Hellboy

En rajongtam a filmert, itt olvashatod.

human insect

gabking:
Ma megtekintettem a Pokolfajzatot (Hellboy), Ron Perlman főszereplésével, aki számomra az Ellenség a kapuknál -ban szenzációsat alakított. De térjek csak vissza most erre a filmre.

Lehet, hogy az időzítés sem volt tökéletes, hiszen egy olyan „matiné” végén került sorra, amiben előtte a SG1, az SG Atlantis, és a BSG évadnyitó epizódjai kerültek vetítésre.

A Pokolfajzat mindenképpen jó film, jól elkészített alkotás, de mégis volt vele egy „kis” bajom. Ugyan az utolsó pillanatig lekötött, de ahogy felálltam a székből máris el tudtam felejteni, nem volt benne az a plusz ami megfogott volna. Jelenetről jelenetre megvolt az az érzésem, hogy ezt már láttam valahol. Az egyébként érdekes nyitójelenetre rögtön a RTCW játék ugrott be, talán a Wolfeinsetinben lévő náci kísérletek miatt. (az, hogy a megnyíló pokol szájánál mi már féregjáratot, eseményhorizontot, és csillagkaput láttunk, az talán betudható a fentebb említett előzményeknek), de azért sikerült Mátrix jeleneteket is felfedezni benne. Mondjuk a végén, amikor egy nagy sötét, hosszú, barlang felett átívelő hídon mennek keresztül, röhögve vártuk szürke Gandalfot, hogy leszakadhasson mögötte a híd.. (egyébként itt volt ez egyetlen látható hiba a trükkökben, Hellboy nagyon bénán szalad a leomló sziklahídon, illetve az előre hajított igazgató után lezárult ajtó a vágás után még nyitva van, hogy a RED is átférjen alatta)

Úgy érzem, ez a film kifejezetten egy viszonylag szűk, nem európai célközönség számára készült. Minket még annyira nem fertőztek meg a képregények, mi valahogy kinövünk belőlük. Mások szemmel láthatóan nem. De ezzel itt is a bajom. Véleményem szerint azért mert valami sikeres képregény, nem feltétlenül válik jó filmé, lásd példának okáért a SPAWN-t.

De azért jó a film, végig lehet nézni feszengés, és fészkelődés nélkül, és a zenéjét nagyon eltalálták. Ezt a soundtrackot tuti meg fogom szerezni, annyira bejön. Vannak benne jól elhelyezett poénok, de sajnos látszik, hogy nem akarták komolyan korhatársora tenni, egyszerűen hiányzik a vér belőle. Nem valami perverz vagyok, aki a kiömlő vér és belek látványára onanizál, de valahogy durvának tűnt, hogy a Mortal Combatos kivégzések után, amikor egy körben hat őrt darabol fel a rosszfiú két kardal, nemhogy nem fröcsög az artériás vérzés mellékterméke, de még a penge sem pirosodik be, pedig a Gyűrűk Ura óta tudjuk, hogy csak a vörösen izzó penge a jó penge.

vendegblogger
írta
2005. 07. 22. 01:07
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.