Blockbuster watch: Angry vs. Nice

Az Angry birds film gigantikus marketing terv a madaras-disznós franchise-nak. Vagy a játék egyszerűen úgy kinőtte magát, hogy még egy saját mozira is telik nekik. Valószínűleg valahol féltávon járhat az igazság, mivel a 73 milliós gyártási költség túl sok rizikót nem tartogatott magában és hogy a Sony/Columbia jó lóra tett azt a 38 milliós első hétvége alá is húzza, amihez még 112 jött be a nemzetközi kasszából (utóbbi ugyan már két hét alatt termelődött).

abirds

A felnőtt közönség általános vélekedése szerint a cucc unalmas és vontatott, míg a saját kölykeik totál megvadulnak érte, szóval a kisebb korosztálynak egy darabig még simán adagolható. Így a felemás visszajelzések ellenére sem nagy kihívás 100 millió felé tárazni a végét az amerikai piacon, sőt ehhez 200 társulhat még kb. külhonból. Ilyen szégyenlősen számolgatva is már jó pár dollár csorog be netto nyereségként a forgalmazó kasszájába, a merchandising is kap még egy löketet, szóval ha visszakanyarodunk az első bekezdésre, akkor lehet sakkozni vajon bejött-e a terv.

Harmadik helyre e(Seth) be a Neighbors 2 21 milliós nyitással, ami az első résznek még a fele sem (az 49 milliót tudott 2 éve). Nyilván ahhoz képest nem szép, de a képletből kár lenne kihagyni, hogy inkább a Neighbors teljesített túl a maga végső 150 + 120 milliójával és egészen váratlanul lett a 2014-es egyik legnagyobb vígjátéksikere. Dőlt a pénz, az egy estére is soványka történetet így gyorsan hizlalták még fiatal csajokkal, gondolom még több trágársággal, a nézősereg meg köszönte szépen, egyszer is elég volt ez nekik. Ez így most kb. az előd harmadára lesz elég otthon és a trilógia ötlete is csírájában megszikkad.

Szerény véleményem szerint Shane Black bármilyen új (nem stúdiókényszerrel készült) munkáját százasával sorjázó cifra mazsorettekkel kéne közhírré tétetni és az embereket általuk a moziba bebocsáttatni, hogy az akciófilmek hőskorának egyik oszlopos tagja a számára méltó bevételi mutatókkal induljon meg a Predator 3 felé kikövezetett csodálatos úton. Sajnos ez most elmaradt, a végtermék hiába lett állítólag király (lesz írás!), a The Nice Guys még így is rétegfilmként lőtte be magát és szegényes 11 millióval debütált. Szó se róla, ennél sokkal többet nem is vártak tőle, Shane neve sokszor sokat nem mond elsőre és a Ryan Gosling – Russel Crowe páros sem garantálja az automatikus milliókat, de ettől függetlenül ilyen kritikák mellett jó lett volna a duplája nyilván. A 30 millió talán, nagyon talán-talán meglehet, de pánikra semmi ok, hiszen anno a Kiss Kiss Bang Bang maximumon futott 226 moziban, szóval ha Black úr is úgy akarja, elfilmezgethet ő a jövőben még a ragadozáson túl is csodás buddy-noir cuccokkal.

Második helyen feszeng a Kapitány a harmadik hetében ismételten komoly eséssel, 50% felett végül 33 millióval zárta a hetet, ami újfent csalódás – nyilvánvalóan csupán az elvárások mellett, hiszen globálisan már 1.05 milliárdnál tar és valahol a Vasember otthoni és nemzetközi eredménye körül fut majd ki (409 / 1215). A múlt héten említett Lobster pedig a moziszám bővítést is jól élte meg, immár 24 vásznon az amerikai toplista 17. helyén találta magát 408.000 dollárral.

Az X-men: Apocalypse is elstartolt nemzetközileg és 100 milliót kalapolt összesen, ami végül összetettben kábé 600-700 milliót vetít előre, azaz feltehetőleg a Deadpool és a Days of Future Past is odaver neki, Foxék meg visszalökik a hűtőbe a Dom Perignont kb. a Wolverine 3-ig, de lehet jobb elrakni a Deadpool 2-ig. Amerikában a héten az Alice in Wonderland 2-vel a nyakában ugyan egy totál blőd és felesleges folytatással konkurál, de 100 millió fölé sokkal még így sem nagyon várható.

