8 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 523: Beyond (feat. Q)” bejegyzéshez

  1. Tegnao vegre sikerult eljutnom a moziba megnezni. Kicsit epizodikusnak tunt. Az allamas CGI eleg gagyi volt ami rontott az elmenyen de a fogalmunk sincs milyen idegen raj hajok nagyon ott voltak. A sztorit kicsit kifejthettek volna bovebben is hogyan lett Edisonbol urleny.

  2. @E V J
    Spoiler.: teljesen érhető volt hogy lett Elba polip. eltanulta a bányász technikát (amiről beszél is) mivel nem volt más lehetősége máshogy életben maradni. arról nem beszéltek hogy lett olyan kinézetű, de azt az utolsó fél órában mutatták meg. átveszi annak a fajnak a jellemzőit amitől elszívja az energiát, ezért “emberesedett” vissza a vége felé.

  3. Köszi! Jó volt :)

    1. tetszett, hogy sokat beszéltetek a bevételekről (naná). amúgy igen, Pool, BvS, Jungle Book, meg a Zootopia tolták meg nagyon az egész évet, a nyárnak meg eddig maradt a Dory, Pets, CW és most a Suicide Squad nagyobb sikernek. elképesztő hézag van a nagy sikerek és az unalmas folytatások, rebootok bukdácsoló bevételei között.

    2. A Star Trekkel kapcsolatba. Az új filmeket nagyon szeretem, a soroztból szinte semmit nem láttam, vagy a régiekből, szóval abból az aspektusból:

    – Chris Pine kiváló ebben a szerepben és nem semmi íve van a karakterének. Nem tudom mennyire Kirk ő, de egy végtelenül szimpatikus, emberi figura. De amúgy a legénységről ez általánosságban is kijelenthető, nagyon jó a casting.

    – Szerintem Kirk és Bones beszélgetése a film elején volt az egész csúcsa. Lehet csak nekem ütött akkorát, de egy egyszerű, letisztult, természetes dialóg és elképesztő töltete van. (Aztán lehet csak azért, mert az első film openingjét is már rengetegszer megnéztem, annyira egyben van az egész érzelmileg.) Mindenesetre remélem összejön a bevételek ellenére a 4. rész, mert Kirk az apjával állat jeleneteket hozna.

    – Kirk a kapszulában a hajót nézve, az a másik csúcspont igen.

    – Ami nem tetszett, hogy túl lineáris a plot. Vészhívás, megyünk, lezuhanunk, vissza. Nem mintha bármelyik blockbuster manapság túltolná ezt, de közben mélységében sem mentek bele annyira a karakterekbe a bolygón, előtte és utána viszont mindenképp erős volt. Szerintem kicsit leült a közepe és valahol a Vasember 3-mal húznék párhuzamot, amikor Tony elkallódik és fel kell építenie magát, meg a ruhát a nulláról egy létidegen környezetben. Érdekes világok, technológia és mégis lecsupaszítják az egészet, hogy megmutassák hogyan boldogulnak a figurák, de közben meg kevés érzelmi töltete van a karakterizálásnak.

    – Sabotage meg. Hatalmas pirospont, hogy a most kibuggyanó trenddel szemben, hogy “cool” zenékkel adunk el jeleneteket, ez egy abszolút jópofa megoldás volt és legitimizálva volt, okkal szólt a Beastie Boys. Szerintem ez Pegg írta így bele és zseniális húzás.

  4. Kirkot a mai polkorrekt vilagban mar nem lehet felvallalni. Az eredeti sorozatban minden reszben megdontott egy not aki csak dekoracionak volt a filmben.

  5. Kirk karaktare a régi Filmekben lett igazán kibontva nem az TOS sorozatban ott túl 1 dimenzós volt a régi filmekben viszont rengetek színt kapot… ezt vezették tovább a Pine féle karakterre is.

    Az állomás CGI-ja teljessen rendben volt. Én láttam 2D-ben is meg 3D-ben is 3D-ben egy mosódott szar volt de 2D-ben hihetetlen jól nézet ki szerintem csak úgy érdemes nézni ezt a filmet otthon tűéles képpel még jobb lesz szerintem.

    Beyond kritikával egyetértek mind Q-val mind Human-el. Nem tökéletes a film de a karakterek az akciók a story nagy része a helyén vannak. Én rajongója vagyok a régi ST-nek is de nem mondom azt hogy halott lenne az ST blockbuster-ként szerintem ott a helye a tv sorozat persze lehet más.

    Discovery: a CGI biztos ,hogy nem így fog kinézni már utánna lenyilatkozták ,hogy a comic con-ra összedobott gyors bemutató volt csak. Költeni is fognak rá bőven ez nem is lehet kérdés hiába CBS all access-re jön mivel ezzel akarják igazán felfutattni azt a platformot.

  6. Pine nem vezethette tovabb a filmes Shatnert mert a fiatalkori enjet jattsza. Probaltak felvezetni az igazi Kirkit de az elozo reszben az Alice Eves fehernemu bemutato kiutotte a feminaci biztositekot es agyo jo orek trekkie csajszik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.