Szahara

Human már erről is írt, de azért én is, hamár bekerült a mozikba.

Ebben a gatyaszaggató hőségben kicsit magaménak éreztem a címet. Javasolt mindenkinek, akik a lohasztó meleg elől a 15fokos multiplexekbe szeretnének menekülni, szeretik a Szuper csapatot (The A-Team), a Mission Impossible 2-t, és az első háromnegyedórát szivesen végigszunyókálnák.

Az eltünt 150éves páncélhajó, az afrikaiakat tizedelő pestisjárvány és – természetesen – a két szál egybefonódása, egy-két csavarral, bravúros szökéssel, sőt a film második felénél már egyszer-kétszer fel is nevetünk, igaz azt hangosan.

Szuper csapatra jellemző harci tervek, s maga az Admirális nevü szerplő is eléggé rátesz a hasonlóságra. A Mission Impossible 2 lehetetlen megoldásai és figurái, meg persze a már említett borzadalmas első háromnegyedóra, ám azután látványos, egypatron film. A kezdeti lankadtság ellenére jó hangulattal távozhatunk a moziteremből.

Penelope Cruzt pedig mindig élvezet látni, akárhogy is szinészkedjék! A többiek közül pedig Al (Steve Zahn) volt, aki a leginkább vitte a pálmát. Az első hangosan röhögés ott volt (azok számára akik látták), amikor Rody elmeséli az Admirálisnak, hogy mi történt a hajójával… és a türelmes néző jutalma: Cruz kisasszony bikiniben. (És még azt szeretném tudni, hogy lehet olyan ügyes arab fejkendőt kötni, ha már Tunéziában vettem egy hasonlót.)

ezagyerek
írta
2005. 08. 01. 00:42
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.