Hétvégi amerikai bevételek:

  1. The Angry Birds Movie – $38,155,177 – össz:$38,155,177
  2. Captain America: Civil War – $32,939,739 – össz:$347,215,892
  3. Neighbors 2: Sorority Rising – $21,760,405 – össz:$21,760,405
  4. The Nice Guys – $11,203,270 – össz:$11,203,270
  5. The Jungle Book (2016) – $10,944,350 – össz:$327,424,915
  6. Money Monster – $7,016,884 – össz:$27,040,531
  7. The Darkness – $2,272,618 – össz:$8,370,100
  8. Zootopia – $1,683,982 – össz:$334,384,510
  9. The Huntsman: Winter’s War – $1,209,045 – össz:$46,687,735
  10. Mother’s Day – $1,139,283 – össz:$31,313,005
abelh
írta
2016. 05. 25. 04:00
megjelenés
59
hozzászolás


59 hozzászólás a “Blockbuster watch: Angry vs. Nice” bejegyzéshez

  1. Jezusom az xmen mire kapott ennyi bevételt… Na majd a kibeszélőben kiírom magamból a feszkót:D

  2. X-men 100 millió? Szerintem elővehetik a legdrágább pezsgőjüket, ugyanis ez a kezdés fantasztikus ennek a fostalicskának. Én is kiírnék magamból pár dolgot, mikorra várható a kritika?

  3. Nekem ezerszer jobban bejön ez az X-film is, mint a CW…ha visszakérhetném onnan a jegyárat elmennék újra az X-menre. Szóval kinek mi ugyebár… De holnap a Nice guysra megyek, sajna túl könnyű volt a legjobb helyekre jegyet kapni, nem hiszem, hogy sokan leszünk :(

  4. Minek ide X kritika mikor az onjelolt esztetak mar kijelentettek hogy fostalicska?

  5. Ha az X-MEN szerintetek egy rossz film volt, akkor nemtudom az Avengers 2-t, a Vasember 2-t és 3-at, az Incredible Hulk-ot és a Thor 2-t minek nevezitek?

  6. Mit ne mondjak, az AmCap3 elbújhat az új X mögött. Amíg ez a film nem sikerült a többihez képest olyan jól, még így is sokkal szórakoztatóbb volt a Marvel cuccnál, amit végig ásítoztam, mert unalmas volt és érdektelen.

    viszont szomorú, hogy a jobb filmek, mint pla Nice guys, alig kalapoz össze valamennyi lóvét, ellenben a fostalicska animációs filmekkel.

  7. örülhet a sok 8 éves, angry birds meg amerika kapitány megy a mozikban

  8. Abu: Felejtsétek már el ezt a Marvel dolgot. Az X-MEN-t a Fox csinálja. Semmi közük az MCU-hoz. Teljesen más utakon járnak. Mást a stilus, más a hangnem.

  9. 11. zsocso:
    Értem én, de attól még marvel cucc, hogy más stúdió csinálja.

    5. EvJ:
    “Minek ide X kritika mikor az onjelolt esztetak mar kijelentettek hogy fostalicska? ”

    Ha neki ez a véleménye, hát legyen. Te meg írd meg a sajátod :)

    Már most látom mi viták fognak keletkezni a kibeszélő alatt :)

  10. Látva mindkettőt, az Angry és az X-men története semmiben sem különbözött egymástól, mert az egyiknek sem volt. Látvány orgia és ismert karakterek voltak mindkettőben. Nem hiszem, hogy mélyebbre kellene menni a bevétel és a történet minősége kapcsolatában. Egynek elment mindkettő, pár jobb momentum volt itt is ott is, de semmi maradandó. Szerintem a bevételek pont ezt mutatják.

  11. Ha szerintetek jó egy olyan képregény franchise (xmen) ami állandóan a melegjogokról, meg a holokausztról szól, akkor erre nem tudok mit mondani. Nekem már unalmas, hogy erről szól kb. a hetedik epizód………..

