A Warner és a Batman v Superman – a rendezői változatból egy részlet

Itt a fő kibeszélő a filmhez — ezek pedig az első hétvége bevételi adatai. Nem is ez a lényeg, hanem a Warner a kritikusokkal nem törődve, viszont a fanokra hallgatva — közöttük is vannak csalódottak bőven — erőteljesen megtolta a marketinggépezetet. Egyrészt bejelentették a rendezői változatot hivatalosan. Emlékszem amikor pár hete mondtam, hogy pánik gomb hangulat a bemutató előtt már a rendezőiről beszélni, hát most még hangosabban teszik.

bvsbts1

A lényeg, hogy bejelentették a dátumot: július 16. Plusz harminc percnyi filmet kaptunk. Ebben tippre több Superman is lesz (ez szerintem jót tesz majd a BvS-nek), hiszen az előzetes vetítés során azt látták, hogy Batman működik, és az acélember jeleneteiből vágtak vissza cserébe. Na meg jobban ki lesznek fejtve az utalások is a Justice League-re, plusz kiderül, hogy a film elején lelőtt fotóriporter Jimmy Olsen, hiszen Snyder érti a rajongókat, és csak úgy “funból” lelövi Olsent…

Amúgy vicces, hogy azóta már elhangzottak olyanok, hogy a Justice League kicsit lazább film lesz, hiszen a Flash benne van, és ő a DC univerzum mókamestere. Az Aquamanről is hasonlók hangzanak el, mármint szórakoztatóbbnak szánják, nem ilyen komornak.

Sőt, már egy kivágott jelenetet is feltettek a netre, benne egy érdekes figurával. Na most ez persze jó a rajongóknak, viszont ilyet nem szoktak csinálni a blockbustereknél. Mármint a bemutató után pár nappal már kivágott jelenetet mutatni nem bevett dolog. Ez némi aggódást sugall a Warner részéről, baromi kíváncsi leszek a második heti bevételi adatokra.

Többek szerint ez Steppenwolf.

A hivatalos Snyder duma az Ultimate Blu-Ray változatról:

We call it the Ultimate Cut because to me it’s a deeper dive into that world and there are storylines in there that get fleshed out by the longer version, I would say that we didn’t really take out much of the Superman/Batman story because I felt like, you know that’s kind of the movie, but there was some sort of interstitial stuff that surrounds the story, that kind of finishes some of the ideas that we trimmed back, and I think that’s what you get. There’s a little bit of action, there’s a little bit of violence that we trimmed out for the MPAA that we put back. The Batman warehouse rescue, there’s a couple shots of Doomsday that were too intense. Then there’s a little bit longer ending, sort of the ending sequence, and the opening of the movie, the North Africa sequence is really much different. It was in there until very recently, so all of it’s finished. It was really just a function of time, to be honest. Because the movie’s long now, long-ish—I don’t think it’s long, but when you get over two and a half hours the studio starts getting nervous. I’m not JamesCameron who’s like ‘No it’s three hours, suck it!’, which is cool by the way. I just wanted to try and get it to a length that is work-able.

Ezek a fejlemények jelenleg.

44 hozzászólás a “A Warner és a Batman v Superman – a rendezői változatból egy részlet” bejegyzéshez

  1. Igen ő a szörnyecske akit írsz Human. És nála vannak a mami boxok is. :D
    Ez a videó meg szerintem még több nézőt fog generálni. Az hogy miért csinálták már úgyse találjuk és sosem mondanák el. :D

  2. Amikor kijött az első előzetes akkor úgy döntöttem hogy megvárom a BR-t. Örülök hogy így döntöttem, egészben tudom megnézni elsőre. Plusz 30 perc? Akkor ez tényleg egy egész estés mozi.

    Erre voltam kíváncsi hogy mit lépnek, és mik az elképzeléseik a folytatásra. Nekem pont a komorság az ami miatt meg szeretném nézni ezeket a filmeket, remélem azért ebből nem vesznek vissza sokat.

  3. Köszi human a Jimmy Olsen-es spoilert. Direkt nem olvastam el a kibeszélőt, nehogy spoilerekbe fussak. Mellesleg én nem bánom, ha Olsen nem szerepel ebben az univerzumban. A képregényben is csak egy szar töltelék karakter.

