Kiborult a Suicide Squad bilije?

Mielőtt a lényegre térnék: az első hétvégén ez semmit nem változtat, 120-140 milliós nyitást tippelnek a filmnek. A minőség inkább a második és a többi héten fog igazán meglátszani, amikor már az emberek ajánlják, vagy épp nem ajánlják a barátaiknak. Vágjunk bele.

SUICIDE SQUAD

Szóval a Hollywood Reporteren megjelent egy cikk, ami elég sok negatív dolgot felfed a film készítési folyamata körül. Röviden összefoglalva:

  • Az elejétől kezdve siettették a projektet.
  • David Ayer 6 hét alatt írta a forgatókönyvet, belsősök szerint még kellett volna dolgozni vele, viszont a kitűzött bemutató dátum egyszerűen nem volt eltolható a mögötte levő merchandising szerződések miatt.
  • A stúdiók valójában bajban vannak a rendezőkkel, és azért is a kicsit tapasztalatlanabbakat (Ayer még nem rendezett blockbustert) fogadják fel, mert a nagyok vagy alapból elutasítóak, vagy drágák, vagy túl sokáig akarják előkészíteni a filmeket, ami elfogadhatatlan a Képregényfilm gépezetnek. (Ez amúgy gondolom a Marvelre is érthető, nem véletlenek ott sem a kis nevek.)
  • A Warner befosott a BvS brandpusztító hatását látva.
  • Az előbbi következménye az lett, hogy míg Ayer dolgozott az ő “edgy” verzióján, addig egy trailerkészítő céggel közösen a Warner a saját, fun-abb verzióját is összevágta.
  • Mindkét verziót, Ayerét és a stúdióét is tesztelték májusban, az utóbbit jobban kajálta a tesztközönség, így végül a kettő keverékéből próbáltak szülni valamit.
  • Ez több millió dolláros utóforgatással is járt. (Ezek szerint igaz volt a “more fun” szivárgás – a szerk.)
  • A film jobbá tétele helyett eddigre inkább a rajta dolgozó emberek harca folyt.
  • Az eddigi kritikák alapján ez látszik a filmen.
  • A Suicide Squadnak 750-800 millió körül kell hozni, hogy pénzénél legyen mindenki. (Ez kicsit alacsonyabb szám, mint a BvS egy milliárdja, szóval erre valamivel kevesebbet költöttek.)

Nekem kicsit úgy tűnik, mintha fogalom nélkül kapkodnának a Warnernél. Talán a belső változások, Jon Berg és Geoff Johns (ő elvileg tényleg ért a képregényekhez) kinevezése pozitív lökést fog jelenteni.

91 hozzászólás a “Kiborult a Suicide Squad bilije?” bejegyzéshez

  1. Csak azt nem értem kurvára,ha látták az avengers meg a többi film sikerét miért nem kezdték el akkor ezeket írni legalább egy jó írót felfogadtak volna,hogy figyelj írd meg ezt a 3 filmet aztán meglátjuk mi lesz ehelyett most kapkodnak és elbasszák az egészet..

  2. Ha most jósolnom kellene, akkor a folytatást már nem Ayer fogja készíteni. És nem azért mert nem fogják felkérni, hanem mert ő nem akarja majd elvállalni.

  3. Ő egyelőre kiáll filmje mellett, és azt hiszem, legjobb munkájának nevezi.. Persze lehet, ez csak duma, majd kiderül úgy is, de én személy szerint nem nevezném legjobb munkának. Mert igen, a Warner be volt tojva, nem is kicsit. Szóval voltak itt problémák

  4. azért a trailerek alapján egy simán élvezhető filmet fogunk kapni. Biztos nem lesz tökéletes, de hogy jó lesz az tuti. A karakterek simán elviszik majd a hátukon (szerintem).

  5. Meggondolatlanul kapkodnak, de ez már a BvS-nél is látszott, mikor annyi mindent belepakoltak. Egy-két év alatt próbálják beérni a Marvelt, pedig ők rendesen építkeztek évekig.

    Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem volt fun már eredetileg is egy Harley Quinn-nel, logikusan nem az a thriller-karakter. Még mindig ennyire nem képesek elszakadni a reális Batman-világtól, és szimplán szórakoztatni? Minden karakternek sötétebb tónus kell rögtön? Nem értem.

  6. Nah tegnap megnéztem a premier előtti vetítést, nem akarok SPOILEREZNI, de arra készítse fel lelkileg magát mindenki, hogy ne úgy üljön be a filmre mint egy deadpool-ra…

    A legnagyobb köpködést és fujjolást itt is az fogja kiváltani hogy kurvára nem azt kapjuk, amit az elmúlt fél évbe az arcunkba toltak a marketinggel és próbálták eladni.

    Ez rohadtul nem egy vicces film, az összes poén ami volt azt ellőtték a trailerekben.

