SDCC: The Justice League-“előzetes”

A Comic Con igazi meglepetése, már DC szempontból, az volt, hogy a Justice League-hez is csináltak mozgóképet. Batman összeszedi a csapatot “valami” ellen. Van aki igent mond, van aki kevésbé mond igent. Mondjuk ha a szakállas Bruce helyett Wonder Woman menne meggyőzni őket…

Az új csapatkép alatt ott a videó, amit nagyon feldob a zene.

justice-league

67 hozzászólás a “SDCC: The Justice League-“előzetes”” bejegyzéshez

  1. Ez nekem is kegyetlen mod bejott. Meg az asszony is megnezte 3x pedig eredetileg mast akart :D

  2. Hm, Batman lett az új Nick Fury? Nekem nagyon MCU utánérzésem van. De ettől függetlenül baromi hangulatos, ide vele!

  3. Csak óvatosan a lelkesedéssel! Emlékszem, hogy a MOS-nak is meg a BVS-nek is egész jó trailerei voltak, aztán…

  4. Imádom, bár számomra fura, hogy Flash ruhája gyakorlatilag páncél, miközben általában nem azt szokott hordani a képregényekben. Ezt csak még furábbá teszi, hogy Batman-nek és Superman-nek is képesek voltak simulós ruhát adni (ami persze Bruce esetében egy rugalmas, vékony, de erős páncél), Barrynek viszont nem, nem értem miért nem. Na majd talán később hátha levedli.
    Illetve ez a személyazonosság védelme dolog nagyon nem megy a DCEU-ban, mindenki simán rájön mások kilétére.

  5. Nekem nem jott be a trailer olyan, kicsit eroltetett volt nehol. A logo alatt a zeneert viszont jar a pacsi, ennel mar csak az lett volna utosebb ha nem az Unlimited introja hanem az eredeti elso ket JL evad introja szolal meg.

  6. the dark mikor már mindenki fekszik a csatában és akkor megjelenik a remény! :D így :D

  7. Csak nekem volt csúnya a CGI? XD bár írták, hogy csak a comic conra lett összerottyantva valami. Flash nekem korrekt volt :D

  8. úristen de laza lesz :) nagyon érezni, hogy az eddigi dc filmek darkos marka engedett a szorításán.

  9. Ez kegyetlen rossz volt. Ezek a poénok…annyira műek, tisztán érződik, hogy egy olyan csapat igyekszik vicces lenni, akik nem ezt az irányt tervezték be. Barry Allen egy gyökérnek jön le, Aquaman meg remélem nem ez a verőember karakter marad. WW működik még mindig, a több nagyon rossz.

  10. Legvégső jelenet-Csak nekem tűnik úgy, hogy idősebb korára Ben Affleck lett a 2. George Clooney? Kb ugyanaz a félmosoly, mimika, akcentus. Az előzetes alapján ígéretes, de már írta valaki, hogy a MoS és a BvS előzetesei is ütöttek anno

