Blockbuster watch: Tom Hanks berepült

Ugyan a mozis naptár talán zsúfoltabb, mint valaha, de a szeptember mindig magáénak tudhatta azt a privilégiumot, hogy a stúdiók a korai őszi szezonban öntötték ki a megtűrt selejtet az asztalra, amiből ezen a hétvégén is akadt pár, de azért a Warner odatette magát a Sullyval.

sully

Tom Hanks kicsit villantott régi önmagából a Sully 35 milliós első hétvégéjével, hiszen hiába nőtte ki magát konkrétan fogalommá a 90-es évektől a blockbuster sűrű berkeiben, amekkora ász volt akkor, annyira csalódás az elmúlt 10 éve. A Bridge of Spies, Mr.Banks és Captain Phillips közepes sikerei mellé nem egy felemás teljesítmény ficcent be, az áprilisi Hologram for the King meg a teljes életpálya egyik legcsúfosabb kudarca lett. Ellenben most a Sully nyitása Hanks (élőszereplős) legjobbja a 2009-es Angels & Demons óta, és ugyanez Clint Eastwood önéletrajzában is jól néz ki.

Az öreg a Gran Torino meglepően nagy kaszálása (148 millió csak otthon) után kicsit rákészült az American Sniperre, mivel sorban az Invictus, a Hereafter, a J.Edgar és a Jersey Boys is dadogtak a kasszáknál és a kritikusoknál is. Ezek után a Sniper a brutális limitált átlagok után a széleskörű terjesztéssel 89 milliót hozott 3555 moziból és végül 350 milliónál állt meg csak otthon, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb bevételi csodája lett. A Sully erre nyilván nem számíthat, ellenben kis szerencsével 100 fölé elmászhat, amivel már egész tűrhetően megbillentené az őszi szezont.

Az afroamerikai közönséget megcélzó When the Bough Breaks 2000+ moziból 14.2 millióval nyitott, ami a 10-es büdzsé mellett kifejezetten szép, de ahogy a kritikák legyalulták sokkal 35 fölé nem mehet.

Robinson Crusoe kalandja valamilyen elmebaj hozadékaként egy pocsék francia-belga animációs filmben öltött testet ismét, az Amerikában The Wild Life keresztséggel futó mozi majd’ 2500 moziból 3.3 millióval nyitott, ami a siralmas fogalmát ki is merítené tökéletesen.

Ha nem lett volna még egy The Disappointments Room is, ami a címéhez hűen lelkismeretesen legalább csalódás volt minden szempontból, Kate Beckinsale mozija még az 1000 dolláros mozinkénti átlagot sem hozta és 1554 helyről csupán a 17. pozícióban nyitott 1.4 millióval. D.J Caruso rendező 8-9 éve még Shiával nyomult a Disturbiában meg az Eagle Eye-ban nem kis sikereket halmozva, aztán mostanra kicsit megpihentek mindketten.

Az elmúlt hetekben méltatlanul (általam) elfeledett Hell or High Water a folyamatos moziszám emelgetéssel már majdnem 1500-ig jutott, a közönség sajnos azonban nem harapott rá nagyon, de legalább már centikre van a 20 milliós határtól. A Suicide Squad nemzetközileg pont átfért a 700 millión, és továbbra is komoly sikersztori.

Miközben a héten egy igazán komolyabb tömegeket megmozgató mozi érkezett, jövő héten valakinek jó ötletnek tűnt hármat is becuccolni, a fuck logic tematikájára felfűzve érkezik tehát – ugyan valóban teljesen más közönségeket megmozgató – Blair Witch, Bridget Jones még egyszer, és Oliver Stone Snowdenje is.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Sully – $35,028,301 – össz: $35,028,301
  2. When the Bough Breaks – $14,202,323 – össz: $14,202,323
  3. Don’t Breathe – $8,250,225 – össz: $66,873,383
  4. Suicide Squad – $5,723,038 – össz: $307,480,891
  5. The Wild Life (2016) – $3,342,696 – össz: $3,342,697
  6. Kubo and the Two Strings – $3,301,748 – össz: $40,919,428
  7. Pete’s Dragon (2016) – $3,101,390 – össz: $70,150,043
  8. Bad Moms – $2,593,665 – össz: $107,289,931
  9. Hell or High Water – $2,461,321 – össz: $19,685,055
  10. Sausage Party – $2,342,003 – össz: $93,224,582

