Captain America: Civil War

Biztosan csak az én bajom, de egyre kevesebb lelkesedéssel tudok sorozatokra menni a moziba. A Civil War olyan volt, mint egy remek félévad finálé valami jobb sorozatban, ami után várunk 6 hetet a folytatásra. Csak itt 2018-ig várunk. De ezen biztos nekem kell túllépni, hiszen a nézők jelentős része odavan ezért a felépítésért.

A Marvel is eljutott oda, hogy az Avengers működése és városrombolása elérte azt a szintet, amiben már az átlagemberek azt szeretnék, hogy legyen valami felügyeleti szerve a szuperhősöknek, és sok ország együttes kérésére cselekedjenek csak. Ez a csapaton belüli konfliktus első lépése, mivel a politikai érdekek behozása bizony komoly kérdéseket vet fel. Érdekes lehet a párhuzam a Winter Soldier és az Avengers tervezett működésével között.

Gondolom láttátok a reklámanyagokat, így egyértelmű, hogy kik mögé tömörülnek a csapatok. Amerika Kapitány nem csak a régi jóbarátja, Bucky miatt ellenzi a törvény aláírását, hanem elvi okokból, és hiába volt ez az igazságosabb oldal, az Iron Man által képviselt gondolatok is teljesen érthetőek, viszont a fináléban pont ezekre helyezkedik a nehezebb nyomás. Az biztos, hogy a belső konfliktus elég jó huszárvágás volt a Marvel filmek béna gonoszait ért kritikákra. Bár persze ez sem olyan egyszerű.

Bár elsőre úgy tűnik, hogy a Marvel az Ultronnal ellentétben most kevésbé szólt bele a történésekbe, hiszen azzal ellentétben itt nem egy külön “kaland” van, hanem a fő történet haladt előre. Viszont mégis észrevehető a kezük, mégpedig azon, hogy a film nem elég komoly. Az simán jó, ha egy Ant-Man film hülyül, vagy amikor Thorék teszik majd ezt jövőre, esetleg amikor összefogva egy gonosz ellen kicsit oldják a feszültséget a hősök. Viszont furcsa volt a könnyed hangvétel, miközben volt csapattagok és barátok feszültek egymásnak, rakétákat és a képességeiket használva, na meg egysorosakat puffogtatva. Ez utóbbi kilógott, hiába volt vicces, és hárították a humort főleg Pókemberre és Ant-Manre.

Captain-America-Civil-War-Splashpage-TeamCap-Photo

Amit el kell ismernem, hogy nagyon volt összetéve a film. Kellően rejtélyes volt a Civil War, igyekeztek mindent logikusan felépíteni, nem hagyva lógva a nézőt sehol, hogy utána fanboyosan kelljen neki kitölteni a tulajdonképpen lyukas filmet. És tényleg minden stimmel a legvégére, az összes apró darab összeillik Iron Man beszédétől a rengeteg párhuzamig, hogy kellő kellő drámai töltetet kapjon a finálé.

Viszont mindezek végén alig éreztem valamit. Visszanézve a polgáháborúra rengeteg jó pillanat jut eszembe, de a végeredmény egy kicsit lélektelen, de profi, agyonpolírozott munkának tűnik. Végig leköti az ember figyelmét, hiába 140 valahány perc, nincs benne üresjárat, de valami mégis hiányzik, hiába nem érezni a fókuszcsoportozást.

Ellenben Pókember jött látott és győzött. A Homecoming készítői örülhetnek, hogy a Russo tesók kezébe került először a karakter, mivel hiába nincs sokat a filmben, pont az a poénkodós, de maszk nélkül kellően nerd Pókember ez, amire sokan vártak. Nála csak Ant-Man hülyülése volt jobb, mivel Paul Rudd tökéletes castingnak bizonyult, és jól működött a csapat részeként.

null

A végére tényleg csak azt tenném, hogy minden trailerkészítő kapja be a faszt. Borzasztóan zavar, hogy olyasmiket mutogattak a legeslegelső trailerben, ami a film utolsó 20 percében van. Így amikor a végső setpiece felé tartanak a szereplők, akkor tudod mi jön, hiába írtak oda egy elég jó fordulatot.

human
írta
2016. 05. 06. 23:39
megjelenés
160
hozzászolás


160 hozzászólás a “Captain America: Civil War” bejegyzéshez

  1. “A végére tényleg csak azt tenném, hogy minden trailerkészítő kapja be a faszt.”

    Amen, bro.

  2. a Mad Max óta a legjobb mozis blockbusteres filmélményem volt. és az eddigi legjobb Marvel film, talán az első Vasember volt még ennyire rendben, ez viszont veri abból a szempontból, hogy nem is tudom, tíz szuperhőst pakolgattak benne ide-oda, de senkiből nem volt sem sok, sem kevés, éppen tökéletes lett az elegy. nagyon menő, hogy egy-két kivételtől eltekintve (ScarJo nekem most is kilógott kicsit) mindenkinek volt egyénisége, és aszerint cselekedett, a főgonosz is teljesen rendben volt.

    Black Panther király, amennyire nem vártam tőle semmit annyira kedvenc lett a végére. Póki HIBÁTLAN basszus, eddig sajnáltam Andrew Dzsít, de ez a srác lemossa oda-vissza. annyira lazán, természetesen, erőlködés nélkül csinálja és olyan jó, hogy nem írtak neki balfék szerepet, hú.

    egyetlen kis fenntartásom van, hogy a nagy összecsapás igazából kicsit súlytalan volt (azon túl persze, hogy marha látványos és minden jól látszik és dinamikus és vicces és nem áll le egy percre sem és van benne egy HATALMAS (hehe) menő, áll leejtő mozzanat is – de a lényeg, hogy Buckyn és Black Pantheren kívül igazából senki nem akar ártani egymásnak és ezt ki is hangsúlyozzák. szóval a dráma az igazából csak két-három szereplőre (AmKap, Bucky, Ironman és a főgonosz) korlátozódik, mondjuk lehet ez tudatos döntés is volt.

    szóval nagyon sok éve most először le a kalappal a MARVEL filmes univerzum előtt, de összetehetik a kezüket mert ez az eredmény főleg a rendezők érdeme. hibátlan, szuper mozis élmény, az egész terem élvezte a feliratos vetítést, jó volt. szomorúan mondom, de élményként még a SW7-et is lekörözi, a Super v Batman pedig szintén sajnos sehol nincs.

    ja, a végén két plusz jelenet is van, ha valaki erre izgul érdemes megvárni.

  3. Nekem nagyon tetszett a film, és Black Panther ill. Spiderman is telitalálat colt. Bár Spidey szerepe a filmben a tortenet szempontjából elég eroltetett volt, azontúl hogy hunoros adalék volt a csatajelenetben, nem éreztem sok logikát amogott hogy őt miért is akarta Tony feltetlenul bevonni a dologba.

    Én azert örülök, hogy maradtak meglepetések a filmre,
    SPOILER
    legalabbis én arról a bizonyos Ant-Man féle scene strealer jeleneteől mem tustam, nem is számítottam rá, és ezt a standalone filmre vártam.
    A Peteres post credits tész nekem kérdőjel, ha valaki tudja mi ez a képregenyekben, leirhatná.

  4. Tökéletes időzítés, épp ma láttam :)
    Fasza film lett, élveztem minden percét. Én 8,5/10-re tenném, mert hiába volt minden új karakter jól felvezetve, régi jól használva, sztori jól összerakva, pont a kapitány (ennyire nem lehet elfogult) és Tony (egy áldozat, több száz/ezer körül? na ne..) motivációja billegett nekem.
    De ennyi, csak ajánlani tudom

  5. ahh, tényleg rossz hogy nincs szerkesztés gomb, nem tűnt fel a sok elütésem :/

  6. +1 human a trailer-készítőkről szólva :)

    …((spoiler))…

    Most jöttem haza róla, nagyon bennem van még nyilván, jelenleg nagyon lelkes vagyok, hogy megint a Russo-ék keze munkáját nézhettem, nagyon tetszik a vonal, amit felvettek.
    A Pókfiú (LOL :D ) és Ant-man nálam is vitte a pálmát a beszólásokkal + Clint is odatette magát a téren :)
    A történetben kicsit elsikkadt az, hogy van, aki felfedi magát a nyilvánosság előtt (úgy éreztem, ez hangsúlyos lesz, “ára lesz”, de hát…nope), de végig lekötött, nagyon jó volt szinte minden perce. A dráma ott volt, amennyire kellett, reális volt mindkét oldal véleménye, ez sokkal jobban bejött, mint az Avengers I-II. (valahogy azok inkább olyan tüzijátéknak tűntek, itt meg komorabb és súlyosabb az egész. 11 ember halála Nigériában jobban fájt, mint több ezeré NY-ban az Avengers I-ben)

    Spoiler off.

    Ajánlom mindenkinek bátran, aki kicsit is éli a képregényes arcok kalandjait, ez a jobbak közé tartozik szvsz.

  7. Épp pár órája néztem. Pókember nagyon bejött, hazatalált végre. A trailerhez meg csak annyit, hogy egyrészt egyet kell értenem, a vége felé már fejemben volt, hogy mi fog következni (negatív hatás), másrészt meg baromi nagy meglepetés volt a trailerben sokszor látott arcmutatós csoportfelállás (pozitív hatás).

  8. Nagyon jó film, képregény buziknak kötelező de mindenki másnak is erősen ajánlott. Szerdán néztem, vasárnap újrázom. Nagyon jó volt Hangyát és Pókot csapatban látni, akciózni, valamint Fekete Párduc is iszonyat cool. A Russo tesók nagyon értik a dolgukat, jó kezekben van a Bosszúállók 3.

  9. Kellően komoly (tényleg éretten kezelték a dolgokat a legtöbb esetben) és szórakoztató volt (akció, pörgés, érdekes fordulatok és azok poénkodtak, akiknek ez a stílusa és jó helyen jó módon tették szerintem). Pókemberre rá is szóltak, hogy ennyit azért nem szoktak szövegelni harc közben. :D

    A post credits szerintem valami riadó cucc, olyan batsignal, csak másképp. De ha fontos utalás, akkor arra én is kíváncsi lennék.

  10. Számomra az Ultron egy Avengers 1.5 volt, ez pedig inkább Vasember 3.5. Számomra furcsa, de tényleg mintha éppen Tony oldalán lenne a hangsúly végig a film alatt. Valahogy nem vett el semmit az eddig felépített univerzumból, de kb nem is adott hozzá. Inkább arra van, hogy amíg Thanos megérkezik az űrből, addig valamivel kitöltsék az űrt (ba-dum-tss).