    Részletesebb véleményt, majd akkor írok ha már többen is megnéztétek :)

    A lényeg hogy nagyon vártam, ettől a filmtől is sokat vártam, (a megváltást a WB számára). De itt is csalódnom kellett.
    Ettől függetlenül egy fokkal talán jobban sikerült mint a BvS.

  7. Ez a tipikus magyarázzuk a bizonyítványunkat cikk.

    Elbaszták és kész nem egymásra kéne mutogatni.

  8. Azért nagyon remélem, hogy ha már útóforgatást igényelt a Rouge One is, nem megy a film kárára.

  9. komolyan mondom, kezdem szánni a színészeket meg a rendezőket, akik a töketlen Warnernek írtak alá hosszú távra. mert itt is jól látszik, hogy a prodjúszerek meg a főnökök kavartak be – azért egy Ayer eddig tudott filmet készíteni, senki ne mondja, hogy nem. csak ne kerüljön parkolópályára a pocsék végeredmény miatt. higgyétek el, hogy marhára számít az idő egy ilyen kreatív munkánál. kapkodva csak sz@rt lehet csinálni, ez van.

  10. Premier elott neztem meg tegnap

    7/10

    HQ es Deadshoot jo benne. Cara is csak eyecandy mondjuk mondjuk banyakent nem :D
    Joker elment nem hianyzott amikor nem volt.

  11. Sztem az a baj, hogy a Warnernél azt akarják, h minden filmjük az új TDK legyen, és akkora töltetet akarnak belerakni, hogy most ez tizen-évek múlva is emlegetve legyen, még pl a Marvel mer húzni egy “üresebb”, felejthetőbb, de jól összerakott filmet -mint pl Ant-Man – és azokra fekteti a nagy hangsúlyt, amik tényleg hosszútávon fontosak – Civil War –

  12. A film nemtudom milyen lett. Majd megnézem és eldöntöm. De az érdekes, hogy a Hollywood Reporter is a bemutató előtt pár nappal közöl le egy ilyen cikket. Gondolom a cél, a minél több kattintás volt. Persze ettől függetlenül még akár igazuk is lehet. Szerintem egy ilyen cikk anyagi kárt okoz a stúdiónak, mert sok embert elbizonytalanithat. Pedig attól még lehet jó egy film, hogy problámás volt az elkészitése.

  13. Nem furcsa ez, hogy még be se mutatták a filmet, a Rottenen elkezdték lehúzni, kezdenek pánikolni a rajongók, erre egyből jön egy cikk, ami a háttérben zajló rossz viszonyokat mutatja meg?
    Mintha előre tudták volna, hogy ezt a cikket majd megkell jelentetni…

  14. Na tegnap lattam 6/10!
    AKI TEHETI AZ NEZZE MEG EREDETI NYELVEN VAGY FELIRATOSAN!!!!!!!!!
    A Szikron egy kaki de foleg az a rossz benne hogy Joker teljesen elvezhetetlen magyar hangon szerintem.
    A zene nagyon jo volt vegig szinte mar Watchmani magassagokat surolt.
    Margot Robbie igazi screen stealer!
    Amanda Whallert(nem tom hogy irjak) alakito szineszno volt messze a leggonoszabb az egesz filmben szinte mar remiszto volt.

    UI:Van focim utani jelenet!

  15. 2SY86 hát én nem tudom, eredeti nyelven néztem de Margot hngja annyira idétlen és fülcsikorgató ahogyan próbál Harleyként artikulálni hogy legszivesebben agyonvertem volna baseball ütővel.

    A film gyenge, borzalmasan gyenge. Ha párhuzamot kell vonni azt mondanám hogy eddigiek alapján: 1.BVS (Ami nagyon sokat elmond hogy ezt teszem elgelre), 2. Ez, 3. MoS. De nehé a három közül párhuzamot vonni.
    Majd többet írok ha human is ír kibeszélőt, de aki menne ma rá moziba szerintem keressetek más elfoglaltságot. Legalábbis az én hátralévő napom mindig el van rontva, amikor beülök moziba filmre és überbrutálisan fos a film.

  16. szpojleres mókus: Lehet de a trailerek alatt az eredetit szoktam meg es valahogy Peller Anna hangja furcsa volt utana.

  17. Mondjuk ez a 750-800 nekem soknak tűnik. Ha tényleg 170-be került, meg sokat mondva 200 a marketing, akkor azért 650 fölött már profitábilisnek kell lennie.

    Az ilyenek meg, h hat hét volt a forgatókönyvre, mert a merchandising miatt nem lehetett eltolni a premiert…látszik, h ezek nem filmek, hanem üzleti vállalkozások, és nem is kell őket filmként kezelni. Az Iron Man 3-ban is azért nem lehetett női főgonosz, mert olyan műanyagfigurákat senki nem vett volna (ami nettó faszság, egy gyereket pont nem érdekel kinek mil a neme).