  12. És képzeljétek: anyai nagyanyám zsidó volt, a legjobb barátnőit pedig elvitték a németek. Ő szerencsére megúszta. Ennek ellenére a tököm tele, hogy beülök egy KÉPREGÉNY filmre és ott is csak ezt dörgölik a pofámba. Kibaszott unalmas, lassan már a piszoárból is ez fog menni. És nem azt mondom, hogy nem kell beszélni/megemlékezni a történelemről, azt se bántam volna, ha egy x-men film erről szól, nade hogy szinte mind?! Nemár baszki

  13. Az nem velemeny, hogy szar, fos, fostakicska stb. Ez csak rosszindulatu beszologatas.

    A X-men nem MCU hanem FOX attol fuggetlenul, hogy a kepregeny alapanyag Marvel. Meg nem tudom milyen lett a film mert ma ejjel nezzuk meg, ma utana irok rola par gondolatot.

    A CWben valoban voltak dogunalmas ismetlodo reszek, de a kotelezo akrobata fightot hozta. Tobbet felesleges varni a mostani MCU-tol.

  14. Abu: Az elég nagy különbség, hogy másik stúdió csinálja. Az határoz meg mindent. Vagy gondolod, hogy a Marvel/Disney is csinált volna egy R-es Deadpoolt? Én kétlem.

  15. Nice Guys bevétel nagyon-nagyon szomorú. Az X-Men számaira kíváncsi leszek, olyan 200M körül tippelem a végét otthon. A filmről majd a kibeszélőben, lehet róla beszélni pro és kontra is, sajnos inkább kontra.

  16. elhiszem hogy jó film a nice guys, de őszintén volt aki sikert várt tőle? sehol nem lengte be hype, kb 2 héttel premier előttig nem is hallottam róla, valami elvolt ott rontva szerintem a marketingbe.

    #Az Uratok: de ha jól tudom, az egész x-men szériát is átjárja ez a két téma, nem? mármint képregénybe. Ha valóban igy van, akkor viszont ideje beletörődnöd és elkönyvelni hogy nem a te franchised az x-men, nem is értem mért vártál vele 7 részt.

  17. EvJ
    Ha még csak nem is láttad, miért kérdőjelezed meg azok véleményét, aki látta?????

  18. En a romantikus vigjatekokon es animacios filmeken kivul szinte mindent nezek. Gondolom te csak cseh–francia–magyar–grúz–kazah–orosz filmdramakat nezel az abhaziai haborukrol.

  19. evj: miért gondolod? ennyire unalmasnak hiszed az életet? csak mesefilmek meg művészfilmek léteznek? nézhetnél valamit, amitől esetleg vidámabb is leszel és valóban értelmes is

  20. #kakapitány: valahol jogos, de az értelmemet és jellemfejlődésemet főleg az élettől szerzem, filmeket pedig kikapcsolódásként nézem. Megértem, ha valaki összeköti, de nem muszáj mindenkinek :)

  21. kocsolas

    Az x-men képregények történetében max. Magneto múltja kapcsán jelent meg a holokauszt témája, de távolról sem arra épült a franchise. Annak a fő témája inkább az evolúció volt, meg a szokásos Ben bácsis szöveg az erőről meg a felelősségrő, meghogy bevédik az emberiséget a gonosz mutánsoktól, stb stb. De ennyire csakis a melegjogokra meg a holokausztra kiélezve még nem láttam x sztorit.

  22. A Nice Guyst én is sajnálom, Crowe azért igazán bevihetne pár embert a moziba…sajnos elkezdődött a blockbuster szezon és az emberek a nagy költségvetésű filmekre mennek (gondolom).

  23. kocsolas: kinn buszmegállókban volt posztere meg minden szar, az hogy te nem hallottál róla az nem oszt vagy szoroz az amerikai bevételnél. itthon amúgy is máshogy megy a költés.

  24. Az X-ek nyitása nem meglepő, a név behúzta az embereket. De biztos, hogy sokat fog esni a 2. hétvégére és az összbevétele nem lesz milliárd. A Batman v Superman ugyanígy járt, pedig az jobb film. Az Amerika kapitány 3 meg fényévekkel jobb volt, a bevételek is ezt igazolják majd.

  25. #human: nyilván, de ne akarja nekem bemesélni senki hogy hype volt körülötte akár kinnt is.

