Doctor Strange

Eszméletlenül gyönyörű ez a film. Valami igazi pozitívummal akartam kezdeni, hogy a Marvel novemberben is utalja a szokásos pénzt. Viccet félretéve, a közepes sztorit a hátára kapja a látvány, és viszi amíg tudja.

strange1

Sajnos a történet számomra unalmas volt, hiszen újabb eredetsztori, méghozzá eléggé Iron Manes. Egy sikeres egoista figura súlyos sérülést szenved, ami után átértékeli az életét és a viselkedését. Na meg szuperhőssé válik. Ezúttal nem egy személyi páncél, hanem egy varázsló a végeredmény, aki dimenziókon és időkön át küzd egy sötét gonosszal és annak csatlósával.

Mivel eredettörténet, így sajnos a szokásos Marvel bajok sújtják ezt a filmet is: gyenge gonosz, front heavy, avagy az elején levő nyugis építkezés miatt vagy 160 perces kéne legyen, hogy tényleg ki tudják fejteni a bonyodalmat is, amiben eléggé furcsa ugrások vannak néhol (a gonosz második támadása pl.). Szerencsére még épp összeáll egy alap történetté.

strange2

Most jön a de, nyugi. A látvány. Tudom, megint ezt emelem ki, ez van. Nekem fura amúgy, hogy most sokan említették már a fasza akciókat, közben meg a Strange ebben kicsit a Thor 2-re hasonlít, amiről meg nem sok jót hallottam (nekem anno tetszett a végén a káosz). De ezt félretéve is azt kell mondanom, hogy az össze-vissza hajlított valóság közepén való harc lenyűgöző.

A másik pozitívum, ami felhúzta a filmet, hogy igazi színészekkel tolták tele. Cumberbatch arrogáns sebészként és magabiztos mágusként telitalálat. A “szerelmi” szál Rachel McAdams-szel nem volt annyira tipikus, és elbírta a csaj. Chiwetel Ejiofor már régóta kedvencem és remek sidekick.

strange3

A legnagyobb húzás az volt, hogy ha már b*sztak megalapozni a gonoszt (igazi Marvel-film), akkor legalább a castingjában remekeltek, mivel Mads Mikkelsen már a jelenlétével is feldobja az egészet. Valahogy benne van a tekintetében, hogy oka volt a gonosszá válásra, hiába nem mutatták. Szemben egy Jesse Eisenberggel vagy Lee Pace-szel, hogy mindkét képregényuniverzumból említsek negatív példát. Szóval Mikkelsen simán finomít a Marvel betegségen. A következő gonosz pedig kellően meg lett alapozva.

strange4

Ezen kívül még nyilván a humort kéne megemlítenem, hiszen a komoly kezdés után néha nagyon jól enyhítették a feszültséget vele. Szóval igazi blockbuster a végeredmény, ami után az ember vidámabban jön ki a moziból. Aki kevésbé van tele az eredettörténetekkel, az meg főleg jobban szórakozik majd, mint én, akinek az első óra egy kicsit unalmas volt. Nem azért, mert csak az akcióra vágyom, csak ez a ráébredés-kiképzés dolog nekem túl sablonos.

(Az viszont máig rejtély számomra, hogy 8 évvel az Iron Man 1 után emberek még mindig nem várják meg a végefőcímet. Ahol néztem mindenki kiment alatta. Ezúttal két jelenet van, és mindkettő elég jó teaser a jövőre nézve.)

56 hozzászólás a “Doctor Strange” bejegyzéshez

  1. Szerintem messze komolyabb mint a Vasbaba. :D
    De a hasonlat jogos valamilyen szinte. Nálam eddig ez a legjobb Marvel film. Mind látványban mind story-ban. Talán ezt tudom az 1. Amerika Kapitány után a legjobban komolyabban venni.

  2. “Az viszont máig rejtély számomra, hogy 8 évvel az Iron Man 1 után emberek még mindig nem várják meg a végefőcímet.”

