2 előzetesre? Arra nem tellett a költségvetésből. Aztán visszajött hogy Samuel L Jackson sem fog jönni, és huzzon már haza mindenki :)

  24. Steelwolf nylméregbéka még nem monda hogy
    szpojler

    még annyi hogy megmodnta, hogy a következő részben benne lesz cable, keress rá youtubeon hogy who the fuck is cable ha nem tudod ki az

  25. Ja a 4. Fal… Steelwolf. A 4. fal azt jelenti, mikor bevonják a názőket a filmbe kiszólva hozzájuk mintha ott lennének, vagy a kamerát belevonják a jelenetbe, pl a rágót mikor rádobta a taxiban, vagy mikor fellökték a verekedésnél, mintha az is részese lenne történésekhek, mintegy negyedik fal.

  26. Nyílméregbéka:
    SPOILER

    Vagy amikor elkapja a Smith Ügynököt és elfordítja a kamerát.. :D

    SPOILER OFF

    Amúgy hatalmas film volt, tele nagyon jó ötlettel, nekem így tetszett, a szerelmi és uncsi szálakkal is együtt. A durva az, hogy még a végén is olyan poénok voltak, amikor nem számított rá az ember, hogy már komolyan a könnyem csordult.. :)

  27. Basszus tudom, hogy nem a stúdió miatt lett ilyen jó a film, hisz csak megadták a készítőknek a zöld utat. De akkor is csodálkozom hogy a pocsék F4 után jött tőlük végre egy igazán K.jó képregény film :D

  28. Elnézést kérek mindenkitől! Human töröld ha gondolod! Elspoilereztemaz egyik kegjobb jelenetet! Hirtelen sokkból irtam! :-D

  29. most már biztos hogy anyagilag sikeres a film (kb. 114 mil. számolnak a hétvégére)
    remélem ez R besorolású filmek tömegét eredményezi majd a jővőbe (elég a limonádé filmekből!!!)
    rohadt jol szorakoztam volna a moziba ha hátam mögött nem egy 8 éves kis köpcos gyerek ül aki végig azt hitte ez az uj spiderman film

  30. Én azok közé tartozom akik nem sirva röhögtek a filmen inkább csak mosolyogtak, de sok poént erőltetettnek éreztem. Nem vagyok kepregeny fan lehet ez az oka. Az elején lévő vasalós poén nekem inkább kínos volt mint vicces. Bírom az ilyet amikor épp hogy elmosolyodom egy közepes poénon mellettem pedig már lefordul a székről annyira nevet…folyamatosan. Hát ok…nem vagyunk egyformák. Amennyi ember dicséri elgondolkodtam hogy én nem voltam jó hangulatomban, de aztán ismét rá jöttem hogy semleges hangulatban ültem be a filmre, azaz felajánlkoztam a filmnek hogy vigyen arra amerre tud. Hát nem sok irányba mozogtam. Nagy lehúzásnak tartom az imax vetítést, semmi sem indokolta hogy igy vetitsék, ezért haragszom az ” őszinte” készítőkre, akik mindent annyira jó kedvűen és őszintén csináltak egyesek szerint. Számomra a “legviccesebb” kepregeny film továbbra is a Bosszúállók első része maradt.

  31. Tegnap láttam, sajnos szinkronosan, ami érezhetően visszafogta a káromkodást és a poénokat, de hétfőn pótolom a feliratos változatot.
    A film, mint Deadpool film, tökéletese. Reynolds egybeolvadt a figurával, mintha a képregény lapjaiból lépett volna ki. A sztori nem volt túl bonyolult, és sokat változott az eredetihez képest, de a rejtett poénok, amiket csak a rajongók érthettek (Bea Arthur :-D :-D :-D), és a negyedik fal két lábbal tiprása, valamint az elmebeteg hangulat megbocsáthatóvá tette ezeket a dolgokat. nem hibátlan a film, közel sem, de számomra kiváló szórakozás volt, és teljesen hűnek éreztem a képregényhez. 2004 óta vártam erre a filmre, és nem kellett csalódnom :-)

  32. Ja még annyit, hogy ha az utolsó Wolverine filmhez tényleg az Old Man Logant veszik alapul, akkor én is remélem, hogy Deadpool sikerével ott is zöld utat kapnak az R besoroláshoz, mivel azt a sztorit PG13-ban lehetetlen élvezhetően tálalni….

  33. Eredeti hanggal néztem, és egyértelműen túlszárnyalta minden elvárásomat! Az első film, amiben részemről semmi negatívat nem tudnék felhozni. Teljesen átadja a karaktert, és ennyit még egy filmen sem tudtunk nevetni, pedig nagy film rajongók vagyunk. Human-an ellentétben én úgy gondolom, hogy egy kis visszafogottság azért kellett, mert hát besorolás ide vagy oda, azért sok helyen fiatalok is megnézik. Ez így volt jó ahogy volt és kész! :D
    Sokan dicsérték a magyar szinkront, aminek külön örülök, így azoknak is ajánlhatom akik nem szeretik a feliratokat. Kérném izibe a második részt, ugyan ezzel a rendezővel!

