Tau man chi D


Tegnap este az Initial D cimu kinai filmre esett a valasztasom amit aztan annak rendje es modja szerint megbantam. Nyilvan sejtheto, hogy azert mert egy borzaszto filmen lettem tul amikor elkezdett peregni a vegefocim, de inkabb vegyuk sorjaban.

A tortenet egy nulla. Takumi, aki ejszakankent egy Toyota AE86 Sprinter Truenos (sok eve nincs forgalomban de a Toyota gyartott a filmhez 3-mat, amit a helyukben is megtettem volna mert jo reklam, h a kocsi lezuzza az ujjabb kocsikat) autoval szalitja a túrót mert az apja mattreszegen dekkol otthon. Az egyik ilyen szallitos ejjelen belefut egy gyorsabb kocsiba (GTR) es csak ugy lehagyja, igy valik egy idore a titokzatos versenyzo istenne. Aztan kesobb (‘meglepo’ fordulatok utan) mar megint a hegyen versenyez es megint gyoz, aztan ismet es igy tovabb. Van persze szerelmi szal is, de az sem bonyolitja tulzottan a faék tortenetet.

Ja, azt majdnem kihagytam, hogy a film az illegalis versenyekrol szolna (honnan is ismeros, amihez hasonlitgatni is szoktak, csak hat abban Vin Diesel van es nem hegyrol lefele verseny). Pedig ezen info nelkul es a tortenet ismereteben el sem kepzelheto mitol lehetne akar jo film, de igy mar igen. Hat persze, hogy a szaguldastol, na pont ez az ahol a filmnek domboritani kene, de nem teszi. A legrosszabbak azok a kameraallasok voltak, amik mellett elszaguldottak a gyors kocsival aztan a kamera fordult a fakra, hallani lehtett a motor zajat (mikozben ugye a fakat mutattak) aztan lejjebb, tavolabb az uton feltuntek a kocsik. Szoval ilyenek, a fotelba preselo sebessegerzet helyett.

Pontszamnak egy 4/10 az aranyos lany miatt. Na persze se a mangat se pedig az animet nem lattam eddig (erre a hatterre epult a film es aztmondjak naagyon szarul), de igazabol nem is vagyok rajuk kivancsi tulzottan.

human
írta
2005. 07. 18. 17:02
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.