  26. Minden film zuhant az elso hetvege utan. A civil war is nagyot esett. Az Xre meg a BvSre se viszi el az ember a gyereket a civil waron meg sok a fiatal.

    Ezt az osszehasonlitgatast meg kar elkezdeni ismet.

  27. 17. zsocso:
    Igazad van, de én egy Disney-től nem is várom el az R-es kategóriát. Mivel ők első sorban családbarát termékeket gyártanak.
    Ehhez képest viszont azt kell h mondjam, az Amerika Kapitány 2 és 3 filmek egyik másik jelenete igenis elég brutális volt.
    De had ne kezdjem el sorolni a jeleneteket (am se sok volt) :)

    A R-es kategória se igen a foxnak köszönhető. Az egész deadpool meg annak sikere nem a fox érdeme, hanem ryan reynolds, a rajongó plusz még az a pár ember akik nem hagyták annyiban és kitaposták a film útját. Ha a foxon múlik az a karakter továbbra is jegelve van.

  28. Abu: A Disney-től én sem számitok R-es filmre. Épp ezért nem is tartom az X-MEN filmeket Marvel terméknek. A képregény az persze més téma. A X-eknek a kezdetektől fogva sokkal sötétebb a hangulata. Biztosan sokat tett Reynolds a Deadpool-ért, de a stúdió vállalta a kockázatot, nem pedig a szinész vagy a rendező. Az X-MEN Apocalypse bevállalt néhány keményebb jelenetet. 1-2 helyen rendesen feszegette a PG-13 besorolás határait. Én örülök neki, hogy a jogok a FOX-nál vannak.

  29. már pedig a Fox a Deadpoollal semmi kockázatot nem vállalt. hiába lehetett sok a marketing, 58 milliós büdzsé mellett…az még házimoziból is bejön.

    egyetértek, hogy a Deadpool forgalmazása és sikere sokkal inkább volt köszönhető annak a pár embernek, akik kitaposták, mintsem a Foxnak. ettől még nem lettek ők zászlóshajó és az R-es filmek szent védelmezői.

  30. abelh: Persze, de ha a Disney-nél lennének a jogok, akkor nem lett volna R-es Deadpool vagy Wolverine a moziban. És ez a lényeg számomra. Mint, ahogy nem lesz R-es Punisher film sem. A sorozat engem nem érdekel.

  31. volt R – Punisher film, bukott is, azután nem nyúltak hozzá a moziban.

    azzal egyet is értek, hogy a Marvelnél nem lett volna mostanában ilyen Deadpool film, de a Foxnak baromi nagy mákja volt, hogy ebbe így belenyúltak. nem írnám a számlájukra. ha majd 5 év múlva azt mondjuk, hogy volt király Deadpool 1-2, fasza Wolverine 3, akkor ok, de addig sok tapsot nem érdemelnek.

  32. @zsocso: R-es Wolverine csak az R-es Deadpool miatt lehet. És az R-es Deadpool pedig csak Reynoldsék miatt készülhetett. Nekik kellett a Foxnál taposni azért, hogy ne akarjanak PG13-at csinálni Deadpoolból, és a Fox vissza is vágta a picsába a költségvetést az R miatt. Nem volt benne kockázat.
    Az pedig, hogy a Disney kezében készülhetett volna-e R-es Deadpool? Jó kérdés. Szerintem ennyire kitartó készítők ott is kitaposták volna maguknak a dolgot. Én rohadtul nem örülök annak, hogy a Foxnál vannak a jogok, mert inkább néznék egy MCU-t, amiben ott van az X-Men, Deadpool, a Fantasztikus négyes, Dr Doom, mint ezt a szabdaltságot. Félreértés ne essék, nem rossz az új X-Men trilógia (bár ezt az új részt csak ma nézem majd meg, szóval nyugtával kéne dicsérni) de szerintem az MCU-ban többet hoztak volna ki belőle. Arról már nem is beszélve, hogy ez a folyton Magneto a gonosz téma rohadtul kezd már unalmas lenni. Ahhoz képest, hogy a képregényben már vagy harminc éve pozitív karakter, a filmekben igazán pozitív csak az Eljövendő múlt napjainak jövőbeli húsz percében volt… Tudom, az újban nem ő a fő-fő geci, de biztos vagyok benne, hogy a főgonosz legyőzését követően megint ő lesz a nagy ellenség.