    Csak aztán mindig jön egy újabb “na talán ez majd más lesz” projekt, és mindenki reménykedik. De sok helyen már a BvS-t sírják vissza. Szinte hallom, ahogy Kevin Feige szakad a röhögéstől.

  18. Én csak azt nem értem, miért hisztek el mindent amit a neten olvastok. :D
    Nem egyértelmű, hogy DC lejárató kampány megy, meg a klikkvadászat? Már rég nem lényeg hogy egy film milyen, az olvasók a hülyeségekre és a lejárató szarokra kattintanak legtöbbet.

    Ez a cikk is egy “meg nem nevezett forrás” alapján íródott. Aki nem tudná, ahol nem írják a forrást az KAMU! Már ne is haragudjon a világ de ha ilyen cikket közlünk akkor legalább azt illene leírni kitől tudták meg az infót. Ha meg nem vállalja a nevét ne mondjon inkább semmit. Azért ez mégsem egy FBI ügy ahol érthető ha anonim akar maradni.

    Az most teljesen mindegy hogy a film milyen de egyértelmű hogy divat lett a DC-t utálni. Pedig a Marvel repertoárjában is MAX 3 igazán jó film van csak. A Hangya, A Galaxis Őrzői meg a Deadpool. Az összes többi bullshit amik csak azért készültek hogy ráfoghassák az univerzum építést.

    Itt a fő gond az hogy míg a DC nem kezdte építeni az univerzumot, megjegyzem nem a legjobb módon csinálják. Addig senkit nem érdekelt hogy jók-e a Marvel filmek, csak a Pók filmeket szapulták. Aztán jött a DC és agyon lett hypeolva a Marvel és a DC meg fos mert utánozza a Marvelt. Aki szerint ez hülyeség az nézze meg újra az összes Marvel univerzum filmjeit és azok után mondja hogy mindegyik olyan jó hogy megérdemel annyi pontot amennyin állnak és nem kaphatnának legalább annyi negatív kritikát mint a BvS a MoS vagy a SS.

    Egy dolog a végére. NEM VÉLETLEN SZÁLLT KI A VAGONBÓL ANNO JOSS WHEDON IS! Ő tudta hogy hol kell abbahagyni. Egyszerűen annyi blockbuster és főleg comic film van hogy már a comic fanok is unják.

  19. IGN hungary 3/10 szerintuk a nyar legrosszabb filmje. Komolytalan kritikak mindenhol meg a targyszeruseg latszatjara sem adnak. Spoileres mokus aka kakakapitany aka az Uratok nem eleg egy userrel leirni hogy uberfos?

  20. “Aki nem tudná, ahol nem írják a forrást az KAMU! ” vagy csak újságírás ahol a forrást nem kell kiadni, mert az rá nézve lenne veszélyes (ez esetben nem fizikai, de akkor is.

  21. Szerintem fog ez rontani a bevételeken, hiszen a hétvégén több ismerősömmel együtt meg akartuk nézni, de a hírek fényében nem tudjuk. Tudom, szűk minta, de nem hinném, hogy csak mi páran gondolkodunk így.

  22. Én inkább alkotok saját véleményt. Majd beszállok a vitába a holnap esti feliratos vetítés után. Addig csak megfigyelek és kerülöm a komolyabb részleteket.

  23. Malachi: nem hiszem h bajban lesz. Trank is ott baszta el h nyilvánosan borult ki. Amíg kifelé azt mutatja h “ez az én filmem ezt akartam csinálni” akármilyen szar, addig nem írják le.

  24. 23. DarkEagle:

    Értsd már meg hogy az embereknek nem a DC képregényekkel és karakterekkel van bajuk, hanem a studiok által kiadott filmekkel, és amiket emlegetsz marveles dolgok, azok között is van disney meg fox meg sony is …

    És érdekes módon amit a disney kiad a kezéből, ha nem is oscar díjas alkotások, de kellemesen fogyaszthatóak, illetve ironman 3 kivételével, nem is basszák át a népet.

    Amit a warner csinál meg parasztvakítás … ahhoz tudnám hasonlítani amikor egy klubtulajdonos (studio) belepofázik a Dj (rendező) dolgába hogy milyen zenét játszon és milyet ne aztán meg jön a csodálkozás hogy baszki nem jönnek a vendégek.

    ha 30 %-nak tetszik 70%-nak meg nem, akkor szerinted melyik csoport az aki kicsit elfogult …. ?

    Nem azért nem tetszik egy film az embereknek mert rossz kritikát kapott…. Hanem mert úgy látják hogy a kritikák sajnos nem túloztak :(

  25. SPOILERES?

    Tegnap volt szerencsém megnézni és ismét csak azt tudom mondani, hogy ég és föld a különbség a tényleges film és a kritikák között.

