Alex Projas ideges a Gods of Egypt fogadtatása miatt

A Gods of Egypt rendezője pont a filmje bukásának időpontját választotta arra, hogy a filmkritikát pénzért művelőket lehúzza a fenébe. Főleg azokat, akik a RottenTomatoes oldalon számítanak a %-ban. Mellesleg 12%-on áll amúgy a filmje.

Gods-of-Egypt-Trailer-9

Szóval a rendező Facebookon kiborult, és azt mondta, hogy a kritikusok csak kiszolgálják az olvasóikat, és nincsenek saját gondolataik. Meg semmit sem érnek ebben a “this modern age of texting”-ben, ami alatt gondolom a Facebookot, twittert, instát és többi ilyesmit értette. Már rögtön ez furcsa, hiszen az tudjuk, hogy a közönség, a modern textelők mit gondolnak jónak, tényleg az legyen az alap szint szerinte? És tényleg ezt szállítják a kritikusok is, őket szolgálják ki önálló gondolat nélkül?

A tovább mögött ott van a teljes kifakadása.

NOTHING CONFIRMS THE RAMPANT STUPIDITY OF MAN-KIND… Like reading reviews of my own movies. I usually try to avoid the experience – but this one takes the cake. Often, to my great amusement, a critic will mention my past films in glowing terms, when at the time those same films were savaged, as if to highlight the critic’s flawed belief of my descent into mediocrity. You see, my dear fellow FBookers, I have never gotten great reviews… on any movie I’ve made really, apart from those by reviewers who think for themselves and make up their own opinions. Sadly those type of reviewers are nearly all dead. I guess I have the knack of rubbing reviewers the wrong way – always have.

This time of course they have bigger axes to grind – they can rip into my movie while trying to make their mainly pale asses look so politically correct by screaming “white-wash!!!” like the deranged idiots they all are. They fail to understand, or chose to pretend to not understand what this movie is, so as to serve some bizarre consensus of opinion which has nothing to do with the movie at all. That’s ok, this modern age of texting has rendered them less than worthless, so they will probably go the way of the dinosaur or the newspaper shortly – don’t movie-goers text their friends with what they thought of a movie? Seems most critics spend their time trying to work out what most people will want to hear. How do you do that? Why these days it is so easy… just surf the net to read other reviews or what bloggers are saying – no matter how misguided an opinion of a movie might be before it actually comes out.

Lock a critic in a room with a movie no one has even seen and they will not know what to make of it. Because contrary to what a critic should probably be they have no personal taste or opinion, because they are basing their views on the status quo. None of them are brave enough to say “well I like it” if it goes against consensus. Therefore they are less than worthless. Now that anyone can post their opinion about anything from a movie to a pair of shoes to a hamburger, what value do they have – nothing.

Roger Ebert wasn’t bad. He was a true film lover at least, a failed film-maker, which gave him a great deal of insight. His passion for film was contagious and he shared this with his fans. He loved films and his contribution to cinema as a result was positive. Now we have a pack of diseased vultures pecking at the bones of a dying carcass. Trying to peck to the rhythm of the consensus. I applaud any film-goer who values their own opinion enough to not base it on what the pack-mentality say is good or bad.

27 hozzászólás a “Alex Projas ideges a Gods of Egypt fogadtatása miatt” bejegyzéshez

  1. Nem értem a hisztijét…Az IMDB 5.7 és a metascore 23% egész dícséretes ennek az ipari hulladéknak.

  2. Az első trailer után nyilvánvaló volt, hogy egy kalap szar ez a film. A kritikát is tudni kell elfogadni, nem a padlón gurulva hisztizni. Főleg Hollywoodban és főleg, ha az jogos.

  3. ez teljes mértékben egyenlő Uwe Boll ovis szintű sírásaival a gonosz kritikusokról és nézőkről

  4. Degausser: nekem is kapásból Uwe Boll érzetem volt tőle. Kb a filmje is az a “minőség”.

  5. Miért nem tudja méltósággal beismerni, hogy szar lett a film? :) Megesik, hogy az emberek elcsesznek ezt-azt. Nincs ebben semmi, kár ezért a hisztiért. 3-5 év alatt a karrierje is keheverné ezt, de így, ki a fene akar majd vele dolgozni? Értelmetlen ez a picsogás, nem tudom, mit akart elérni. Nyilvánvalóan feldühödve, kiakadva írta mindezt.

  6. Puffin:

    Proyasnak (akinek a neve el van írva a címben) több is. A holló és a Dark City pl király, de az I robot is rendben van. Nem is értem miért a picsogás mikor a jó filmjei mellé állítva ezt a valamit észrevehetné miért szar amit csinált. Ha meg tényleg jónak gondolja akkor nagyobb a baj.

  7. Puffin: Ezt a kommentet én sem értettem. Proyasnak minimum 4 jó filmje van. The Crow, Dark City, I Robot és Knowing. Persze attól még nem kellene hisztiznie, ha egy filmje rosszul sikerül.

