X-Men: Apocalypse, bár inkább csak unalom

Sajnos rengeteg baj van az X-Men: Apokalipszissel, amit az unalom igazából csak tetéz. Pedig ha jobban belegondolunk, akkor nagyon képregényes a végeredmény, csak 150 perces filmként nem működik.

jennifer-lawrence-image-x-men-apocalypse

Nem akarom teljesen a földbe döngölni, szerintem szokás szerint voltak benne jó ötletek, 1-2 alap stimmelt, mint minden X-Men filmnél. Ők azok a hősök, akikre igazi teherként nehezedik a képességük, amit el kell fogadniuk, hogy végül együtt élhessenek vele. Pont emiatt emberközelibbek, drámaiabbak a filmjeik. A probléma, hogy ezt most még a szokásosnál jobban elrejtették egy tipikus szuperhősfilmes köntösben.

Ha szétszedjük a cselekményt, akkor tisztán látszik, hogy vagy három külön filmnyi ötlet lett összeöntve, amiből bizony nehéz jól kijönni. A fő cselekmény Apokalipszis, egy ősmutánshoz kötődik, akinek plot-képességei vannak, szóval az író a megszorulásakor mindig csak előránthatott valami újat, és mellesleg le akarja igázni az embereket. Tipikus szuperhős téma, jön a nagy gonosz, összeszedi a csapatát, akik többsége szinte “miért ne?” módon áll mellé, és jöhet a városrombolás.

x-men-apocalypse-trailer-screenshot-26

Nagyon-nagyon vázlatos minden, ami a címadó szereplőhöz és csapatához köthető, szóval hiába értelmes, ahogy melléállnak, a vásznon nevetségesnek tűnik. Ahogy a városrombolás is iszonyat súlytalannak. Olyan, mintha kötelezően lett volna beletéve, mert “egy 150 milliós szuperhősfilmbe kell”. De ha már benne van, akkor bizony abba kellett volna több energiát fektetni.

A másik két szál a Fassbender által alakított Magnetóé, és végre Lawrence is kapott értelmes jeleneteket. Na de velük már aztán végképp túlzsúfolt a film, így mindkettejük egy alapgondolatra lett lecsupaszítva, amit teljesen klisésen, szájbarágósan valósítottak meg a vásznon.

x-men-apocalypse-new-image-14

És akkor még a fiatal mutánsokról nem is beszéltem… áh, nem értem, hogy miért nem mertek egy kicsit merészebbek lenni a filmmel ehelyett, amit kaptunk. Quicksilver meg egyszerűen felesleges volt a filmbe, tipikusan “a múltkor imádták” lehetett a szerepeltetése mögötti gondolat. Persze kurvajó jelenetet kapott, de amikor a vége felé nem sütötte el, ami miatt esetlegesen beletehették, akkor tisztán látszott, hogy őt kivéve sem változna semmi (persze az akciójelenetét máshogy kéne megírniuk nyilván, mielőtt valaki..)

Mindezt viszont teljesen képregényes megvalósításban kaptuk. Mármint technikailag. Minden akciójelenet lassítva volt, kitartottak képkockákat, mindenki csak állt egyhelyben a beszélgetések alatt. Ja hogy ez vásznon nem annyira érdekes? Ez Singert nem hatotta meg. Egyetlen akciójelenetben sem volt dinamika. Ez papíron működik sokszor, de moziban nem.

081_al_2190_v1276_left.1103.JPG

Összefoglalva: a professzorék vs. Apocalypse rendesen kidolgozva szerintem üthetett volna, s akkor lett volna idő súlyosabbá tenni a veszélyt. Sajnos nem így tettek, így nagy csalódás lett a vége.

67 hozzászólás a “X-Men: Apocalypse, bár inkább csak unalom” bejegyzéshez

  1. bocs a késésért, de nem nagyon volt kedvem írni róla, akkora csalódás volt.

  2. Ritkán érzek ilyet – főleg nem képregény filmnél – de nem sok kellett ahhoz, hogy vetítés közben kijöjjek a filmről.
    Már a trailer sem volt meggyőző, de a végeredmény még annál is gyatrább volt számomra.
    Pedig nagy potenciál lehetett volna benne…

  3. Másfél perc Metallica klasszikusért megérte az az 1650Ft. Másra nem emlékszem. Ja volt egy aranyos kutya pizzával.

  4. Egy kritikát sem olvastam, sőt egy trailert sem láttam, csak képek és infók alapján egyszerűen pontosan ezt éreztem.

    Itthon nézős azért persze, de egyszernézős, közben itt-ott untatkozós lesz ez :(

  5. Quicksilver felesleges volt? Lol. Ismet hozta az ev jelenetet. Nemhiaba nyirta ki az MCU sajat Quicksilveret az egy huszadrangu pojaca volt a Foxhoz kepest.

    Nekem tetszett a film a hangulata, a zenek a szoveg a kepi vilag. Az atomraketak Beethoven zenere szalltak az eg fele kell ennel tobb?

