Battlestar Galactica


Tudjatok, Sci-fi minden mennyisegben, akkor is ha rossz, hat meg ha jo, foleg ha ennyire mint a Battlestar Galactica. Merthogy ez a sorozat kb a legjobb scifi amit az utobbi idoben lattam. Irok kicsit a tortenetrol amibol kihamozhato miert tetszik. Igazabol a 3 oras minisorozat, es az utolso ket resz az ami eszemeletlenul jo, de a ket emlitett kozott elhelyezkedo reszek sem semmik. Az utolso 2 resz miatt bocsatom meg az elnok asszonyt es starbuckot a forgatokonyviroknak, mert amugy elegge idegesito karakterek.

Osszefoglalva a tortenet hatteret, volt regen a kobol, az istenek varosa, ahonnan kitaszitottak 13 torzset, ebbol 12 koloniakat alkotott, de ugy emlegetik, hogy “volt egy 13. torzs”, bar nem tudnak rola konkretan mivel 2000 evvel a tortenesek elott volt ez az egesz. Ez a 13. torzs a legenda szerint a foldre ment. Ennyit a hatterrol hirtelen, mivel a sorozat elejet tekintve, a 3 oras minisorozatot, az egesz Battlestar Galactica ugy kezdodik, hogy a mesterseges intelligencia (a cylonok akiket az emberek teremtettek) az emberek ellen fordult. Dult a haboru melyet egy fegyverszunet szakitott meg es a cylonok elvonultak valahova (ahol mint kiderult durvan tovabbfejlesztettek magukat). Az emberek mar azt hittek orokre elmentek a cylonok, ami eprsze nem igy tortent, 40 ev utan visszatertek es kiirtottak a koloniakat. Mareknyi tulelo maradt, alig 50 ezer ember akik hajokaravankent menekulnek a cylonok elol a világűrben. Az egesz flottat egy hadihajo orzi, ami csak ugy uszta meg a cylonok tamadasat, hogy az eszkozei es szamitogepei nem voltak halozatba kapcsolva, es amugy is tul oregek voltak igy valt ellenuk hatastalanna az az fegyver amivel az ellenseges erok az osszes hadihajot es a teljes hadsereget egyszeruen megsemmisitettek a szamitogepes rendszerukon at. Ez a hadihajo a Battlestar Galactica. Meg a minisorozabol kiderul az is, hogy vannak beepitett cylon ugynokok, akik teljesen ugy neznek ki mint az emberek, csontok, bor, dns, erzesek, es 12 ilyen modell van. Persze, hogy a menekulo csapatba is jut beloluk boven. Most kb nem akarok tobbet irni a sztorirol sem, meg a sorozatrol sem igazabol, meg amugy is csak az egesz feluleten ejtettem par karcolast ami meg nem fogja zavarni azt a par embert aki elmelyul benne, es akit meg nem erdekel az ugysem olvasta idaig.

A hatterrol meg annyit, hogy 78-ban volt eloszor ez a sorozat megvalositva, de en bemondasra elhiszem, hogy az nagyon rossz. A sorozat elso evadja 13 reszt tartalmaz, de ezek elozmenyekent van egy minisorozat, ami 2003-ban keszult.

human
írta
2005. 02. 07. 20:21
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.