  34. Nekem számos jelenet nagyon tetszett és érezhető, hogy itt a kreativitás és az ön megvalósításon volt a hangsúly és nem csak a csilli villi effektek.

    Pizzá jelenet jó volt de nem annyira mint a női egyenrangúság napos poén, azon én 5 percig röhögtem.

    Az a gáz, hogy magyar szinkronba elveszett sok apró utalás amit egy átlag néző nem érthetett volna meg.

    Hogy példát is mondjak…kapd el őket Tigrisem. Ez egy Pókember referencia. Mary Jane mondja Pókembernek.

    DE KÖSZÖNÖM, HOGY WOLVERINRE VÉGRE ROZSOMÁKKÉNT HIVATKOZTAK… KÖSZÖNÖM!
    ezzel megalapozták a hangulatomat és minden tiszteletemet annak aki visszacsinálta farkasból.

  35. Nekem nagyon bejött, jó, ócska a főgonosz, meg a sztori, de a poénok miatt itt tényleg nem érdekelt ez. Ráadásul mögöttem egy vihogó kislány ült, így kb. olyan volt, mintha többkamerás sitcomot néznék:D

  36. Nekem őszintén televolt már a tököm a kampányával, de: megérte. Totál megérte. Moziban hihetetlen király élmény volt, hogy mindenki őszintén röhögött a poénokon, nem csak olyan “oh, ezt viccesnek szánták” módon nevettek.
    Az egyetlen, ami nekem negatívum, az pont a 4. fal áttörős jelenetek (egy picit erőltetettnek tűntek), de ez csak az én hülyeségem.
    A stáblista utáni jelenet meg… pont azon poénkodtunk a többi ottmaradóval, hogy “tuti csak annyi lesz, hogy menjünk már a moziból” erre…. :D
    Nagggyon pozitív csalódás volt ez a film.

  37. Nem láttam a filmet, de a beszúrt kép alapján látom, hogy a Homeland-ból megismert Morena Baccarin is játszik benne, aki sztem az egyik legvonzóbb nő, akit eddig képernyőn láttam. (Persze nem vagyok pattanásos tini, ma biztos más az ideál.)

    Megnézem majd, mondjuk a nálam leghangulatosabb képregény adaptációt, a Guardians of the galaxy-t biztosan nem fogja trónjától megfosztani.

  38. Most őszintén. Miért kell minden eredet filmben egy ultra brutál főgonoszt betenni?!? Csak attól áll fel? Itt pont az volt érdekes Ajaxban, hogy sokkal emberibb és földhöz ragatabb motivációi voltak. Mondjuk egyből Mister Sinisterrel kellett volna összemérnie az erejét akkor már az túl sokk lett volna.

    Mellesleg…

    Ajaxot is úgyan abban a laborban mutálodott azaz nem ő volt a (fő)fönök csak egy KIFUTÓ FIÚ.
    Hagytak egy kiskaput a következő filmre és szerintem Sinister lesz a következő részben akit széné fog alázni Wade :D

  39. A moziban a közönség kb. fele nem értette az utalgatásokat és a poénokat, többen úgy távoztak, hogy ez egy rakás maszlag volt. Nekem jobbára bejött.

  40. Gondolom a lerobbant léganyahajót mindenki észrevette! Azt hogyan rakhatták be, ha nem egy univerzum?!

  41. Nem mondod, hogy lemásolták a “Meglógtam a Ferrarival” zárójelenetét tudtam, hogy valahonnan ismerős volt…ésmég valaki írta is a film előtt 1 hónappal, hogy tutira ez lesz benne és voálá… :D

  42. Jó volt, szórakoztató volt, bőven maradt poén is a filmre, de az eredetsztorit én simán beértem volna egy 4. falas elmesélésnek is.
    A főszereplő helyett nekem Kolosszus volt a kedvencem. Igazi és marha jó karakter volt, szemben az X-men filmekkel. A Monty Python-os jelenetük meg kész.

  43. Sziasztok!
    Csak azt árulja el nekem valaki hogy Kolosszuséknak honnan volt tudomásuk Pool-ról? Remek film volt, egyedülálló és nagyon eredeti. Kitűnően elütött az előzetesekben mutatott és általam nagyon várt Cap3, BatmanvSuperman és Apocalypse filmektől.

  44. 65.human

    Az easter egg-es videóban meg azt mondják, hogy az a hajó mégis csak az a hajó. :)
    Most akkor, hogy is van ez?

  45. Sziasztok. Valaki el tudja mondani h mi a közös ebben a deadpoolban es a wopverinesben? Vagy képregényben is két féle története van?

  46. Pff, hát ezt kár volt ennyire ajnározni. Jó kis elvárásokkal ültem be a moziba, erre jött egy semmi extra film, erőltetett poénokkal, nem azt mondom hogy nem kacagtam egyszer-kétszer, de ez a fergetestől még kilométerekre van…hatalmas csalódás..a következőt esetleg dvd-n, vagy megvárom amég leadja az rtl klub…

  47. Nekem a kampány sokszor túl volt tolva, az hittem hogy a film is tré lesz/erőltetett, de szerencsére nagyon jól szórakoztam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.