    A Polgárháborúnál csodálkoztam idén először ezen. Míg a Suicide Squad stáblistájánál a csinos jegyszedő lány figyelmeztet, hogy nem lesz már plusz jelenet. :)

  3. Osszessegeben inkabb csalodast ereztem a film utan. Valahol a film felenel jott a hirtelen felismeres, hogy az ‘uramisten’ latvany csak parasztvakitas es a tartalom…nos, az nincs. Nagyon nehez tema a miszticizmus es a 12+ besorolas nagyon behatarolja hogy mit is lehet mondani/mutatni.. de ennel sokkal tobbet vartam. Csili-vili terhajlitas mindenhol, de zero hatter. Talan egy korrekt konyv, vagy egy alapos sorozattal fel lehetett volna vezetni, de igy teljesen elettelen volt a film. Marvel univerzumban annyi minden erdekesebb es megborzongatobb van, mint egy lilas alapon zoldesen forgo ur-szeru ize (sotet dimenzio), amiben egy nagy arc durcizik mert miert ne alapon. A sotet dimenzio nagyon is vilagos es szines :)
    Suicie Squad utan ideges voltam, mert kihereltek Jokert (Max Luthor detto)..ez utan csak szimplan csalodott.
    Jaaa es annyira varazslo mindenki, hogy tulajdonkeppen vegig verekedtek a filmet es dobaltak egymast…hiszen ez a Zigazi varazslat! :(

  4. Érdekelne, érdekelne, – és lehet, hogy ez hülye indok, – de annyi más film van, ami megnézésre vár, hogy hiába a moziban abszolút megnézendő látvány, hogy ez nem fog beleférni. De legalább boldogít a tudat, hogy még az eredetsztori ellenére se lett rossz.

  5. “Az viszont máig rejtély számomra, hogy 8 évvel az Iron Man 1 után emberek még mindig nem várják meg a végefőcímet.”

    Én azt utálom, hogyha rajtam kívül senki nem marad, hogy a takarítók ott sorakoznak oldalt, és ezerrel látszik rajtuk, hogy arra várnak, hogy végre kitoljam a belemet a moziból. Tény, nem járok gyakran moziba, keményen kétszer voltam az elmúlt egy évben, de mindkétszer ez volt.
    Ez is eléggé elveheti az ember kedvét, hogy végigülje.

  6. Szinkron nagyon jó lett és a látvány is szemkápráztató volt. Mikkelsen kihozott mindent a gonosz karakterből, de számomra még így is iszonyat felejthető lett. A poénok nagyon ütnek és az első +jelenet nagyon jó lett. Most már jobban várom azt a bizonyos marvel filmet mert amúgy totál érdektelenség volt nálam eddig.
    Aréna Imaxnél teltházas vetítés volt tegnap és 85%-a az embereknek itt most szerencsére mind a 2 jelenetet megvárta.

  7. Tényleg jó lett a szinkron? :O A párosítások alapján én nem gondoltam volna, hogy tényleg jól sül el.

  8. A filmhez nem szólnék hozzá, hiszen nem láttam és nem is fogom. De ha járnék még Marvel filmekre, hiába tudtam a legelejétől, hogy vannak plusz jelenetek, ezúttal ugyanúgy kimennék, mint a többi ember. Nem érik meg ezek a jelenetek már jó ideje. Jaj járok még Marvel filmre, elfelejtettem a Foxot, de akármennyire is szeretem az X-ment soha többet nem ülöm végig, túl sok várakozás, mikor az ember sietne haza, vagy wc-re, amikor igazán nem egy kihagyhatatlan jelenet, ráér később, ha tetszett a film úgyis duplázol otthon legalább. Ilyen téren követhetnék a DC-t legalább, mert az SSnél az még jó helyen volt.

  9. Mi az egyszem feliratos vetítésen voltunk tegnap a MOM Parkban, és azért elég sokan megvárták a végét. (Múltkor a Polgárháborúnál csodálkoztam, hogy voltak, akik megvárták a stáblista legvégét, és aztán mégis feladták és kimentek pont az utána következő jelenet előtt.)
    Mondjuk én elfogult vagyok Benedict miatt, de nekem nagyon tetszett a film, a fő bajom vele a rövidsége volt. Jó, nem volt benne üresjárat, de olyan hamar vége lett…
    Egyébként a végén, ahogy legyőzi a főgonoszt, az szerintem valami zseniális, végre valami más, mint amit megszokhattunk a szuperhős-filmektől. :)

  10. Mekare: nem értek egyet, én láttam az összes eddigi pluszjelenetet, és ezek most tényleg érdekesek voltak, nem csak valami homályos értelmetlen utalgatás.

