A filmes Robert Ludlum univerzum

BAM. Lecsaptak egy olyan hírrel, hogy beszarunk. Az univerzumtól olyna nedves minden hollywoodi exec alsógatyája, hogy ide érezni a szagot. Pont ezért lesz Ludlum anyagokra építve is egy…

sndyujlbpu0brwvjhe7v

A The Janson Directive-vel fog indulni az egész, aminek a főszereplője Dwayne ROCK Johnson. A forgatókönyvet pedig épp átírja James Vanderbilt, szóval tipikus sokírós darab lesz, hiszen a projekt már 2016 óta vergődik az Universalnál. A történet szerint a Rock egy milliárdost akar megmenteni, de az akció rosszul sül el, és ő maga is célponttá válik.

8 hozzászólás a “A filmes Robert Ludlum univerzum” bejegyzéshez

  1. Aki hozzám hasonlóan műveletlen tuskó és a név nem mond neki semmit: a Bourne-univerzumról van szó (elsősorban, gondolom).

  2. ” Bourne-univerzumról van szó (elsősorban, gondolom).”
    Nem. A SZERZŐ, Robert Ludlum az, aki létrehozta a Bourne univerzumot.
    De ezen kívül számos könyvet írt (hasonló témakörben), és a posztban említett az egyik a sok közül.

  3. @Flanker: világos, de gondolom univerzumot építeni úgy érdemes, hogy a legismertebb részéhez kötődsz valamilyen módon.

  4. @Flanker: Ezzel igazából az a gond, hogy a könyvei a három Fantom regényt leszámítva (ugye ezekből lett a Bourne, bár a filmnek a karakterek nevén, meg az amnézián kívül minimális közük sincs a regényekhez) minimálisan sem kötődnek egymáshoz. Tudom, millió Bourne regény van Ludlum nevével a borítón, de ő csak hármat írt, a többit a halála után szerezték. De a lényeg, hogy bár alapvető közös elem nála az árnyékhatalom, ami ellen a főszereplő küzd, miközben menekül előlük, de ez a hatalom minden regényben más, és minden regényben legyőzetik. Akadtak neki nagyon jó könyvei, de összességében abszolút nem franchise alapanyag a munkássága. Ez megint valami hollywoodi gyökér agyszüleménye. Inkább filmesítenék meg a Vörös lázadást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.