  4. Ez is tökre érdekes! Nem igazán emlékszem, hogy a filmben említették volna egyáltalán J. Olsen nevét! Az, hogy a riporter csajszink mellett ott volt J.O. (elvileg)… Hát nekem fel se tűnt, amíg valaki nem említette, hogy Ő volt az! Haszontalan egy figura! Arra sem emlékszem, hogy a MoS-ben volt-e! Hogyan lehetett a stáblistán?! A srác, akit lelőttek?! Mert csak egy egyszerű mezei riporter segédnek tűnt, aki inkább beépített muksi…

  5. Mások szerint meg Yuga Khan, majd kiderül.

    Én örülök, hogy kinyírták, sose bírtam, a Supergirlben is baromi idegesítő…talán meghagyták csak annak a sorinak. Mindegy, legalább csak egy helyen kell szenvednem tőle.

    Szerintem az már a BvSből kivehető, hogy a JLfilm kevésbé lesz darkos. Várom a plusz félórát nagyon, de addig még megnézem anélkül is.

  6. Akkor mostantól ez lesz, hogy kijelentik egy film premierjénél, hogy bizony csak 80%-ban lehet majd megnézni a moziban? És ha esetleg érdekel a maradék 20% amiben gondolom gyakorlatilag benne lesz a lényeg, akkor a többszörösét kifizetve megtekinthetjük, és még egy kevés extráért megengedik, hogy odaporosodjon a polcunk szélére? Szép új világ!

    ui.:jó nyilván túzok és szarkasztikus vagyok, de engem akkor is dühít amit a warner művel. Kiad egy rosszul és felületesen összefércelt filmet, és azután meg ilyennel húzza az emberek agyát? Bár ezzel most gyakorlatilag elismerték, hogy szar van a palacsintában.

    …”oké tudjuk, hogy bűzlik srácok, de nézzétek itt van a szagtalanítónk hozzá” …pfffejj

  7. Miért nem lehetett ezt így moziba küldeni?? A gyűrűk urát megtudták nézni 200!! perces részekkel??

  8. Bármennyire is vártam, hatalmas csalódás a film, még úgy is, hogy bizonyos részeit képes voltam szeretni (sőt, emiatt fájt igazán).

    A komorabb, sötét hangulat például egyike volt ezeknek, viszont a premier utáni nyilatkozatok előtt teljesen értetlenül állok. Szerintem nem az úgymond “darkosra” vett hangvétel miatt dőlt dugába az egész, pedig ezek szerint olyan, mintha ezt hibáztatnák, de majd a “marvel-fun” fonalat felvevő következő filmek mennyire jók lesznek! A teljesen kukába való forgatókönyv és az idiótán összevágott jelenetek helyett persze sokkal egyszerűbb ráfogni arra, hogy túl komolyra sikeredett, és az embereknek ez nem kell. Nagyon is kell, csak nem ártana a film többi részét is ehhez igazítani. Az ilyenekkel sikerül elvenniük a kedvem a folytatástól…

    Egyébként Géza nekem személy szerint tetszett, az általa rendezett Batman filmben ezek után jobban bízom, mint Snyder barmolásában.

  9. zsocso: stáblistán is kiírták, és a film eléggé eleje, az első felvonás, szal.

  10. jiliac: nem így lesz azért, de a Warner eléggé menti a menthetőt most látszólag.

  11. Kicsit sajnálom azokat, akik moziban nézték ezt a pg 13 verziót. Én megvárom a hosszabb R rated filmet. Valszeg az is szar lesz… de legalább lesz benne vér és szex :D

  12. Hát ez elégg röhejes, vagy írtó gusztustalan (le)húzás…már bocsánat.
    Még előtte vagyok,biztos hogy minden verziójában megtekintem a filmet,megérzésem szerint szórakoztató mű lesz számomra.
    (Gondolom majd a BluRay lemezen lesz egy Ultimate Cut is…)
    :/

  13. Kal-El

    Mert a Gyűrűk ura még az agyon fókuszcsoportozásos franchise építgetések előtt készült. A két és fél óránál hosszabb filmeket manapság már nem igazán veszi be az átlag popcornzabálók gyomra, és hát elsősorban nekik készítik ezeket a blockbustereket, nem pedig neked.