  11. Miközben néztem a filmet, rájöttem, hogy én ezt már láttam. Marvel ezt már megcsinálta rajzfilmben.
    Egyébként a film szórakoztató és látványos. Osztom Sil véleményét, hogy rövid.

  12. Csatlakozom a “végső összecsapás” éltetéséhez, tényleg nem erre számítottam, de nagyon szépen kihozták és igazán egyedi lett, iszonyat bejött. Okos, okos, nagyon okos. Cumberbatch remekelt és a jóöreg Mads is, persze ez várható volt, de mégis kiemelendő. Szórakoztató film lett brutál látvánnyal, viszont hiányzott a nagy extra. Eredet sztori, de abszolút a jobbféléből.

    És persze, alap, hogy végig várjuk. 8 éve csináljuk ezt emberek, itt már nincsenek kérdések, hogy végigüljük-e. Különben is mire rendszereztük az infinty köveket már a zenéket írták ki. És feliratos vetítés volt az Arénában, az emberek 90% benn maradt, totál teltháznál.

    Az első plusz jelenetről annyit, hogy ennél kevésbé lehetett volna stílusosabban bejelenteni a mondandót:)

  13. Baromira nem jött be. Ültem a film alatt és azt éreztem, hogy itt már MINDENT láttam. Valaki mondta a moziból kijövet, hogy “Vasember LSD-n”. Számomra a Star Wars története volt inkább Marvel köntösben–>Obi Wan/Ancient One az előző tanítványában csalódva- aki a sötét oldalt választotta- abban bízik, hogy az új tanítványa nem lép ugyanúgy a sötét ösvényre és sikerül leszámolnia az elődjével. Benedict szubjektív, hogy jó-e, mert kb ugyanazt adja elő, mint Sherlockként, ráadásul Robert Downey Jr. is kb ugyanezt a karaktert adta elő. Néha úgy éreztem, hogy a készítők nem tudták eldönteni, hogy ez most akkor legyen végre egy teljesen felnőtteknek szóló film (ami miatt Tilda Swintonnak kb más szövege nem is volt, mint visszamondani egy komplett Coelho életművet) vagy gyerekeknek is szánták. Nyilván eredettörténetként meg kellett birkózni azzal, hogy a szükséges köröket lefussák az alkotók a történetben, de attól még mindig úgy érzem, hogy a Marvel egyszerűen megfojtja a saját filmjeit azzal, hogy az Infinity War-ra tartalékol minden nagy dobást.

  14. Nem szoktam marvel filemeket éltetni,de elvagyok velük, rutinszerűen láttam mindet. De ez valami rohadt jó volt. Az a látvány meg világ amit és ahogy megnyitottak, kb mindent elhalványít. Nem hibátlan, de egy olyan friss ízt hozott a marvel univerzumba h ezt vétek kihagyni. A casting zseniális, talán Downey Jr. Után a legjobb. A zene odaver, a sztori oké… (de aki 8 év után ennél többet vár az magára vethet) de az a absinthe kúrába oltott lsd trip ami itt megy… :D imádtam minden pillanatát. Imaxben néztem, 3d nemtom h mennyit dobott, viszont a szinkron egész jó lett. ( vagy 3 eve nem mondtam ilyet mainstrem filmre) teccet na. :D mindenképp megéri megnézni.

  15. Azért megnyugodtam, hogy akkor nem velem van a baj és a többségnek tetszett a film. Benedict hány filmre írt alá? 3-4-5?

    Dr. Strangenek szerepelnie kellene a Thor 3-ban, hiszen előbb-utóbb az összes Infinity Stonet el kell, hogy veszítsék valahogy, hogy utána Thanosé legyen. Tehát feltételezem el fogják Dr. Strangetől venni a szemet, ahogy majd Vision is fogságba esik, illetve az Asgard elleni támadás is majd erre fog kifutni. A másik vonalon pedig gondolom a Galaxis őrzői kettőnek is az lesz a vége, hogy hősiesen ugyan, de kislisszan a kezeik közül a féltett drágaszág.