  11. Azért poztívumként azt hozzáteszem, hogy a logó jó lett, fasza, letisztult, semmi fölösleges csicsa.

  12. Talán ez lesz az első kommentem ezen az oldalon. Igazából csak pár észrevétel lenne nem igazán szeretnék sem ujjongani sem fanyalogni.
    -Aquaman-en röhög az internet mivel azzal vált meme-é, hogy kb annyi a képessége (meme kitalálói szerint), hogy tud a halakkal beszélni ami ebben trailer-ben el is hangzik és nem értem igazán miért nem ütötték le ezt a magas labdát egy igazán badass Aquaman momentummmal. Ehelyett kaptunk sok vízpermetet, gagyi értelmetlen kontaktlencsét, bárgyú izomszagú erő fitogatást.
    -JLA tagok nem csak a képregényben de számos más médiumban is csak egy bizonyos idő után tudták meg egymás igazi nevét/identitását. Eléggé értetlenül állok azon tény előtt, hogy Bruce Wayne (aki JLA-ben még a normál Batman képregényhez képest is az egyik legnagyobb koponya és detektív és stratéga) képes saját maga elmenni egyenként kb minden egyes JL-be kiszemelt taghoz felfedve saját identitását előttük?!!?!?! (kíváncsi vagyok ha egyszer talán eljut DC Captain Marvel-ig akkor az egyik legjobban titkolt (és egyik legmegdöbbentőbb) alteregót is majd csak úgy szimplán leleplezi minden karakternek?!)
    -Látszik elég sokat merítettek az utóbbi években megjelent Injustice: Gods Among Us, már BVS-ben is látható volt egy két átvett történetszál, illetve itt pl The Flash páncélja. [Viszont elég szomorú, hogy BVS előtte Superman egyik legikonikusabb ellenfelét és annak végét majd ezt összemosta egy pseudo Injustice/Darkside-ot felvezető eléggé Marvel Infinity Gauntlet-et utánérzésű történetbe.]
    -Ha már páncél! Valaki elmagyarázná nekem Cyborg robot test/páncélzatának design történetét, mert nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt mégis hogyan és miért sikerült ilyenre?! (vagy ha valakinek ez tetszik akkor nyugodtan írja le miért jó ez és hátha elhiszem neki)
    -Szerintem a zene illet ehhez a cheesy és kihasználatlan poénokkal teletűzdelt trailer-hez, kicsit tényleg olyan mintha kezdene engedni a gyeplőn a ultra gritty, kőkemény DCU és próbál pár kicsit felhőtlen percet ebbe nagyon komor és über real (könyörgöm ezek alsóneműben hadonászó félőrültek) DC univerzumba.

    Én hittem a MOS-ban sajnos nem kellett volna, hittem a BVS-ben és még nagyobbat csalódtam mint a MOS-ban. Nem tudom mire számítsak, ebben a trailer-ben is irtózatosan sok red flag üti fel a fejét és nem hinném, hogy ok nélkül. Nyilván ez is csak egy film lesz mint a többi de szerintem sokkal jobban tenné a DC ha saját útját járná és nem próbálná meg agyatlanul és fejvesztve behozni a lemaradását az MCU-val szemben, köszi de már volt egy The Avengers ahol kb már láthattuk ezt itt. Annyi sok jó történet van és annyi sok jó mód, hogy ezt átkonvertálják a mozivászonra mégis inkább zsírpapírral próbálják lemásolni amit más már “lerajzolt”. Én nem ezzel DC-vel nőttem fel…ezek nem az én hőseim…

    Köszönöm hogy elmondhattam a véleményem.
    (bocsánat a hosszért)

    U.i: Aki jó DC univerzumot akar látni azoknak ajánlom figyelmébe az animációs DC univerzumot ami sokkal érettebb, sokkal viccesebb, összehasonlíthatatlanul jobb történeteket dolgoz fel mint amit eddig DCU valaha csinált. Just sayin’!

  13. *-Látszik elég sokat merítettek az utóbbi években megjelent Injustice: Gods Among Us-ból,…

    *… kicsit tényleg olyan mintha kezdene engedni a gyeplőn a ultra gritty, kőkemény DCU és próbál pár kicsit felhőtlen percet csalni ebbe nagyon komor és über real (könyörgöm ezek alsóneműben hadonászó félőrültek) DC univerzumba.

    Az identitás felfedésére meríthettek volna innen is:
    https://www.youtube.com/watch?v=ME66HTeNbHY Wally

    Vagy innen:
    http://i.imgur.com/B4oI1JR.jpg Barry :D

  14. @notmydc: Érvelésed logikus ámbár figyelembe kéne venned két tényezőt..DCU eddig kemény 2 filmmel rukkolt elő…még anno ha tudatosan nem is de a Man of Steel a DCU Vasember első része. Baromi hosszú utat kell bejárnia hogy ha nem is zárkozik fel de legalább egy szinten legyen az MCU-val.

    A Man of Steel szerintem teljesen korrekt. BvS is nekem teljesen bejött..sok kritikus hülyeségivel (tisztelet a kivételnek) zsibbasztotta a népet aztán beindult a hate áradat és a marvel fanok is rászálltak agyatlanul..holott az egyik legjobb képregény film…ever. lehet kicsit kúsza volt annaka ki esetleg nincs képben a DC-vel de ott az Ultimate Edition..az sok mindent megmagyaráz.

