Wall Street

Na a Tőzsdecápák az amit en sztarparadenak hivok. Van itt Michael Douglas, Martin Sheen, Charlie Sheen, John C. McGinley (most biztos felmerult nehanyatokban ki a franc ez, dehat ő Dr. Cox a Scrubsban, szoval a filmbuzi legenysege szerint sztar), meghozza az egesz csapatot a regen mekkora jo filmeket tudott rendezni Oliver Stone terelgeti.

A film soran Bud Fox feltoreset kovethetjuk figyelemme, mikozben a minden szabalyt megszego Gekko befogadja a csapataba, hogy hatalmasakat kaszaljanak a tozsden. Aztan amikor Bud rajon, hogy Gekko enyhen szolva kihasznalta, es azt a ceget akarja kibelezni ahol az apja dolgozik sok sok eve, akkor hirtelen megvilagosodik, hogy ez a vilag neki tul mocskos, es jo utra ter, na persze tul keson.

Egy 8/10-et adok neki, mert annyira tetszett.

Valaki nyer, valaki veszít. A pénz nem gyarapodik és nem vész el, csak átalakul a képzeletben, varázslatként. Itt ez a festmény, tíz éve vettem, 60.000-ért. Ma hatszázért adhatnám el. Az illúzió teljes, minél teljesebb, annál jobban akarják. Kapitalizmus a javából. A lakosság 1%-áé az ország fele vagyona. Öt trillió dollár. Egyharmada kemény munkából, kétharmada örökségből, kamatos kamat, özvegynek és idióta utódnak, és abból, amit én csinálok: tőzsde és ingatlan spekuláció. Az amerikaiak 90%-ának nincs vagyona. Nem alkotok semmit. Birtokolok. Mi döntjük el, haver. A híreket, a háborút, a békét, éhséget, káoszt, a gémkapocs árát. Kihúzzuk a nyulat a kalapból, s a többség értetlenül bámul. Nem lehetsz oly naív, hogy azt hiszed, demokráciában élünk, Buddy? Ez a szabadpiac és a része vagy.

the great gekko

human
írta
2005. 07. 24. 17:47
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Wall Street” bejegyzéshez

  1. Amilyen jó az egy, annyira gyenge és semmitmondó lett a második rész… Mennyi elcsépelt szöveg te jó ég.. Nagy kár. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.