  11. Top5-ös marvel film. Nem volt elég komoly? Az eddigi legsötétebb marvel film szerintem, a téma is remek volt. Az idei legjobb blockbuster eddig, baromi látványos akciókkal, jó sztorival. 8,5/10

  12. Amúgy May “néni” eléggé meglepetés volt, de igen kellemes! Így már elégedettebben várom a Homecomingot. :)

  13. Mi volt a második plusz jelenetben a végén? Azt már nem vártam meg…

  14. Nyíl – hát, őszintén szólva passzolom, Póki dumál vicceskedve May-jel (már nem néni! :D csak May) és a végén a Starktól kapott csuklókütyüből a plafonra vetít valami Pókember jelet. én nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, a moziban úgy voltam vele, hogy csak kedvcsináló az új filmhez. külföldi fórumon lehet okosabbak tudják, mi volt az.

  15. Pókember hálóvetője “bejlezett” de közben jött May néni egy kicsit poénkodni azon hogy a Brooklyni szépen elagyabugyálta :D majd kizavarva a szemrevaló hölgyet a plafont láttuk ahol egy pök fej jelent meg körülötte pedig villogó jelzések, vmi féle kommunikátor Avengers módra?!

  16. Egyetlen dolog ami engem elszomorít, hogy mennyire elkülönült a Marvel TV-s és filmes univerzuma. Holott annak idején úgy harangozták be, hogy az egész egy nagy közös “játszótér” lesz majd.

    Ehhez képest, senki tudomást sem vesz arról, hogy létezik mondjuk egy Daredevil, miközben Pókembert meg simán felfedezi Tony és még a kilétére is rájön (az asszem ki sem derült a filmből hogy hogyan).
    Meg ugye a film elejfe fele ott volt Alfree Woodard is, aki majd a Luke Cage sorozatban egy telejsen más karaktert játszik. Igazándiból elkeserít, hogy valószínűleg ezek a klassz és a képregényekben elég jelentős karakterek úgy néz ki, nem nagyon fognak feltűnni a mozivásznakon, hanem marad a TV. :S

  17. Nekem kifejezetten tetszett, simán 8,5, vagy 4/5. Leírok pár dolgot, ami zavart:

    SPOILER

    -Black Panther-t karaktere iránt eddig izgatott voltam, viszont most lejjebb ment az érdeklődésem… Kicsit nem is tudom… Fafejű volt. Ettől függetlenül a filmet várom, Boseman meg Coogler, stb.
    -Az új Póki szerintem semmiben nem volt jobb, mint Garfield, vagy Maguire, hanem PONT jó volt, mint ők, csak más. Ez nálam jót jelent, ugyanis a régieket is nagyon bírtam, és ez a változat is nagyon jól megállja a helyét. Bááár, a simán Parkeres részek kicsit nekem még kilógtak, nem volt olyan olajozott a dolog. Valamint az egész Pókemberes epizódon érződött, hogy… hát, hogy epizód. Kicsit afterthought szaga volt, érződött, hogy a jogokkal együtt ez is csak utólag érkezett meg. De amúgy nagyon bírtam Pókit, eltalálták, meg élvezetes volt minden jelenete, de szerintem túlzás ordítani, hogy best spidey ever stb.
    -A humor néha tényleg túl volt kicsit húzva.

    Ami nagyon jó volt!!!:

    -Végre nincs a “gáz a főgonosz” szindróma, mert ugye itt egymás főgonoszai. Zemo is inkább érdekes, motivációi pedig nem teszik kifejezetten gonosszá.
    -Eltűnt a veszély a levegőben final act is.
    -Ant-Man ISZONYAT jó, kedvencem eddig a Marveléknál, tényleg telitalálat a casting. Póki is nagy pozitívum megintcsak.
    -A Marvel nagyon jól kezeli az egyre duzzadó világát és karaktereit. Végig éreztem az összetettséget, a kellemesen hömpölygést előre. Nagyon egyben volt.
    -Tony lepukkant karaktere is szépen fel van építve, már az Iron Man 3 óta, ahogy Cap motivációi is, már az első filmje óta. Ezért működik olyan jól a film, a Cap-Buck dinamika miatt. Na meg Cap-Iron Man.
    -Örültem itt is a tesók almost-no-CGI megközelítésének, gyönyörű set-piecek voltak. Kiemelkedő a lépcsőházas, nekem az a kedvenc, de a repólőteres sem volt semmi. Vagy a nyitó.
    -Volt súlya a dolgoknak, amit a sorozatos jellege adott meg, és VÉGRE használták is ezt az előnyüket. Nincs baj szerintem ezzel, hiszen ez a Marvel sajátja, ezért szeretjük, és ezért egyre jobbak benne.

    Egyszóval nagyon tetszett, bár még mindig a Winter Soldier és a Guardians a fő nyerő nálam tőlük, ez is nagyon betalált. A kezdeti nyenyergés, és a szörnyen félrekalibrált Avengers 1 után kezd egyre jobban belejönni a Marvel. Így tovább!!!

  18. Vicces, szórakoztató, látványos, mint szinte mindegyik Marvel film, nekem így sokadjára már kicsit uncsi volt, gyorsan felejthető, semmi extra. Nekem is hiányérzetem volt a végén, mégis végiggondolva nem hiányzott belőle semmi.
    Disney okosan csinálja, tudja mi kell a népnek, kb. mint a popzene: sokan szeretik, nem késztet gondolkodásra, ezért nem sok időre rá már senkit se érdekel.

  19. Akkor nem csak nálam volt ez a “valami hiányzik” féle dolog. Lehet nálam kezd kifújni a MCU lufi. Néha olyan “súlytalannak” éreztem a párbeszédeket.

  20. Nekem olyan érzésem volt mintha az Ultron tét nélküli történetét ecsetelnék tovább.

    SPOILER.: ami sajnos nem jó. Nem éreztem azt hogy lenne súlya a történéseknek. Az alap konfliktus olyan nonszensz dologból fakad amit egy szuperhős csapatnak – ahogy Cpt is mondja – le kell tudni nyelnie. 8 év alatt meghalt x ezer ember azokban a csatákban amiket az Avengers vívott azért, hogy a maradék 7 milliárd ember ne haljon meg. Szerintem ez egyáltalán nem nagy ár. És persze, biztos szar a veszteséget szenvedő családoknak, de egy szerencsétlenre jut ötmillió néma hálás ember, akit kiszedtek New York, Washington, Sokovia, Lagos roncsai alól. Kicsit komolytalannak tűnik a halottak miatti moralizálás. (És így a főgonosz motivációja is gyengének tűnt nekem)
    Az igazi rosszfiúk Tony és Steve, amiért belekeverik a barátaikat egy olyan harcba (ami barátok között inkább egy edzés, igazinak semmiképp sem nevezhető) aminek semmi értelme, ráadásul mindkettőnek elég piti motivációja van. (IM – bizalom visszanyerése / Cap – bajos jó barát megvédése 10 másik jó barát szabadsága árán…)
    Összességében nem éreztem azt amit a Winter Soldier-nél. Nem haladtunk semerre, ugyanúgy törvényen kívüliek a szuperhősök, nincs drámai veszteség, így szerintem a tetteknek sincs nagyon súlya.
    A film technikai oldalát tekintve, nagyon örültem hogy a lagosi “faltörő kos” igazi volt, de utána már csak zöld hátteret látott az agyam, meg néhány arcot pózolni előtte. Nem is lenne gond – és tudom hogy nem ajánlatos belemenni a témába itt, eddig soha nem is tértem ki rá – de nekem annyira bántotta a szemem a gyenge CGI, hogy a haverommal, akivel néztük a filmet, többször is összenéztünk hogy “ezt hogy gondolták?” Iron Man sisak nélkül, Black Panther ugrálása, a sprintverseny az alagútban nekem félkésznek tűntek.
    Hogy ne csak rinyáljak, ki kell emelni az új karaktereket, meg a frissen beépített új arcokat. Spidey szövegein nem tudtam nem nevetni, leginkább azért mert végre nem egy emós köcsögöt, meg egy nyálas rinyagépet kaptunk, nem volt vérciki. Tom Holland bejelentése óta az egyik legvárósabb MCU film és ez a Civil War után sem változott. Chadwick Boseman is fasza BP-nek bizonyult.

    Remélem a phase three-s egyszereplős filmek nem esnek át még jobban a ló túloldalára, egyre jobban halmoznak a nem “team-up”-os filmekben és teljesen elveszti így a súlyát az univerzum. Kevesebb néha több, lásd Ant-Man, (Winter Soldier), Deadpool

  21. SPOILERES (obviously) és hosszú
    Nekem nagyon nagyon tetszett, az egyik legjobb marvel film szvsz (illetve nem emlékszem, melyik fogott még meg ennyire). Nem emlékszem, hogy csak egy percig unatkoztam volna a két és fél óra alatt, végig pörgött, és a mellékszereplőket se tolták túlságosan az arcunkba. Talán a hangya és pókember volt a legszórakoztatóbb – a kritikák alapján egyébként komolyabbat vártam, de nem bánom. Egyébként póki újracastingja először nem tetszett, de a filmben fél perc alatt megkedveltem, sőt. Viszont a legjobb pókember jelzőket még korainak tartom, de nagyon kíváncsivá tett a homecomingot illetően.
    Nekem a konfliktus is teljesen rendben volt, mindkét oldalon érthető indokok álltak, szerencsére a film sem akarta eldönteni helyettünk, kinek van igaza. Ami meg Tony szüleit illeti… nem jutok szóhoz. Nem kis teljesítmény, össz. fél percet voltak előtte vásznon, de a haláluk számomra mégis kifejezetten megrázó volt (ja és fasza csavar volt, hogy már az elején mutatták a kocsit, csak azt nem, hogy kik ülnek benne). Úgyhogy nem tudtam a végén nem vasembernek drukkolni. Kíváncsi leszek, mennyi marad ebből a konfliktusból a következő részre, bár most gondolom ezt enyhítendő jegelik (haha) Buckyt.
    Pár helyen olvastam, hogy nehezményezik, hogy Rhodest nem volt szívük legyakni. Szerintem viszont jobb így, mintha a legjelentéktelenebb (kb tényleg) hőst kiírják csak azért, hogy ugyan legyen már valami dráma.
    Ja és én barom kimentem a második jelenet előtt.

  22. Egy apróság ami eszembejutott:
    SPOILER (bár az előzetesben is látható). Mikor vetítik a videókat, hogy halálos áldozatok itt, pusztulás ott, és mennek szépen előre kronológiai sorrendben, Cap természetesen akkor szól, hogy “elég lesz” mikor már Lagoshoz érnek, és nincs is többet mit vetíteni. :DD Na mindegy, ezen a moziban felröhögtem.

  23. az hogy jobb filmek jöttek ki eddig a Marveltől mint a DC-től most már nem vita tárgya (tény), de a Civil War közelébe nem volt a WS-nek.