  14. ezzel a filmmel nem lett volna semmi baj, ha csak batman és supermanről szól
    wondewoman/ amit eleve nevetségesnek tartok/ és az a mutáns a végén, teljesen lerombolta a filmet
    pedig egészen addig nagyon tetszett és a látvány is jó volt
    én nem ismerem a képregényeket megmondom öszintén, életembe nem hallottam a justice league-ről ez a film előtt, de nem fűzök hozzá sok reményt
    főleg nem snyderrel

  15. Nagy Péter pedig a Justice League univerzum történetei kiálltanak a filmvászonért!!!(Két földi válság pl)Csak hát jó kezekbe kerüljön az is fontos

  16. Puffin
    Szerintem annyira nem lóg az azért a bilibe, még a Wayne szülők is nagyon megfelelnének plusz nem random kis színészek, az már tuti, hogy Flashtől se spórolják el a képességeit se.

  17. Ejjha,

    Amúgy ez alapján inkább a stúdió lesz a ludas…elég sok interjút, meg cikket igyekeztem elolvasni és ha jól emlékszem még itt a filmbuzin is meg lett említve, hogy Snyder az miatt sír, hogy nem adhat ki olyan verziót, amilyet szeretne, nem engedték neki a 3 óra hosszút, pedig ahogy látszik, abban szájbarágósabb lett volna minden, hogy ne csak random jeleneteknek tűnjön sok része a filmnek.

    Kétszer megvolt moziban ( csak 2D, feliratos ), másodikra már objektívebb voltam, továbbra is jó ez a film és főleg az ilyen pluszjelenetek érkezése miatt, azt tudom gondolni róla, hogy newgods-flashpoint-newearth12-plusz rajzfilmek legjobb részeit ollózták össze egy olyan univerzumnak, amit ha láthatunk teljes egészében nagyon elképesztő lesz.

    Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy aki nem ismeri a mitológiát az WTF-ként tekint erre a filmre, holott sokkal komplexebb és komolyabb, mint amit képregényfilmben letettek az utóbbi években ( hasonló mélységű talán a Watchmen volt, de az egy filmből álló film miatt ott nincs univerzum, mozis legalábbis ).

    Kritika miatt meg nem kell kötözködni semmivel és senkivel, meg kell hallgatni a studiónak a véleményeket és remélhetőleg beépítenek sokmindent ( az alapján, hogy már korábban felvezették, hogy milyen filmek jönnek, azért meg van a terv, amitől eltérni nem hiszem, hogy fognak, csak finomítanak )
    Egy olyan film, ami az első hétvégén majd félmilliárd dollárt termelt és rekordokat döntött, plusz elérték azt, hogy olyan megosztó lett, amit hosszú ideje egy film sem tudott generálni, szuperhős film meg pláne, szerintem csak jó irány lehet.

    A pénzgyár kommenthez meg annyit, hogy játékfronton pofátlanul ez megy, a másik filmes képregényuniverzumban, ahol ha nem nézed meg az összes sorozatot, meg a kiegészítő képregényeket, akkor baszhatod a full részletességet, azért ez nem egy idegen műfaj, itt a sorozatok tökéletesen out of univers vannak, sőt az Arrow-val külön Arrowverse jött létre, amibe kapcsolódik a flash meg a supergirl is, tehát itt konkrétan 2 film van, meg lehet, hogy lesznek képregények is, egy extra BR kiadás azért nem ördögtől való :) SŐT, KELL!

  18. ezmi
    voltak már ehhez is előzményképregények… a dr peppert ha bescannelted kaptad, plusz vmi reggelizős müzlihez is, meg volt olyan mozi, ahol a jegyhez kaptak azt is… de ezek mind felkerültek rögtön a netre és nem vadászgatták le őket, amúgy szerintem jók lettek

  19. Mmint a plusz a tartalomra gondolsz? Ezekről nem tudtam, de tök jó, rápörgök, köszi!
    Itt igazából csitítják az indulatot, de azért nagy mocskok, hogy tulajdonképpen bedobnak egy újabb nem mainstreem karakter extra jelentet, hogy ez lesz majd pl. és itt megint a fanboyok jártak jól :)