    Aztán a JL 2 részes lesz elvileg. BvS.t fellehetne fogni mint affajta JL alapozó…JL 1.rész pedig a 2. részre gyúr ahol majd elszabadul a pokol. :D De jövőre ott van nekünk egy WW film is. Szóval…idő kell barátom. :)

    PS: bocs ha néhol hülyén fogalmaztam..éjjel 2 van már. :D

  15. notmydc: Arra azért első körben nem fogadnék, hogy Bruce azt is elárulja, hogy ő maga Batman. Lehet akármilyen lótifutija is, aki összeguberálja a csapatot ;) Vagy én siklottam el valami felett?

  16. Ez a trailer, de unalmas sz**. Aquaman lett Thor, Bruce Wayne pedig Tony Stark.

  17. Csak annyit jegyzek meg az okosoknak, hogy ez nem egy trailer csupán a Comic-Conra készített válogatás amit az éterben is bemutatnak, azért mert van esze a DC marketingeseinek.

  18. Notmydc: jól összefoglaltad a dolgokat, nekem tetszik amit leírtál, hasonló érzéseim vannak a filmmel kapcsolatosan. Amúgy Batman simán feltárta már Superman előtt, WW előtt és a trailerben látható hogy a Flash előtt is, hogy ő Batman. Szóval így… nem sok ember maradt ki. Még Jimmy Kimmel is tudja :D

  19. @Wierzbowski Teljesen érhető, hogy 2 film után nem igazán szabad messze menő következtetéseket vonni. Viszont nem látjuk ugyanúgy úgy a dolgot. Ha azt veszem, hogy a MOS nem feltétlen univerzum építésnek volt szánva később mégis ő lett az első része azt elfogadom, de amit a BVS-el műveltek az nevetséges. Képregényekben és animációkban is Batman és Superman párharca mindig látványos, érdekes főleg az, hogy egy ember hogyan képes egy “Istent”(Zack Snyder konkrétan ilyen szimbolikával tűzte tele a filmeket) legyőzni, és többnyire ők vannak ezeknek a történeteknek a középpontjában és az ő párharcuk. BVS szerintem nem adta meg azt amit vártam/tunk és amit ígért csak azért, hogy átgondolatlan, félkész ötleteket és produceri és a piaci nyomásnak megfeleljen már a 2. filmmel, amit hiába próbált hiszen látható, hogy nem volt egy nagyon pozitívan értékelt film. (arról ne is beszéljünk milyen módon tették tönkre Batman és Superman karakterét, valaki érzett valamit Batman megrendíthetetlen akarat erejéből valamit ami arra készteti, hogy véletlenül se öljön meg senkit mikor arra ő bármikor képes lenne és esetleg azon kevés alkalommal amikor mégis megteszi az annyival nagyobb horderejű dolog lehetne vagy, hogy Superman-nek az emberiség nagy részének a reményt kéne sugallnia vagy azt, hogy erőszakot csak a legvégsőbb esetben kell használni illetve az erejét szinte minden pillanatban vissza kell fognia és csak a legszükségesebb esetben használja azt?!). Szerintem BVS-nek egy párbajnak kellett volna lennie ami még igazán nem volt egy képregény filmben sem, legalábbis nem két karakter között akik végül legjobb barátokká válnak. Túl sok az amit beleakartak erőszakolni és végül semmilyen lett az egész mert JL filmnek szerintem kevés, Batman filmnek nevetséges, a címben szereplő párbajt pedig egyetlen szóval tudnám leírni: MARTHA!

    Megnéztem a WW trailert is ami szintén látványos és kecsegtető de megint egy WW origin story és ha szabad szar poént elsütni nem egy WW original story :D Ha tényleg annyira sietnek MCU beéréséhez akkor valóban egy eredet történet kell nekünk?! Nem lehetne az egészet mondjuk 3 flashback jelenetben letudni és mondjuk egy The Circle vagy Paradise Lost történetbe belenyúlni?

    Látszik a Marvel-nál is, hogy az eredeti történetek nagyon jól sikerültek és mernek kísérletezni mind történetvezetés, mind film készítési szempontból és kritikailag is jobban teljesítenek. Tudom ez nem minden de jobban érdekelne egy ilyen DC film mint amit eddig láttam vagy ami ezekből a trailer-ekből várható.