    Angliában tavaly vettem Marvel enciklopédiát is, így egy kicsit elmerültem abban is, hogy kicsoda ez a Baron Mordo. Trükkös, hogy így dobták be a potenciális következő ellenfelet, ha a phase 4-ben lesz Dr. Strange 2. :)

  16. Előre félek, mindenki a látványt dícséri, mást meg nemigen. Az a baj, hogy lehet látványos egy film, ha minden másban – főleg sztoriban, forgatókönyvben – pocsék, attól, hogy a cgi mágusok kidolgozátk a belüket és legjobbat nyújtották, nem fogja a szememben felértékelni egyik alkotást sem.
    Ettől függetlenül megnézem a filmet, max a folytatást skippelem, ha nem jön be, mivel jó a főbb szerepeket nagy kedvenceim viszik a hátukon.

  17. Wittgen: az, hogy dicsérik a látványt nem azt jelenti hogy másról nem írnak. szinte minden kritikába közölték hogy a sztori az közepes, a rutinszerűen bevett eredettörténetes szuperhős forgatókönyv, amit elvileg a végén jobban oldottak mint mint általában. emellett sokak szerint a viccek 30%-a nem működik annyira és erőltetett, a gonosz pedig épphogy csak kimagaslóbb az átlag gonoszok közül.

  18. Közepes sztori (nekem nagyon Batman Begins), nagyon jó casting, a látvány meg… Inception LSD-n. Összességében olyan 10/8 és pörög nagyon végig. Egyszer nem néztem az órára, ami phase 1 filmeket kivéve nem esett meg és rövidnek is éreztem. A soundtrack is említést érdemel. Ha valamit,ezt megéri IMAX-ban nézni.
    Eredeti nyelven láttam, Cumberbatch veszít valamit önmagából az amcsi akcentussal – na félreértés ne essék, nem esik ki belőle egyszer sem és nem is erőlködik – de megvan a következő 3 phase Tony Stark-ja. RDJ tárgyalási pozíciói most gyengültek egyet.

  19. “szinte minden kritikába közölték hogy a sztori az közepes, a rutinszerűen bevett eredettörténetes szuperhős forgatókönyv”

    lásd fenti írás?

  20. human: Örülök, hogy neked tetszettek. De itt most csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a legtöbb esetben valószínűleg ez már, nem nemtudás, inkább nem akarás kérdése.

  21. Ez egy nagyon durván jó mozi, döbbenetes látvánnyal, ígéretes karakterkezdeményekkel egyszóval bizalomgerjesztő koncepcióval. Valaki említette a friss ízt a marvel univerzumban, ami kitűnő megközelítése és egyben jellemzése is a filmnek.

    A zene nagyon rendben van, Mikkelsen szintén mindent kihozott az amúgy meglepően nem egydimenziós főgonosz szerepéből,aki fanyalog vele kapcsolatban az szimplán telhetetlen.

    A mellékkarakterek is érdekessé válhatnak ha már nem kell eredetet mesélni a következő etapban, egyszóval eléggé rendben van.

    Imádtam minden percét na, csak játszom az entellektüel autodidakta hobbikritikust.

  22. Platschu (vagy bárki más, aki tudja): azzal a kővel mi lett, ami a Collectornál volt? Mert ugye volt az a robbanás a GotG-ben, de utána mi lett vele? Vagy semmi különös, és maradt ugyanott?

  23. Én sajnos csalódtam picit, de valószínűleg túl nagyok voltak az elvárásaim. Én azt vártam, hogy végre leszakítják a fejem és odaszögeznek a székbe… ez messze nem történt így. A látvány tényleg jó, emiatt érdemes moziban nézni, ez hatalmas plusz pont. De nem olyan csihi-puhi, robban a háttér, térdre esik a főhős lassítva látványról beszélek, hanem ez tényleg más, tényleg látni kell. Ilyen kaleidoszkóp LSD-vel. :)

    A sztori szerintem rém átlagos, mondhatni unalmas. A színészek nagyon jók, egy-két poén is betalált, a legvége “harc” is tetszett, ötletes volt, más, mint a megszokott.

    Jogos a 7/10 én sem értékelem jobbra. Ez egy “jobb” marvel film, de semmivel nem több annál. Sajnos.

  24. Nincs bajom az eredettörténetekkel, pont ezt szeretem a Marvel filmekben, hogy alaposan megalaponzak minden lényeges karakternek, így az olyanok mint én, akik életükben nem vettek még kézbe képregényt is képben tudnak lenni a Marvel univerzumban, és élvezhetem azt. Azt kaptam amit vártam, egyszerű követhető történet, a kissé sablonos karakteréppítés mellett jó színészi játék és lenyűgöző látványvilág. Az akció és humor aránya is renben volt. Nálam ez 8/10 egyértelműen a jobb marvel-filmek közé tartozik.