  6. EvJ: ahogy írom is, maga a jelenet jó volt, de a karakter felesleges a filmbe.

  7. Csak 1 apróság a 100-ból: ilyen szintű város pusztítások és vele járó milliós nagyságrendű emberhalál után aztán végképp nem fogják utálni a mutánsokat mi?….

  8. Éreztem, hogy fájni fog, de tegnap beültünk rá.
    Ha csak az utóbbi időket nézem még a BvS is lenyomja nálam – ott legalább volt egy Batman (fanboy off).
    De a filmről: a vágás katasztrófa, egy akció vagy harcjelenetet sem lehetett normálisan végignézni, mert kb minden ütés előtt jött egy totálisan másik snitt.
    SPOILER
    A Lovasok “motivációja” röhej: úúú megpörkölődött a szárnyam, beállok kiirtani a bolygót (wtf) úúú ez a csávó nagyobb lila kardot csinál nekem (WTF???) az meg simán csak unalomig elcsépelt húzás, hogy már megint fassbender egyéni szoc drámája az oka mindennek.
    Már épp kezdtem volna bealudni rajta, akkor jött Quicksilver jelenete ami a film csúcsa, de ennyi, valóban felesleges, hogy benne van.
    OFF

  9. Jó volt, bár én az x-men világot alapból sokkal jobban kedvelem a marvel stúdiónál. Mondjuk nekem a BvS is tetszett és a Civil Wart is szórakoztató filmnek tartom. Biztos bennem van a hiba..
    Quicksilver résznél majdnem tapsoltam örömömben, annyira bejött az egész és nem is számítottam rá. Vagyis arra igen, hogy Days of Future Past után itt is lesz nagy jelenete, de arra nem, hogy pont akkor, abban a jelenetben.
    Szerintem 8/10 simán megvolt, ahogy az év eddigi összes képregényfilmjét kb annyira saccolnám.

  10. A First Class-ból alig emlékszem valamire. Valamelyik TV adó adta mostanában a DAys of the future past-ot. Kétszer álltam neki megnézni, mindkétszer belealudtam…Sanszos, hogy ezzel már próbát sem fogok tenni.

  11. Singert sosem szerettem igazából, számomra az összes x-men film eléggé nagy katyvasz volt, éppen ezért meglepődtem a days of future paston ami nagyon bejött. Erre nagy reményekkel ültem be, de ugyanazt a katyvaszt kaptam, mintha a days of future past teljesen más csinálta volna.

    spoiler…

    két jó jelenet volt az egész filmben, egyik Wolverine, másik meg amikor beethoven zenére kilőtték az atombombákat. Többi totálisan elfeledhető pár napon belül

    Ilyenekre, hogy felturbózza a képességeiket a kék öreg a “négy lovasnak”, azokat meg leveri egy gyerek banda….erre nem is szólok inkább semmit.

    Minden elveszett, jajj jujj ihajj csuhajj, de Jane eddig félt felhasználni az erejét de most már nem fél és nyertünk!!!!!

    Az a jövendő főnix sztori elintés…

    Nem értem hogy senkinek sem lett fura, hogy telepata és elméjével tudja mozgatni a dolgokat, de a bitang erős főellent legyűri úgy hogy egy galaktikus főnix rajzolódik ki mögötte. Mindenkinek ez oké, teljes mértékben természetes dolog.

    Nagyon gyenge, iylen 4 per tíz. Lehet hogy tényleg Beethoven és Wolverine jóindulattal felviszi ötre.

  12. Wolverine is tetvesül unalmas mostmár, hogy 200x bemutatják az X-programot….

  13. zsedan most hogy a előző résszel megváltozott a jövő muszáj volt felvezetniük valahogy újra

  14. Azért legalább Jane legalább epic lett. :D Kár hogy a filmről ez nem mondható el.

  15. Szeretem az X-Ment. Eddig azt hittem, hogy Singer féle X-Ment is (X2 nyitójelenete Árnyék Fehér Házas támadásával még mindig kedvenc).

    De sajnos Az Apocalypse olyan mérhetetlenül műanyagízű lett, hogy már fájt.

    Eléggé spoileresen:

    1) Scott optisugara a WC ajtót csak meghajlítja, de a suli plafonját, egy 100 éves fát azért szépen kettévág.
    2) Scott beszéde amikor Kurtnak akarta a plázát bemutatni olyan volt, mintha egy Szomszédokban szereplő tínédzsernek írt szöveg lett volna.
    3) Mit gondolt Alex, amikor a professzort éppen elraboló banda után lövi a plazmát, hogy azzal mit fog elérni (azon túl, hogy ő meghal, és Pietro megkaphattak a jutalomjátékát a feljebb említett cuki kutyával és a pizzával).
    4) Alex halálán az ég világon senki nem pörgött egy pillanatot sem.
    5) Warren. Karakteridegenebb nem is lehetett volna. Meg mondjuk olyan szinten fölösleges volt, hogy ihaj. Az egész karakter. És mondjuk az ő elpatkolásának a módja is szomorú volt. Mivel ő volt az egyetlen, aki elvileg tud repülni, így az a megoldás, hogy lezuhan egy repülőben, minimum gáz.
    6) A 4 ‘lovas’ kizárólag biodíszletként funkcionált. Senkinek nem voltak motiváció, de még akár szövegei sem.
    7) Caliban. Vele több minden sem volt OK. A karakteridegen lazaságától kezdve, a “pisztolyt rántok, pedig van egy Bettsy mellettem” dolgon keresztül az, hogy az ő képessége elvileg más mutánsok megtalálása, erre nem ő, hanem Betsy keresi meg a többi lovast. Ráadásul a képregényekben Caliban volt a Halál. Jópár kihagyott ziccer.
    8) Jubilation. Másnéven random ázsiai karakter.
    9) Erik a film harmadát lebegve tölti el, miközben a film költségvetésének 80% arra megy el, hogy a világ különböző pontjai unalmas módon megsemmisüljenek, de olyan hihetetlenül katarzismentesen, hogy nem is értettem, hogy mi a rákot lebeg ott és bámul maga elé.
    10) Raven elmondja Ororonak, hogy Pietro Erik fia, de Eriknek nem. A vén pletykafészek. Mint egy brazil szappanoperában, komolyan.
    11) Moira Indiana Jonesból a film végére buta kérdéseket feltevő biodíszlet lesz, aki valahol a csata közepén eltűnik.
    12) William Stryker kb. az Avatar főkatonájával megegyező szinten mozgott értelmileg és érzelmileg.
    13) Hank nem tudom mit szívott amikor úgy gondolta, hogy ha már Erik és Scott és Ororo is az összes energiájuk En Sabbah Nurra lövi, akkor okos gondolat megpróbálni nekiugrani és megütni egy kékszőrős manccsal.
    14) Jean csak azért volt a történetben, ami miatt Harry Potter az első Potter filmben. Hogy a végén véletlenül megállítsa a főgonoszt.
    15) Miután 2 mutáns gyakorlatilag megsemmisítette a föld teljes nukleáris arzenálját, elusztította a földi városok több, mint felét, gondolom elég nagy emberáldozatokat követelve, amikor leggyőzik a békaképű arcot, a katonai vezetők elkezdenek ujjongani, hogy “csoda történt” a tévé meg beszámmol arról, hogy az emberek és a mutánsok sok helyen békében megélnek egymás mellett. Hi-he-tő.
    16) Raven beszéde a végén amiket a diákoknak tart egyszerűen nevetséges volt.
    17) A zene sok helyen nagyon zavaró volt.
    18) Betsy. Komolyan? Mi motiválta? Mitől lett kevésbé kihasználva Apokalipszis által, mint Caliban által?
    19) A 80-as évek kimerültek abban, hogy volt egy Eurythmics dal.
    20) Felvezették a Blackbirdöt, amit aztán Alex íkúja miatt szépen el is veszítenek, hogy helyette egy irtó gagyi Lego-szerű géppel repüljenek Kanadából Egyiptomba.

    És ez most csak pár dolog volt, ami 5 nap után eszembe jutott.

    Ami pozitívum volt, az a sok utalás a korábbi filmekre, sok szöveg egy az egyben át lett véve az X1-ből, például az utolsó beszélgetés Xavier és Erik között, az nagyon jó lett. Weapon X is jó meglepetés volt, bár sajnos valamelyik előzetes ellőtte azt is. Az ókori Egyiptomban játszódó nyitójelenet és a benne szereplő noname mutánsok elég jól meg voltak csinálva, érdekes, egyedi képességek és megoldások voltak, akkor még nagyon bizakodtam, hogy jó lesz a film végig. Ororo Kairói eredettörténete is tetszett. Erik szervókormányos Lada 1500-ása. ‘Nuff said.

  16. Hatalmas csalódás volt számomra is. Pedig ha valamiben akkor az Apocalypse sztoriban aztán lett volna puskapor bőven. Ez annak max a paródiája volt, elkeserítően klisés megoldásokkal. A nagy semmi köré volt felépítve benne szinte minden. Ez így maradt egy szimpla agyatlan cgi-pornó akciófilm. Egyedül a Metallica klasszikusnál kaptam föl a fejem, ha másért nem azért az egy percért nem sajnálom a pénzt a jegyért.

    A haverokkal bizony nagyot küzdöttünk, hogy végig üljük. Mindegyikünk x-nem fanként ült és leesett állal bámult, hogy ez biztos valami kandi kamerás mozi, és csak vicc az egész. Nem az volt.

  17. Hollywood megérett a pusztulásra.
    Ontja magából az ötlettelen látvány filmeket.
    Bejött az, amit 15 éve mondtak, hogy a
    számítógépes grafika meg fogja ölni a filmet.
    Ennyi.