  24. Kuktin: Azért a The Dark Knightot nem venném egy kalap alá ezekkel a vígjátékokkal :D

  25. Csütörtök reggel néztem, szerintem állati jó volt, egy perce sem volt unalmas.

  26. Legjobb Marvel mozi. Poki és Ant Man volt legjobb. És ök nem lettek lelőve a videókban sem . Feketeparducnak külön film kicsit erös, max ugy ha ugyan igy benne lesznek a többiek . Végsö csatát már tudtuk, de lényeg a nagy középső csatában volt . Csapathoz elvileg csatlakozik DR Starnge is hamarosan .

  27. Nagyon tetszett a film :) Kicsit én is éreztem, mintha valami hiányozna, de szerintem szándékosan csinálták így a készítők.

    SPOILER

    Szerintem tuti agyaltak a befejezésen, hogy vajon kibékítsék-e a két csapatot, és legyen egy közös ellen a tél katonák.
    És akárhogy rugózok ezen, mindíg arra jutok, hogy így volt jó a befejezés.

    Én kifejezetten élvezem hogy “moziban nézhetek sorozatot”, még ha hónapokat is kell várni 1-1 új részre.

    Nálam fekete párduc vitte a prímet. A színészt már ismertük, de amíg nem láttam szerepelni főleg a szuperhős ruhájában, uhhh azt kell hogy mondjam nálam ütött a karakter.

    Én nem érzem hogy a széria kezdene megfáradni, egyszerűen csak ahogy halad előre a történet, növekednek a nézők elvárásai.
    Olyan ez mint a discozás… nem lehet mindíg minden bulit ugyan olyan jól meg csinálni, sőt szükség van gyengébb produkciókra is, azért hogy a jobbak jobbak legyenek.

  28. “A végére tényleg csak azt tenném, hogy minden trailerkészítő kapja be a faszt.”

    komolyan, aki reklámokat nézeget, az minek mérgeskedik? nem volt kötelező nézni.

  29. Ez az igazi Avengers-folytatás, nem az Ultronos középszer. Minden hős kap elég képernyőidőt, ahogy human is kiemelte, nincsenek lyukak a sztoriban, koherens az egész. Párduc és Póki is baromi jó, Hangya is remekül illeszkedik a csapatba a harci és az azon kívüli jelenetekben is, és végre kaptunk egy remek főgonoszt is, aki nem akarja elpusztítani/leigázni a világot. Le a kalappal.

    SPOILER

    Szerintem az is jól sült el, hogy az egymás elleni harc nem ment vérre és lőtték közben az egysorosokat, ezzel is hangsúlyozva, hogy nem gyűlölték meg egymást, csak más a véleményük, tetszett nagyon.

  30. Filmvígjáték szuperhősökkel, a szokásos poénok, az egymás elleni harc pedig nevetséges volt.

  31. Latom sokakat elkapott a Hypetrain hogy legjobb marvel mozi. Komolyan? Jobb mint a Winter Soldier? Ez egy Avengers 1.3 nem civil war. Ismet tet nelkuli harc megy mintha egy amator bokszmeccset neznenk ahol veletlenul sem serul meg senki mert ugye legjobb spanok ugranak ossze es kozben meg beszologatni is van idejuk.

    A fogonosz eddig a leggyengebb es felejtheto ismet. Itt megint nem fejlodtek semmit.

    Az akciojelenetek es a vagas kivalo ezt el kell ismerni, hogy tenyleg egyben van a film, de csalodas, hogy mostantol minden marvel film egy ujjabb avengers klon lesz. Amig a random nezonek ez a fun toystory kell addig nem is fognak valtoztatni. A sztori sem haladt szinte semerre a Bucky dramat meg atviszik Black Pantherbe is szerintem total feleslegesen.

    A War Machineos trailer jelenetet meg egy beetetes volt.

  32. Meglepően imádtam a filmet, az előzetesek és az AOU alapján nem számítottam ennyire szórakoztatóra. :D (Bár tény, hogy az Ultron után lejjebb tettem a lécet, ami ebben az esetben csak jó volt.)
    Látszik, hogy nagyon jól összerakták a filmet, egy karaktert sem éreztem túl soknak vagy túl kevésnek (pedig az AOU-ban és X-men:DOFP-ban pont ezt kifogásoltam), jó ütemű és felépített. Egy-egy poénos dialóguson hangosan is lehetett nevetni, Ant-man és Spidey a fénypontjai voltak a filmnek, Black Panther kedvelhető és Zemo is jó volt, mint főgonosz, érthető motivációval.

    Persze nem volt hibátlan, nem éreztem, hogy lett volna tetőpontja a harcnak (hacsak a Kapi-Bucky vs. Tony fight scene a trailerből akart volna lenni?), plusz, a két csapat motivációját én nem éreztem igazinak. Vagyis, inkább úgy mondanám, hogy inkább felcserélném az állásokat, mert inkább Kapi karakterére vall, hogy törődik az emberekkel, míg Vasember saját magával…szóval felcseréltem volna a szerepeket. Más nem érezte ezt?

  33. A DC hasonlitgatas meg felesleges ebben a filmben szinte az osszes karaktert behoztak Thoron meg Hulkon kivul. A DC most ott tart ahol a Vasember 2. Tessek helyenkezelni a dolgokat.

  34. Büszke vagyok magamra, ugyanis csak az első előzetest néztem meg a film előtt. Persze a pókember képet mindenki megosztotta szóval még ennyit tudtam. Én nekem bejött, tetszett, bár szerintem az elején a közelharcok bénák voltak.

    Valami nem tetszett benne de nem tudtam mi az de hazafelé a villamoson rájöttem. A történet epikussága nem engedhetné meg az epizódikusságát vagy mi… Ez a civil war ráért volna az avengers 3 után, amikor tényleg többen lettek volna.

  35. EvJ: SPOILER

    Senki nem sérül meg, LOL. Majd ha megnézted a filmet akkor utána írj róla szerintem :D

  36. EvJ !azt hiszem a Winter Soldier se volt tele pakolva hősőkkel és a legjobb Marvel film lett eddig (nem a mennyiség hanem a mínőség számít)

  37. iszonyat jó a film! :)

    SPOILER:

    sztm nagyon logikusan és koherensen építették fel.
    minden rendben volt! A motivációk világosak és érthetőek! Az akciók picsa jók. A reptéri jelenet egyenesen gigászi. Imádom h meglépték a Hangya dolgot, nem gondoltam h már itt ellövik.

    Pókember: köszönöm, végre!
    Szerettem az első kettő Raimi féle pókfilmet, de igazából nagyon zavart h iszonyat lúzernek állították be. Garfieldnál meg egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy harmincas próbál tini manírokat előhozni. Folyamatosan Joey Tribiani jutott róla eszembe. Ha megvan valakinek az a rész, amikor tini szerepre jelentkezik.

    Végre egy normális Parker. Kocka, okos, picit esetlen, de közben iszonyat laza Pókemberként. Nekem most volt először olyan igazán, mint a képregényben.

    Hangya, Párduc is állat volt.

    Valaki említette feljebb, h nem logikus Kapcsi ragaszkodása Bucky-hoz. Sztm teljesen jól átjön, hogy nem maradt neki senki a múltból. A szüleit már elvesztette, Carter is meghalt. Bucky pedig lényegében a testvére, még ha nem is vér szerinti.

    Egyáltalán nem érzem úgy, hogy befáradna a műfaj. Bejön, hogy sorozatot nézek, és egy adott univerzumon belül mozog a történet.
    Viszont az fura, ha valaki még mindig nyög a képregényfilmek miatt. Mostanra azért már lehet tudni, hogy olyan a zsáner amilyen. Nyilván vannak rosszabb, vagy jobb filmek, mint bármely más műfajban. Szerintem tudni kell a helyén kezelni. Természetesen nem ez a filmművészet csimborasszója. Speciel én azért vagyok rákattanva, mert ezeken a mesehősökön nőttem fel, és most jó érzés vásznon látni őket.

    Lényeg a lényeg, sztm a Civil War benne van a Marvel top3-ban, és a comic movies top10-ben.

  38. Fuhh, olyan lett ez a “kritika”, mintha nem olvastad volna el a végén, csak telóról gépelted volna a filmről hazafelé.

    Szerintem szépen fel volt építve az egész, nekem vagy 2 helyen azért elvesztették a figyelmem, de ez az első egyharmadban volt, utána szépen tartotta a végéig.

    SPOILER:

    Ha már a végéről beszélünk, én teljesen mást vártam a trailerek alapján, így viszont sokkal jobb lett. A filmről kifelé meg szidtam magam, hogy nem láttam jönni a film végi videó feloldását már az első percekben. Elvitt magával a Marvel vonat és vigyorogtam rajta, mint egy igazi fanboy.

    SPOILER VÉGE

    Számomra az utóbbi idők egyik legjobb Marvel filmje, vagy talán a legjobb, a sok szereplő miatt.

  39. SPOILER
    Egyébként Rumlownak ennyi volt, vagy még innen is visszahozzák majd? Anno mikor megjelent, azt hittem, hogy Cap halálát készítik elő, aztán végül elég keveset szerepelt.

  40. Az első szótól az utolsóig egyetértünk. Pedig általában nem értek veled egyet. :D

    Főleg a az utolsó mondat. Ezek a spoileres trailerek már… Áhhh, lassan nem merek a film előtt egy sort sem olvasni, nemhogy trailert nézni.

  41. 29.
    Ja senki sem erőlteti rád a filmbemutatókat csak a mozi.
    Én nem voltam kíváncsi az x-men bemutatójára sem. Viszont most a film előtt szépen megnéztem.
    Hasonlóan jártam a batman v superman filmmel is. Mentem a tescoba és 30 tv-n ment hanggal együtt a bemutató.
    Szerintem nem is lehet elkerülni ezeket.

  42. Szinkron és 3D milyen? Érdemes a 2D feliratos verzióra várni pár napot?

  43. EvJ: Annyira tudtam hogy te a fujjolók táborát fogod erősíteni :D A BvS-t bezzeg véded :D

  44. SPOILER:

    WAR MACHINE becsapodását nem nagyon értem mikor ott volt Wanda aki megmenthette volna…Továbbá úgy lett volna erős a vége ha vasember elintézi Buckyt és utána vágja belé Captain a pajzsát a mellkasába.

    Amúgy kiváló film volt 8,5/10

  45. Human – A Repülőteres kép alatti bekezdésnél volt egykis hiba ” nagyon volt összetéve a film ” eza rész, lemaradt az össze szó gondolom ez akart lenni, egyébként jó kritika teljesen egyetértek vele ;)

  46. Azt mondjuk nem értem, Warmachine lezuhanása miért volt most nagy dolog, amikor Iron Man 20 ezerszer becsapódott már máskor…

  47. zsedan: Nekem úgy jött le, ha elektronikusan aktív a páncél akkor megvéd, ha lemerült, vagy nincs energia ellátás, akkor meg már inkább káros mivel rád nehezedik a súlya.

  48. “A végére tényleg csak azt tenném, hogy minden trailerkészítő kapja be a faszt.”