    BR extra egyébként nekem nem életidegen, csak az a baj, hogy nem veszem meg, mert az Xboxon kívül kb nem tudom mibe berakni a lemezt :)

  20. Amúgy nem lepődnék meg egy Darkside war storyline-on sem, ott meg legalább van mobius chair – meg god-bat :)

  21. Érdeklődnék, hogy van az, hogy a Star Wars 7-nél, ahol szintén vannak kivágott jelenetek, azokat külön lemezre fogják pakolni, míg itt ezeket alapból belerakják és kap egy “rendezői változat” plecsnit.
    Miért nem lehet az SW7-nél is ilyet? Vagy más filmeknél mi dönti el, hogy a BR-en rendezői változat lesz, vagy csak kimaradt jelenetek?

  22. ezmi
    Leírtál mindent, ami lényeges. Én is így gondolom. Kőkemény DC rajongóknak a film felemelő volt, másoknak megosztott.

    Rendezői változat nagyon érdekel, biztos azokban is el vannak szórva ilyen kis csemegék, kikacsintások a jövőre (pl. ami kivágott jelenetet már mutattak, ami meg is magyarázza Lex mondókáját), meg persze mitől R ratedes.

    Human-t nem értem mit kell béntani, neki is van saját véleménye, amit a kritikán el is mondott, attól független áll hozzá minden más hírhez. Egyáltalán nem ellenkampányol vagy hasonló (én ilyet nem látok), normálisan leadja a történéseket ahogy kell.

  23. daniba: sorry, hogy beszámolok a fejleményekről, és melléteszem, h más filmeknél mit szoktak ilyenkor csinálni, bocs bocs.

  24. Fakocka: mert pl a SW esetében azok a jelenetek csak extraként kapnak helyen a lemezen és nem céljuk a filmet kiegészíteni velük, valószínűleg nem véletlen maradtak ki a filmből, míg a BvS esetében ez volt az a verzió ami megfelelő lett a mozis forgalmazás céljából ezért ki kellett vágni jónéhány dolgot amit viszont a DVD-s megjelenéskor benne hagyhatnak a filmben…szóval a BvS csak lemezen lesz kerek egész, míg a SW-nál valószínűleg semmit nem adna hozzá.

  25. Én azt nem értem, ha úgy érzik, nem teljesít jól a film, miért gondolják, hogy az majd segít, ha egy héttel a bemutató után bejelentik, hogy lesz majd 30 perccel hosszabb verzió. Számomra ez méginkább azt erősítené meg, hogy ami most a mozikban fut, azt nem érdemes megnézni.

  26. Élien
    Csak azzal a különbséggel, hogy a bemutató előtt már lehetett tudni ezt, mivel a vágóasztalon már tudták mennyi marad ki (logikusan), és Deadpool sikere után már be is jelentették főleg az R-rated-es dumával.

    Amúgy nem hiszem, hogy pánikolás lenne a Warner részéről (szerintem nincs is miért), akárhogy máshogy történt volna, akkor is hasonlóan cselekednének, mivel minél több pénzt akarnak kicsikarni.

  27. Élien: Én is ezen csodálkozom! Ha szeretnének bevételt, akkor miért biztatják az embereket, hogy ne menjenek moziba?

  28. de hát arra biztatják, hogy menjenek, szórakozzanak, és később még jobb lesz majd. az egész célja főleg az, hogy lássák van mögötte vision, össze fog állni, nyugodtan nézzék.

  29. Én mindenképp megveszem a BD-t, remélem lesz belőle fémdobozos kiadás. Ráadásul kapunk még pluszba fél órát, aminek kifejezetten örülök.

  30. “össze fog állni, nyugodtan nézzék”
    Ne haragudj, human, de ennek nincs értelme. Nem nézek meg olyan filmet moziban, ami majd később DVD-n fog összeállni.

  31. zseniális film lett, minden percét élveztem és alig várom már hogy megnézhessem a rendezői váltpzatot is. 10/10 A sötét lovag trilógia óta nem láttam ilyen erős képregény adaptációt, fantasztikusan összerakták a Batman vs Superman-t, csak is ajánlani rudom a Moziban való megnézését.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.