  18. Nekem tetszett. Spoiler
    Pozitívumok: A film kezdése. Apokalipszis nyitójelenete. A zene itt is libabőr volt, de az egész egyiptomi hangulat átjött nagyon.
    Pietro nagyjelenete most is nagyot ütött, pláne tökéletes zenét is választottak hozzá, ami csak fokozta.
    Logan ámokfutása. Ez most az igazi X-fegyver volt. Farkas eredetsztoriját ezzel szépen kijavították. Na az egy pocsék x-film volt.
    Angyal átváltozása. MetallicA tökéletes választás volt aláfestő zenének ehhez a metamorfózishoz.
    Tetszett az is, hogy gyakorlatilag a végén már minden fronton támadják a Apót, de egyszerűen nem bírják lenyomni, mindennek ellenáll. Aztán bedobták a Főnixet! Jeeee.
    A képregényes hangulat.
    Negatívumok:
    A négy lovas nem volt nagy eresztés. Tényleg csak így Apó mellé álltak, azt jól van. És hát a film elején az egyiptomi négy lovas kvázi vagy 10x keményebbek voltak.
    Magneto drámája. Tök kiszámítható volt mi lesz. Szinte mondtam magamban, hogy na most egyszerre fogják a nőt és a gyereket átlőni azzal a szar kis faíjjal. Meg úgy az egész film, egy két dolgot leszámítva, azért kiszámítható volt.
    Apó feltámasztói, követői, akik ráleltek a sírjára. Na ővelük kb. semmit sem kezdtek.
    Ahogy megtalálják a harci-dresszüket, meg a járművet, amivel eljutnak Egyiptomba. Na ez írói szempontból nagyon kényelmes volt.
    Pietrónak a végén el kellett volna árulnia Magnetónak, hogy a fia.
    Meg hát Magnetó egész életében csak szív baszki.

  19. 8/10
    Tetszett:
    Betsy, Metallica, Knight Riders, SW Ep. 6., Quicksilver+kuta+Sweet D., Wolverine, + jelenet, Magneto lengyelországi részei.

    Betsy nagyon ott van, feleségül venném.

  20. Spoiler.

    Nekem több okból is nagyon fáj ez a film. Az, hogy Apokalipszis az egyik kedvenc képregény karakterem,csak az egyik. A másik, hogy a filmben valóban voltak jó, szerethető jelenetek. Nekem konkrétan 3 nagyon jól eltalált jelenet égett az agyamba.
    1. Quicksilver jelenete frenetikus volt. Természetesen au egyik legjobb.
    2. Végre valahára láthattuk a vásznon Hugh Jackmant, mint IGAZI Rozsomákot. Az a rövid cameo pont elég volt, ahoz, hogy elénk tárja, milyennek is kéne lennie Rozsomáknak egy filmben. Végre előtört, aminek már rég elő kellett volna. Nagyon feszegette a korhatár karikát. Szuper volt.
    3. Bár lehet, hogy ez sokaknak fura lesz, de számomra a harmadik legjobb jelenet az, amikor Apokalipszis magához tér és körülnéz kicsit Kairóban. Nagyon tetszett a csuhába bújtatott Messiás concept. Hangulatos volt maga a megjelenése és az egész jelent. Azt, hogy egy 40 éves tv képernyőjéről leszívta a tudást, tompította a tény, hogy vannak ugye műholdak és hát mégsem egy budalest tv telejósda volt az alapötlet. Ez így még elment. Ez a jelenet számomra működött és kész.
    Kb. Ez a három említésre méltó jelenet maradt meg bennem, mint kellemes tapasztalat.
    Aztán ott van ugye a legfájdalmasabb pont, ami nem más, mint maga Apokalipszis. Az tiszta sor, hogy ezt a szerepet egy háromlábú tehén is eljátszotta volna. Ez még nem is lenne akkora gond. A nagy hiba ( mégcsak nem is Apokalipszis kinézete, hanem a karakter teljes kifordítása volt. Ha vulgárisabb akarok lenni, kiherélték és elvették belőle a lényeget. Apokalipszis nem igazán attól menő, hogy kurva erős, hanem maga a karakter személyiség az, ami megfogja az embert. Egy jó példát tudok felhozni, ami nem más,mint a 90-es évek klasszikus xmen rajzfilmsorozata, melyet itthon is vetítettek. A legnagyobb piros pont a cartoonnak pont Apokalipszis miatt jár. Annyira iszonyat jól eltalálták a karaktert, hogy nem igaz. Abszolút legyőzhetetlen Istennek állítja be magát, közben egy minden tudás birtokában lévő poétát megszégyenítő módon közli ezt a világgal. Megingathatatlan módon gyuzi meg az embert. Olyan szövegei voltak, mint képregény karakternek soha. Pl. Az egyik legemlékezetesebb aranykölése a számomra a következő: “I am as far beyond Mutants, as they are beyond you!” Ebben szinte minden benne van. Nem mutánsnak gondolja magát, hanem Istennek, mindeközben utánozhatatlan stílussal közli eht mindenkivel. Szabályosan trollkodik, poénkodik az ellenséggel, miközben megtartja Isteni méltóságát.
    HÁT EZT teljesen kiírtották belőle a filmvásznon. Egy értelmesebb beszólás, vagy eszmefuttatást nem lehetett tőle hallani. Csak ordibálni tudott mérgében, azt is csak nagyon ritka esetekben.
    A másik számomra megbocsájthatatlan hiba pedog a képességeivel kapcsolatos torzítás. Ah megvan, hogy erős meg minden, de nem láttuk a képességei magy részét. Egy Apokalipszis anélkül, hogy legalább egysuer lézersugár lövővé, vagy pajzsá alakítaná az egyik kezét, egyszerűen NEM Apokalipszis. Arról nem is beszélve, hogy “megnőni” is csak a telepatikus csatában volt képes, a valóságban sosem mutatott semmi ilyesmit. Ez nagyon fájt.
    És még meg sem említettem a már Animációs filmekben is ősbűnnek számító baklövést, mely nem más, mint egy legyőzhetetlen ellenség fél perc alatt történő legyőzése. Az ok, hogy a főnix egy valóságos Isten, nade kérem!! Két óráig azt próbálják mutatni, hogy Apokalipszis milyen erős is,errefel megjelenik a Főnix és kb. 20 másodperc alatt kipusztítja. Legalább próbáltak volna úgy tenni, mintha valami harc is történt volna kettejük között, de ááá nem. Dehogy. Bumm, azt kész. Hát akkor basszák meg.
    A filmnek ezenkívül millió hibája van, de most csak Apokalipszisre akartam kitérni. Hol van a 4 lovas semmitmondósága, az új mitánsok be nem mutatása ( pl Jubilee kereken szerepelt vagy 2 percet), a túlzsúfoltság kezeletlensége, stb stb. Ezenkívül, az általam már említett kizárólag melegjogokra és Holokausztra kihegyezett mondanivaló is kezdett mqr unalmassá válni egy tucat film itán, de hogy megint ez legyen a főtéma……hát már írtam róla.
    Szóval ez egy hatalmas nagy csalódás volt számomra, az egyik legnagyobb lehetuséget mulasztották el és az egyik legkidolgozottabb karaktert szégyenítették meg. Kösz Singer, remélem mégegyszer X-men film forgagókönyv, vagy forgatás még csak közébe sem kerülsz.
    Az esetleges elírásokért most kérnék elnézést. Üdv.