    *5 leülhetsz :D

  49. zsedan

    A WS-ben elvileg egyetlen civil se halt meg, az Ultron-ban meg senki, mert látszólag MINDENKIT megmentettek, hogy bemutassanak a MOS-nak. Vagy ha mégis voltak áldozatok, mindkét film elfelejtett foglalkozni velük. A Bosszúállókban egyértelmű volt.

  50. En meg tudtam hogy 8.5 lesz neked megint. Nalam nem itt kezdodik a 8.5 es nemis a BvSnel. Kicsit komolyabb tortenet es drama kell hozza nem egy ilyen celtalan akcioorgia. A winter soldier esetleg mert abban a Hydra megjelenese erdekes volt. Itt hova fejlodott a sztori?

    A masik dolog meg az hogy eddig a marvelnel nem voltak halottak. Mostmeg hirtelen kiderul megis.

    Azt meg hadd ne magyarazzam meg hogy miert a vasember 2 az egyik univerzumepito merfoldko.

  51. Ebben a filmben olyan szintre járatták az egyik franchise-ból a másikba való átmászkálást, hogy éppen úgy lehetett volna Vasember film is mint egy sima Avengers sztori.

    Egyedül talán Thorként nem lehetett volna eladni.

    Ha majd húsz év múlva vissza kell nézni ezeket, jó nagy gubanc lesz eldönteni, hogy sorrendben hogy is jöttek a filmek.

    És ezzel az a legnagyobb baj, hogy már nem tudsz leülni egy sztorihoz, mert a felénél értetlenül ülsz, hogy most mi a retek történik. nem tudod sorban megnézni pl. a három Amerika Kapitány filmet, mert ahhoz meg kell nézned a Bosszúállókat, a Hangyát, a Vasembert meg a tököm tudja mit.

  52. Most nem azért human azt mondod hogy ez mint félévad finálé, dehát annak is készült nem?
    Az összes kis gombolyag az infity warba fog beérni, minden arra készül fel.

  53. szpoileres, de hát ezt is írom, hogy ez nem film, nem magában erős, bár Vajda Gáborral ellentétben szerintem ez simán érthető közben is, de lehet csak sok sorozatot néztem már… viszont moziba nem azért mentem régen.

  54. Szerintem kb. az összes film érthető magában is …, ne mondja már nekem senki hogy olyan ember aki nem ismeri a történetet majd pont az amerika kapitány 3-al fogja kezdeni … :D lol

    Nem is kell elhelyezni egyiket se sehova, minden filmjük önállóként is működik.
    Az hogy egymásra épül, meg egy olyan dolog, amit eddig nem nagyon tudott senki megcsinálni, illetve ez is egy plusz nézőszámot generál… :)

  55. Csütörtökön láttam Imax3D-ben, 3D élményt nem sokat adott ez se. Maga a film tetszett egészen a végéig. Nem is az zavart, hogy trailerben már láttam a harc nagy részét, hanem az egész zárás olyan semilyen volt, mintha az egész film csúcsra lett volna pörgetve és ott a harc után satufék. Annyira nem ájultam el Pókembertől, Hangyát egy picit soknak éreztem. Nekem Black Panther és Vision volt meglepetés. BP mert a trailerek alapján enyhén géjnek hatott,de a filmben iszonyat cool volt, Vision meg azért, mert amilyen OP volt elvileg, annyira nem csinált semmi érdemlegeset. Valaki már írta kommentben,ez inkább Iron Manről szólt, de ez maximum a címe miatt zavaró szerintem. A főgonosz is rendben volt. Nem ez volt a legjobb Marvel film, de nagyon tetszett összességében.

  56. Szinte mindenben egyetértek Humannel! Bár számomra ez nagyon vígjáték kategória volt a korábbiakhoz képest, ultra komolytalan, ami nem mondom, hogy hátrány, ha valaki bukik rá!
    Őszintén szólva én komolyabb hangvételű filmre számította, itt-ott egy jól irányzott poénnal, esetleg egy kis drámával…
    Ami még nagyon szemetszúró volt az a CGI-verekedés amit a 3D-hatás még torzított is!
    Talán Black Panther és Ant Man jelenetei miatt érdemes volt megnézni, a többiek már nem tudtak újat nyújtani számomra, Spidey meg ahogy látom tini-franchise lesz szóval azt meghagyom nekik!

  57. Captain America: Civil War kritika egy értelmes ember szemszögéből

    A filmben rengeteg idő arra megy el, hogy a szuperhősök civil áldozatokon nyekeregnek. Miközben rengeteg éve ezt csinálják, miközben pontosan tudják, hogy sokszor az egész világot mentették meg. Szóval olyan dolgon sírdogálnak amin már ezerszer túl vannak.

    Vasember olyan dolog miatt játssza az ötéves hülye gyereket és olyan dolog miatt támadja a tél katonáját, Bákit, amiről pontosan tudja, hogy nem a tél katonája tehet róla, mivel a hidra elmeprogramozása alatt volt.

    Szóval a két legfontosabb alap történeti szál erőteljesen nevetséges. Megint olyan mintha fogyatékos ember írta volna a történetet. És már nagyon unom, hogy az USA filmekben rendkívül gyakran előfordul ez a kő kemény fogyatékosság. Tönkre teszi az egész filmet.

  58. A sok biggyesztett ajakkal írt kritika után úgy ültem be a moziba, hogy na, ez sem lesz jobb mint az AoU, ami pedig szvsz egy f*** volt. De nem így lett.
    Csatlakozom azokhoz, akik szerint ez az egyik legjobb Marvel-film. Ha nem A legjobb. Szerintem remekül zárja le az Amerika Kapitány szóló filmeket, miközben nagyon jól vezeti fel a phase 3 új szereplőit. Még nekem is megjött a kedvem Black Panther-hez és Pókihoz, pedig eddig marhára nem érdekeltek. Van olyan jó re-start, mint amilyen jó start az Ironman 1 volt. És ez szerintem nagyon fontos funkciója volt ennek.

    Sehol nem esik szét, sehol nem unalmas, a csaták szerintem nagyon jól láthatóak és követhetőek. Tetszett a film üteme is, a harc – párbeszéd aránya, sorrendje. Ebből a szempontból mindkét Avengersnél jobb.
    Ugyanez igaz a humor – komoly kérdések arányára is. Kevés benne a poén, de ami van, az frenetikus, és épp annyi kell is szvsz.

    Folytathatnám még, de nem érdemes, a lényeg, hogy nagyon hamar újra fogom nézni.
    A tétnélküliségről annyit, hogy mivel én az összes Marvel-filemt meseként kezelem, ezért eddig sem ugrott görcsbe a gyomrom a nagy tétektől… plusz,

    SPOILER!

    Amikor Tony rájön, hogy a szülei valójában hogyan haltak meg, akkor szerintem már volt tétje a bunyónak – a filmes univerzumon belül. Szerintem elszállt annyira az agya, hogy az a csata vezethetett volna halálhoz. És Rogersnek is. (Bucky-nak nincs agya, nála bármi vezethet halálos csatához. :D )

  59. bcs:
    Amit írsz, az jogos, ugyanakkor valamilyen szinten érhető a szereplők reakciója.

    SPOILER:
    Tony dühös, ami érthető, ahogy az is, hogy ezt levezetni tulajdonképpen nincs igazán kin. Ezért fogja az egyetlen élő – és leginkább érintett szereplőt, és rajta tölti le a dühét. Mondok egy példát, amikor egy játék felidegesít, a billentyűzet vagy az egér vagy a kontroller tehet róla? Mégis hányan, de hányan csapják a földhöz ezeket vagy rúgnak a gépbe? Ez történt itt is, egy fékezhetetlen dühkitörésre irracionális válaszreakció.

    Ami az első felét illeti… nos igen, ott valóban érdekes dolog amit mondasz. Ugyanakkor a második Bosszúállókat ha alapul vesszük felmerülhet a kérdés, hogy nem-e lett volna “elegánsabb”, “óvatosabb”, kevésbé látványos megoldás Ultron megfékezésére. Ahogy pl maga az Ultron program elszabadulása is a nárcisztikus Tony műve. Innen megközelítve érthető, hogy önvédelemként, egyfajta balanszként szeretné aláírni azt, amit…

    SPOILER VÉGE

  60. Ja, még annyi, hogy a moziban jót röhögtem: az emberek 1/3-a kiment. Majd az első jelenet után még sokan. Majd sokan ülnek 5-6 percet, megy-megy a zene, és kb 20 mp-cel a második jelenet előtt kimennek. :D

  61. “Vasember olyan dolog miatt játssza az ötéves hülye gyereket és olyan dolog miatt támadja a tél katonáját, Bákit, amiről pontosan tudja, hogy nem a tél katonája tehet róla, mivel a hidra elmeprogramozása alatt volt.”

    Ööö, izé…

    Tony pajti egy videófelvételről épp megtudja, hogy anyu és apu nem autóbalesetben patkoltak el, hanem valaki kinyírta őket. Ez a bizonyos valaki ott áll mellette. Persze, hogy bepöccen.

  62. Csak szólok, hogy egy felnőt ember, aki ráadásul zseni is, pontosan képes felfogni azt, hogy a barátjának a barátja az elme programozás alatt volt, nem akart szándékosan gyilkolni ártatlanokat. Ráadásul a főellenség pontosan elmondja, hogy ezt az egészet azért csinálta, hogy össze ugrassza őket, ezek után meg már 100%, hogy nem fog egy másodperc alatt megváltozni vasember, nem fog mindent elfelejteni, és nem lesz azon hogy megölje a barátjának a barátját.

  63. Nem arról van szó, hogy nem fogja fel…persze hogy felfogja, de ott, abban az adott pillanatban egy teljesen emberi reakció az, hogy lemegy nála függöny és kipörög. Mert ott, abban a pillanatban ott áll az ember előtte, aki agyonverte az apját és megfojtotta az anyját. Ha akkor nincs ott Bucky, hanem csak később futnak össze, Tony-nak van ideje megemészteni a látottakat talán nincs balhé…de ez így jött ki.

  64. A valóságban az lett volna, hogy vasember bele nevet a főellenség arcába, hogy ha ha hülye gyerek, azt hiszed hogy most fogom magam és megölöm a barátaimat és Bákit hogy a te kezedre játszak? Azt hiszed hogy egy agyatlan foci drukker vagyok aki nem képes józanul gondolkodni? Vasember karakteréhez ez illik, vagyis pont az ellenkezője ami a filmben van.

  65. Igazából akkor fajul el az egész, amikor megtudja, hogy STEVE tudta, de eltitkolta. Szerintem teljesen érthető, ami ezek után következik.

  66. Ez Marvel film, itt nem kell gondolkodni. Ahogy azt tenné az ember, elég sok hülyeség kerekedne ki belőle. Összezavarodni se lehet a szálak között, elég faék egyszerűségűek, nem bonyolult. Itt szórakozás a lényeg, abban ez nagyon ott van. Kb. mint Disneyland, csak ez vásznon.