    Újabb DC film, újabb lehúzás, újabb magyarázkodás. Kezdem azt hinni, hogy ez nem véletlen. Lehet, hogy ismét mindenkit a trailerek zavarhattak össze, mert az jóval pörgősebbre sikeredett mint maga a film, bár nekem ezzel nem volt gondom, sőt eléggé el lett találva az arány.

    Számomra kellemesen fel volt építve az egész történet, a megfelelő helyeken voltak a flashback részek, az akció jelenetek is jól megtervezettek. Deadshot és Harley nagyon jól sikeredett, Jokerrel se volt semmi bajom, de Rick Flag is hozott egy teljesítményt.

    A film zenei része nagyon jó, amikor kell felpörgetik a film ritmusát, vagy pont beleillik a képivilághoz.

    Ahhoz képest, hogy sokan keveslik benne a humoros részeket, hát bizony vannak és nem, nem lőttek el mindent a trailerben. Közel sem.

    A negatív része a filmnek az a főellenség, aki alig volt bemutatva, persze voltak rá utalások, illetve a minion ellenfelek, akik inkább komikusra sikeredtek (Doomsday után főleg kellemetlen).

    Volt pár karakter akiket nem tudtak annyira bemutatni, mint lehetett volna, de ez megint egy mókus kerék lenne, mert túlságosan is sokat akarnak mutatni ismét— bár itt jegyezném meg, hogy az eredeti SQ-ban se kapott minden karakter egyenlő “játékpercet”.

    Az tényleg látványos, hogy mennyire mindent be akar mutatni a DC és ez a máshoz szokott közönségnek túlzó lehet, de például ezzel engem kilóra megvettek.

    Ezen túlmenően fontos megjegyezni, hogy itt bizony meghúztak pár keményebb lépést, amit a Marvel például továbbra se tud/akar megtenni, aki látta a filmet tudja mire gondolok.

    Egy szó, mint száz, szerintem teljesen vállalható a film és nem csoda, hogy sok rajongó kiakadt, mert ismét túlzó az a negatív felütés amivel sokan megnyílvánulnak a filmről, mint amilyen az valójában.

  26. kritikákat inkább a kibeszélőhöz srácok, oda persze nem lesznek ilyen nagy kommentek este :D

  27. Bocsi elfelejtettem leírni, elvileg kerültem a spoilert, de akkor majd az estire belövöm. :)

  28. Kicsit OFF: aki látta már a filmet, írja le legyen szíves, hogy a film alatt csak score megy, vagy a kiadott filmzene számai benne vannak rendesen? (Heathens, Sucker For Pain stb…) Köszönöm előre is :)

  29. 30%ot a kritikusok adnak 70%ot meg a nezok. Senkit nem zavar a ketto kozotti kulonbseg?

  30. DarkEagle, nem értem mit pörögsz, ez éppen, hogy inkább a menteni menthetőt kategória és nem lejáratás. már elolvastam nem túlzok vagy 10 kritikát olyan oldalakon is, amikről se a Rottenen se itthon szerintem senki nem hallott és világos, hogy senki nem fizette le őket (Marvel, haha), de mindenhol legalábbis óvatosan nyilatkoztak a filmről. most az, hogy elszúrták a felvezetést, a trailereket, hogy utólag belepiszkáltak a filmbe… az éppen nem a DC világ, hanem a töketlen stúdió hibája.

    mondjuk nekem mindegy, eszembe nem jutott volna megnézni, engem ebből a csapatból (DC) Superman és Affleck Batmanje érdekel és ennyi. a többi bőven elég itthoni programnak.

  31. “NEM VÉLETLEN SZÁLLT KI A VAGONBÓL ANNO JOSS WHEDON IS! ”

    ezzel egyetértünk, azért szállt ki a vagonból mert nem volt már képes produktívat kiadni, jól bizonyítja az ultron

    Snydernek is ezt kellett volna tennie már rég. (mielőtt valaki belémköt igen, tudom hogy ezt nem ő csinálta, csak párhuzamot próbálok tenni a kettő között.) Vagy Ayernek. A Fu+ck Marvel eléggé karmaszerűen visszavágott neki.

  32. Ayer mondta, hogy Fu+ck Marvel és miután jöttek a kritikák egyből bocsánatot is kért. Ez a DC. Anno, amit Snyder is leművelt a BVS előtt meg ugye Momoa… A DC tényleg utálja a Marvelt, csak az a baj (nézőpont kérdése, hogy kinek baj), hogy a Marvel csak nevet rajtuk, ezek után meg főleg.