  21. A Fox-nál Peter van és Pietro. Semmi köze a Fox-os Higanyszálnak a Marveles-hez. Egyik kedvenc karakterem Pietro és elmondhatom, hogy a Marveles az igazi, mind személyiségre, mind képességre a Fox-os egy elk**t katyvasz. A Marvel pedig azért nyírta ki pietro-t, mert ez volt az egyezség a Fox-szal: ők viszik Petert…… a Marvel pedig viheti Wandát (ezért nem láthattuk a Fox-nál, nema kart kavarni).
    Amúgy az Apokalipszises Higanyszálas jelenetről annyit, hogy túltolták és átment kreténbe, mintha a paródiája lett volna az eljövendő múlt napjaisnak, csak már ott még elment abban a szituban, ez kicsit más volt és egyáltalán nem vicces, viszont az biztos, hogy újítás volt a megvalósítás, ahogy azt bejelentették, csak épphogy egy felesleges idióta jelenet volt (nyilván úgy látod, hogy nem felesleges, de az). Meg ez a “majd később elmondom, hogy az apám” dolog meg… jaaj meg amikor mondja, hogy “régen még nem tudtam, hogy ő az apám – ugye 10 év különbség – de amúgy teljesen full ugyanúgy néz ki, mint az eljövendő múlt napjaiba és kb. 3 színész elmondta ugyanezt, hogy 10 éve mi volt, de egyik sem változott semmit sem xD erre figyelniük kellett volna

  22. Igen, nem kicsit probléma, hogy 10 évek telnek el filmek közt és semmit se változik senki.

  23. Egyébként ez a “csőszerűen haladunk CGI-os” megoldás ami vagy háromszor is volt a filmbe ez Singer ‘védjegye’? Vagy mi miatt volt ennyire túlhasználva? Elképesztően zavaró volt, és gagyi.

  24. Én komolyan nem értem ezt a fanyalgást. Egészen szórakoztató kis film volt ez. Nem hibátlan, messze nem az, de nem is olyan agyfaszt okozó böszmeség, mint egy Transformers 4. A BvS-nél kategóriákkal jobb, és a Polgárháborútól sem marad el vészesen sokkal. A lehetett volna jobb, és a rettenetes, két nagyon külön kategória.

  25. Imádtam volna imádni, de hát lehetetlen. Valahogy nem tudom elhinni, hogy ezt a filmet és a 2003-as X-men 2-t (ami szerintem a mai napig toronymagasan a legjobb a szériában) ugyanaz az ember rendezte. Mi mehetett félre Singernek vajon?

  26. tortadara: szerintem az MCU filmek tükrében más volt a stúdió elvárása és nyomása.