    @vacsad Ha Bruce Wayne hirtelen felbukkan a titkosnak vélt labor/szállásodban és egy méretes batarang-et dob feléd akkor én talán elgondolkoznék azon, hogy ne adj isten Batman és Bruce Wayne között talán van némi KAPCSOLAT! (szerintem elég egyértelműen látszik Aquaman-t és The Flash-t is ő szervezi be)

    @Huskar Nem tudom pontosan, hogy esetleg engem illettél okos jelzővel de nem hiszem, hogy az lennék hiszen ahogy te is megmondtad ez még csak egy trailer, de ettől még talán lehet kicsit több szempontból körbe járni a jövőt (és persze a múltat) és azt amit jövő rejt számunkra főleg ha lehetőséget kapunk kis 2-3 perces mozgókép formájában a jövőről és abból amire számítani lehet. Én úgy vagyok vele, hogy érdemesebb felkészülni minden esendőségre.

  20. Ja még talán annyit, hogy DCU eddig filmjei és az érkező filmjei nem rossz filmek mert látványosak, szórakoztatóak valamilyen szinten én igazából csak rossz DC filmeknek látom őket.

  21. Amúgy ehhez a kedvcsinálós trailer féleséghez nem adnak ki egy bővített verziót? Hátha feldobja. :D

  22. Egyedül az nem tetszett benne, hogy WW olyan fejet vágott a lassításnál, mintha mindjárt elröhögné a jelenetet. De Aquaman elég keményre sikeredett. Batfleck meg visz az egészbe valami mélységet is. A BvSnél csak jobb lesz.

  23. Sosem értetten a nagy Marvel vs DC fanboykodást, nekem ez kurvára bejön, és a Marvel filmeit is imádom. Ezra Miller Flashként végül is ígéretes lehet, de majd még meglátjuk. Aquamant sosem szerettem, viszont Jason Momoát a Stargate Atlantis óta nagyon.

    És itt nincs az epic-kedő zene, mint a WW-nél. Király.

    Az lenne a legjobb, ha a DCU filmjei is jók lennének, ja, és nem a másikat kéne fikázni.

  24. jó-jó..(főleg Aquaman) DE
    ami először beugrott, hogy miért kell ennyit poénkodni??
    Ezzel lehetne elkülönülni Marveléktől
    Hol a dark-os hangulat??
    Batman+Flash = Ironman+Spidey

  25. Akiktől nyúlta a DC a karakterek filmes stílusát:
    Batman – Vasember
    Wonder Woman – Amerika Kapitány
    Flash – Pókember
    Aquaman – Thor
    Cyborg – Fekete Párduc és Deathlok

  26. Megmondja mindjárt valaki hogy én vagyok a nagy marvel fanboy.
    de
    ez irtózatosan gagyi. Amikor leugrott a végén batman és beszél a piros szemű négerrel kb. olyan szint volt mintha haloweenkor mennének cukorért.

    Aztán hogy a hatalmas aqumanből annyit tudunk meg hogy BESZÉLNI TUD A HALAKKAL. Embereeeek RIP MARVEL. :D Kíváncsi vagyok hogyan beszélget. Tátog rájuk? :D remélem benne lesz a filmben. :D

    Az egészről süt hogy tipikus Zack the Hack blődség. Nem tudom ki lesz a főgonosz az akit Luthor vizionált? Alig várom hogy a végén egymás keblére boruljanak mert a gonosz anyja Martha.

  27. SPOILERS!!!

    @szpojleres mókus Nagyon úgy tűnik Darkseid-ot készítik elő ebben méghozzá nem mással mint Steppenwolf-al (a BVS bővített változatában látható lény a 3 motherbox-al) aki a képregényekben Darkseid nagybátyja és seregének (paradémonok és egyéb finomságok) vezetője. Valószínűsíthető, hogy a motherbox-okat keresi majd a Földön.

    Zack the Hack és Martha részért pedig pacsi! :D

    @Megmondom Minden kommented arany :D !

  28. Nem értelek titeket emberek! Ha komor a DC akkor az a baj, ha vicces akar lenni, akkor az is baj? Mindenkinek van véleménye, de ez inkább fikázás! Párhuzamba állítottátok Tony vs Brucet, közben meg Batman ’39-ben, míg Iron Man ’63-ban hozták létre, szóval szerintem teljesen jogos h ha így akarják ,felvezetni’ a filmet!

    ja és a szokásos szösszenet, h Gagyi a CGI!!

