Rey szüleit nem láthattuk a Force Awakensben

Úgy tűnik nem Luke lánya lesz. Vagy Abrams hazudik. Ne felejtsük el, hogy kamuzott már a képünkbe, amikor azt mondta, hogy Cumberbatch nem Khan a Star Trek Into Darknessben.

update: azóta finomította, hogy “nem egyértelmű a filmben, Rey sem tudja”, szal…

Az alábbi videóban látható, ahogy azt mondja, hogy a Force Awakens-ben nem szerepeltek Rey szülei, namost Luke-ot láttuk a filmben…

human
írta
2016. 04. 16. 04:10
megjelenés
40
hozzászolás


40 hozzászólás a “Rey szüleit nem láthattuk a Force Awakensben” bejegyzéshez

  1. az ilyen videókból szoktak az “úgy hallottam” kommentek születni hónapokkal később sajnos.

  2. Tele van mindenféle hülye elméletekkel a net arról, hogy ki kinek a kije..aztán szerintem senki senkinek a senkije, simán új karaktereket vezettek be.
    Luke-nak senkije nem volt Owen-éken meg az apján kívül, a történetből még csak véletlenül sem jön le olyasmi, hogy nője, vagy gyereke lett volna. Han Solo se utalt ilyesmire, mikor Finn-éknek mesélt róla.
    Rey látomásából sem következik semmi olyasmi, hogy a skywalker-ekhez bármi köze lenne az erőérzékenységen kívül, simán lehet, hogy csak azért látta, amiket látott, mert ő az új kiválasztott, oszt annyi.

  3. A hajó ami ott hagyta őt a Jakkun az a Luke-é volt, és ennyi. Csak azt remélem, hogy nem játsszák el kétszer az Erő termékenyítette meg dumát.

  4. JJ arról vizionált de jó lesz az új film, erre lemásolta az előző történeteket

    arról hazudozott nem lesz több trailer, és volt egy kismillió

    most meg ez. nem nagyon hiszem el neki.

  5. Azóta az EW lehozta JJ magyarázatát miszerint csak nem “fedezte fel” a szüleit, de már ott lehettek körülötte. Innentől már kínosan nyilvánvaló a dolog…

  6. Mondjuk szerintem Kylo tud valamit hamár instant agyf*szt kapott mikor a First Order tiszt benyögte hogy BB-8 Finn meg egy lány megpattant a Falconnal és kérdi: “Milyen lány?!” Nem hiszem hogy átlag emberre így bekattanna.

  7. Meglehet, hogy Rey egy jó képességű tanítvány volt a Jedi iskolában, de amikor Ben Solo bekattant, menteni kellett a menthetőt és elvitték a többi gyerek tanítványt titkos helyekre – már aki életben maradt Ben tombolása után.

  8. mSO: Szerintem is ez a legvalószínűbb magyarázat, nem kell mindenféle dolgot belelátni a filmbe.

  9. Szerintem kb most unták meg a készítők és a színészek, hogy mindenki kíváncsi Rey származására. Úgy látszik nem számoltak ilyen mértékű türelmetlenséggel a kérdésben, így nekem JJ válasza inkább volt egy aféle kompromisszum: elárulta, hogy nem Luke (vagy Han) az apja. Mint ahogy arra egyébként számítottam is.

    Könyörgöm, a csaj BRIT akcentussal beszél. A Skywalker falmíliában mindenki AMERIKAI akcentussal beszél (Kylo is). Ha Luke-ékkal élt 5 éves koráig nem fog brit akcentussal beszélni. Az meg kizárt, hogy nem ismernék fel. Még ha holattnak is hiszik. Ez az elmélte csak akkor álta meg volna a helyét ha Rey-t a születése pillanatában elválasztják a családjától.

    Kylo nem tud semmit, illetve amit tud, azt nem a nyílvánvaló dolgok alapján. Látomásai neki is lehettek, csak kicsit más idősíkről, más körülmények között, ezért nem ismeri fel Rey-t, de tudja, hogy találkozni fog egy erőhasználó lánnyal valamikor.