  27. Egyébként tok olyan mintha egy kívülálló rendezte volna aki nem látta az előző filmeket, pl. Farkas szokesét már kb. 3. Teljesen más formában láthattuk. És nem ez volt az egyetlen ilyen… Egyértelműen csak itthonnezos pedig imádom az X filmeket :(

  28. egyet értek a kritikával, és akiknek nem tetszett, nagyjából azt már leírták amivel nekem is konkrétan problémám volt.
    Ezért ezeket már nem ismétlem újra.

    Már az első 30 perce után éreztem hogy ez nem az a film lesz amit vártam :( A film tipikus példája annak amikor egy nagy költségvetést elbasznak egy film végi giga harcra, a film többi részére meg nem jut :(
    Unalmas volt vontatott és full indokolatlan a 144 perces játék idő :(

    Ennek volt plusz jelenete? És ha igen mi? Én mérgemben nem vártam meg h van-e.

    Viszont, hogy ne savazzuk le teljesen leírom mi volt az ami számomra pozitív dolog volt, mert hát azért volt ilyen (a nosztalgia faktor) :)

    Hosszú évek óta végere nem azt a mű, túl steril képi világot adta mint amit az új széria képviselt az elején.
    A rendezés is jó volt, Singer ha valamit tud az az hogy nézzen ki minél élethűbben ez az egész képesség sztori.
    Nekem nagyon tetszett hogy képi világban újra olyan érzéseket keltett bennem mint amit annó az x-men 1 és 2.

    Sansába (Jean Grey) ismét szerelmes lett :D Árnyék is kellemes meglepetés volt :)

    De sajnos csak egyszer nézős :( A filmmel tovább rombolták azt amit az x-men 1-2 indított annak idején :(

    Én Singert nem okolom, szerintem a film nem rajta (nem a rendezésen) úszott el. Hanem inkább a sztorin. Azt meg ugye többen írták.

  29. Abu
    Elvitte az Essex Corp a Sóstóról Farkas vérét, így jön majd be a képbe Mr. Sinister, de hol akarják felvezetni őt az nagy kérdőjel.

  30. Macckó: majdnem mindent elmondtál, amitől sajnos ez a film vérzik, de rendesen! :D :D

    Spoiler

    Nekem pl. Pietro jelente kicsit sok volt, túl hosszú, aki már olyan gyors, hogy simán foshatott volna a vécén is, akkor is megment mindenkit. Nem is értettem, hogy minek raknak bele egy ilyen jelenetet, hogy Alex kb rálő a professzorra….
    S amúgy a végén ott elcseszték, mikor Raven rábeszéli Magnetot, hogy hagyja abba ezt a szarságot…nagyobb hatásfoka lett volna, ha Pietro megmondja, hogy Ő a fia, akiért még érdemes élni stb…..
    Sajnos ez a nullmotivációs dolog is gáz! Csatlakozzunk, miért ne! Egyedül Psyhlocke-n látszott, hogy bánja a kék öreg halálát, mert a csajszi hatalmat akart stb. Angyal egy senki, neki jól jött, hogy két ivás között kaphat egy kis hatalmat, Ororo meg végképp felejtős. Eric fájdalma valahol érthető, de már unalmas 3 filmen keresztül, mikor amúgy Ő cseszte el az egészet, hogy mutánsok legyenek a felsőbbrendűek..persze, hogy félnek tőlük a sima emberek….meg azt hittem legalább a lovasok kapnak valami agymosást, s azért engedelmeskednek, de így nem volt hihető a motivációk….

    Mondjuk Én annyira nem vagyok tisztában ezzel a képregény szállal, de érdekes volt, hogy rohadt erős volt Apóka, de aztán mégis legyőzték telepátiával, mivel elvileg ez a képessége nem volt, vagy nagyon gyenge volt, de ez a filmben csak részben jött át …miért nincs nagyobb házad vagy mi a sz.r… Mert ha gyenge volt, akkor miért nem ketten Jean-nel győzték le az Ő agyában?! Valami rémlik, de inkább csak arra fókuszáltak, hogy Főnix elégeti…

  31. Jah, meg akkor mégse törlődött a régi X-men filmek (1,2,3) ? Farkas felesleges volt benne

  32. Szerintem viszont kurva jó volt. Én mindent megkaptam tőle, amit egy blockbustertől elvárok. Voltak emlékezetes jelenetek ( Quicksilver, Weapon X, atombombák, Metallica, kezdés), drámai pillanatok ( Magneto családja, Plazma halála, Arkangyal halála ), poénok, nagyon jó zene. A film néhány jelenete kimondottan feszegette a PG-13 határait. Kimerem jelenteni, hogy nálam idén ez az év blockbustere. Egy percig sem unatkoztam rajta. Sokan emlegették a filmmel kapcsolatban az előző részeket. Szerintem ha valakinek ez nem tetszik az azért is van, mert a First Class, a DOFP és az X2 nagyon magasra tette a lécet. Maximum csak az előző részekhez képest gyengébb, de még igy is sokkal jobb/szórakoztatóbb, mint az elmúlt évek képregény filmjei.