  67. Aki szerint az a pillanatnyi dühkitörés nem reális a végén az remélem sose lesz olyan helyzetben mint Tony. Emberi reakció, sokszor elviszi az embert a szíve az agya ellenében, még a legertelmesebbeket is.

  68. @bcs:

    Nem értem, miért nem érted, nem atomfizika ez.

    Logikus, racionális reakciót vársz egy olyan szituációban, mely érzelmileg eléggé túlfűtött. Nem számít, hogy Tony mit tud, vagy nem tud Bucky-ról, Zémó tervéről, akármiről, épp végignézi a szülei halálát. A hóhér meg ott áll mellette.

    Olyan érzelmi szituációba kerül, ahol a logika, racionalitás, az ismert tények nem játszanak.

  69. nem értitek, nem egy agyatlan focidrukkerről van szó, akit az ösztönei dróton rángatnak

  70. De, amint ennyire személyessé vált a dolog, átment “agyatlan focidrukkerbe”.

    Tényleg nem értem, miért ennyire bonyolult ez, pláne hogy már korábban is csinált hülyeségeket.

  71. “ne mondja már nekem senki hogy olyan ember aki nem ismeri a történetet majd pont az amerika kapitány 3-al fogja kezdeni ” 100% hogy van ilyen, rengeteg nem kompletista ember van.

  72. a lényeg már elhangzott, de vitázni gondolom jobb egy ilyen uncsi szombat estén: nem az volt a döntő, hogy Bucky megölte Stark családját (bár akár az is lehetett volna) hanem az, hogy AmKap végig tudott róla és nem mondott semmit. akkor gurult el Stark gyógyszere, amikor ez kiderült. persze jött a sablon duma, hogy AmKap meg akarta védeni Starkot a sokktól stb. mindegy. tök jó volt az úgy ott és akkor.

  73. Az megvan, hogy a May nénit alakító csaj több mint 50 éves? … szóval nincs akkora gond a “fiatalításával”, csak jót tartja magát :)

  74. Ez az eddigi legjobb Marvel film! Komolyan lepipálja az előző filmeket. A címadás tökéletes, de én akkor is inkább Bosszúállók filmnek tekintem ezt. 9/10.
    SPOILEREK:
    Ami nem tetszett: – Pókember eredetét röviden és a “Nagy nagy felelősség” motivációt simán beletehették volna. Ne jöjjetek azzal, hogy unalmas lett volna. Batman eredetsztoriját már hányszor láttuk mégse unják az emberek. Tom Holland lehetett volna vállasabb. Ilyen testalkattal nehezen tudom elhinni, hogy Pókember ilyen erős. A CGI falmászó ezt a hibát orvosalja, de 17-18 évesen miért nem tud fittebb lenni? May néni nekem nagyon fura volt. Nehezen tudtam elhinni, hogy ő az. Egyszerűen a kinézete nem azt a karaktert sugallja. Ha majd egy év múlva megnézem a legújabb Pókember filmet talán változik a véleményem,( meg Tom Holland testalkata is!) mert elvégre nem csak néhány jelenetet látok a két szereplőtől, de egyelőre azt kell mondjam: Andrew Garfield Pókembere jobb. Emiatt csalódott vagyok.
    – A zene: Nem lett annyira fülbemászó. A filmbe illik de ennyi. Ennél sokkal de sokkal jobbat is komponálhatott volna Henry Jackman.
    Más ilyen mértékű problémám nem igen akad a filmmel kapcsolatban.
    Kérdések: – Csak nekem volt fura, hogy az afrikai robbanásban mindössze 11-en a bécsiben meg 12-en haltak meg? A bécsit még eltudom képzeli, de az előbbiben egy teljes szint robbant fel, meg az épület is összeomlott. Szerintetek nem kellett volna a halálos áldozatnak a száma többnek lennie?
    – Sólyomszem ruhája fekete volt. Nem értem akkor a promóciós anyagokban miért lilás-kékes a szerkója.
    – Zémó szerintem a következő filmben még visszatér a képregényűbb kinézetével. Biztos vagyok benne.
    – Valaki elmondaná miért Londonban volt Peggy temetése? Tudtommal az USA-ban lakott.
    Utolsó gondolat: A Hulk cameo egyszerűen remek volt. :D

  75. Pókember mióta nagyon izmos?
    Szinte az összes létező verzióban egy nagyon szálkás izomzatú, agilis karakter.

  76. Zsedan
    Mondtam én hogy nagyon izmos legyen? A szálkás izomzat nem azt jelenti, hogy egy kis vékony nyüzüge az ember.

  77. Batman eredetsztoriját ugyanúgy unja mindenki mint Pokiet. Teljesen jó volt ez így, mindenki tudja ki a Pókember, mindenki tudja ki Ben bácsi es mindenki tudja az egy sorost is. Időpocsékolás lett volna belerakni.

  78. “– Valaki elmondaná miért Londonban volt Peggy temetése? Tudtommal az USA-ban lakott.”

    Azért, mert angol. Ott temették el, ahol született.

  79. Alex
    Egyáltalán nem lett volna időpocsékolás. Mert Tony még meg is kérdezte hogy miért csinálja ezt a hősködést. A híres idézet helyett csak összehablatyolta hogy miért érzi ezt helyesnek.

  80. SPOILER
    De egyébként más szavakkal, de bennevolt. Hogy ha tehetnél ellene, de nem teszel, és aztán valami rossz történik, az miattad van. Vagy valami ilyesmi, nem pont ezekkel a szavakkal. Annyi coolnak szánt egysoros volt a filmben, nem tudom miért ragaszkodunk pont ehhez a mondathoz.
    Más: gyanús nekem, hogy lesz egy civil war 2, miután Tony becserkészi May nénit :D

  81. Sokkal jobb volt Peter magyarázata mintha csak eldurrantotta volna amit mar mindenki ezerszer hallott. Az egesz moziban “Not this again.” reakció lett volna.

  82. Huskar: de unják batmanét az emberke, nézd meg a bvs kritikákat és kommenteket.

  83. Huskar:

    A sorozatban benne volt, hogy angol, talán még az első amcsikapcsi filmben is. Bár utóbbiban nem vagyok biztos.
    Plusz eredeti nyelven nézve megvolt a brit akcentus is.

  84. nálam talán a legjobb eddigi MCU film

    +
    _ Pókember és Black Panther ügyesen, jól lettek beemelve.
    _ Erős a cselekmény és végre konzekvens a történetvezetés, az első egy óra tökéletes blockbuster élmény. Nincs csapongás, ugrálás, egyszerűen “egyben van” a sztori a film nagy részében.
    _ az akciók nagyon jók most is, már-már megszokottan a legelső viszi a pálmát. dinamikusak, követhetőek, van súlyuk.
    _ tényleg van lelki töltet, főleg az első egy órában és az utolsó fél órában.


    _Wanda és Vision túl keveset vannak a vásznon, pedig előbbinek a vívódása elvileg erős a történet szempotjából, kicsit fapados a zárjuk el megoldás, így az írók maguknak is spóroltak.
    _a csapatok egymás elleni harca valóban túl komolytalan, elbohóckodták.

    A cikkben kiemelt kvázi crossoverezés nekem nem fájt annyira, sőt, talán most éreztem először MCU filmben régóta, hogy egy kerek, (majdnem) lezárt sztorit kaptunk, mivel az összes korábbi film konfliktusa, előzménye kábé itt futott ki. Ezt kezelték, megrágták és szépen tálalták.

    Kerek egész, szépen vezetik, kellően pörgős = fasza blockbuster, iparosmunka, de mindenképp a legjobb fajtából. Még sok ilyet.

  85. Huskar: szerintem Te troll vagy :) De engedd meg, hogy válaszoljak, amire tudok.

    “Pókember eredetét röviden és a “Nagy nagy felelősség” motivációt simán beletehették volna.”
    Benne volt, az eredettörténetére valami olyasmit mondott, hogy történt a dolog, vagy ilyesmi. Utalt rá, néző érti, pont. Nagy felelősség más szavakkal, de szintén benne volt.

    “Ne jöjjetek azzal, hogy unalmas lett volna. Batman eredetsztoriját már hányszor láttuk mégse unják az emberek.”
    De, unják nagyon sokan.

    “Tom Holland lehetett volna vállasabb. Ilyen testalkattal nehezen tudom elhinni, hogy Pókember ilyen erős.”
    Sosem a testalkata miatt volt erős, hanem mert a pók is sokszorosát bírja el a testsúlyának (a sztori szerint)

    “A CGI falmászó ezt a hibát orvosalja, de 17-18 évesen miért nem tud fittebb lenni?”
    Hitelesebb lett volna egy 17 éves Mr. Univerzum győztes gimnazista? :D

    “Csak nekem volt fura, hogy az afrikai robbanásban mindössze 11-en a bécsiben meg 12-en haltak meg? A bécsit még eltudom képzeli, de az előbbiben egy teljes szint robbant fel, meg az épület is összeomlott. Szerintetek nem kellett volna a halálos áldozatnak a száma többnek lennie?”
    11 wakandai állampolgár halt meg, ezt emelték ki. De többen haltak meg.

    “Sólyomszem ruhája fekete volt. Nem értem akkor a promóciós anyagokban miért lilás-kékes a szerkója.”
    Promóképeken is sötét lilás, lehet, hogy a kosztüm sötétebb volt, de az utómunka, sőt a 3D is sötétíthetett még rajta.

    “Valaki elmondaná miért Londonban volt Peggy temetése? Tudtommal az USA-ban lakott.”
    Ezt más is megírta. Brit volt.

  86. SPOILER
    .
    10/6. Nem volt súlya a filmnek. Hiába puffogtattak mindenféle drámai mondatot, egyedül Starkon lehetett érezni, hogy zavarja az emberek halála. Amit sejtettem az előzetesből, hogy Jim Rhodes meghal, na még az se jött be. Pókember elég laza volt, Párduc is jó volt, de nem mentették meg számomra a filmet. Az elejét kár volt kinyírni azt a fickót, szerintem király volt. A főgonoszról meg nem is érdemes beszélni, mert igazából nem volt.

  87. Én itt tettem le a Marvel filmeket. Kb bármelyiket újranézhettem volna. Ugyan az a ritmus, panelek, felépítés. Súlytalan történet. Az akciók meg már nem nyújtanak semmi újat, unalmasak. Viszont ezek után jobban értékelem a BvS -t :D

    Ideje lenne mélyebb történeteket előadni a képregényekből.

  88. A súlytalansággal dobálózók, árulják már el nekem, hogy náluk pl. milyen lenne a nem súlytalan marvel film?
    És most nem kötekedésből kérdezem. Őszintén kíváncsi vagyok rá, mert én ezt nem értem mitől súlytalan egy film pláne egy marvel és mi az amitől súlya lenne szerintetek?