  10. Kis Serenity-s poén, a blooperekből, átalakítva…

    JJ: I’m on TV.
    Joss Whedon: It’s a MOVIE!

  11. Érdekes hogy Daisy meg azt nyilatkozta még a premier elött, hogy kiderül a filmből hogy kinek a milye télleg megy a kavarás.

  12. Azóta javította magát a pali. Úgy értette, hogy a filmben nem lövik le egyértelműen, hogy kik a szülei, de ez nem jelenti azt, hogy nem részesei már most Rey világának.

    “What I meant was that she doesn’t discover them in ‘Episode VII,’” Abrams had clarified to EW. “Not that they may not already be in her world.”

    Szóval ez a nesze semmi, fogd meg jól kategória….

  13. Egyébként szerintem frankón Obi-Wan lánya. A Clone Wars-ban volt szerelmi szála az öregnek, simán lehet. Plusz ugye a britt akcentus…

  14. @Euphonic: A 25 éves csaj a 30 éve halott nagyapó gyereke. Igen, ez logikusan hangzik.

  15. Obi-Wanné aligha lehet, tegyük fel, hogy pont az Új remény története előtt ejtett teherbe egy nőt, akkor is annak a gyereknek már lassan 35 évesnek kellene lennie, Rey meg van 25 kb. Plusz Obi nem olyan, hogy megszegje a rend szabályait, még ha a CW-ben volt is rá utalás, hogy szereti azt a nőt, arra nem volt, hogy csinált is volna vele valamit.

    Amúgy ha Rey-t Kylo árulása miatt vitték a Jakkura, akkor Kylo legfeljebb 15 éves lehetett mikor ez történt. Komolyan egy kis gyerek döntötte romba a jedi rendet és űzte el a Luke-ot? Nem túl valószínű.
    Remélem valami más magyarázat lesz Rey-re.

  16. Hogy lenne már Obi-Wan lánya? Maximum az unokája lehetne, de az eredeti trilógiában semmi utalás nincs rá hogy Kenobinak van/volt családja.

  17. Unokát akartam írni, sorry. Családja amúgy valóban nem vokt, de egy Mandalore uralkodónővel kavart a Clone Wars-ban. Még mondta is, hogy érte akár a rendet is hajlandó lenni otthagyni.

  18. Plusz a fénykard elvile megszólította Rey-t. Nekem úgy hangzik logikusan, hogy azért történt ez, mert Rey-nek köze van valakihez, akinél huzamosabb ideig volt a kard. Ez persze nem törvényszerű, de számomra így van értelne. Anakin-on és Luke-on kívül pedig csak Obi-Wan birtokolta a kardot. Ha eredeti nyelven nézte az ember a filmet, mikor Rey hozzáér a kardhoz, mind Ewan McGregor, mind Alec Guinness hamgját lehet hallani. McGregor direkt bement a stúdióba felvenni azt az egy sort, Guinness hangját meg úgy vágták meg a régi filmekből.

  19. @Edge: de amikor Obi-wan számüzetésbe vonul, már nem létezik a jedi rend, simán lehetett családja ott már

  20. Rend ide vagy oda, rengeteg Jedi szegte meg a “nem dugunk” szabályt régen is. Többek közt pl. Kit Fisto és Aayla Secura is együtt voltak, pedig ők mindketten Jedik.

  21. Tegyük fel hogy lehetett családja, de akkor hol vannak ezek a szereplők az eredeti trilógia alatt? Mennyire ultragagyi szappanoperába illő megoldás lenne már, ha behoznának egy ilyen fordulatot.

    (LUKE) -Rey, te vagy Obi Wan soha nem látott kapcsolatából született ismeretlen fiának a lánya!
    (REY) -NOOOOOOOOOOOOOO!!!