40 hozzászólás a “Blockbuster watch: Tom Hanks berepült” bejegyzéshez

  1. Azt hiszem nem volt senki aki tett volna egy lyukas garast is a Squad 300+ ra USA- ban :D én se :D abelh mèg te se

  2. Valamelyik nap eszembe jutott, hogy gyerekként mennyire szerettem Tom Hanks bugyuta vígjátékait. Az Egyik kopó másik eb-en nőttem fel, talán kívülről tudom (“Keverjek neked egy KOKTÉÉÉÉÉLT????!!?). Meg hogy én mennyit röhögtem anno a pénznyelőn. Meg mikor egy éjszaka alatt felnőtt. :) Régi szép idők. Aztán a 90-es években lett atom nagy sztár, iszonyat erős filmeket pakolt le az asztalra. Utána kicsit elhalványult, de szerintem nem lehet rá haragudni, bár mostanában mintha mindig csak önmagát hozná. A Sully sikere Eastwood sikere is vastagon. Meg kellene majd nézni.

  3. Én még évekkel ezelőtt olvastam Hanksről egy cikket a Cinemában, kb mikor Cruise “bukott” a Tágrazárt szemekkel és akkor az volt a lényeg, hogy Hanks maradt az egyetlen kb, aki biztos pont. Ez is elmúlt már, ahogy olvashattam a bejegyzésben is, van olyan, aki átvette a stafétabotot, vagy biztos húzónév már nincs is?

    SSnek örülök, épp tegnap jött meg a könyvváltozata :)

  4. Sok kedvencem van Tom Hankstől, a Pénznyelőt én is szerettem, meg a Legénybúcsú is jó volt, majd később a Forrest Gump, Apollo 13, Micsoda csapat, Ryan közlegény, stb, és ne feledjük a Band of Brotherst se producerként.
    Örülök, hogy újra sikeres filmje van, mint ahogy Eastwoodnak is, akitől szintén rengeteg nagy kedvencem van, felsorolni is hosszú lenne.

  5. Hanks a 90’es években, meg talán a 2000-es évek elején valóban biztos pont volt, akkori nagy kedvencem.

    Hogy manapság van-e ilyen? Nem is tudom… egyedül Dicaprio, akinek tuti beülök a filmjére. Az esetek 99%-ban a téma dönt, vagy egy tetszetős trailer… még rendezők sem képesek már behúzni. (Na jó, hazudtam, közben eszembe jutott Nolan.)

    10 évvel ezelőtt teljesen máshogy gondolkodtam, de ma már szinte csak a téma visz be, de persze ha nagyon megvakarom magam, előkotrok még ilyen Noleneket meg Dicapriókat a kalapból. Vagy ott van még Gyllenhaal, akire kicsit jobban figyelek az átlagnál.

    Meg ugye az összes DC film! :D
    (Csak hogy meglegyen a trigger ;))

  6. Mekare ma már abszolùt pénzmágnes szinész nem nagyon van. Tehát olyan,hogy xy miatt mennek csak be mozizni megszünt. Ott van Diesel pl, a Fast sorozat nélkül szart sem ér pedig kurva nagy rajongói tábora van

  7. Cruise meg Hanks voltak az abszolút A listát sztárok, aztán kicsit átvette a stafétát Will Smith, de a sok kihagyás neki is betett – és amúgy is bedőlt ez a rendszer, manapság csak a húzónév kevés.

    Utolsóként ott van Dicaprio tényleg, aki ezt megerősítette a Wall Streettel és a Revenanttal, de szerintem nála sem lesz ez tartós, egyszerűen más viszi be manapság az embereket a moziba.

    más. ha kicsit is úgy jött le, Hankset nem bántani akartam, szerintem a mai napig csinál kiváló filmeket és lesz is még jó pár a tarsolyában, nála nem látom egyelőre, hogy De Niro, vagy Pacino módjára öregkorára felégesse magát.

  8. Jó a Sully, de nekem kicsit száraznak érződött (nem szándékos szóvicc :). Kategóriájában a Denzeles Flight jobban tetszett.