  29. @Matt89

    Ne viccelj már, majd’ minden kritika a BvS-ről azt rótta fel, hogy nem volt benne vicceskedés, semmi fun, stb. Ezért sírtak a kritikusok.

  30. repeater aka Zsírfeka
    Azt rótták fel,hogy szar,sajnos joggal
    Zack barátunkkal az a baj,hogy klippeket jól tud rendezni(3-4 perces jelentei tudnak jók lenni),de a watchmen óta egy darab filmje nem áll össze
    A trailer meg rohadt jó

  31. Amúgy ezzel a Steppenwolffal meg is fognak küzdeni vagy majd csak a bővített változatban? Meg a trailerben nem lőtték el, hogyan támad fel Superman, de szerintem azt is majd a bővített változatra tartogatják Blu Ray-re.

  32. @evil9
    “Azt rótták fel,hogy szar,sajnos joggal”

    Nem szar kritikusokat kéne idézni. Érdekes módon, azokat a kritikusokat, akik egy kicsit értelmezik a filmet, senki nem emleget.
    Legdurvább, hogy vannak blogok, ahol veszik a fáradtságot és a lehúzó, persze összefüggésektől mentes elemzéseket még le is fordítják. Mintha nem is létezne olyan, hogy objektív interpretáció. Az nem értelmezés, hogy Lex egy szar karakter, vagy az, hogy nevetséges a Martha-kirohanás.
    De inkább örvendezzünk, hogy a dc végre vicces lesz. Ja, bocs, a utólag poéngyártott Suicide már pár hét múlva nézhető.
    Peace!

  33. Nekem ez bejön. Cyborg viszont elég gányul néz ki, azon van mit javítani. A humorral meg nincs baj, talán annyi, hogy Batman lehetne komolykodó, hogy ellensúlyozza a többieket.

  34. Mindig jó, ha vitákat generál egy film. Még kb semmit sem tudunk, de máris kialakult mindkét (imádók vs utálók) tábor. XD

    Nekem tetszik, sőt:
    – borzasztó lenne ha a gagyi tévés dc univerzumot összekötnék a mozissal. Nem egy liga a kettő, a tévébe mesedélutánok mennek kamasz gyerekeknek. A tévés Flash-t játszó színészecske a gagyi kis maskarájában úgy lógna ki ebből a moziból, mint annak a rendje. A nézhetetlen Arrow-t meg jobb, hogy nem is hiányolja senki ebből az univerzumból.
    – Ezra nagyon jónak tűnik a szerepben, szerintem teli találat.
    – Persze, hogy bejön a humor, hisz bejön Flash is. Mindig is ő volt a vicces a DC-nél
    – Aquaman is teli találatnak tűnik, mind a “figura”, mind a színész. Majd a filmben mutatnak epic pillanatot, a film gondolom még el sem készült, máris ezt hiányolni hülyeség. Biztos vagyok benne, hogy meglesz a maga epic jelenete, ami túlmutat a felsőfokú C csuka nyelvvizsgán.
    – Affleck és Gal Gadot már bizonyítottak, mindkettejükre ráöntötték ezt a szerepet.
    – Nekem tetszik Cyborg jelmeze, szerintem jól néz ki.
    – szerintem van értelme annak, hogy Bruce felfedi előttük a személyazonosságát. Nevetséges lenne, ha valamelyik csapattag 2 filmmel később jönne rá, hogy ő a Batman. Így, hogy felfedi magát egyféle bizalmat is mutat a másik felé, meg értelmet is ad annak a kérdésnek, hogy ugyan miért verbuvál a milliomos playboy Wayne egy szupercsapatot.

    Arra nem tudok mit mondani, hogy egyszer az a baj, túl sötét, majd máskor az a baj, túl humoros. Ez agyrém.

    Arra is nehéz mit mondani, hogy itt valaki rögtön behozta a marvel párhuzamokat (Bat = Ironman, WW= CaptainA. Stb.), mikor a legtöbb pont fordítva történt. Sokkal régebbiek ezek a karakterek, ha itt valaki “másolt”, akkor az 60 évvel ezelőtt pont a marvel volt.

    LaCrossE + 1000000
    Így kellene hozzáállni mindenkinek, én is szeretem mindkét univerzumot.

    További mondandómat majd a bővített verzióban elmondom. :)

  35. “Mintha nem is létezne olyan, hogy objektív interpretáció. Az nem értelmezés, hogy Lex egy szar karakter, vagy az, hogy nevetséges a Martha-kirohanás.”