    Magam részéről, bőven elégedett vagyok ha nem untat halálra egy film, és hát az civil war-ra biztos lehet mondani sok mindent, de azt h unalmas azt nem!
    Sőt egy rakat újítást tartalmazott. Mondhatni olyan fő gonoszt kapott amit eddig marvel film még nem. És nem Zémó báróra gondolok, hanem a karakterek lelki ismeretére egójára igazságérzetére. És ezt végig vitte az egész történeten úgy hogy közben meg nem döccent a történet.
    Persze én sem várom el h mindenki szeresse, de nagyjából az összes marvel filmet szapulóknál, vissza nézve is csak ezt lehet olvasni hogy “súlytalan” “ismétlés, már megint ugyan az a kaptafa”.

    De hát srácok ez egy képregény film :D Mire számítotok mikor beültök egy ilyet megnézni?

  89. Abu: Karaktereket kéne megölni, annak van súlya. Alig vártam, hogy a kapitányt valaki megölje, akkor lehetett volna bosszút állni.

  90. Ne már… A karakterek megölése téma egy vicc. Az utóbbi képregényfilmes évtizedben, hány hőst öltek meg? Még a mellékszereplőket is csak nagy ritkán. Hirtelen csak Küklopsz és Gwen Stacy megölése jut eszembe… Batman filmek? Superman filmek? Valaki? Kár ezért az MCU-t fikázni.

  91. Szerintem épp azt csinálják, amit Feige az interjúkban beígért: a phase 1-ben lépésről lépésre építették fel a csapatot, most a phase 3-ban lépésről lépésre bontják le. Első lépés: az Avengers team megosztása. Bejött, megvan. És szerintem a “Divided we fall” nem csak erre a filmre szól, hanem az egész phase 3-on végig vonul majd, egészen Thanosig: vagyis hogy Tahonsszal szemben az Avengers eredeti tagjai majd elbuknak a megosztottság miatt.
    Nem lehet egy vágással az egész építményt ledönteni, hiszen akkor kezdhetnék megint az eredettörténetezésektől.

    Amúgy szerintem a repetitív jelleg is itt ért véget, az új szuperhősök már egészen más jellegűek lesznek, és így a filmjeik is, nem hiszem, hogy a Doctor Strange-ben olyasmit látunk majd, amit már láttunk, sőt, gyanús, hogy a Black Panther is elszálltabb film lesz (mondjuk egy kis afrikai törzsi misztikummal). Épp az elszálltságot tesztelték a közönségen a GotG 1-ben, és bejött, tehát nyugodtan lehet a furcsa, a különös felé fordulni. Talán Spider-man képviseli majd az eddig hagyományos MCU film-jelleget, még szerintem hangyát is el lehet vinni a nagyon különös felé, lásd Hangya 1 legvégén.

  92. Thor filmet várom, elvileg Hulk is benne lesz. Arról tud valaki valamit? Melyik képregény lapján lesz megcsinálva, hol játszódik stb. ?

  93. Kakaó: semmi hír a Thor 3-ról azon kívül, hogy Hulk szerepet kap benne, és a rendező még viccesebbé szeretné tenni az egészet, mint amilyen eddig volt.

  94. No, most néztem meg. Ugyanazzal az érzéssel jöttem ki a moziból, mint az Avangers 2 után. Nem kötött le, unalmas volt. Olyan semmilyen. Csalódtam.

  95. “Amúgy szerintem a repetitív jelleg is itt ért véget, az új szuperhősök már egészen más jellegűek lesznek, és így a filmjeik is, nem hiszem, hogy a Doctor Strange-ben olyasmit látunk majd, amit már láttunk, sőt, gyanús, hogy a Black Panther is elszálltabb film lesz (mondjuk egy kis afrikai törzsi misztikummal). Épp az elszálltságot tesztelték a közönségen a GotG 1-ben, és bejött, tehát nyugodtan lehet a furcsa, a különös felé fordulni. Talán Spider-man képviseli majd az eddig hagyományos MCU film-jelleget, még szerintem hangyát is el lehet vinni a nagyon különös felé, lásd Hangya 1 legvégén.”

    tök jó gondolatmenet, nagyjából egyetértek.

  96. Kakaó: Thor-t elűzik vagy elmenekül Asgard-ból, Odin-t a Földre száműzik, ott hajléktalan lesz. Azt nem közölték, hogy ezek ki miatt történnek, de valószínű, hogy Loki + az új gonosz fog majd össze. A lényeg, hogy egy bolygón Thor találkozik Hulk-al, aki érkezése óta nem változott vissza emberré és gladiátor meccseket vívnak, Hulk legyőzhetetlen. Itt jönnek össze, állítólag ilyen road movie jellege lesz az egésznek. Aztán együtt lenyomják majd a rosszakat. És feltételezem, ők együtt jönnek majd vissza a Földre, mikor Thanos itt lesz már.

  97. Na az jól hangzik. Loki kicsit unalmas már. Ha Thor és Hulk együtt fognak zúzni az királyság lesz.

  98. Jó kis téma ez a súlytalan, meg nem súlytalan. Én ezeket a “szuperhősöket” nem ismerem, akik mellesleg annyira hősök, hogy ha épp senki nem támadja a földet akkor egymást ütik.

    Még a film készítése közben itt egy postban írta valaki hogy elméletileg már alapból halottak voltak Kapitányék. Lehet hogy tévedek, és bocs ha így van, de ha igaz akkor ez most micsoda? Nem nagyon követtem ezt a filmet, de kíváncsi voltam a kritikára, és elcibáltak a moziba is, és az történt amire gondoltam, hogy egyre több embernek ez a fajta film már kevés. Meg is értem mert számomra is gyenge volt. Egyszerűen hiányzott nekem belőle a hitelesség. Megöltek jó pár embert, és mi történt? Semmi! Egymásnak estek és kész. De miért is? Én magam is egyedül Vasemberen láttam hogy komolyan veszi, egyébként egy vicc. Én magam komolyságot vártam, ha már az a téma hogy igenis nekik is felelőséget kell vállalniuk a tetteikért, de nekem ez egy komolytalan vígjáték volt.

    Mitől lett volna súlya az egésznek? Véleményem szerint ha tényleg minden egyes résztvevőre következményekkel járt volna a nem szándékos emberölés. Mindegyikük elméletileg a jó oldalon áll, és úgy gondolom hogy ha valóban bántotta volna őket a tetteik akkor mindenképp közös megoldásra törekedtek volna. Elvégre az embereket védik, és mentik meg mindenféle űrbéli nyavajától.

    Biztosan én látom rosszul, de nekem ez egy gyerekfilm. Én komolyabb, felnőttesebb filmeket szeretnék, ezt az Avangersektől nem fogom megkapni, ezzel nincs is semmi baj, csak az hogy az én ízlésemnek viszont nem nagyon csinálnak ilyen filmeket, legalább is még nem. Talán a BVS lesz az ami az én stílusom.

    Ami pozitívum volt számomra az maga a film előadása, jellege. Remekül összerakott, és kivitelezett film. Tökéletesen kielégíti a legtöbb ember igényeit, főleg azokét akik egy könnyű szórakozásra vágynak a moziban. Ehhez tökéletes a film. Nem kell gondolkodni rajta, könnyen emészhető, és szórakoztató. Sajnos nem nekem.

  99. Most először osztom Human gondolatait, de maximálisan! :D

    Ez a film inkább volt Avengers 2/4, illetve Ironman 4. Szinte nem osztott, hogy Cap védi Bucky-t!
    Pókember cameo jó volt, de Hangyái még jobb (humor-butyor! Meg annyira az indok se volt jó a két szereplő részéről! Hangya a ruhájában kockáztatja, hogy ismét lecsukják, mikor pont erről ment az elég erős vita a saját filmjében, hogy jó útra tért, meg már a lánya miatt is! Pókifjú meg elkezd harcolni ha nem a legnagyobb ideáljával! Az ember arra gondol, hogy csak azért ment el harcolni, mert megkapta a ruhát…! Habár nehezen lehetett komolyan venni, hogy bárkinek is baja fog esni! Erőltetett szagú volt!

    S ismételten elcsesztek egy rendkívül nagy potenciállal rendelkező gonoszt!

  100. Dody:
    Nem mondasz hülyeséget, de azt amit te vártál volna szerintem sorozatban lehet csak kivitelezni, nem egy 2,5 órás esti popcorn moziba.
    Nekem az a véleményem ha 100%-nak veszünk egy tökéletes filmet amit mindenki szeret, ez a film még így is simán 85%-ot megcsinált és az elég jónak számít.

    Candyman:
    Szerintem nem ugyan azt a filmet néztük. A filmben mindkét oldal a saját igazát képviselte. Póki és hangya is a saját igazságérzetétől vezérelve segített vasembernek és kapnak.
    Zémó bárót nem ismerem így bennem nem keltett hiány érzetet ha esetleg nem azt a szerepet töltötte be mint pl. a képregényekben.

  101. Abu:
    Ha jobban belegondolsz akkor ez is egy sorozat. Igen drága és elég lassú, de végeredményben egymás utáni események, amik szépen, és jól összerakottan követik egymást.

    Egyetértek veled, és bár nekem nagyon nem tetszett, de ez a film valóban jó. Ahogy te is írtad, egy popcorn mozi.

    Nekem a legnagyobb gondom a témaválasztással van. Ez nem azon múlik hogy én mit várok. A témát, ami egyébként elég komoly szerintem, azt ők választották, viszont egyáltalán nem sikrült ezt hihetően, és hitelesen kivitelezni. Ennél sokkal komolyabb ez a téma. Nyilván nem mehettek nagyon bele a korhatár miatt, de én speciel végigröhögtem a film végét annyira komolytalan volt.

    Isten őrizz, véletlenül sem akarom lehúzni a filmet, vagy elbizonytalanítani bárkit is hogy megnézze. Ajánlom annak aki szórakozni akar, aki meg értékeket, mondanivalót vár, nos hát….., nem biztos hogy ez a film a megfelelő.

  102. Bevallom, elsőre én is csak pislogtam, amikor kapitány mondja hogy törődjenek bele h nem menthetnek meg mindenkit, hogy pont ő mondja ezt pont az igazság bajnoka :D
    De ahogy leülepedett… ha vissza gondolsz, ő katona az egész életét végig kísérte harc, bele kellett törődjön hogy nem tud mindenkit megmenteni, és ő ezt szépen fel is dolgozta,azzal hogy annyit ember próbál megmenteni amennyit csak tud.

  103. Dody:

    “Ami pozitívum volt számomra az maga a film előadása, jellege. Remekül összerakott, és kivitelezett film. Tökéletesen kielégíti a legtöbb ember igényeit, főleg azokét akik egy könnyű szórakozásra vágynak a moziban. Ehhez tökéletes a film. Nem kell gondolkodni rajta, könnyen emészhető, és szórakoztató. Sajnos nem nekem.”

    Most ezt minek kell? Ha filmesztétikailag annyira felvilágosult vagy, nagyjából tisztában lehetsz már azzal, hogy melyik filmtől mit várhatsz és milyen igényedet elégíti ki.