  33. Nem hiszem el, hogy van meg mindig olyan zseni aki elhiszi az “összes kritikust megvette a Marvel” őrületet.

  34. Nem is tudom ki írta ki valahol, hogy az ember nézze meg és utána döntse el, hogy kb. az ő ízlésvilágának ez a film mennyire megfelelő! Olvastam kritikákat pl.: béna lehúzásokat, túl jó szövegeket, amiből pl. látszott, hogy nagy képregény fan az illető. Majd meglátjuk! Én egy egysoros kritikán ragadt rajta a szemem! Azt írta; se nem rossz, de nem is kiemelkedően jó. Tippemre, hogy ez lesz nálam is! Legyen élvezhető és ne úgy jöjjek ki a filmről, hogy tényleg minek adtam ezért pénzt ki! Pl. a rohadtparadicsom oldal is néha szánalmas, ha venné valaki a fáradságot és megnézné, hogy az egyének ki mit magasztal és húz le, vannak ízlés ficamok, különbözünk. Már az elején nem volt magas a mérce, mert sehol sem arról szólnak ezek a filmek, hogy Oscar, vagy hasonlós díjas mélységeket fedeznének fel benne az emberek!

    Viszont azt meg nem tudom megérteni, és itt most senki ne vegye sértésnek, főleg Human Te ne, hogy minek raksz ki Te is a premier előtt egy ilyet?! Miért jó elbizonytalanítani az embert?! Mert ezt bárhogyan is nézi az ember szándékos lehúzási kísérlet! Meg feleslegesen egymásnak ugrasztani az embert sem érdemes! Igaz, aki ezen összekap a másikkal, annál gondok vannak, de rendesen! Ahogy fent írtam! Menjen el, nézze meg!! Utána mondhat jót vagy rosszat! Legyen egyéni véleménye!

  35. Retro:

    Pedig hidd el van lejjebb, bátran ajánlom is a “The Witch” című 2016-os alkotást.

    Ami egyébként fordított utat jár be, mint a DC filmek az RT-n:

    Tomatometer: 91% – Audience score: 55%

    Pontokban ez 7.8 vs 6.2 (az arányosítás miatt).

  36. “30%ot a kritikusok adnak 70%ot meg a nezok. Senkit nem zavar a ketto kozotti kulonbseg?”
    ugye tudod hogy 5/10-re áll a kritikusoknál? az egy közepes. nem a százalékot kell nézni, mert más.

    “Már rég nem lényeg hogy egy film milyen, az olvasók a hülyeségekre és a lejárató szarokra kattintanak legtöbbet.”
    Ha ez igaz lenne, akkor minden marvelt is lehúznának, ez paradoxon.

    “Az most teljesen mindegy hogy a film milyen de egyértelmű hogy divat lett a DC-t utálni.”
    mindegy hogy milyen a film, a lényeg ha rosszat írnak róla, az dc utálat.. hmmmmm. olvastam nem kritikus véleményeket is. vagy azt mondják, hogy rossz, vagy a dc rajongók azt, hogy 10/10, ez a legjobb filmje az évnek. az utóbbinak tudod mikor hiszek.

    de mondjuk hogy mind közepes (a BvS a közepesnél nekem picit jobb volt, olyan 6,5. akkor meg az a baj, hogy minden trailerrel egy világmegváltó új képregény-messiás filmet hirdetnek meg a WB-nél, aztán kapunk egy 5-7-es filmet. ha meg ekkora hypeot és elvárást építenek maguk köré, és nem olyan lesz, hanem egy átlag film, akkor megérdemli hogy lehúzzák a félreinformálásért. dőljön csak be ez a hülye reklámra épített próbálkozás.

  37. Én már inkább nem hiszek egy kritikusnak se, megnézem aztán eldöntöm. Röhej ami mostanában megy.

  38. 39. Candyman:

    Nálam pl. kifejezetten pozitívan hatott a film ennek tükrében hogy a post után lejjebb adtam az elvárásokat.
    De még így se hozta a film azt amit elvártam vna tőle.
    Az a baj ha mérlegre teszem hogy mi tetszett és mi nem tetszett a filmben, akkor inkább a nem tetszett felé billen a mérleg.

  39. ha jól tudom rotten warner tulajdon? mert akkor sztem hagyjuk ezt a marvel lefizette a kritikusokat dolgot.

  40. “Pedig hidd el van lejjebb, bátran ajánlom is a “The Witch” című 2016-os alkotást. ”

    Vagy a szegény cápákat lejárató filmdömpinget a héten, az atomcápától kezdve a jégcápáig. A syfyt nagyon elbaszta az asylum, mindig találnak egy újabb gödröt, ahová tovább lehet süllyedni.

  41. Sandor: a Rotten nagyrészt Comcast tulajdon, kis részt TimeWarner. Szóval ha valamely filmek esetében részrehajlóak lehetnének, akkor azok a Universal filmek.

    (De nem tudnak részrehajlóak lenni, mert ők nem írnak kritikát, csak összegzik őket.)

  42. sandor8206: lehet, hogy Warner tulajdon, de az emberek nem. :D

    Abu: Én alapból nem várok nagy durranást, élvezhető legyen, mint a többi ilyen típusú film. Ezért szerintem egy 5/10 lesz a reális

  43. Mondjuk ha az 5/10-et elvezhetonek tekinti az ember akkor sok csalodas nem erheti. Szerintem egy 6-6,5-et azert minimum el kell ernie egy filmnek, hogy megerje a raszant idot. (Vagy penzt, kinek mi a lenyegesebb.)