  9. Nálam is így van már egyébként, hogy talán Nolan/Snyder neve az egyedüli behúzó, amúgy meg DC/Star Trek… a többi meg előzetes/megérzés/téma függő.

  10. Számomra amúgy, mikor még moziba jártam, Steven Spielberg, James Cameron és Richard Donner voltak azok a rendezők, akiknek a filmjeit mindenképpen meg akartam nézni. Színésznők közül Kim Basinger, Michelle Pfeiffer és Madeleine Stowe, színészek közül pedig Kevin Costner, Harrison Ford és Ed Harris voltak ilyenek, és hiába közutálat tárgya, Mel Gibson is.

    A Cruise és a Hanks filmeket is szerettem, de nem nem miattuk ültem be megnézni a filmet, igazából az egyik kedvencemet, a Forrest Gumpot is sokkal később láttam.

  11. Mekare:

    upsz, sorry :) ezért volt furcsa a Star Trek is :P amúgy Snyder érdekes téma, mert vizuálisan amit ad, azért érdemes sokszor fizetni, de nyilván nem mindig elég csak ennyi.

  12. “Azt hiszem nem volt senki aki tett volna egy lyukas garast is a Squad 300+ ra USA- ban :D én se :D abelh mèg te se”

    Én már az 1. nap mikor földig rombolták a “kritikusok” mondtam, hogy kassza siker lesz de mindenki lehurrogott hogy “Fúj DC, fos DC!” Na tessék. rinyálhatnak az emberek, hogy szar a film és még ha az is lenne, ki a hülye? A Warner vagy a nézők? A kérdésre eléggé egyértelmű a válasz de a gyengébbek kedvéért elmondom:

    A NÉZŐ AZ IDIÓTA! évek óta tömik a szart a szájukba utána mégis sírnak hogy miért van ennyi szar film. :D Persze a SS messze nem szar film csak sok benne a hiba de akit meglepett a sikere az szerintem az elmúlt 10 évet barlangban töltötte. :P

  13. Ja és a pláne hogy Kínában még csak be sem mutatták. Így is lealázott majdnem minden Marvel filmet de ha ott is bemutatásra kerül egy sem maradt volna előtte. :D

  14. nem hiszem, hogy bárkitől olvastál volna olyat, hogy nem lesz kasszasiker. a többi baromságot meg most ugorjuk át, azt hittem legalább a héten kimaradsz.

  15. Tök érdekes dolog ez a húzónév kategória, mert igen minden korszaknak megvan “A” színésze, és a 90-es éveknek igen Tom Hanks volt, de ő szerencsére továbbra sem Nagyfater elszabadulna nyomja, hanem klasszis filmekben, pl a Sully így Eastwood nélkül is érdekelne. De vele meg pláne.
    Tom Hanks szerintem pont az időszak miatt, a mai huszonéves vége harmincas eleje generációnak elég nagy behatással van a (filmes) életére. Tényleg mindenhol ő ment. És igen a Segítség felnőttem és társai is örök értékűek:) Mindig jó őt látni:)

    When the Bough Breaks… elképesztő, hogy évről évre termelik ki ezeket a filmeket ugyanaz a cég, majdnem ugyanaz a szereplő gárda, majdnem ugyanakkor jönnek ki, potom pénzből csinálva, ezek a romantikus pszichothrillerek (Perfect Guy, No good Deed) és mindig sikeresek. Ez már tényleg iparosított filmkészítés.

  16. Claire8310:

    igen, én is ezen pörögtem, de nem akartam külön bekezdést szánni erre – mert kaptafára húzott és elég gyenge mozik. de ahogy nézegettem, pont azon gondolkodtam Morris Chestnut mit virított már idén és tényleg a Perfect Guy, az is a végén 57 millóval, beszarás.

  17. Köszönöm Kal-El, végre egy ember aki nem haterségből beszél hanem látja is amit néz. Meg kell nézni a számokat és minden világos lesz.

    Human értelem szerűen a lealázott majdnem minden Marvel filmet úgy értettem hogy bevételben. 2-3 filmen kívül egy sincs előtte már. A rossz sajtó is sajtó ahogy mondani szokás. Ha Kínában is adták volna akkor eléggé egyértelmű hogy ennyi idő se kellett volna hogy ott legyen a TOP 5 legjobb bevétel közt.