    Más téma. Mi ez a fanyalgás az Angry Birds körül? Teljesen jó volt egyszeri megnézős kis marhaságnak. Nem világmegváltó, de lehetett rajta röhögni, és az alap Angry Birds koncepciót is sikerült olyan kevéssé erőltetetten a sztoriba csempészni, amennyire az lehetséges volt. Vicces volt? Igen. Akadt a koncepcióban bármi lehetőség mélyebb tartalomnak? Nem. Akkor meg? Néha az az érzésem, hogy egyesek minden filmre úgy ülnek be, hogy ha nem a Remény rabjai szintű műremeket kapnják tőle, az már csak szar lehet.

  33. Még szerencse, hogy a minőség nem függ a bevételtől (anyagi sikertől). A Nice Guys nyilván nem fog százmilliókat fialni – nem is ezért készült. Viszont igazi filmes csemegének ígérkezik. A képregényfilm-lufi remélhetőleg mielőbb kipukkad. Utána úgyis más divat üti fel a fejét, amivel kapcsolatban majd lehet az óriásbevételeken csámcsogni.

  34. Hydro:

    “Még szerencse, hogy a minőség nem függ a bevételtől (anyagi sikertől). A Nice Guys nyilván nem fog százmilliókat fialni – nem is ezért készült. ”

    ez tökre igaz, csak pl. a WB-t most nem vetik szét a sikerek és emiatt legközelebb majd lehet kétszer meggondolja, hogy leszurkolja-e a pénzt egy Nice Guys típusú filmért, ami tényleg inkább csak csemege a rajongóknak, de még csak nem is díjakért megy. így persze nézőként mi jól járunk vele, de ha nem Shane Black írta/rendezte volna, valószínűleg nem készül el.

  35. abelh: engem mindig meglep, hogy emberek tojnak a kedvencük nézettségére. Nyilván a film minőségét nem befolyásolja, akár jó akár rossz a Nice Guys, akkor is szeretném, hogy sikeres legyen, és több egyedi ötletes nem franchise film készüljön. És egy bevétel posztnál ugye erről beszélgetünk.

  36. abelh: Én is láttam a Punisher War Zone-t, de az Lionsgate volt. Én arra gondoltam, hogy most már a Marvelnél vannak a jogok és nemhiszem, hogy moziban bevállalják az R-es verziót újra. Amit én sajnálok.

    sgtGiggsy: Ha az X-MEN is a Marvelnél lenne, akkor 5 évente látnál csak X filmet. Ráadásul az sem különálló film lenne, hanem valami nagyobbnak a része. Ha pedig összeeresztenék őket az Avengers-el, akkor még több karaktert kellene mozgatniuk, mint most.

  37. nah kritikusokra szükség van legjobb példa …
    Eszem ágába nem jutott vna megnézni a Nice Guys-t ha nem kap jó kritikát.
    De így azért is szánok rá pénzt és időt, hogy beüljek.
    Remélem lesz olyan kellemes csalódás mint az uncle embere volt tavaly :)

  38. Sajnos halálra volt itélve! Am Kap a 3-ik hetében többet hozott mint a Nice Guys fog otthon fog! Itt tartunk!Nem képregény,nem folytstàs,nem reboot remake,star wars,fantasy! Kiváncsi lennék a nézői életkorokra a Nice Guys esetében

  39. Abu érdekes engem már az alkotó gàrda de föleg és az első trailer meggyőzött,hogy ez mozi!

  40. Nem értem miért gondoljátok (már aki), hogy ha nem lennének a nagy költségvetésű, nagy nézettségű franchise-ok, akkor a “kisebb”, egyedi filmekre többen mennének. Biztos, hogy anyagi szempontból meghatározó azoknak a mozilátogatóknak a száma, akik a pénztár előtt döntik el mire üljenek be, vagy azoké, akik unalmukban, jobb híján, mert nem kapnak képregényfilmet, elmennek egy Nice Guy-ra, csak hogy mozizhassanak?

    Szerintem nem, de ez kérdés volt. Talán abelh tud valami statisztikát erről is.