    Komolyan, ennél még az is hihetőbb lenne, ha Jockey Ewing, vagy Yoda lenne az apja.

  22. Nekem a filmből ugy jött le, hogy Solo lánya a csaj…vagyis Kylo testvére. Kb. Egy idősek. Az meg hogy miért nem emlékeznek egymásra akárhogyan megmagyarázható.

  23. Kit érdekel az akcentusa? Szerintetek Star Warsban ez számít, főleg Disney óta? Amúgy Lópici Gáspár mindenre bekattant, ez se releváns. Egész film alatt tiszta ideg volt…

    Tényleg erőltetett ez a sok családi gubanc már, a prequelekben is, nem Anakinre gondolok (ejtsd: enekinre) a szeplőtelen fogantatással, de hogy Boba Fett apját pont Mace Windu öli meg, ahol épp Anakin és Padmé is harcol, így az egyik későbbi megbízója, az több, mint véletlen volt.

  24. sum-blink: Hogyne lenne fontos! Volt már itt nem egy brit színész, akinek amerikai akcentussal kellett beszélnie. Pl itt a legújabban John Boyeganak( aki Finn-t játsza). Hidd el az akcentus fontos. 3 ilyen fontos szereplője van a SW-nak, aki brit akcentussal beszél: 3PO, Tarkin és Obi-Wan Kenobi.

    A családi gubanc már így is majdnem erőltetett, sok lenne ha Rey is bele tartozna ( de még az ok lenne, ha Obi-Wan leszármazottja lenne, de nem feltétlenül az unokája).

    Akos: a könyv és az egyéb kiegészítők szerint Rey 19, Kylo Ren 29-30 éves. Nem tesók!

  25. Én csak azzal a fénykarddal nem vagyok kibékülve … :D
    Hogy mi a faxé kell 3 trilogián keresztül végig cipelni … :S

    És aki és amikor megtalálta azt a kardot az honnan az atyaúristenből tudta meg hogy Anakin illetve később Luke fénykardja volt …

    Rajta maradt az erő lenyomattuk…. Akkor most az erő vonzotta a kardhoz Rey-t vagy a fénykard használta az erőt és vonzotta magához… :S

    Csak nekem hiányzik, hogy olyan star warst kapjak amiben Jedik Sithek erő és aktív fénykardhasználat van???

    Meg am vagy Jedi valaki vagy Sith? Kettő közötti átmenet nincs, aki mondjuk nem gonosz, de ettől függetlenül kénye kedve szerint szórakoztatja magát, az erőt használva.

  26. Abu! De van átmenet. A könyvek az ilyeneket Grey Jedi-nek, azaz Szürke Jedi-nek hívják. Qui-Gon Jinn-t is annak tartották a tanács tagjai közül, mert nem egyszer szegte meg a Jedi tanításokat, és többször is szembeszállt a tanács akaratával. De ott volt pl. Quinlan Vos, vagy a sajnos már lekukázott Kyle Katarn is.

  27. Egyszerűen nem értem, ha könyvben tudnak írni izgalmas sztorikat akkor filmben ez már miért nem megy :(

  28. Kle Katarnra még van remény a Rogue One főhőse alapján.

    Én értem, hogy három színésznek volt akcentusa, de ilyen jellegű logika nincs a filmekben sajnos. Az első epizódban cipó fejű Anakin, utána totál máshogy néz ki, Padmé ugyanúgy. A színész származása miatt van akcentus (tudom, nem mondtam újat) de ebben logikát ne keressünk szerintem. Hatalmas (volt) ez az univerzum ehhez.

    Igen, sok könyv sztori jó lenne. Amúgy a Sithek helyett van úgy tudom a Ren lovag, mint átmenet-már ami megmaradt a VII. részből.

  29. Ez az Obi-Wan vonal nagy gagyi lenne. Már eleve az is az, hogy szerelmi szála volt a Clone Warsban. Teljesen karakteridegen. Ő nem az a fajta Jedi, aki megszegi a fogadalmát. Az nem indok, hogy hallja Obi-Wan hangját a látomásába. Yodáét is hallja..