  18. 7 Marvel film van előtte még Amerikában és 6 a nemzetközi eredményeket tekintve. ha az inflációt nézed eladott jegyek tekintetében nem is fogja őket előzni – az MCU eddigi 13 filmjét tekintve.

    attól, hogy ugyanazt a hülyeséget harsogod hétről hétre, attól még nem lesz igaz.

    (+ Kínával együtt sem érte volna el milliárdot, amivel még mindig 4 MCU mozi előzné. ezek a számok, semmi közük a haterséghez, fanboysághoz, mielőtt arra is rákezdenél megint.)

  19. Ha megengeditek irok egy bevetelelemzest a Suicide Squad vs MCU temaban mert mar zavar a sok feligazsag.
    A kalkulaciokhoz a jelenlegi (13.09.2016) box office mojo adatokat vettem alapul.
    A nagysagrendek mar latszanak ugyhogy erdemes szemugyre venni.
    Suicide Squad jelenlegi bevetel: 700.1 MUSD

    Jelenleg 13 filmbol all a MCU portfolioja akik osszesen eddig 10.237 MUSD-t termeltek.
    Ez 787.48 MUSD atlagot jelent filmenkent. Ennyi alapjan a Suicide Squad siman alulteljesit egy jo combos -11%-al.

    Szerintem legalabb 3 dolgot figyelembe kell venni, hogy a Suicide Squad esetben konkluziot lehessen levonni (ha van mas szoljatok aztan kimolyoljuk hogy tudunk-e vele szamolni):
    1. A kinai bevetelek szerepe
    2. Elso film vs folytatasok + a filmes univerzum megitelese
    3. Az elozo ketto mix hatasa.

    1. Kinai bevetelek szerepe:
    Ha szimplan kiszedem a kinai beveteleket a MCU filmekbol az elobb emlitett filmenkenti atlag lemegy 766.19 MUSD-re ergo a film meg mindig messze van a Marvel-tol, es osszesen 4 marad elotte abszolut bevetel szempontjabol (Avengers 1, Avengers 2, Iron Man 3, CW) mely szam elotte 6 volt.

    2. Elso film vs folytatasok + a filmes univerzum megitelese:
    Az mindenkinek megvan, hogy ez a film bizony az enyhen szolva is vegyes megitelesu BvS-rol probal epitkezni ergo siman hatranybol indul (MoS sem tul acelos ha engem kerdeztek).
    A marvel megitelese lenyegeben stabil – meg ha volt is par gyengebb kozjatek (AoU…) – ezt nem lehet elvitatni. Az elso filmjeik worlwide bevetel szempontjabol nem olyan kiugroak a listabol, kiveve a GoG-t ami egyebkent pont ott csucsul a filmes atlagbeveteluk kozvetlen kozeleben.

    3. Mix hatas:
    Na itt jott egy kis matek amivel probaltam lemodellezni, hogy nagyjabol hova lehet ezt a bevetelt beloni a MCU filmekhez kepest es aztan megprobalom onmagaban is ertekelni.
    A marvel atlagot ketsegtelenul huzza felfele a bejaratott brand es a folytatasok ugyhogy megprobaltam ezt a hatast kiszurni azaltal, hogy sulyokat rendeltem a filmekhez az alapjan, hogy hanyadikak az adott sorban.

    Mivel a Suicide Squad elso film a Suicide Squad filmek soraban, ezert ugy dontottem, hogy az elso filmekhez nagyobb sulyokat fogok rendelni. Ebben az esetben 3-at. A masodik filmekhez 2-t a harmadik folytatasokhoz pedig 1-et. Egyetlen kivetelt tettem a listaban mert szerintem torzitana ha 3-at rendelnek hozza, ez pedig az Avengres 1 (megismetelhetetlen event film) igy 2-t kapott.

    Ha a jelenlegi bevetelek osszeszorozzuk ezekkel a sulyokkal es az igy kapott szamot elosztjuk a sulyok osszessegevel akkor a sulyozott atlag 702.25 MUSD-t ad ki. Ami ott mozog a Suicide Squad jelenlegi szintjenel.
    Ha ugyanezt a kalkulaciot megcsinalom ugy, hogy kiszurom a kinai beveteleket akkor 635.57 MUSD-t kapunk (Suicide Squad alatt boven).