  8. Én megnéztem, egy fokkal nem jobb a titánok harcától. Van eleje van vége. Az egész történet eljut A-ból B-be… Én azon csodálkozom, hogy a készítők ettől többet vártak.
    Há józan paraszti ésszel ha végig gondolja az ember az eddig ismert produkciók mellett ez semmivel sem adott többit mint amit már idáig is ismert a nép :D

    A látványvilágot leszámítva egy múmia vagy egy múmia vissza tér izgalmasabb :D

    Én azt mondom ha az ember agyon unja magát és nincs jobb dolga, akkor és csak akkor megér egy mozit. De senki ne várjon klasszikus alkotást :)

  9. épp írni akartam én is, hogy ott a The Crow és a Dark City, nagyon sokan imádják azokat a filmeket, nem kéne ennyire besérülnie. több olyan rendező van, aki folyamat próbálkozik és nem sikerül egy jó filmet sem letenniük, mégsem borul ki a bili náluk.
    amúgy meg az előzetesek alapján egyik filmjét sem néztem volna meg soha, szar a reklámjuk egyszerűen.

  10. ne aggódj zsoci, az új tini nindzsa hamarosan itt van, transformers pedig jövőre érkezik!!

  11. ebben az az érdekes, hogy a gagyi filmet még csak meg lehet magyarázni azzal, hogy így úgy a studió hibája blabla, de ezek szerint ő pont ilyennek szerette volna ezt a filmet és szerinte így jó ahogy van? o.O

    mondjuk még nem láttam úgyhogy lehet hogy tényleg jó valójában csak a tréler volt rosszul összerakva!

  12. Akkor jo, h nem nyertem ra jegyet. Látványosnak tűnt a trailer.

  13. Crow és Dark City nagyon jó filmek voltak.
    I Robot-or szerettem, amikor kjött, de legutóbb mikor újranéztem, legszívesebben tökön rúgtam volna Smith-t.
    Olyan, mint egy kamasz hülyegyerek- “Valaki mongya má meg, mi olyan frankó a robotokban?” és ez tényleg így van.

  14. teljesen igaza van… a filmeknek manapság hypeja van, ha egy kritikus utálni merné a deadpoolt, a batman vs supermant, vagy hasonló marvel szarokat, akkor az olvasók egyből felháborodnának, mint a debil gyerekek, mert el kellene gondolkodni, hogy miért is szarok ezek a filmek

  15. még a star warst se lehet utálni nyilvánosan,mert egyből jön a hülye ellenvélemény, hogy de hát jobb mint az eredeti :)))) szóval minél nagyobbat kell hazudni és akkor el is hiszik…most azt olvastam hogy JJ Abrams meleg főszereplőt szeretne a következő részbe, hát hajrá, folytassák csak a totális degenerációt, jó szórakozást a gondolkodásra képtelen nézőknek

  16. Bármilyen alkotói tevékenység terméke lehet egészen más belülről, az alkotó szempontjából nézve. Emiatt Proyas hisztijét megértem. El tudom hinni, hogy ő most tényleg meglepődött, csalódott és ki van akadva emiatt. Ettől persze még butaság, amit csinál.

    Azt viszont nem tudom megérteni amikor valaki a hozzá hasonló fogyasztók vagy kritikusok eltérő véleményén van kiborulva és ahelyett, hogy értelmes érvekkel támasztaná egy-egy konstruktív vitában a saját álláspontját, csak a “mindenki hülye, aki mást gondol, mint én” frázissal spam-eli tele az étert újra és újra.
    Az ilyen emberek vagy tényleg komolyan gondolják, hogy az ő szavuk az egyetlen igazság, vagy csak azért trollkodnak, hogy egy-egy pillanatra különlegesnek érezhessék magukat a billentyűzet fölött.

  17. zmax : annyiban igaza van, hogy manapság rengeteg ember olvas mindenféle kritikát és ezeknél már nem is a termék minősége a fontos, hanem, hogy a kritikus mondjuk minél több semmitmondó kritikát gyártson, és folyamatosan legyen munkája, lásd magyar zenei blogok vagy internetes újságok.. ezek konkrétan mind a szarról írnak, csak egyesek azt hiszik, ha ezeket olvassák akkor nagyon műveltek lesznek

  18. zmax: szerintem Proyas azt várta, h a kritikusok legalább éltetik, mert a nép nem szereti (imdb mélyrepülés), és akkor szerinte őket szolgálják ki a kritikusok.

  19. ha a kritikusoktól várta a pozitív visszajelzést, akkor eléggé szíven üthette, hogy pár helyen szó szerint a valaha volt legrosszabb film jelzőjével illették a művét (ami látatlanban is túlzás), de azokon kívül is csak negatív kritikákat látni.

  20. kakapitány: Ebben igazat adok neked. Még annyival kiegésziteném, hogy igazi filmkritikusok talán már nem is léteznek. Bloggerek vannak, akik csak annyira értenek a film készitéshez, mint az olvasóik. Human ezt ne vedd magadra! :).Ugyanez van az újságiróknál is. Klasszikus újságirás már szinte nincs is, csak hirközlés van pár mondatban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.