  44. Jól van, úgy látom már nektek is fizetett a Di$ney, hogy ilyen cikk legyen a SS-ról :D

  45. Igazi kapcsold ki az agyad szórakozás lett. Nem tudom mit hisztiznek itt egyesek ilyen egy igazán jó film. Aki meg nem tudja az ilyen filmet élvezni bújjon el ;)
    9/10

  46. Én most a nyaralás miatt nem tudom ma megnézni a filmet, de ha hazamegyek tuti megnézem, ezt már eldöntöttem! Negatív kritikák ide vagy oda! A BvS az idei mélypont, onnan már csak fölfele van… :)

  47. 52. Candyman:
    A felépített hype miatti csalódás miatt is van hogy lehúznak vagy lepontoznak egy filmet, de am az 5/10, de nagyon maximum 6/10 reálisnak mondható.

  48. Nekem a BvS is tetszett, főleg a bővített. Az igaz hogy aki nincs képben a DC univerzumban annak elég katyvasz. Gondolom ezért is volt lehúzva.
    Ebből kiindulva valószínűleg ez a film is hasonló gondokkal küzdhet.
    Én még nem láttam, de nagyából tudom hogy ki-kicsoda benne.
    Szóval aki élvezni akarja a filmet az picit nézzen utána, hogy mi is a Suicide Squad.

  49. hagyjuk már ezt végre, hogy aki nem ismeri a DC-t, annak katyvasz.

    1. a mozi, a mozibajárónak készül, ha magyarázni kell, rég rossz.

    2. ezredszerre is leírva: a BvS-sel nem az a baj, hogy túl “darkos”, vagy annyira különleges, hogy a plebs nem bírja befogadni. Mint film pocsékul van összerakva, darabokra hullik és banális fordulatok viszik előre, nehéz lenyelni dramaturgiailag, mert a hülye is látja, hogy kényszerből és kapkodva vagdosták össze.

    ettől függetlenül szerintem baromi szórakoztató, de érzed, hogy nagyon nincs egyben és nem működik, mint mozi. ez a készítők és a stúdió hibája, nem azé a szerencsétlené, aki beült rá. nem egy filmbe kellett volna nyomorgatni mindent és egy nagyon pöpec blockbuster lenne. és látatlanban ugyanez az SS hibája is. a DC elsőre nem tanult ebből, majd talán legközelebb.

  50. Mint laikus sikerült kikövetkeztetnem mi az a BVS, de valaki leírná a MOS mi lenne? :)

  51. Mondjuk azoknak akiknek fingjuk nincs a masodik vilaghaborurol azoknak a red tails is kivalo film.

  52. Én egy bevallottan DC trash vagyok és eddig nagyon szeretem a DCEU-t, de ez nálam elsőre 7/10 viszont általában az első vetítésen mindig kicsit nehezebben adom át magam a teljes szórakoztatásnak, szóval másodjára lehet emelek, vagy nem. BvS jobban bejött, érzelmileg jobban hatott rám, de a Squad amúgy is másabb akar lenni, viszont amellett tök jó helye van az univerzumban.
    Szerintem a legfőbb gonosza Amanda Waller, és ő baromira nagy volt. Viola Davisben egy cseppnyi kétségem sem volt.

    THR cikk valóban nagyon jól időzített, és hát mindenféle forrás nélkül én is kitalálhattam volna a sztorit, mert megvan a WB-nek a maga múltja, de az nem jelenti azt, hogy most is igaz volna. Nem tudni, de azért jó lenne update-elni azzal, amit David Ayer mondott, hogy ne legyen olyan egyoldalú a dolog.
    ““We have a chunk, there’s definitely over 10 minutes of material on there. But this cut of the movie is my cut, there’s no sort of parallel universe version of the movie, the released movie is my cut. And that’s one of the toughest things about writing, shooting, and directing a film, is you end up with these orphans and you fucking love them and you think they’d be amazing scenes and do these amazing things but the film is a dictatorship (laughs), not a democracy, and just because something’s cool and charismatic doesn’t mean it gets to survive in the final cut. The flow of the movie is the highest master.””

  53. “Nem is tudom ki írta ki valahol, hogy az ember nézze meg és utána döntse el, hogy kb. az ő ízlésvilágának ez a film mennyire megfelelő! ” sok sikert az évi több, mint 1000 film megnézéséhez, a többség még az összes blockbustert sem látja. de jó elmélet.