    Ez utan ugy dontottem megnezek meg egy verziot mert a 3,2,1 talan nem a legjobb (szerintem nem veszes). Ha az osszes elso filmhez 3-at es az osszes folytatashoz 2-t rendelek akkor kinaval 732.36 MUSD-t kina nelkul pedig 660.11 MUSD sulyozott atlagot kapok a MCU eseteben.

    Szerintem a konkluzio ennyi alapjan az, hogy a kinai bevetelek nelkul lenyegeben hozta a kotelezot, mert ha a marvel kinai atlagbevetelet teljesitette volna akkor olyan 780-800 korul tartana amivel elerne azt a bizonyos kiszivargott elvart eredmenyt. A penzugyi siker ugyan megvan, de egyaltalan nem atuto, viszont elso filmhez kepest eros.

    Ami tovabbi fejfajas lenne a kollegaknak ha most a Warner/DC-nel lennek vezetokent alkamazva, hogy jelen pillanatban ugy fest egyik franchise-uk sem kepes 900 MUSD felett teljesiteni akarmit is csinalnak viszont a koltsegeik az egekben vannak aranyaiban. WW-n es JL-en iszonyat sok mulik most nekik, mert meg 2 ilyen film es lehet lehuzhatjak az univerzumot.

  20. “Szerintem a konkluzio ennyi alapjan az, hogy a kinai bevetelek nelkul lenyegeben hozta a kotelezot, mert ha a marvel kinai atlagbevetelet teljesitette volna akkor olyan 780-800 korul tartana amivel elerne azt a bizonyos kiszivargott elvart eredmenyt. A penzugyi siker ugyan megvan, de egyaltalan nem atuto, viszont elso filmhez kepest eros.”

    na jó, de – sorry – ezzel nem találtad fel újra a vizet :) egyértelmű siker, ezt nem is vitatta el senki. a Warner valahova 800 környékére lőhette be minden piaccal együtt, mert hiába Joker és az erős hype, itt akkor sincsenek húzónevek és a DC filmes univerzum sem kiterjedt még annyira, hogy ezekkel a figurákkal megálljon a lábán. ha előzetesen azt mondják nekik, hogy SS Kína nélkül 700 millió, két pezsgőt durrantva aláírták volna gondolkodás nélkül szerintem.

    erre a bevételre már egyértelműbben lehetne építeni a világukat a BVS-sel szemben, ami anyagilag csalódás volt, de még mindig ott van az a probléma, hogy a film pocsék szájízt hagyott maga után, zsinórban másodszor. ha még egy ilyen becsúszna, már elég nehéz lenne tovább lépniük teljes reboot nélkül, azzal meg hülyét csinálnának magukból.

  21. NBZ85: igazából a bekerülést is figyelembe kéne venned ehhez a súlyozáshoz, nem? vagyis inkább azzal kéne számolni hogy hányszorosánál tart az összegnek, akár csak a marketing nélkül, avagy a boxofficemojo költséget használva, hiszen azt vehetjük, hogy reklámra mind ugyanannyit költenek, mivel már az Iron Man 1nél is a csapból folyás volt, azóta ez a recept mindenkinek.

  22. Eagle nincs mit. Ezeknek a fanboyoknak magyarázhatsz.Azt gondolom Wonder Woman ès a Justice L sorsdöntő lesz. És Geof Johns letérdelteti a Marvelt

  23. Kal-El: ilyen letérdelteti a Marvelt, most minek? Én DCtrash vagyok, de ez durvára nem segít a fandomon, meg hát kb semmin. Ettől meg te is fanboy leszel már nem azért…

  24. abelh:nyilvan nem talatam fel. Hetek ota olvasom a kulonbozo forumokon a pro es kontra kopkodeseket es most jott ki. Legkozelebb nem irom ide nyugi! :)

    human: igazabol ez csak sales elemezes volt a reszemrol de ha a margin is erdekel szolj aztan betolom holnap az excelbe a kiadasokat mojorol es megirom hogy mit hoznak a sima atlagok kinaval/kina nelkul es a ketfele sulyozas kinaval/kina nelkul

  25. NBZ85: ja ne érts félre, érdekes volt, tényleg, jöhet bármilyen terjedelemben bármikor, azért van a poszt és érdekes is volt. köszi ;)