  41. Kal-El:

    őszintén szólva a kor és nem megoszlása soha nem érdekelt a bevételeknél, pedig izgalmas szám. egy tweetet olvastam korábban, hogy a 18 éven aluliaknál A+ tökéletes osztályzatot kapott a Nice Guys, de ők a nézettség 4%-át tették ki.

    szóval a fiatalokat nem érdekli, de szeretik. furcsa. anno én is kölyökként szerettem meg az akciófilmeket, hiába volt az más világ, de szerintem újra meg lehetne célozni ezt a réteget és lelket lehelni a zsánerbe, csak tudatosan kéne felépíteni. (Akiknek ugyebár az Expendables is az új Statham filmként maradt meg.)

    Nem láttam még, nem akarok okoskodni, de az eddigi anyagok alapján tipikusan az a film, ami 25 éve nagy siker lett volna, csak nem most fog visszatérni ez sem.

  42. Zmax:

    statisztika sajnos nincs, de érdemes nézegetni a régebbi évtizedek filmes sikereit. én nem is a képregényfilmeket hibáztatnám (Marvelék kb 5 éve dominálnak erősen a piacon és most van a csúcson ez a trend kb), sokkal rosszabbak a folytatások franchise-ok, akik valóban elszipkázzák a kisebb filmek elől a nézőközönséget, egyszerűen nincs már olyan “sleeper hit” mostanában, amit felkarol a közönség és viszi magával valamiért.

    most a hasamra ütök és pl 1990: az amerikai piacon az éves top10-ben olyan filmek voltak, mint a Reszkessetek betörők, Farkasokkal táncoló, Pretty Woman, Ghost, Die hard 2, Total Recall…manapság melyik férne oda? Műfajában sokkal változatosabb filmeket kapott az ember az arcába, nem dőlt el ennyire a mérleg, mint manapság a folytatásoknál, képregényfilmeknél.

    szóval visszatérve az eredeti kérdésre, szerintem a mozinézőknek van igényük arra, hogy csordában menjenek egy film után, amit az ismerősök ajánlanak és az nem feltétlen kéne hogy legyen a legújabb Marvel, vagy DC film, csak manapság ez a menő és a marketinggel egyszerűen lenullázzák a konkurenciát.

    Az X-men szerintem nem fogja megváltani a világot, kint csak ezen a héten nyit, mégis lefogadom, hogy a Nice Guys helyett már azt várták sokan, hogy majd jövő héten X-men, az eddig egész jó volt. Ez csak egy hirtelen teória, de ilyen trend mellett simán szipkázhatják a nézőket.

  43. abelh: Érdekes felvetés. A Die Hard 2 és a Total Recall talán ma is siker lenne, de a Reszkessetek Betörők, a Ghost és a Pretty Woman biztosan megbuknának a minőségtől függetlenül.

  44. én azt mondom, hogy ok és okozat … a nép reagál a filmekre, és viszont reakciót vált ki hollywood-ból … tehát az aktuális trend ami népszerű általában mindig a nép akaratát képviseli.
    Akár tetszik akár nem, akár igényes akár nem a legtöbb filmet főleg a nagy költségvetésű filmeket a többségnek igyekeznek gyártani.

    Minden film az embereknek gyártott produkció, itt van pl a nice guys egy próbálkozás majd kiderül, hogy mit gondol róla a nép.
    Egy másik ilyen volt a Kingsman …

    Lehet utálni a Disney-t, de vitathatatlan h nagyon ráérzett a mai trendekre. És ez nem a studió hibája … sőt hülyék lennének nem pénzt termelni hisz az a világ mozgatórugója :D

    “Ha majd nem kell fegyverrel őrizni a békét téglákat fognak gyártani baba kórházaknak”

    De addig is kiszolgálják a többség igényét :)

  45. Most nagy bölcsességet jöttem mondani. :D

    Szerintem az van, hogy a mozi eltolódik a látványfilmek felé. Hiába jobb a Nice Guys klasszisokkal, mint az AmCap vagy mint az X-men, az emberek azt akarják, hogy vászonra vetített film szakítsa le a fejüket. Katasztrófa mozizás folyik a világban, látvány kell, robbanás, csihipuhi, nagytotál. Ezt most a képregényfilmek képesek megadni (meg a sztrávarsz).