  54. MT90: jaja, úszok a dollárezresekben. ja nem, a Disney szarik rá, a DC eltemeti magát egyedül is.

  55. Mekare: ne haragudj, de Ayer tuti a munkáját félti, emiatt mond ilyeneket. Én láttam már tőle filmet, Squad is megvolt ma, eddig tudta miképp állnak össze jó jelenetek most meg kivágta a közepüket. Hihető dolog. Egyszerűen nem akar Josh Trank sorsára jutni, aki évekignem kap majd munkát a Fantastic Four miatt, plusz a Warnernek csinálja még a Brightot, ami miatt szintén nem akarja, hogy romoljon a viszony. Mármint ezek amiket a teljesebb képhez még tudni kell.

  56. Jó, Human, de ugyanannyira lehetsz biztos ebben, mint a THR cikkben, mert szerintem te se voltál ott a forgatáson Ayer mellett egyfolytában. Mindkettőnek megvan a maga oka ilyesmit írni, Ayernek a munka, a THRnek az olvasottság. Szóval ugyanannyira érdemes mindkettőt osztani, én a magam részéről egyiket se raktam volna ki, de ez a te blogod, csak mint látogatója jobban örülnék akkor mindkét oldal mondanivalójának, nem csak az egyiknek.
    Én is láttam tőle más filmet…

  57. Mekare: és a Squadot láttad már? És sok jól elkészített filmet előttük? Egyszerűen látszik rajta, hogy valaki vágóollóval nekiállt, és pár poén beállításán pedig, hogy az utólag került bele. Viszont mindenki pro, és ha ez kell, hogy a Bright elkészüljön, akkor én benne vagyok.

    Amúgy a másik oldalt hallottuk 1 éve folyamatosan, hogy minden milyen szuper és jó. Szóval igazából 100 pozitív cikk-előzetes-poszter poszt után van 2 vagy 3 arról, hogy mégsem sunshine. Azt főleg nem értem, hogy egy hírt miért ne hozzak le, hiszen láthatóan sok embert érdekel.

  58. ” mint amilyen az valójában.”

    Mi az, hogy amilyen valójában? Azaz amilyen szerinted, de azt ugye nem kell elfogadnia rajtad kívül senkinek? Szóval ha én azt mondom, hogy szar, te meg azt, hogy nem, akkor melyikünk hazudik?

  59. Ha valaki egy képregényfilmtől várja, hogy 10/10-es mozis élményt kapjon,az nagyon el van tévedve. Jó iparosmunka, a műfajra jellemző fordulatokkal és buktatókkal. Semmi olyan nincs benne amit ne láttunk volna már egy megelőző marvel/dc filmben. A kapkodás tényleg érezhető rajta, itt-ott szétesik a dolog, de nem mondanám, hogy reménytelen a film. Aki úgy ül be, hogy utálni akarja, az talál rajta fogást, aki meg csak egy délutáni akciófilmet nézne, jól fog szórakozni. Joker kb. felesleges volt a filmben és Cara Delevingne a legrosszabb casting/színésznő evör. Ez az év nem a blockbusterek tündökléséről szól.

  60. Na ez tényleg egy 0. Joker többet szerepelt a trailerben, mint a filmben. Fájdalmasan rossz!

  61. ntsc: tévedés, a képregényfilmtől a 10/10 képregényfilmet várja az ember. ez jó messze van attól, a jó blockbusterségtől. nyilván nem egy citizen kane egyik sem.

  62. NTSC ez igy van. Eleve ugy ulnek be hogy keresik a hibakat hogy utana itt nyomjak az en megmondtam hogy higfos dumat. Szanalomra melto igy filmet nezni.

  63. kisaaame

    Aki meg erre azt mondja hogy 9\10 az kösse fel magát vagy ássa el magát.. :)

    Gondolom egy whiplash nálad 1\10…. :) Szánalmas ez a beteges DC imádat amit kiöklendezel magadból….. De hozz létre egy petíciót hogy minden kategóriában kapjon Oscar jelölést a SS!

  64. A lejáratókampányról: hogy mennyire nincsenek képeben az emberek, a Rottentomatoes résztulajdonosa maga a Warner Bros. is. :D

  65. Jaj igazabol ami igy estere eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, hogy tenyleg nagyon osszecsapott a sztori foleg a karakterek kidolgozasat illetoen, mert szinte csak Harlyt es DeadShootot “dolgoztak ki” a tobbiek tenyleg csak szinte ketsikuak pl: Jay Cortney vagy Katana de az ultimate az akkor is Spliknot karaktere sajat plakat meg minden es mily sok szerep jutott neki:)

  66. Human: Igen láttam, kicsit fentebb írtam is, nekem 7/10, vannak benne hibák igen. De nem is azt vártam ,hogy majd dob egy Furyt pl.
    Azok a dolgok, előzetes stb, hivatalos dolgok, de mondom ha ez is hír kategória azzal az egy szem ismeretlen forrással, akkor a másik is. Nem azt mondom, hogy ne tedd ki ,mert negatív…nem az zavar benne, hogy negatív..a BvSnél is ez volt, akkor se zavart, jött is az ultimate cut. Csak akkor jöjjön rá a válasz is, még ha csak a melóját félti is. Engem ez zavar sokszor az oldalakban, megosztják a pletykákat is, de amikor jön cáfolat, vagy egyéb bizonyíték, vagy egy magyarázkodó tweet, az már nem lesz kitéve utána. Azt majd eldönti mindenki, hogy Ayer a munkáját menti-e vagy nem, én is ebben hiszek jobban, mentse is. De ez a te blogod, szóval nem zagyvagok ezen tovább ígérem, akit igazán érdekel a dolog, az amúgy is utánanéz, ahogy akar.