  26. abelh: no para annyi volt a celom, hogy szamokkal is ala legyen tamasztva es ne csak a szokasos hozonges menjen mert mar piszok unlamas, hogy de mert a MCU vagy DCEE a kiraly a bevetelk szempontjabol mert csak! Arnyaltabb a kep es talan aki elolvassa nem fog a tovabbiakban frocsogni. ;)

    human : akkor ideirok gyorsan par fun fact-et a koltsegekkel is szamolva.
    MCU filmek atlag ktg-e: 180 MUSD/film
    DCEE filmek atlag ktg-e: 216.67 MUSD/film (+20% vs MCU filmes atlag…)

    MCU filmek atlagos megterulese (Kinaval): 4.19-es szorzo (ergo minden elkoltott dollarra 4.19-et hoznak a filmjeik)
    DCEE filmek atlagos megterulese (Kinaval): 3.49-es szorzo ami bizony -16.7%-al kevesebb mint a MCU

    MCU filmek atlagos megterulese (Kina nelkul): 3.78-as szorzo
    DCEE filmek atlagos megterulese (Kina nelkul): 3.27-es szorzo ami -13.5%-al van lemaradva MCU-hoz kepest

    A sulyokkal is kiszamoltam de tul sokat nem valtoztat az osszekepen. Ami a DCEE mellett szol, hogy javulo tendenciat mutatnak a filmjeik. MoS-nel 2.97, BvS-nel 3.49, Suicide Squad-nal 4.00-es szorzorol beszelunk ami mar csak -4.5%-al van elmaradva a MCU filmek atlagatol. Mondhatjuk, hogy profitabilitas szempontjabol a 3. filmjukre ertek oda ahol a MCU tart atlagosan 13 film utan. Tovabbi erdekesseg, hogy ez a 4-es szorzo 5 MCU filmnel jobb (Hulk, Cap 1, Thor 1, IM2, Thor 2) es szinte dekara megegyezik Ant-Man-el. A maradek 7 marvel filmnel jobbak az aranyok. A Squad viszont a 4.00-val mar beelozte a MCU kinai bevetel nelkuli 3.78-as atlagos szorzojat ami mindenkeppen figyelemre melto es magasan a hazon beluli arany felett tanyazik.

    Profitabilitas szempontjabol a DCEE filmek eddig messze a MCU mogott kullognak amit ket oldalrol lehet megkozeliteni ami a bevetel es a koltseg tengelyen helyezkedik el.

    Szerintem a hype generalasaval eddig sem volt problemajuk ugyhogy ott nem rossz az irany ezt a szintet kene legalabb tartani amit a Suicide Squad-nal mutattak. Ez az ami a bevetel oldalt segiti de azert ez nem annyira egzakt tudomany sajnos, hogy mi fog bejonni a nepnek.

    Amit kozvetlen tudnak befolyasolni az az elkoltott penz mennyisege ugyhogy en a helyukben ott kezdenek el kemenyen dolgozni mert az a +37 MUSD-s (vagy +20%-os) filmenkenti koltseg mindent csinal csak nem segit. Riaszto belegondolni, hogy ha el akarjak erni ezen a tobbletkoltsegen a MCU 4.19-es szintjet akkor minden filmjuknek atlagosan 155 MUSD-vel tobbet kene hoznia (uj nagy piac meg nehez jon be addig amig nem kezdunk el masik bolygokat kolonizalni). Egyszeruen meg kell huzni 170-180 millional a plafont es ennyibol kell gazdalkodni (es el lehet kezdeni vegre jo forgatokonyveket irni vs csak a latvany mindenek felett). Ha relative gyengebb branddel rendelkezo karakterrol csinalnak filmet akkor meg tovabb kell vagni a koltsegeket. Amennyiben jol felfutnak az egyedulallo filmjeik mind pozitiv viszhang es bevetel szempontjabol, akkor a JL filmekre mar lehetnek batrabbak 220-250 kozotti koltsegvetessel.

    Ezt a logikat igazolja amugy az Ant-Man is, ami szinten a Squad 4-es szorzojat hozta viszont “csak” 519-et produkalt worldwide, de melle 130 jelenik meg az arcedulan (a legkisebb koltsegu MCU film a mojo alapjan).

