Akciofilmnap

Az akciofilmek nap kereten belul megneztem ujra a Matrixot. Ez volt az elso dvd amit megvettem anno eredetiben. Persze nem megyek bele, de szerintem nem kellett volna a 2. es a 3. resz, annak ellenere sem, hogy a kedvenc akciojelenetem a masodikban talalhato. Meg azert a dvd is atveres, lattam valahol egy kepet a felujitott valtozatbol, hu abban milyen szinek voltak. Lehet elokeresem a kepet ha megtalalom.

Aztan megejtettem a Mission Impossible 2-t. Meg mindig tul hosszu, Woonak meg mindig nem megy igazan jol a toltelek resz, foleg ha komolyan is gondolja (mit vartam, polcon allva megjavul a film ezen resze?). Nade az akcio az szerintem baromira odaeszi magat. Bar a laboratoriumban folyo harc annyira nem, de azert amikor leugrik a helikopterrol, amikor kiugruk a robbantott lyukon, vagy akar amikor a 2 auto “tancol” a vekony uton. Vagy a motoros harc, amikor fordul, lő, meg a kamera is fordul es a kocsi borul meg felrobban a benzintankot ert lovesektol. huhh. Szoval az ilyeneket bekajolom rendesen.

Ezen film kapcsan merult fel, a ‘hova is tunt a mereszseg’ kerdes. Merthogy ontjak a szarabnal szarabb akciovalamiket ott hollywoodban pg13 besorolassal, es mar nincsenek ilyen finomsagok mint ebben a filmben, bar nem volt veres, de azert volt felrobbano vizbezuhano kocsi amiben ott kandikalt egy faszi az ablakan mikozbe megsemmisult a kocsi. Vagy a halalos fegyver ketto, amikor addig csapkodta a kocsiajtot a pasi fejere amig eltort a nyaka sot, meg kicsit tovabb is. Nincs, eltunt. Ilyen filmekkel mar nem lepnek meg minket.
Azert tartok majd meg ilyen napot, mert jok a komoly filmek, meg vigjatekok, meg minden, de azert neha kell az eszmeletlen latvanykoktel is.

human
írta
2005. 04. 07. 20:46
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.