Be Cool

Csak lazán – mondja Chili Palmer, de az első 15percben elég nevetségesnek hat ez a kúlság. Nem másról van szó, mint a Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty) folytatásáról. Nem tetszett? Annál inkább meg kell ezt nézni, mert egész egyszerüen brilliáns. Simán lekörözi 10évvel idősebb elődjét. Amit mondtam, komoly. Nem az első 15-20perc alapján ítélkezem, mert az lapos, mint Gwen Stefani (bocs).

A történet menete is eléggé hasonlít: Chili Palmer (John Travolta) újból munkát szeretne változtatni. Átnyergel a lemezbizniszbe, ahol első lépésként felfedezi Linda Moont (Christina Milian) egy bárban, és lemezszerződést szerez neki Edie-nél (Uma Thurman) akiről kiderül, hogy egy fillérje sincs, és 300k-val tartozik SIn LaSalle-nak (Cedric the Entertainer), ráadásul a lánynak szerződése van Rajival (Vince Vaughn) aki Nicky (Harvey Keitel) “munkatársa”, és egy homo testőrrel Elliottal (The Rock) védi magát, akinek minden álma filmet csinálni. Ráadásul Chili szemtanuja egy orosz leszámolásnak, így még a maffia is el akarja kapni. Az egészet úgy oldja meg, hogy még Steve Tyler is belebonyolódik az ügybe nem csak mint cameo szereplő, bár azokból is akad egy sor: RZA, Fred Durst, Wyclef Jean, Danny DeVito(ha már Jersey films)…

Nekem a muzikális háttérrel rendelkező szereplők nem sokat mondtak, de film nagyon jó volt ettől. A bandák nagyon, nagyon ki lettek találva, a történet is elég jól alakul (egy ilyen tipusú filmhez képest). Szerintem nagyon megéri megnézni! Külön bejött amikor Cedric the Entertainer bandája a 4 fekete Hummerrel és magától forgó dísztárcsáival begurul, alatta a nekem semmit nem mondó, de tök jó zene, s kiszáll a 10 darab 150 kilós tesó. De inkább nézzétek meg!

ezagyerek
írta
2005. 03. 18. 20:34
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.