    A szinkronról. Nem tudom ki vette észre, de volt egy vicces baki benne szerintem. Mikor a film kétharmadánál lévő nagy harckor Tilda Swinton azt mondja Mikelsennek, hogy “Nem örök ÉTEL, hanem örök kín vár rád”. A szinkronszínész félreolvashatta, de nem vették észre? Vagy én hallottam félre? :)
    Amúgy jó a szinkron és a 3D is ajánlott.

  25. Human. Hát nem tudom. A marvel univerzumot nézve nekem tök jó hogy tudom a Kapitány, Thor, Stark, vagy Hulk eredetét, honnan jöttek mi a sztorijuk, a motívációjuk, hátterük stb… A fekete özvegyet pl a mai napig nem tudom hova tenni, mert semmit nem tudok róla annak ellenére hogy hat vagy hét marvel filmben is szerepelt. Szerintem nem csak én vagyok az aki a filmek előtt még csak nem is hallott ezekről a karakterekről, úgyhogy nekem ezek az eredtettörténetek kellenek.

  26. @Nyílméregbéka: agreed. Hasonló gondom van Hawkeye-jal is. Oké, le lehet gugliznin őket, meg is tettem, de mégis jobban megragad, ha lát az ember egy komplett filmet erről.
    Plusz a következő sztori főgonoszának jól megalapoztak itt, szóval lehet hogy Strange 2-ben kapjuk majd meg a Marvel emlékezetes ellenség-figuráját.

  27. Fekete özvegyet ugyan nem fejtették ki részletekbe menően, de volt benne róla egy kisebb eredet sztori a látomásában, meg mesélt magáról Bannernek is.

    Oda meg vissza átradozni a filmről valóban fun-ság lenne, de …
    Én nem vártam megváltást a filmtől. Vannak hibák lehetett volna jobb, ennek ellenére lekötött kellemesen szórakoztam végig azt a majd két órát.
    Teljesen vállalható látszik h biztosra mentek egy bevált receptet követve…

    És
    SPOILER:
    Igen vélhetőleg Dr Dtrange benne lesz a Thor 3-ban. Grat a disney team-nek hogy eddig el tudták titkolni :D

    Bennem inkább az merült fel kérdésként, hogy az infinity warban benne lesz-e Dormamu és ha igen akkor Thanos mellett főboss vagy csak egy mellég szál amiben őt megalapozzák Thanos utáni főboss-nak …

    Am szerintem vele váltották ki Galaktuszt…

  28. @Nyílméregbéka: Félrehallottad, örök édent mond. ;)

    Egyébként meglepően jó lett a szinkron, még Benedictnek is sikerült egy egész jó szinkronhangot találniuk. És igen, érdemes megnézni IMAX-ben is, de azért örülök neki, hogy először nem szinkronnal láttam. (Az igazi az eredeti hang és IMAX lenne egyszerre, de olyan sajnos nincs.)

    Amúgy én kifejezetten szeretem az eredettörténeteket. Legalább van sztorijuk, nem úgy, mint némelyik ensemble filmnek, ami csak a csihipuhiról szól.

  29. Nyílméregbéka: de hát pont age of ultronban volt black widow eredet :D de amúgy arra gondolok, hogy john mcclane nem ilyen eredetsztori, mitn ezek — bár ott is a badass megszületésének eredete. szóval lehet máshogy is felépíteni karaktereket az unalmas jaj valami történik, jaj keresi az útját, jaj kiképzik, jaj nincs felkészülve a harcra.

  30. Ma láttam, de lekéstem. Onnantól kezdtem, hogy műt, és kivesz egy golyzit. Miről maradtam le? ;-)
    Olyan köpeny, kell!