    Az szerintem tuti, hogy Rey-t akkor menekítették ki a Jakkura, mikor Kylo áttért a sötét oldalra és legyilkolászta az új Jedi generációt. Kérdés hogy van-e köze Luke-hoz, vagy csak egy sima tanítvány volt. De esélyesebb, hogy a lánya.

  30. Én nem akarok sötét felhő lenni reményeitek akvamarinkék egén, de JJ mindig is egy szar szemét szar és hazug alak volt a marketing meg a hypekazán fűtése terén. Mire is akarok kilyukadni? Rey származása egész biztosan valami faék bonyolultságú téma lesz (Luke lánya, Obi-wan unokája, Kylo Ren kishúga, stb.) de muszáj felfújni, meg misztifikálni a hisztéria kedvéért. Kyle Katarn cimbinője meg Jan Ors, de a Vitatható Moralitású Egyes főszereplőjét viszont Jyn Ersonak hívják. Ez egy sima biztonsági játszma lévén a fanok 95%-a félrehallotta a trailerben és máris született n+1 komment, blogbejegyzés, stb. a témában magyarul sajtó és hype az új filmnek amivel azonnal megspórolták egy pöttyöslabda árát a marketingen, ha meg utólag pampogna valaki akkor ártatlanul lehet mondani, hogy Jyn Erso az nektek Jan Ors? Na ugye akkor milyen Kyle Katarnon fanyalogtok, addig is itt egy átbootolt Birodalom visszavág, hogy az is örüljön akinek nem lézerfütykösös karija van az swtor-ban. A Halálcsillag terveit amúgy is bothan kémek lopták el, akik meg ilyen kutyamajom emberek szóval ennyit erről.

  31. @Kaoka:
    Én úgy tudom, hogy a Bothanok a 2. Halálcsillag terveit lopták el, de az a filmekből nem derült ki, hogy az 1. Halálcsillag terveit kik és hogyan kaparintották meg.

  32. @Balo :

    És valóban, én kérek elnézést, az első halálcsillag előtti eligazítást egy öreg arc tartotta, nem tudom miért rémlett a sok bothan életébe kerültek ezek a hírek-et rezignáltan elmondó Mothma a jedi visszatérből.

  33. Abu: Azért nem tudnak jó sztorikat írni a filmhez, mert kötve vannak a szereplők hülye akcentusa miatt……

  34. 38 Candyman:
    na erre nem gondoltam volna, és duplán rossz, hogy simán eltudom képzelni ezt is mint okot :( …
    És akkor talán ez magyarázatot is fog adni arra, hogy régebben azért volt több jó film, mert előbb írtak sztorit és utána kerestek színészt hozzá…
    Manapság, meg reklámarcot keresnek, és próbálnak vmi neki illő sztorit írni …vagy valami ilyesmi…

  35. Egyáltalán nem szükséges, hogy Rey akármelyik klasszikus karakterrel bármilyen kapcsolatban is álljon, és nagy összegben fogadnék is rá, hogy nem is áll. Abrams-ék nem szappanoperát írtak, és nem is ötévados sorozatot, ahol van idő és terjedelem ilyen szálakat kibontani. A látomásában megjelenő alakok közül senkit nem ismert fel ,se hangról se másból ,csak egy hajó után sírt, ami otthagyta, és akin bárkik ülhettek bármilyen okból.
    Már előre látom, hogy fog fikázni mindenki, amikor kiderül, hogy csak egy zsír új karakter mindenféle titkos jedi rokoni szálak nélkül.
    Még azt se gondolnám, hogy Luke egyik volt tanítványának a lánya volna, mert Ben Solo is Luke tanítványa volt, és ő is nagyon fiatal még, tehát nem gondolnám, hogy Luke-nak voltak olyan korú tanítványai, akiknek már lehetett gyerekük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.