    Meg egy dolog. Irjal mar egy BvS ultimate version kritikat! Legyszi! :)

  27. Szerintem 3 DCEU filmből nem szabad ekkora következtetéseket levinni!Térjünk erre vissza 2017 decembere körül oksi? :)

  28. na igen, ez pár év múlva lesz érdekesebb, amikor már nem a csoportos mozijaik, meg a népszerű karakterek futnak majd.

    én mindig azt mondom, hogy a MCU legnagyobb eredménye nem a group mozik milliárd feletti bevétele, hanem az, hogy egy Antman félmilliárd, vagy egy Guardians 750 felett tud hozni.

    a komoly megmérettetés 2-3 év múlva jön, ha a JLA hátán elfutnak az egyéni filmjeik is.

  29. Kal-El: A kovetkeztetes annyi volt, hogy egyelore nem tul acelos a DCEE de filmrol filmre javulnak, es megfeleo koltseg management-tel minden eselyuk megvan, hogy a MCU melle keruljenek.

    Nyilvan 3 filmmel tul kicsi a minta, hogy hosszu tavu extrapolaciot csinaljunk belole, de attol meg 3-bol 2 eleg gyengen muzsikal eddig. Ez teny (csak filmek bevetelet nezve, mert a merchandise az egy masik topic).

    Jovore remelhetoleg szepitenek 3-2-re ;)

    Amugy ha mar jovo ev, szerintem a JL latatlanban 250 millioba faj nekik, es ennyi alapjan a 4.19-es MCU atlagos szorzohoz 1047.5 MUSD-t kellene elerni. A maximum eddig 872.7 volt toluk, es abban a filmben mar felvonultattak a Trinity-t is, szoval en azert egyelore konzervativan allok hozza. Egyszeruen szukseguk lesz ra, hogy most meg szelesebb kozonsegnek tetszen a film, mert megegyszer ugyanazt ugyanugy nem fogjak tudni eladni. A SDCC trailer viszont biztato lett (nekem a WW is tetszett), szoval remeljuk a legjobbakat.

  30. a jövő év érdekes lesz, szerintem akkor jön el az a pont, amikor tényleg tele lehet a töke a nézőknek a sok képregényfilmből, először úgy igazán – és ez bevételi oldalon is megmutatkozhat.

    WW – erős löketet kapott eddig, de szerintem a népszerűsége messze a milliárdtól, de még a közelétől is, arról nem beszélve, hogy pocsék időzítése van a naptárban, Sparrow előtte, Múmia, World War Z 2, aztán Kingsman utána…meglepne ha szépen futna le. Szerintem nekik 600-700 lesz a plafon.

    JLA – muszáj nyernie a képregényfilmek között, nem csúszhat meg úgy, mint a BvS

    Ugyanakkor a MCU oldalon a Guardiansnek erős hátszele van, ha jól sikerül még milliárd közelében is lehet, Spiderman jó kérdés, mennyire unt rá a közönség már, de 800 körül így is simán, a Thor Hulkkal feltehetőleg az év egyik leglátványosabb filmjeként lesz eladva és simán lehet 800 körül az is.

  31. Skacok, miért is siker a Suicide Sq?

    Ha a büdzsét a marketinget meg a mozik által levett hasznot nézem jó ha nullszaldó lesz a szopóágon lévő Warnernek

  32. ezt kb minden posztnál leírom/leírjuk, hogy szubjektív a siker megítélése a budget mellett az elvárások és a piac, előzmények stb. is relevánsak.

    SS esetében:

    1. adott negatív hátszél BvS és az SS saját kritikái miatt, ez eleve handicap.
    2. nincsenek komoly húzónevek, vagy karakterek, csak másodvonalas “hősök”.
    3. Kína kimaradt a terjesztésből.

    ezeket figyelembe véve az amerikai lefutása jobb volt a BvS-nél és nem is maradt el sokkal tőle, és a nemzetközi számok is szépek Kína nélkül is. valahova 750 környékére eljut, ez így siker.

    ha minden film csak akkor lenne siker, ha a moziban már profitot termelne, akkor nem lenne ennyi folytatás, meg franchise(kísérlet).

  33. ez tiszta sor és értem, hogy az előzményekhez relatív siker, de

    ha nem basszák el a filmet – még nem láttam -simán meglett volna 900, egymilliárd, na az már siker lett volna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.