    A Marvel nem árul zsákbamacskát, azt adja el, amit reklámoz – színes, szagos, látványos, szórakoztatóipari cikk, valóban arra szolgál, hogy a fiatalabb réteg vigyorogva ujjongjon a nagy harcoknál, beszólásoknál, az idősebb réteg meg kikapcsolja az agyát két és fél órára, amikor pont nem kell gondolkodni végre, őrlődni a hétköznapi dolgokon. Ha a mai stúdiófilmeken még meglepődsz, hogy többnyire csak agyatlanul szórakoztatnak, akkor ne haragudj, de az nem a film hibája, hanem a Te elvárásaidé.

    A Marvel most is csak önmagához képest vállalta a mélyebb, súlyosabb konfliktusokat, ami kábé annyira vehető komolyan, hogy egy tematikusabb rétegfilm 5 perc alatt leásna ilyen mélyre, de náluk nem is ez volt a cél. 1,5 milliárdra van belőve ez a film, ha 10 dolláros jegyár körül átlagolsz az 150-200 millió néző világszerte – ez egy tömegeknek szóló szórakoztató iparág, valóban könnyen emészthető, szórakoztató, ahogy írtad.

    Ha megveszed a szépen reklámozott 100%-os gyümölcslevet, akkor azt kapod, amit árultak: finom, jól néz ki, de amikor előjön belőled a nagy egészségtudatosság és elolvasod az oldalán mennyi hozzáadott cukor van benne, akkor igazán nagyot tudsz lepődni. Csak mert nem tájékozódtál eléggé és irreálisak az elvárásaid.

  104. Mondjuk abban is van valami, hogy így utólagosan inkább jobb lett volna, ha H. Pym építi meg Ultron-t! Mert így megint Stark felé billen a mérleg! Mintha saját maga lenne csak a föld védelmezője, őrzője! A Tél Katonájában volt a Shield, akiket a titokzatos monitoron keresztül irányított pár ember! Stb. stb Rohadt nagy az egója stb! Kár, hogy a börtönről egy szó sem esik! Csakis képileg, hogy miből, mennyi idő alatt húzták fel! A tábornok így elég semmirevaló! De ha jól emlékszem ez a Hulkos tábornok, ugye?! Lehet ezt csak Én gondolom bele! :D

  105. abelh:

    Így igaz. Velem van a baj. Bocsánatot nem fogok kérni mert más látásmódom, vagy az elvárásaim.

    Sőt, a legtöbb esetben, mint most is, kifejezetten örülök neki hogy más a véleményem mint az emberek 90%-nak.

    Én magam 10 filmből jobb esetben 3-4 számomra jó filmet találok. Nem szeretem kikapcsolni az agyam ha filmet nézek. Ráadásul 1 traileres néző vagyok, szóval szeretek meglepődni, és agyalni. Számomra ez a kikapcsolódás, nem pedig egy Civil War. Én ahhoz a témához amit ez a film feszeget, sokkal több komolyságot társítottam. Csalódtam? Igen. Na bumm. Nem nekem készült a film, ahogy te is írtad, ez egy szórakoztató ipar. Azért néha nekem is csurran, cseppen egy két finom falat ebből a nagy, szórakoztató filmipari sütiből. Nem vagyok filmesztéta, sem szakértő vagy kritikus, hanem csak egy sima néző aki másképp szórakozik egy filmen mint ezek szerint az emberek 80-90%-a. Ezt nem is bánom, és sajnálom hogy ezt sokan nem értik, illetve “bajnak” titulálják, de hát ez van. A film elkészült, megnéztük, és ezáltal véleményünk is lett.

    Értékelem a véleményed, de én akkor sem tudtam szórakozni ezen a filmen úgy mint te vagy a legtöbb néző.

    Ez a gyümölcslés hasonlat nagyon jó volt. Főleg mert pont ezért nem veszek ilyet. Természetesen én is beleugrottam, hogy de jó, 100%, de valójában mégsem az. Már nem veszek több ilyet. Pont így vagyok, és már leszek is ezekkel az Avangerses filmekkel, nem kell több ilyet néznem az biztos. Sajnálom is egy kicsit, hiszen szivesen néznék ezekből a figurákból is nekem valót, de nem csüggedek, mert hála az égnek, bőven van választék a szuperhősökön kívül is.

  106. Meg akárki akármit is mond! Várós a Fekete Párduc önálló filmje! Remélem Florence Kasumba, az új király testőre több szerepet kap! Nem semmi a csaj, ahogy kinézett és az a beszólás!! :D :D :D

    Mondjuk azt nem is értettem, hogy Black Widow és Black Panter honnan ismerték egymást! Remélem lesz még összefonódásuk, ha máskor nem is majd a filmjében! Vagy az önálló BW filmben?! :D

  107. Dody:

    én tökre elfogadom és meg is értem a véleményed, csak Marveléknél most tényleg kicsit tágítani kell a perspektíván, hogy csupán szórakoztat-e és ha igen, akkor miért és milyen formában.

    A Marvel Cinematic Universe az eddigi egyetemes filmipar talán legnagyobb és legjövedelmezőbb vállalkozása és egyedül csak a SW világnyitogatása kokettálhat velük, így mivel hatalmas üzlet, nyilván annak megfelelően hatalmas tömegeket céloz. A karakterek ugyanazokat a fejlődési utakat járják be, a panelek hasonlók és így tovább, ez teljesen jogos, komformizált az univerzumuk nagy része.

    Ugyanakkor a “kisebb” filmekben tényleg próbálnak némileg egyediek maradni, próbálnak minden zsánerben szerepet vállalni és a lehetőségekhez mérten újítani valamennyire, nyilván megkötött kezekkel ez is nehéz.

    Egy Avengersnél, vagy a mostani Civil Warnál meg a téma “mélységét” tekintve is nyilván marad a bevált recept, mert ezek az event mozik, ezek azok, amiket tuti mindenki megnéz, lehet pl. egy Ant-Man kvázi eredeti és jópofa, de a Civil War egy hétvége alatt felülmúlta annak a komplett pályafutását -> Ilyenkor marad a megalkuvás és ezeket sajnos úgy is kell nézni, befogadni. Kapsz egy rágógumi blockbustert, amiért a 10 éves kiskölykök is ugyanúgy tudnak lelkesedni, ezért többnyire marad az, hogy mennyire profin rakták össze és abban nem is hibádzik nagyon.

    Ha a kicsit egyedibb szórakozás kell és mégis képregényfilmes karakterekkel, akkor még mindig ott vannak a sorozataik – szóval szerintem ők igyekeznek kiszolgálni a nézők teljes skáláját, de a tömegtermék végül akkor is tömegtermék marad.

  108. Candyman:
    Fekete özvegy és párduc, a konferencia kezdete előtt futottak össze és váltottak pár szót, innen az ismeretség. De ugye csak futólag.

  109. Abu: azt Én is tudom! :) De ha majd újra megnézed, nem voltak egymásnak ismeretlenek, pont, hogy üdvözölték egymást, sőt még az apja is ismerte a csajt a konferencián! Viszont az lehetséges, hogy nem tudta, hogy ki van a maszk alatt, míg le nem vette az üldözéses jelenet után!

  110. Valaki megnézi még egyszer?! :D Mert nekem feltűnt a végén egy ordas baki! Annál a lelassított, epic, képregényes jelenetnél!

  111. Én mindentől függetlenül holnap újranézem, kíváncsi vagyok tényleg igazad lesz-e, mert én úgy emlékeztem h nem ismerték egymást :)

  112. Javasoltátok, hogy nézzem meg a filmet, hogy megértsem, a két nyomorult, hogy győzi le Vasembert. Jelentem megnéztem, de még most sem értem XD Tudom tudom ez van a forgatókönyvben… Akkor is bullshit.

  113. Úgy győzi le,hogy Vasember nem ad bele mindent a Kapitány ellen,csak Bucky-t akarja kifilézni.Ráadásul mindenki brutál módon fel van erősítve ezekben a filmekben.Pl. az Özvegy lazán túlél 1 kézigránát robbanást a kocsi rakterében,a Kapitány visszahúz 1 helikoptert,Barton elverekszik 1 kicsit a Párduccal és lehetne még sorolni.

  114. Puffin, Ammok:
    Azt leszámítva hogy igazatok van, engem ez nem zavart.
    Sőt, örültem hogy nem annyiból állt az egész h az egyik ledarálja a másikat és kész vége.
    És milyen érdekes, hogy a képregényekbe nem kötnek bele így az emberek :)

  115. minden blockbuster alá kell egy finnyázva orrot húzogató arc, aki azt hiszi, hogy olyan marha nagy egyéniség, mert nem képes a helyiértékén kezelni egy filmet. :D igen Dody, rád nézek. az csak téged jellemez, hogy beülsz a NYOLC ÉVE tartó Marvel mesefilmsorozat új részére, amiből eddig összesen három és fél értékelhető volt (első Vasember, Winter Soldier, a Deadpool mondjuk fél és most a Civil War) és hát nem érted, miért ilyen sekélyes meg könnyen emészhető. hehe! és az értékelhetőt most úgy értem, hogy egyáltalán érdemes volt pénzt adni érte. mostanra tényleg leeshetett volna, mi az, hogy Nyári Marvel Blockbuster.

  116. Abu: akkor kérlek arra is figyelj, hogy a végső harcnál, mikor Cap tartja a pajzsát, s Vastark próbálja megsütni, mint egy grill csirkét hogyan lehet az, hogy mindkét kézi lövő izéje működik neki, mikor az egyik a hármas harcban szétcseszik! Ez olyan mellékes, mint a Warcraft bemutatónál a főhős ork bal foga van letörve a másik képen a jobb!:P :P :D

  117. oksa, remélem nem felejtem el :D
    Am a warcraft poszter-t képszerkesztővel tükrözték ezért látszik fordítva :D igaz ez elég láma hiba … :)

  118. Röviden: Nagyon jó film volt!

    Pár random válasz. Zémó bárót nem szúrták el, mert még nem igazán nem is mutatták meg.
    Vállas pókember LOL :D Ő egy nerd, akit kicsit kikupált a pókméreg nem AmCap, aki extra szteroidot kapott :)

    Eddig is lehetett tudni, hogy voltak civil áldozatok, hisz nem normális gondolkodásmód, hogy New Yorkot elözönlő földönkívüli harcban leomló épületek és lövöldözések során nem hal meg senki, csak nem mutatják. Ugyanúgy Washington és a shield hajók lezuhanása és épület ledőlése, Sokoviáról ne is beszéljünk…

    A tét nélkülieknek: tét volt csak nem úgy esett, hogy meghaljon valaki, aki erre számított, az most mondhatja, hogy ő megmondta, de máshogy is alakulhatott volna, egy gerincropi azért volt, és a gyilkolás akarása is megvolt. Bár nem értem miért kell a jól megszokott haláleset drámát behozni mindig, hogy “jó filmet” lehessen látni, ez így volt jó.