  33. teljesen mindegy milyen, jöjjön a következő x men film !!!! nem kell kritikát írni a filmekről, az az intelligenseknek való

  34. Candyman: Én teljesen másképp értelmeztem a 4 lovas motivációját. Az volt a közös bennük, hogy utálták az embereket. Angyalt fogva tartották és ketrecben kellett harcolnia, Magnetónak megölték a családját és alapból is közel állt már többször ahhoz, hogy kinyirja az embereket, Storm egy utcagyerek volt, akinek a pédaképe a terrorista Mystique, Psylocke pedig csak nagyobb erőt akart és hatalmat. Volt azért motiváció csak a film nem rágta a szánkba. Apocalypse-t Jean és Xavier közösen győzte le asztrál sikon és ezért tudták őt elpusztitani a valóságban is.

  35. zsocso: Magneto ámokfutása már inkább fárasztó, mint izgalmas, persze hihető, de egy dobozos sört teszek fel, hogy a következő filmben ezt újra előhúzzák, mintha nem lenne más. Storm motivációja akkor is gyenge lábakon áll… ezért kell meghalnia az összes embernek, kb null arckifejezés semmi. Psylocke-n lehetett látni, hogy tényleg kicsit örültem nőszemély, akinek a hatalom kell.
    Az asztrálsíkos dolog meg rémlik, kb annyiban, hogy prof mondta, Én nem vagyok egyedül, s kinyílt az ajtó Jean ott volt, ennyi, ez kevés….
    S nekem szúr csak szemet, hogy mindig ez a sablonos marhaság van! “mert Én nem vagyok egyedül, engem szeret valaki, ezért tudlak győzni..”!

  36. Candyman
    Abba kellene hagyni amúgy ezt a fiatalos x-men dolgot, mert egyik karakternél sem jött át az x-men érzés. Amikor meglátom JL-t már egyből elmegy a kedvem mindentől. Talán Singer még lenyom egy Sötét Főnix-et és annyi. Elég lesz. Komolyan mondom, hogy az X-Menen már csak egy reboot segíthet a Marvel-nél, ugyanaz lett a helyzet mint a Fantasztikus Négyessel és most nem idekeverve a Deadpool-t. Deadpool-lal az a baj, hogy a fene se tudja, hogy hogyan kötődik az xmenhez vagy egyáltalán azt se tudni, hogy idővonalban hol járunk. Meg nekem már ott eleve szakadt minden, hogy a Deadpool filmben Hugh Jackman, mint színész szerepel. Ott van az újságok címlapjain, ha nagyon teóriáznék akkor komolyan elgondolkodnék azon, hogy a Deadpool az egy Marvel Filmes Univerzum film lett titkosan:
    – Kimondja majdnem, hogy Nick Fury a stáblista után (egyértelmű az utalás Samuel-lel)
    – Teljesen új Kolosszust kaptunk és senkit sem látunk az xmenek közül
    – Nem játszódik sok helyen a film, így simán bele lehetne magyarázni
    De persze ez csak álom, viszont most van remény. Mivel Rozsomák/Farkas és Bestia Bosszúállók tagok, így lehet, hogy benne lesznek a Végtelen Háborúban hasonlóan Pietro-hoz és Wandához. Eleve jó ötlet lenne, mert Bestiát nem fogunk többet látni (színész is elmondta) és jövőre pedig Hugh jackman átadja a stafétát a női Farkasnak X23-nak, tehát nem új castingos Farkast kapunk, hanem egy másik karaktert és lényegében mivel Old Man Logan lesz, nem is lehetne visszahozni a későbbiekben ergo nincs szükség már rá a Fox-nál, így mehetnek a jogok.
    Bocsi amúgy csak elkalandoztam. :D

  37. Güzü: Esélytetelen, hogy a FOX visszaadja a jogokat a Marvelnek. Az X-MEN sorozat idáig 4 milliárd dollárt hozott nekik az Apocalypse nélkül. Hülyék lennének tovább adni és nincsenek is rászorulva a váltásra. Attól függetlenül, hogy nem keresnek részenként 1 milliárdot ez még bőven egy sikeres sorozat. De persze bármi megtörténhet. A Deadpool szerintem nem ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az X filmek. Az egy különálló X sztori. De kitudja hogyan alakitják majd a történetét.

  38. Güzü:
    A deadpool-t szerintem fölösleges egy lapon emlegetni az x-ekkel…
    Deadpool majd úgy is járni fogja a saját kis világát, és semmi jelentősége, hogy marvel vagy dc poénokat tol …
    Mert pont ez a lényege h ledönti a tabukat, meg a sztereotípiákat, pont ettől volt olyan sikeres.
    Arról meg egyenlőre szó sincs, hogy foxnál lévő karakterek a disney filmekben szerepeljenek.

    Maradjunk egyenlőre az Apokalipszis kibeszélésénél.

  39. Candyman: igen, arra gondoltam, hogy behozták quicksilvert, “magneto a faterom”, erre nem mondja el neki. Mármint gondolom azért nem, mert ő azt akarja hogy a fatere magától legyen jó, de ez a döntés nem volt felépítve, magnetot sem befolyásolta, szóval felesleges lett a karaktere.