  67. Mekare: de hát mindenre van cáfolat, még akkor is, ha igaz. a film közben rá lehet mutatni a viccesnek szánt utóforgatott poénokra, avagy az is pletyka volt, amit persze cáfoltak, és lám, mégis igaz. itt a végtermék ismeretében nem tudom elhinni Ayernek amit nyilatkozik, nincs értelme lehozni, ahogy azt sem, hogy a stúdió a fanokra számít, hiszen ilyen kritikai fogadtatás után az a következő Pr cikk amit kb. előre megírtak, hogy majd szétküldenek a sajtóvetítés után. na meg minden film a fanokra számít ))

  68. Your comment is awaiting moderation: és ez mit számít az érvelésedben? nem vele beszélsz, és nem neki válaszoltál homályosan a kommentjére, hanem az én és az előttem levő 10/10-re reagáltál, oda viszont nem illik az az Ultron pontszám.

    És írjál már be egy rendes nevet, mert ez trollkodás, és ha moderálásra kerülsz akkor várd ki, ha normálisan írsz, mint most, akkor tuti kikerül.

  69. human: Arra hol a bizonyíték, hogy a poénok miatt volt az utóforgatás? Lemaradtam valamiről? “Ez több millió dolláros utóforgatással is járt.(Ezek szerint igaz volt a “more fun” szivárgás – a szerk.)” ez mióta bizonyíték? Utóforgatás volt, minden filmnél van. Ayer azt mondta az akció miatt, hiszel neki vagy sem az egy dolog, de ez nem bizonyít semmit.

  70. Nincs semmi baj….pár hèttel elötte mutaták be az asylum verziót…biztos csak arról van szó.. :) :) :)
    A kritikusoknak az a dolguk hogy kritizáljanak,mi meg majd ha megnèztük köszönjük szèpen,majd eldöntjük…nálam mindkettő elfèr (marvel,dc) mindkèt cègnek voltak azèrt mellè nyúlásaik..a nagy pènz kergetèsben a mozi már elfelejt szórakoztatni.Minden esetre megelőlegezem a bizalmat hogy jó lesz,aztán kiderül..de azt jólesik olvasni hogy egy csomóan irják hogy köszi..majd mi eldöntjük :) :) ès igy van…szeretem a Marvelt is…de ott már ugy èrzem kicsit túltolták a szekeret..èrtem az univerzum èpítèst…de a sok film ès sorozat…nèha már tènyleg sok..

  71. Öcsém, ha minden DC filmnél ez lesz én eret vágok.

    Valamit meg kéne érteni már emberek. Mindannyian különbözőek vagyunk, ezért más dolgokat szeretünk. Ez így rendben is van, de egy film csak egy bizonyos fokig lehet szubjektív. Egy poén, egy karakter, egy akciójelenet, egy stílus valakinek bejön valakinek meg nem. De a filmkészítésnek vannak bizonyos szabályai. Van olyan hogy forgatókönyv, párbeszédek, dramaturgia, ritmus, vágás, karakterizáció. Ha ezek hiányoznak,vagy rosszul vannak felépítve, akkor a film szar. Az lehet, hogy valakit ezeknek a hiánya nem zavar, de technikailag attól a szar még szar marad, akárhogy magyarázzák. És nehogy már valaki azért legyen rossz arc, mert ezek a szempontok érdeklik és az esetleges hiányuknak hangot mer adni.

    Aki meg már elmúlt 18 éves és nem az anyukája szoknyája alatt keresi a pokemonokat az tudja hogy működik a világ. Egy épeszű riporter nincs a világon, aki kiadná a forrását. Egyrészt mert neki szüksége van rá a jövőben, másrészt az a személy többet Hollywoodban nem kap munkát. Ez a film meg egy több száz milliós orosz rulett. Ha kell Ayer és a teljes WB vezetés lenyilatkozná, hogy a filmet Jézus sugallta nekik az álmukban, csak hogy ne bukjanak vele. Senki nem fogja a premier előtt beismerni, hogy a szar amit előástak róluk igaz. Itt egy rossz mondat és évekig kuncsoroghatsz, mire újra szóba állnak veled.

    Komolyan, emelkedjünk már felül ezen az óvodás stíluson. Ész érvek mellett egy jót vitatkozni akár öröm is lehet, de ez a durcás vagdalkozás szánalmas. (Az inget csak az vegye fel, akire passzol.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.