    Lex a filmben egy szinte felesleges karakter, amiről a Joker-szerű Eisenberg alakítás is tehet. A Martha jelenet pedig banálisan siralmas, ahogy még a csaj is odafut magyarázkodni, nehogy már az érzelmi csúcspontok ilyen szarságát éltessük. Míg mondjuk a Batman rajtaütés meg jól van megcsinálva. Reméljük tanultak a film fogadtatásából, és nem csak azt, hogy viccesebb legyen. A Wonder Woman-Batman párbeszéd az pl jó ebben a trailerszerűségben, és nem erőltetetten poénkodós.

  36. Nem az a baj a DC-filmekkel, hogy komoly akar lenni vagy vicces hanem hogy nem jol vannak megcsinalva. Lehetne jo komor filmet is csinalni meg jo humoros filmet is, nekik eddig egyik sem sikerult. Aki szerint pedign em volt szanalmas MARTHAAAAAA azzal jogos/jogtalan kitikakrol felesleges leallni vitatkozni.

  37. A trailer szupi volt a filmet meg tuti elcseszik megint egy martha dologal nekem a dc egy fos lett,hogy hagyta a bvs-tv moziba kerülni…még véletlenül se bízzátok el magatokat ezen a filmen ugyanúgy csalódni fogtok!!

  38. Nagyon jó trailer. Ha hozza az eddigi DC filmek minőségét, akkor engem már megvettek kilóra.
    Flash és Aquaman jelmeze nagyon oké lett, bár Cyborg tényleg úgy néz ki mint egy nagy videókártya.

  39. A BvS-től túl sokat vártam, és csalódnom kellett, ettől már nem várok semmit, és remélem megint csalódok, de ezúttal pozitívan :)

  40. Szerintem túl sokat filóztok ezen a traileren. Rögtön az elején kiirják, hogy direkt a Comic Con-ra készült. Lehet, hogy nem is igy lesznek ezek a jelenetek a filmben. Értelmetlen olyanba is belekötni, hogy miért nem mutattak többet Aquaman-ből. Talán nincs kész a CGI vagy le sem forgatták még azokat a jeleneteket.

  41. @zsocso
    Igen, a Comic Conra készült a trailer, ami a legnagyobb geek fesztivál a hardcore rajongóknak, ergo amit oda hozol az a legjobb kell legyen, nem ilyen összedobunk valamit csak a CC-ra, nem jó a logika.

    Nekem a Flash nem jött be, lehet mert hozzászoktam a sorozatos Flashez, pedig a Grant Gustin tök béna..eleinte azt hittem a karakter kell ilyen legyen, de szerintem a színész is ilyen..

    Sajnos a DC ott kúrta el, hogy Snyderre bízta az egész unvierzumot, max. egy filmet kellett volna adni neki..Martha meg extended verzió meg hasonlók..remélem az SS legalább jó lesz.

  42. Én örülök, hogy Flash nem egy hosszúhajú kis emós nyomi lett, bár még itt a trailerben is igyekeztek annak feltüntetni :)

    Cyborgot, meg csinálhatták vna kicsit robosztusabra is… meg idősebbre is.

  43. Martha jelenetre annyit hogy végre egy forgatokonyviro-rendezo paros be merte vallalni, hogy Batman is elmebeteg. Mert az, ezen kar vitatkozni a reakcioja egyertelmuen mutatta hogy csak azert az ami, mert keptelen kiheverni a szulei halalat. Nem hiaba visszatero motivum. Az meg hogy supermannek ez volt az elso gondolata mikor erezte hogy neki annyi nehogymar banalis legyen:) De jo, legyen hulyeseg.

    Szerintem a BvS-ben teljesen jol kijott, hogy Batman zakkant, Superman meg egy naiv kiscserkesz.

  44. nem mondjátok komolyan, hogy nem értitek a Martha jelenet lényegét?
    mást se olvasok, csak azt h szánalmas, hülyeség, “ugyanazazanyjukneveésezértnemölimeg”
    Bonyolultabb filmeknek neki se álljatok :D

  45. könyörgöm hol van még a bemutato CGI itt még nyilván kezdetleges,ennyinek is örülhetünk ami van jelenleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.