  40. Güzü: azért elég sok pletyka van most, X23 egyáltalán nem biztos, akármi is volt a stáblistás jelenet. a FOXnál ötletük sincs, hogy kéne összetenniük az univerzumukat.

  41. “Nemhiaba nyirta ki az MCU sajat Quicksilveret az egy huszadrangu pojaca volt a Foxhoz kepest.”

    Talán ha nem Whedon a rendező, akkor még mindig élne.

  42. “Old Man Logan”

    Jöhetne valahogy egy Hulk vs. Wolverine film, ahogy ‘Planet Hulk’ lehet a Thor: Ragnarokból.

  43. Mi van veletek?kaptok egy szar,unalmas egyszer nézhető Deadpoolt,azt magatok alá csináltok,mikor meg tartalmasabb film jön akkor meg megy a fikázás.Szerintem,igenis jó volt.Minden benne volt,aminek benne kellett lennie.

  44. 46.human: Annyira volt felesleges Quicksilver karaktere, hogy kb. ő volt legjobb a filmben és megmentette az egész iskolát a haláltól. Az, hogy nem mondta el Magnato-nak, amit akart még nem teszi semmissé az előtte történteket.

  45. zsocso: igen, a megmentést máshogy kellett volna megoldaniuk nélküle, van elég hősük hozzá, tuti kitalálhattak volna valamit, ahogy írom is a posztban.

  46. Alapból Alex-nak meg sem kellett volna halnia! Felesleges volt ez a lövök egyet (persze leszarom, hogy az egyik barátom is ott van) dolog! Ezt csak látvány miatt lett beletéve! Ezt nem lehet másképp magyarázni, aki meg nem veszi észre az vak! :D
    Meg pont ahogy a végén újraépítik a kastélyt.. arról ne is beszéljünk! Egyszerűen ez felesleges húzás volt!

  47. Zsozso nagyon túlértékeled ezt a szart. Az egy dolog, hogy neked tetszett, de az érveid alaptalanok. Csak belemagyarázod a dolgokat. Még hogy az utóbbi évek legjobb képregényfilmje? HAHA. Vicces vagy.

  48. Candyman: Plazma nem Xavier-re lőtt, hanem Apokalipszisre. Ennyire ne nézd már hülyének a rendezőt! Nekem ez már elsőre is világos volt. Apokalipszis magához emelte Xaviert, Plazma pedig rálőtt. Egy elhamarkodott és rutintalan húzás volt tőle. Bestia próbálta is megakadályozni. Teljesen rendben volt az a jelenet.

  49. Huskar: Engedd már meg, hogy eldöntsem mi tetszett nekem legjobban az elmúlt két évben. Tavaly volt egy gyenge Avengers 2, egy dedós Ant-Man, egy rossz F4. Idén volt egy BvS, egy Civil War ezektől pedig jobban tetszett az X-MEN. Egyedül talán a Deadpool kiemelkedő. De magyarázd el miért alaptalanok az érvéim légyszi!

  50. az a gond hogy ebbem az évben csak ilyen super hősős limonádékat néztem a moziba (igaz a 13 éves fiammal megyek)
    nekem legalább van kifogásom. nektek….???

  51. Zsozso: Demokrácia van. Kimondhatod amit akarsz. Ha neked ez a kedvenc filmed bánom is én. Én csak azt mondom ( ami az én véleményem is ), hogy szimplán már ne is haragudj de ez a film “buta”. Nincs benne olyan drámaiság, amit te felhoztál. Plazma halálán konkrétan mi az Isten volt drámai??? De tényleg nem mondtál semmi konkrétumot, hogy miért olyan kurva jó film ez szerinted. Most attól, hogy vannak benne tényleg jó zenék, az nem menti meg. A Deadpool-t vagy a Galaxis Őrzőit sem csak a zenék miatt szeretjük. Azokban tényleg vannak emlékezetes jelenetek jó értelemben.

  52. nem nevezném rossznak, csak unalmasnak 1-2 jobb résszel
    pl: a Stryker szál tök felesleges volt sztem

  53. Nekem nagyon adta, lehet azért mert rég votlam moziban?
    Hm.. btw, anno szerettem a meséket és a filmjeiket is mindig csíptem, nem ismerem annyira a sagat, de nekem semmi bajom nem volt a filmmel, kifejezetten élveztem. 1-2 dolog engem is zavart, amit a kritikában leírtál (túlzsúfolt, Quicksilver miért tartogatja a titkát stb) ezért néha nem tudtam eldönteni, hogy ez most egy előzmény film vagy akkor most ténylegesen lezárják vele a szálat.. de ezt leszámítva én jól szórakoztam.

  54. Nem volt rossz. Meg lehetett nézni, de átjárta valami merevség meg hulla szag az egészet. A vége tetszett, bár parszor elröhögtem magam (fej fogások közt). Csak a szokásos..
    Régen néztem filmet, adok rá egy 10/7-et. (5 alatt kuka nálam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.