Make me a perfect lie

És akkor most par szo arrol az eszmeletlenul lebilincselo sorozatrol amit az utobbi napokban neztem. Mar a cime is bejovosen rovid Nip/Tuck, de meg a magyar Kés/Alatt is tetszik ranezesre (bar lehet csak a perjel miatt). Na azert a cimen kivul is rendelkezik boven pozitivummal a sorozat, mivel kegyetlen morbid modon vicces, durva, cinikus, szemet meg ilyesmi, meghozza ugy, hogy ez a par – sokak szemeben negativ – jelzo ugy ertheto pozitivan a sorozatra, hogy valami eszmeletlenul el van talalva az osszehang.

A két főszereplő egymás mellett

Komolyan, sok durva filmet lattam mar, Ichi The Killert is, meg a Visitor Q-t is meg most nem sorolom, de a a Nip/tuck elso reszen meg en is nagyokat neztem amikor egyszeruen szetkaptak a pasi arcat (volt meg par mutet ami durva), talan azert mert emberek ennek onkent vetik ala magukat. Szerencsere az elso resz utan _kicsit_ visszavettek a műtős reszbol, igy kesobb mar nem annyira durva, de azert meg mindig eleg kemeny. Na az orvosaink muton kivuli elete sem valami leanyalom, es annyira durvan hazug, hogy az valami eszmeletlen, nesze neked amerikai álom.

A cim azert kicsit Face/Off athallas, mint ahogy az egyik (legjobb) foszereplo plasztikai sebesz vezetekneve is (Troy). Ezt a szerepet jatszo Julian McMahon egyszeruen remekel a nocsabasz szexmanias orvos szerepeben. A masik sebesz az elso reszben meg zavart az allando “mostmivan, elalszom” kepevel, de mivel ugye pont ilyen, nem is tudom mi lenne a jo szo ra, mulya talan, a szerepe igy nagyon gyorsan megbekeltem vele, hogy az egesz eddigi eletet a gyerekeire pazarlo 35(?) eves felesegerol ne is beszeljek. Ezen foszereplokon kivul meg van veszettul sok szep no mellekszerepekben, ha mar egyszer plasztikai sebeszekrol szol a sorozat.

Vegeredmenyben az elso evad utan egy 8/10, ami majdnem 7 a tobbszoros szemelyiseg resz miatt, de inkabb szemet hunyok azon resz felett.

make me beautiful, make me a perfect soul, a perfect mind, a perfect face, a perfect lie
human
írta
2005. 07. 12. 14:23
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.