  31. Azt azért vázoljátok már fel, hogy mitől jó és nem unalmas egy eredetsztori? Hiszen ebben a műfajban azért elég nehéz újat mondani és mutatni, hiszen van egy hétköznapi életet élő főhősünk, aki valaminek vagy valakinek a hatására megváltozik és világmegváltó hős lesz belőle. Na most ezt a sztori vázlatot egész jól kipofozták és egy önmagában is szórakoztató kis filmet kaptunk. Ugyanez fog történni Aquamannal vagy WonderWomannal is, tehát valahogy csak be kell mesélni az új szuperhőst a már meglévők közzé. Így is a Marvel bármikor tud mostantól “mini Avengers” filmeket forgatni, mert 2-3-4 hőst összemesélhet akármilyen leosztásban és a nézők imádni fogják őket érte. :)

    New Yorkban állati jó volt látni a Stark tornyot is. Kicsit még azt hiányoltam, hogy itt lett volna a pompás alkalom beleszőni az ottani szuperhősöket vagy az Avengers 1 eseményeit is említés szintjén. Azért doktor vagy sem, csak feltűnt neki is, hogy földönkívüliek térkapun át elözönlötték Manhattant. Vagy Pókbember akciózik… Vagy ha a Defenders csoport bármelyik tagja akcióba lendült. :)

  32. Valószínűleg Avengers 1 alatt a Doki vagy gyógyult, vagy már keleten volt. A balesete előtt emlegetett potenciális betegek közül az egyik ugyanis elvileg nem a Civil War-ban megsérült WarMachine az írói szándékok szerint, hanem még az Iron Man 2-s test-suit-okban megsérült katona. Szóval elvileg ez a film 2010-ben kezdődik. Persze ennyi idő alatt már hihető is, hogy kitanulta a varázslást. Meg az is világos így, hogy a Hydra miért tart tőle és tartja szemmel már a Winter Soldier-ben.

  33. Sil: “Egyébként meglepően jó lett a szinkron, még Benedictnek is sikerült egy egész jó szinkronhangot találniuk.”

    Már pár éve ez a hangja Sherlockként is :)

  34. A legelső gondolatom az volt a látvánnyal kapcsolatban, hogy a stúdió túl komolyan vette az EREDETfilmet :D
    Amúgy összességében a látvány elviszi a hátán.

  35. 9/10!
    Poénok nagyon ültek. :)
    A hongkongi jelenet nagyon bejött.

    + Engem az érdekelne, hogy hány darab kő(Infinity Stone) van és jelenleg kik a “tulajdonosaik”.

  36. Itt mindent megtalálsz :

    https://en.wikipedia.org/wiki/Infinity_Gems

    De zanzásítva a lényeg magyarul :

    – space stone / űr kő (kék) : Asgard
    – mind stone / elme kő (sárga) : Vision
    – reality stone / valóság kő (vörös) : Collector (Gyűjtő)
    – power stone / erő kő (lila) : Nova Corps
    – time stone / idő kő (zöld) : Agamotto Szeme Katmanduban – Nepálban – Dr. Strange
    – soul stone / lélek kő (narancs) : vélhetően Odin kincstárában

  37. Plusz a fővarázsló megemlíti ,hogy a Bosszúállók a fizikai veszéjtől óvják a földet ők meg a többi univerzumtól. Szóval volt már a Bosszúállók akciózása a film alatt is tudina kell róluk.

  38. Revideálom magam. Második nézés közben kiszúrtam a rengeteg karóra fölött a vitrinben valami plakettet 2016-ból. Tehát valószínűleg 2016 elején indul. Így viszont kicsit “elsietettnek” érzem, normál ember ennyi idő alatt a balesetből magából alig állna lábra. Szóval nekem ez negatív irányba vitte kicsit az írói munka megítélését.

  39. Szerintem semmi extra nem volt, aa disney-marvel gépezet annyira egyben van, hogy bármelyik film megugorja minimum, közepes szintet. Nekem a poénok nem ültek annyira, de kiváló színészek voltak, egyértelműen ez egy jobb marvel film, de elég sablonos

  40. Nem volt rossz. Kár, h vegyiteni fogják a bosszuállós baromsággal. Talan a mese jobban bejött anno. Annak jobb hangulata volt sztem. A ház csavarós latványtól nem tettem le a hajam amugy. A hangján is dolgozhattak volna még mert ez a kattogás puritán es uncsi már. Kicsit nyuljthatták volna a traininget is, mert nehez volt elhinni, h egálban van Pityu a fő genyával, mikor most jött be az ajton tegnapelőtt.
    Sajna már az értékelő rendszerem is kezd meghalni olyan ritkán látni jo filmet. Érdemes megnézni, de mély nyomot nem hagy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.