Egy folytatás, amit nem tudok várni: Sicario 2

Amíg csak arról volt szó, hogy Benicio Del Toro karakterével kezdenek valamit, addig még csak-csak elfogadtam volna. De nem. A Lionsgate egyre nagyobb szarban van (sorra buknak a filmjeik), így elkezd hozzányúlni a sikereihez, hátha valami kisül belőle. Sok jót nem tippelnék.

emily-blunt-josh-brolin-benicio-del-toro-set-to-reprise-role-in-sicario-2

Mivel a fantasztikus Sicario-t rendező Denis Villeneuve épp a Blade Runner rendezésével van elfoglalva, így szerintem őt nem mostanában csábítják vissza. A filmet fényképező Deakinsről nem tudni. Ellenben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro visszatér.

Nyilván sülhet el jól, csak nem erre utalnak egyelőre a jelek.

human
írta
2016. 04. 06. 03:51
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “Egy folytatás, amit nem tudok várni: Sicario 2” bejegyzéshez

  1. Moziból kijövet pont arra gondoltam, hogy szívesen nézném tovább a történetüket, persze úgy lenne az igazi, ha az egész csapat ( rendező, operatőr, zeneszerző + szereplők) visszatérne.

  2. Az akciójelenetek nagyon ott voltak. Az atmoszféra is. Viszont maga az alaptörténet egy nagy nulla. Olyan hülyeség volt ahogy kell. Egy közepes film lett emiatt számomra. Egyáltalán nem rossz, sőt, erős közepes, de nem bírnék belőle még egyet megnézni.

  3. del toro karaktere nagyon jó volt az elsőben, de összességében nekem is az jött le mint amit @muhaddib írt, bár én azért megpróbálnám a folytatást, hátha.

  4. akkor már a hellboy 3at is leforgathatnák, csak biztos arra több pénz kellene, nem csak sima sivatagi jelenetek

  5. Remélem Emily Blunt a folytatásban is egy igénytelen, antipatikus és amatőr picsa lesz.

  6. muhaddib véleményét osztom. nagyon szép volt, nagyon hangulatos, de a történetnek se füle, se farka. rettenetesen pocsék volt a forgatókönyv!

    (pl mit akcióztak a barlangban ahelyett hogy egyenesen követték volna a drogdíler autóját? csak az idejét pocsékolta a Del Toro ezzel.)

  7. @muhaddib
    Ennyi, egyetértek, részemről tök felejtős a 2-ik rész, még tévébe se..

  8. Most megint a kábé 0-ról lett leírva egy film “zs” kategóriába. Pedig ha más nem, a színészek bizakodásra adhatnának okot. Várjunk.

  9. Pont a napokban néztem meg, korrekt volt, nem tudom kell-e folytatás vagy nem, de ha lesz, megnézem.

  10. Itt páran ekézitek a sztorit, meg a forgatókönyvet, de szerintem nem egy filmet néztünk. Messze nem volt sablonos, és nem volt egyszerű.

  11. Az elso reszben remek volt az akcio foleg az elso reszben az autos jelenetnel. Az alagutasnal szinte nem lattunk semmit az akciobol ami engem zavart. Blunt karaktere teljeseggel felesleges volt. Azon kivul, hogy allandoan picsogott semmilyen szerepet nem jatszott a sztoriban egyszeru megfigyelo volt. En tobb akciot vartam volna. Nem egy delta force 2-re gondolok ahol Norris szazaval szedi le a rosszfiukat, de egy jo kis kartelles leszamolas jo lett volna.

  12. ha Villeneuve-vel tervezték volna eleve több részre nagyon várnám, mert van még anyag a karakterekben bőven, de még így sem írnám le, szerintem lehet ez ügyesen, igényesen, az első szellemiségében folytatni.

    kicsit off – ettől függetlenül, ha mindenképp kartelles sztori, akkor Don Winslow Power of the Dogjába kéne befektetni végre valami 10 részes kábeles sorozatként. annál jobbat nem lehet összerakni.

  13. Komolyan, mi a fenét nézetetek ti?? Ez a film Bluntról szólt, arról ahogy sodródik egy olyan közegben amiben ő csak játékszer. Ez nem egy kib..ott karteles akciófilm, az csak a díszlet Blunt drámájához.

  14. Uzsonna: vagy csak a rendező távozása és a befejezett karakterívű karakter visszatérése rossz előjel? ez 0-ról?

  15. “Blunt karaktere teljeseggel felesleges volt. Azon kivul, hogy allandoan picsogott semmilyen szerepet nem jatszott a sztoriban egyszeru megfigyelo volt” egy filmet néztünk? vagy te csak láttad?