    Ami engem nagyon zavar az MFU-ban az a Hangya fizikája, hogy ő most wtf… Amikor összezsugorodik, akkor egyszer megmarad a súlya, egyszer pedig nem, itt gondolok arra, mikor leesik betörik a padló, de máskor meg a haverja vállán simán felmászik, vagy itt a nyílvesszőn ült. Azt is mondták, hogy az ereje marad, mint egy normál emberé, csak kicsi, akkor ha megnő gianr-re, akkor is kéne maradnia a normál emberi erőnek, szóval nem kéne repülőket dobálnia?! :) A másik ugyanígy a kis kamion, ha a súlya marad, akkor azt sem dobálhatják kézből.

  119. “Ha jobban belegondolsz akkor ez is egy sorozat. Igen drága és elég lassú, de végeredményben egymás utáni események, amik szépen, és jól összerakottan követik egymást.2 ezzel kezdtem a posztot is tho

  120. Malachi:

    Nem állok le veled vitatkozni, szerintem semmi értelme nem lenne. Sajnálom ha nem tetszik a véleményem, de ez a filmen nem változtat.

    ” finnyázva orrot húzogató arc”. Nem rossz, de ment volna ennél jobb is neked. Nem te vagy az első, és nem is az utolsó akitől ezt kapom hidd el.
    Bocs, ha nem tetszik ez a “tömegcikk”.

    Egyébként nem fikáztam a filmet, csak a nemtetszésemnek adtam hangot. Nem kötelező szeretni ezeket a filmeket, és nem muszáj hogy tetszen csak azért mert nyári Marvel Blocbuster. Nem igazán izgat hogy mennyi idelye tart ez a sorozat, és hogy milyen “hagyományai” vannak, a véleményemet kifejtettem. Ha ez téged zavar, akkor az nem az én gondom.

    human:
    Igen, tudom. Többen is mondták hogy nézzek inkább sorozatot, ezzel arra utaltam, hogy ez is az valójában.

    abelh:

    Köszönöm, végre valaki aki tud normálisan kommunikálni. Teljesen rátapintottál a lényegre. Ez egy tömegcikk, és csak 1 okból készült el, mégpedig a pénz miatt. Pontosan olyan amilyennek kell lennie. Engem pot ez zavar. Hiányzik a merészség, alkotás, alkotásvágy, és különlegesség ezekből a “nyári Marvel Blockbusterkből”. De mint korábban írtam, azért hála istennek nem minden film így készül, és ezzel a céllal, szóval nekem is akad azért pár jó alkotás.

  121. de hát ugyanazt folytatod, amit eddig. a filmről nem írsz semmit csak azt, hogy “nem tetszik, mert tömegcikk”. mert nincs benne merészség, meg alkotásvágy, hehe. amikor (ha ennyire érdekel a téma és tudod mi a jó és mi a rossz film, meg tudod mit művel a Disney úthenger évek óta) akkor tisztában vagy vele, hogy ezeket a MARVEL cuccokat inkább marketingesek készítik, semmint filmesek. és ez egyszerűen nem kritikai szempont, hogy “tömegcikk”. az, még szép. innen indulunk és akkor ezen az alapon lehet elemezgetni, hogy mekkora ünnep végre, hogy hosszú évek után a csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően összejött egy sztori, amitől nem kap hülyét az ember öt perc alatt, elfogadható színészek, meg egy ügyes rendezőpáros, akik látszólag tudják mit csinálnak. úgy készült egy élvezhető tömegcikk, hogy az eredménytől nem szégyelli magát mindenki, aki szereti kicsit is a filmvilágot. ez inkább jó, mint rossz.

    nekem sem azért tetszik, mert annyira egyedi vagy különleges lenne, az idei top10-ben szerintem nem lesz benne számomra. de fontos és jó látni, hogy megy még halivúdban is a filmkészítés, akkor is, ha alapvetően csak a pénz lebeg majdnem mindenki szeme előtt, akinek köze van a nagy műhöz. százszor inkább ilyen tömegcikkekkel etessék a népet, mint a többi összecsapott, átgondolatlan, vacak szeméttel amit folyamatosan nyomnak le mindenki torkán.

    egy kocsmába sem mész be úgy, hogy leszólod a helyet, mert nincs konfitált kacsamáj és ezüst evőeszköz, mert furán néznek rád. viszont nem leszel gáz, ha észreveszed, hogy nem vizezik a fröccsöt és jó a melegszendvics. te mintha az előzőt csinálnád, én meg furán nézek rád – de ez nem jelenti, hogy nem szeretem jobban a konfitált kacsamájat a pirosaranyas melegszenyánál. valami ilyesmit akartam kinyögni.

  122. “Ez egy tömegcikk, és csak 1 okból készült el, mégpedig a pénz miatt.”
    Dody:

    Ezt azért így kijelenteni kicsit erős volt :D Még jó h ültem :D

    Elhiszed ha azt mondom, hogy a rajongók miatt is készült.

  123. Ha valaminél akkor pont a marvel filmeknél lehet azt érezni, hogy igenis a nézők és a tömegek kedvére igyekeznek tenni. És mielőtt bárki megint felemlegetné hogy Vasember 3 Mandarinját, igen az valóban nagy érvágés volt a képregény fanoknak vagy csak simán a képregényt ismerőknek, de egy átlag néző szemével nézve az azért odabaszós fordulat volt a filmben.

  124. Azért emberek! Azzal is legyünk tisztában, hogy valószínűleg ez nem zsákbamacska volt amikor az első Ironman elkészült!

    1.: világszinten nagy rajongótábor

    2.: totális újdonság ebben az iparban az akkori időben (ha nem javítson ki valaki)

    Szóval valahol úgy is gondolkozhattak a készítők, hogy pl. Ironman 1 valahol már csak, ha a rajongók megnézik, akkor visszahozza a pénzét, ha meg mégis bukta szagú, akkor kétlem, hogy tovább építgették volna ezt az univerzumot, szóval valahol tömegcikké is vált ez az egész! Bejött ez az egész, mivel látszott, hogy az népnek kell az ilyen műfaj! Ráérzett a stúdió és most még jó sokáig akarja rágni a csontot….

  125. Malachi:
    Hiszen elmondtam a véleményem a filmről, jó pár hozzászólással korábban. Ugyan arról beszélünk, csak nem egyezik a reakciónk erre a filmre.

    Nem vagyok sem különleges, sem egyedi gondolkodású, egyzserűen az egész filmen éreztem a tömegcikk mivoltát, ez nem tetszik nekem. Másképp szórakozunk a moziban, de nekem ezzel semmi bajom.

    A filmet semmipépp nem akarom fikázni, mint már korábban is mondtam, hogy ez egy igazán jó mozi, de nem nekem. Teljesen egyetértek veled azzal kapcsolatban, hogy remekül előadott, és összededett ez az egész a rendezőktől a színészekig. Ez a film is ilyen. Én viszont nem nézek több Avangerses mozit az biztos. Számomra ez nem szórakozató. Sablonos kicsit. Mint látom, azért nem csak én gondolom így.

  126. Dody: nem csak te, viszont sokan már most sem mentek el, hiszen az eddigi 12 film alatt már rájöttek. komolyan ennyi MCU film volt már, a többség már a második, a nagyobb többség az iron man 3 körül rájött, hogy mi a célja ezeknek a filmeknek. meg úgy a nyári blockbusterek többségének.

  127. Szerintem is állati jó volt. Kifejezetten tetszett, hogy mertek németet és oroszt is bedobálni a filmben.

    Két dolog nem jött be:
    1. Van az a rövid bukaresti jelenet Buckyval, amikor az újságos megijed tőle. Utána hogy került oda a német rendőrség? A bécsiek miért mentek volna Romániába? Mintha itt ki lett volna vágva valami vagy én maradtam le valamiről, hogy Bucky elutazott.

    2. Nick Fury hol volt? Ő ezt a konfliktust simán lerendezte volna. Így is már legalább kétszer sütötték el, hogy játékből a hősök egymásnak esnek.

  128. Candyman:

    Most jövök a 2. vetítésről volt eszembe megfigyelni a jelenetet …. háááát :D

    http://images.huffingtonpost.com/2016-05-05-1462415681-9859308-captainamerica.jpg

    Itt a képen szinte majdnem egyértelműen mindkét kezéből lő sugarat, de a filmben én inkább csak úgy láttam hogy oda tartja h azzal is lökjön a kapitányon egyet.

    Bár elég ügyesen kitakarták, mert a jobb kezén sérült az a sugár vető és a filmben a bal keze tökéletesen takarja :)

    Fekete özvegy és fekete párduc, pedig hááát nekem még másodjára sem egy értelmű h ismernék egymást, vagy csak a fekete párduc tudja h ő kicsoda. Sőt most így belegondolva nem ismerik egymást, de fekete párduc az amerika kapitány 2 végén történt bírósági tárgyalásokra utalt, erről beszéltek pár sort.
    Ez is adhat okot arra következtetni mintha ismerték volna egymást korábbról, de szerintem nem.

  129. Nagyon szórakoztató film. Tovább viszi a WS komolyabb hangulatát, de a laza karakterek a humort is erősen tolják benne. Ahhoz képest mennyi szereplőt mozgat, szerintem remekül elvoltak velük. Fekete Párduc nagyon jó figura, engem abszolút felcsigázott a saját filmre. Pókember szintén jól bemutatkozott.

    SPOILER

    Ahhoz képes, hogy Cap kimondottan kérte Buckyt, hogy ne öljék meg az elfogásra érkező németeket, ő maga is pont úgy bánt velük, mint az elején Crossbone embereivel. Páran biztos megnyomorodtak.

    Illetve Bucky nekem kicsit túl táposnak tűnt. A WS-ben a fém kezét kihasználva tűnt csak emberfelettinek, de itt azon túl is. Az aluljárós üldözésben pl. mindhárman lefutották az autókat, szóval mintha egy szinten lett volna Cap szuperszérumos, meg BP ki tudja milyen feltuningolásával.

  130. human: nem tudom, mitől lenne az? Azért Cap az egyetlen, mert az első részben megsemmisült a gép vagy a szérum képlet. Azóta azt próbálták sokan reprodukálni. A kék zacskók amikkel az oroszok az öt figurát csinálták már valami más cuccok voltak, nem is nagyon fejtették ki.

  131. a hydra is kisérletezett, Bucky-val ezért lett ő is olyan amilyen (túlélt egy zuhanást a mélybe) már hogy a fenébe ne lenne felerősítve.
    Nem csak a karja miatt veszélyes.

  132. Hat ez uncsi volt. Epp, h 10/6 (5 alatt mar a szarság fokozódik) . Az ultron jobban begyere. Itt még egy badass gonosz sem volt.. BatvSzupi (ext) jobb. A repülőtéri jelenettől sem tettem le a hajam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.