A Warcraftból is hiányzik 40 perc

Amikor kijön pár blu-ray akkor a rajongók majd elélvezhetnek. A Batman v Superman 3 órás változatának várása után lehet izgulni a Warcraft 2 óra 40 perceséért (a moziba került film 2 órás). Ez utóbbi nem biztos, hogy megjelenésre kerül, de lehet a sokak által kritizált követhetetlenségen javítana.

Még az is kihámozható a cikkből, hogy abban el akart térni a tipikus fantasyktól, legalábbis a filmesektől, hogy a Warcraftban, ahogy a játékban, nem minden szép és aranyos lény jó, és minden csúnya kinézetű gonosz.

8 hozzászólás a “A Warcraftból is hiányzik 40 perc” bejegyzéshez

  1. A francba, hogy még mindig nem jutottam be rá, de holnap már tényleg ott ülök majd a vászon előtt, ha embert kell ölnöm érte akkor is :)

    Egyébként igen, a legnagyobb plusz, és ami igazán kiemeli számomra a többi fantasy közül a WarCraftot az tényleg az, hogy nem arról szól, hogy vannak a jóképű, vidám jófiúk, meg a csúnya, gonosz szörnyek.
    Itt a hősök nem attól válnak hőssé, mert hosszú, szőke hajuk dicsően szélben lobog, a gonoszok pedig nem attól gonoszok, hogy csúnyán néznek ki.

    Erre a plusz 40 perces director’s cut-ra meg nagyon csorgatom a nyálamat, bár mivel én a háttérsztorit ismerő célközönségnek számítok, attól nem félek, hogy a megvágott verzió számomra követhetetlen lesz majd :)

    Amennyire tudom, ebben a 40 percben van jópár még polírozásra váró effekt, úgyhogy ennek a kiadása nagy mértékben a bevételeken fogg függni.

    Az eddig nyitott nemzetközi piacok 95%-ában 1. helyen nyitott, ez nem rossz eredmény, de a második hét lesz a döntő (na meg azok a piacok, amik még csak ezután jönnek majd).

    A marketingnek, és az embargószegő lehúzó kritikáknak köszönhetően a hazai piac nem tűnik rózsásnak, de ha elég nagyot szakít worldwide (az előrejelzések ezzel kapcsolatban optimizmusra adnak okot), akkor jó esély van a folytatásra, meg erre a director’s cut-ra is.

    Aminek örülök, hogy az egyszeri mozinézői reakciók egyelőre elég pozitívak, a youtuberek is inkább jókat mondanak róla, valamint a nemzetközi kritikusok véleménye is eltérni látszik a rotten/metacritiktől. De ezek a kb tucatnyi kritika után egyelőre olyan szinten lehúzzák a filmet, hogy az értékelést ugyanannyira nem tudom komolyan venni, mint első nap a 9.0-ás imdb ratinget, amit az elvakult rajongók 10-es dobálásának köszönhetünk.

    Én magam 7/10-re számítok, de majd ha végre megnéztem kiderül, hogy mennyire sikerült látatlanba belőnöm. Mindenesetre az a furcsa helyzet áll fent, hogy ha csalódás is lesz, én akkor is ugyanúgy várni fogom a folytatást, a Kezdetek ugyanis csak az alapokat fektette le, a történet lényege még csak ezután jön(ne).

  2. Én az előbb körömöltem ide egy kisregényt, de amikor a post comment-re kattintottam eltűnt az éterben, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy várom a Director’s Cut-ot, meg a folytatásokat.

  3. Az Eragonon se segített volna egy rendezői változat, és a Warcraftnak meg sikerült még azt is alulmúlnia, szóval…

  4. human: köszi, hogy visszatetted.
    A poén az, hogy az előbb már írtam erre egy köszönetet, amit megint elnyelt, de ezt már tényleg nem kell visszatenni, amit mondani akartam, az fentebb ott van (ha ez megint nem jelenik meg nem kell vele foglalkoznod, illetve ha off topicnak érzed töröld, csak meg akartam köszönni :))

  5. Happy Zoidberg: Ha azt gondolod, hogy a Warcraft még az Eragon-t se hozza színvonalban, akkor kerüld a fantasy filmeket.

  6. Ma néztem meg moziban. Nem ismertem a Warcraft világát, de ős-Heroes gamerként nagyon is érdekelt a téma :P Nem egy hibátlan alkotás, de kiváló szórakozást nyújtott. Várom ezt a +40 percet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.