  16. human, csinálj már egy filmes gyorstesztet kérlek és csak azt engedje tovább kommentelni, akinek legalább 60%-os lesz, komolyan mondom ezért nincs kedvem hozzászólni mert minek vitázzak emberekkel, akik képtelenek felfogni egy ilyen ékegyszerű filmet is, mint a Sicario. :D nem általánosítok, egyetlen ember érti fent mi a pálya, a többi tökhomály.

  17. Human:Igazad van és én mégis mindig azt mondom, hogy nézzük meg a filmet, aztán dumáljunk. Vagy legalább egy trailert várjunk, mert így csak bemondott infók alapján ássuk el. Pedig te is hozzá tetted, hogy akár még jó is lehet.

  18. Uzsonna: szóval ne is említsem, hogy ezek az előjelek milyen folytatásokat szoktak szülni? aha.

  19. Szerintem kifejezetten gyenge, és átérezhetetlen lett Blunt karakterének vívódása. Tudom, hogy a film a “tartsuk be a törvényeket VS lépjük át őket a nagyobb jó érdekében, ha mésként nem megy” konfliktusra lett kifeszítve, de aki ezt ennyire komolyan a lelkére veszi, ahogy Blunt karaktere tette, az eleve nem is megy ilyen pályára. Vagy legalábbis, nehezen tudom elképzelni. Nem tudom elképzelni, hogy aki ennyire idealista, az meg tudjon maradni egy olyan csapatban, amiben Blunt karaktere szolgált még mielőtt bevonták a drogbáró-vadászatba. Nekem ez rohadt hiteltelen volt.

  20. Human: Dehogynem! Mivel tiéd az oldal, ez teljesen rád van bízva. De én, mint kommentek ő láthatom másként. De lehet velem van a baj, a Tremors folytatások is szar előjelűek voltak, mégis most dobtam el az agyam az ötödik résztől :))))

  21. Denis Villeneuve klasszikus, régi stílusú rendező. A Sicario emiatt igazi unikum a mai tizedmásodperces vágásokkal operáló, követhetetlen filmek tömegében. Remek kiállítású mozi, amelyben a zene, az operatőri munka és a színészek is a helyükön vannak.
    A legjobb példa, amikor Blunt első alkalommal megy terepre: lassan építkező, a filmes kellékeket tudatosan és okosan felhasználó, feszültséggel teli jelenet.
    Jó látni, hogy Villeneuve-nél a mai divattal ellentétben a színészeknek súlya, jelenléte van.
    A Sicario kicsit hosszú lett, a sztorija pedig tényleg gyenge, olyan, mint egy sorozat pilotja. A dialógusok pedig Blunt, Brolin és Del Toro nélkül mit sem érnének.
    Ha lesz is folytatás, egy ilyen kaliberű direktor nélkül inkább a középszerű, de szórakoztató Királyságra fog hasonlítani.

  22. Egy teljeseggel eletszerutlen es hiteltelen drama. A filmet a sicario viszi el a hatan nem Blunt eroltetett vivodasa. Total eletszeru volt mikor nekiugrottak a Deltasoknak. Elvegre ezt teszi egy FBIos egy kvazi harci zonaban.

  23. Malachi: egyetértek… A fentiek alapján a többség vizuális kultúrája 0. Nem nagyon tudták értelmezni, amit láttak…

  24. Ha a rendezőt nem hozzák vissza, akkor bele se kezdjenek. Opertőrt még csak-csak találnak, aki hasonló kaliber mint Deakins, de egy direktor, aki ilyen súllyal képes izgalmat csempészni a filmjeibe, kevés van. Talán csak Greengrass pótolhatná Villeneuve-öt.

  25. nem tudom… bár nem volt egy “világmegváltó film” – nekem – mégis tetszett az első rész és kíváncsian várom a folytatást…

    komolyan néhányan visszavehetnétek az emelkedett stílusb1ól, kezd néha hányingerszaga lenni egy-egy posztnak…

  26. egynek jó volt, de még egy rész ebből nem kéne. akrémilyen jó volt a rendezés és a fényképezés, akármennyire jól játszott brolin és del toro (blunt meg meh nekem), annyira faék sztorija volt a filmnek, aminek a végkimenetelét már majdhogynem a legelejétől lehetett sejteni. nem lett rosszul felépítve amúgy, csak kicsit sok volt. ebből még egy rész véleményem szerint tök fölösleges, hála Isetennek, hogy Villeneuve a blade runnert fogja rendezni, annak obban örülök!

  27. “Azon kivul, hogy allandoan picsogott semmilyen szerepet nem jatszott a sztoriban egyszeru megfigyelo volt.”

    Pont ez volt a szerepe. Szvsz. elég jól eltalált.

  28. human :

    Senki ,de ha a Halálosabb iramnak kb annyi része van mint a Dallasnak, akkor a Szikárijóból csinálnék egy trilógiát, a Karteles vonalat lehet nyújtani mint a tésztát.
    De remélem Blunt jellemfejlődésen megy át, mert az első részben elég antipatikus karaktert kapott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.