    A Nice guys hiába jobb, a többségnek megmarad otthonra. Bőven van rá esély, hogy elindul a kultstátusz felé (még nem láttam, csak az előzetesek alapján gondolom), lehet, hogy évek múlva is FILM lesz (az AmCap-pal ellentétben). Bármikor le lehet majd venni a polcról, vagy kikölcsönözhető a tékából, de itt és most a mozizók nem erre vágynak. A mozizók vidámparkba akarnak menni és nézni a csinnadrattát.

    Lehet nem világos amit mondani akarok: attól, hogy Béla fizet és beül megnézni huszadik képregényfilmet, még simán lehet, hogy sokkal jobbnak tartja a Nice Guyst, mégha ez utóbbiért nem is fizet a pénztárnál. Több jelenetet fel lehet majd eleveníteni a haverokkal, többet lehet belőle idézni és bármikor elindítja otthon a filmet, mert jól fog rajta szórakozni. De moziba csak akkor fizet, ha tudja, hogy megkapja a szemrágógumiját, más értelmet nem is lát, nem is keres a moziban.

    Én azt gondolom ez lehet, és már magamon is kezdem felismerni ezeket a tüneteket. :S Egész jó filmnézési körülményeim vannak otthon, a nagyvászon indokoltságát néha tényleg csak a látvány adja.

  46. Bëiz:

    szerintem ez is tök jó okfejtés.

    elég nagy filmrajongónak tartom magam, de az utóbbi években (amióta pl. nincs annyi időm, mint anno egyetemistaként), észrevettem magamon, hogy időspórolás miatt nem nézek meg mindent moziban, hanem inkább azokat a filmeket, amik

    1. tényleg nagyvászonra teremtettek – hangos, színes, akciódús stb. ahogy Te is írtad.

    2. ahol úgy gondolom, hogy megérdemli a pénzt az alkotógárda és erre biza csak azért is befizetek.

    ami érdekel és jó filmnek tűnik, de nem kiemelkedő és nincs előzetesen érzelmi kötődés hozzá valamennyire, az marad otthonra igen. (nagy tv, jó hang…tényleg a házimozi is arra tendál, hogy a nem látványfilmek otthon is bőven jók + kényelem, akkor nézem amikor van 2 órám, nem kell még a moziig elmenni, szabad idősávot keresni, moziműsorhoz igazodni stb).

  47. bëiz: Igazad van, de szerintem ez régen is igy volt. A 80-as években is az akció filmeket szerették az emberek. Viszont akkor még lehetett hatalmas mozis siker egy Reszkessetek betörtők vagy Pretty Woman, ahogy korábban már irtuk. Most viszont már nehezebben férnek oda a kisebb filmek. De ez annak is köszönhető, hogy látványfilből is jut már szinte minden hétre egy.

  48. bëiz: és közben magával baszik ki, mivel kapitalizmusban a pénztárcáddal fizetsz, és a cégek hasznot akarnak, így olyat csinálnak amiért fizet “Béla”, nem amit letöltött torrentről, esetleg akciósan megvette a blurayt 2 évvel a megjelenés után. Főleg, h közben a színes szagosok egyre rosszabbak. De komolyan, még franchiseon belül is, hiszen a Transformers 1 sokkal jobb, mint a 3, de a háromra is elment “Béla”, mert az nagyvászon meg szemfuruja.

  49. Igen-igen, sajnos ez a következménye ennek.
    Kellene valami kampány, vagy összefogás a nem blockbuster filmekért, mert ez így nem lesz jó.

    Vaaaaaaagy (ez most hirtelen, gépelés közbeni ötlet) a nem blockbusterek mennek TV-re meg netflixre és nem lesz elvárás a nagy mozis bevétel. (Trendeket mondok, nem a vágyaimat. :) )

  50. bëiz: mennek tévére, de ott sosem lesz Nice Guys, annál drágább. És nem is a színészek miatt, egyszerűen a sok helyszín és korbeli kosztüm mind drágítja durván.

  51. Nem akarok spoilerezni de a Quicksilver scene ismet az ev jelenete nalam. Talan meg jobb mint a multkori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.