Podcast: Nyilvános vetítés 507: Egy szoba Brooklynban

Valami szellemek csak a következő adásra jutnak, viszont nincs szponzorunk… ezzel azt akartam mondani, hogy van cold open.

ytaaa

Premierek: Divergent: Allegiant, London Has Fallen

Témák:

– Alex Projas berágott
– Átadták az Oscart
– Az arany málnát is.
– Mesefilmek még mindig.
– Finding Dory, hogy viszonylag jó animációs is legyen
– Bruce Willis nem rágott be, szarik ő mindenre.

Megtekintve: Room, Brooklyn, Take Shelter

Letöltés, RSS, iTunes.

A tovább mögött helyben is hallgatható.

25 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 507: Egy szoba Brooklynban” bejegyzéshez

  1. Köszi srácok, jó adás volt megint :) Tudtátok hogy a legújabb VOX Mozimagazinba (a főszerkesztői jegyzetben) meg vagytok említve?

    Béla, Pepsi vagy Coca volt?

  2. Barna. Világosat nem szeretem. Egy korábbi adásban a típusa is elhangzott, de most kisípoltuk. :)

  3. Üdv!
    Nagy a felhajtás manapság a fehérarany szobrocskák körül. Érdekes mondjuk, hogy a többi Amerikában élő kisebbség miért nincs felháborodva, holott ők még jobban el vannak felejtve, de erre egyszerű a magyarázat, túl kevés a befolyásuk, hogy hallassák a hangjukat.
    Marad tehát a fekete-fehér filmes probléma (amit elvileg már 1902-ben megoldottak az első színes filmmel ). Érdekes egyébként, hogy sokan erre a problémára azt a megoldást javasolják, hogy legyen az akadémiának több fekete tagja, akik majd több szavazatot adnak a velük megegyező bőrszínű tehetségeknek. De ez mondjuk nem szintén diszkrimináció, vagy mondjuk ki csúnyán rasszizmus? Tehát egy problémát úgy próbálnánk megoldani, hogy a sértett felet is felbiztatjuk arra, hogy csinálja ugyan azt, amit elkövettek ellene. Szép példamutatás.
    Ez szerintem nem megoldás, mert a probléma sokkal mélyebben gyökerezik. Több jó szerepet kéne adni a fekete színészeknek, de ahhoz az kéne, hogy a jó fekete színészeket felvonultató filmekkel sokat keressenek a forgalmazók, de ahhoz az kéne, hogy a jó fekete színészeket felvonultató filmeket sokan nézzék, de ahhoz az kéne, hogy pl az amerikai lakosság ne a fehér férfi főszereplőket szeresse, és menjen be értük a moziba, hanem a fekete színészeket. És itt is a megoldás, szerettessük meg a fehér amerikaiakkal a feketéket.
    Na, ez az a probléma, amivel az USA már évszázadok óta küzd sikertelenül, nem csak a filmiparban. És nem hiszem, hogy pont az Oscar fogja ezt megoldani.
    Egyébként meg a Creed-et hozza fel mindenki példának, mint a nagy mellőzött filmet. Hát szerintem azért nem volt egy olyan nagydurranás. Ha nem lenne ennyire kiélezett a helyzet, szerintem senki meg sem említené, csak legyintene rá, hogy egy újabb sportfilm, mint pl. történt ez a Southpaw-al. Én nem rajongok különösebben a bokszért, mint sport, de Pl a Russel Crowe féle bokszolós igaztörténetes , A remény bajnokát mindig végignézem, ha a tv-ben adják és belefutok, mert jó alakítások vannak benne, és a sztori is rendben van egy sablonos sportfilmhez képest. Vannak benne jelenetek, amikor az ember (én) szinte szurkol a minden szempontból hátrányból induló hősnek, hogy álljon fel a sokadik földre kerülés után is, és szinte a hideg kiráz mikor sikerül neki.
    A Creed-ről ilyen pillanatot nem tudnék említeni. (spoiler: Stallone hirtelen jött egészségügyi problémáját is csak egy erőltetett húzásnak tartom, hogy mondanivalót adjanak a filmnek). Senkit nem tartottam kiemelkedőnek, még Stallone jelölését is túlzásnak tartom. Szerintem nála is csak azt értékelték, hogy végre egy korban hozzá illő karaktert alakított, néhol már szinte ön ironikusan (pl. a klasszikus lépcsőn felszaladásból is csak a lépcső tetejére épp hogy élve felérős jelenet lett) és nem az akciósztár gyilkológépet, mint azt tette mostanában a többszörösen megbukott Feláldozhatókban.
    Szóval a világot nehéz lesz megváltani, a rasszizmus nem egy egyszerű dolog, nem is kell messzire menni, én kb. ugyan annyi embertől hallom, hogy végre nyert egy magyar film az Oscaron, mint amennyi azt mondja, hogy az nem is magyar film hanem…

  4. Myllan: a Creed sokkal jobb, mint a Southpaw, hiába boxolós boxolós. Szerintem sem a legjobb a Creed, de egy Bridge of Spies helyett simán befért volna a top8ba

  5. Human: A Southpaw esetében egyetértek, annál jobb film a Creed, habár Jake Gyllenhaal nagyon jó az utóbbi időben, de ez nem a legkimagaslóbb filmje, nem egy Éjjeli féreg szint.
    A Kémek hídját viszont pár napja láttam és ezzel kapcsolatban nem teljesen értek egyet. Tény, hogy Stallone mellékszerepe sokkal jelentősebb volt a Creedben mint Mark Rylance szerepe a Kémekben, konkréten szerintem a film felében nem is szerepelt, és abban a rövid játékidőben is végig ugyan azt a kicsit bolond, minden mindegy karaktert hozta.
    De hogy főszerepben Tom Hanks vagy Michael B. Jordan volt-e a jobb azt már nem tudnám megmondani (igaz ha jól tudom egyikőjüket sem jelölték). Tom Hanks mint mindig most is zseniális, szerintem csak annyit lehet a számlájára írni, hogy mióta kicsit idősebb minden filmjében ugyan ezt a nagy tudású, professzoros, higgadt, mindenki eszén túljáró karaktert hozza, viszont baromi jól. És Christoph Waltz óta tudjuk, hogy egy színésznek bőven elég egy szerepet nagyon tudnia a sikerhez.
    Mint film viszont szerintem simán a kémek hídja a jobb. Sokkal fontosabb témákat boncolgat, és egész jól ki is bontja őket.Tökéletesen bemutatja, hogy épeszű ember abban a korban nem vállat volna el egy ilyen ügyet, és hogy milyen erkölcsi tartása lehet annak az embernek aki ezt mégis megtette. Persze sokkal lassúbb film, mint a Creed, de ez a témából adódik. Aki mondjuk szereti a John le Carré könyveket, filmadaptációkat, sorozatokat annak tetszeni fog.

  6. a Creed is fontosabb témát boncolgat, csak épp fiatalabb nézők számára, míg a Kémek hídja tipikusan olyan, amit az akadémia szeret. Persze mindkettő jó, de simán lehetett volna cserélni. Ez nem azt jelenti, hogy a Kémek hídja rossz film. Nem is ez a lényeg, mondhattam volna a Martiant is.

  7. Annyita filmes podcastekről, hogy szerintem nincs is másik műsor, ami ituneson elérhető lenne. Ez azért nagy for! Hajrá!

  8. Hetek óta nincs új adás. Mi az oka? Nem is lesz, vagy csak tavaszi szünet van?
    Üdv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.