Charlie and the Chocolate Factory

Beiktattam a Karcsi és a Csokigyár-at mert azért mégiscsak Tim Burton rendezte és Johnny Depp a főszereplő. Azt még mielőtt tovább írnám a posztot leszögezem, hogy nem olvastam a könyvet. Trailer megtekintése (quicktime szükséges).

A történet egy nagyon szegény kisfiúról és a családjáról, meg egy másik kisfiúról szól, aki már nagy. Meg vannak még gyerekek, de hát ők velejükig rosszak vagyis inkább elkényeztetettek, rájuk nem is pazarlok több karaktert. Meg ittvan a földkerekség legnagyobb csokigyára, aminek semi értelme, dehát az édességnek sincs, csak jó. A gyár vezetője Wonka (Depp) aki a kémek miatt senkit nem engedett be hosszú ideje, egy nyereményjátékot hirdet, melynek nyertesei (az aranybiléták megtalálói) látogatást tehetnek a gyárba. Na erről a látogatásról szól a történet, meg a kisfiú szerencséjéről a hárommal.

Felmerül a kérdés, ez miért lenne érdekes azon kívül, hogy mese, és a gyerekeknek való? A válasz Tim Burton, aki már megöregedett, meg most nem szállhatott el teljesen, de akkor is a szürrealista képi világ és hangulat mestere, még félgázon is. Johhny fiú is jól játszik, a gyerekek meg gyerekek, és azért csak 6/10, mert sajnos túl mese volt ami főleg a vége felé zavart, és nem igazán akarom újranézni, de ki tudja mi lesz évek múlva.

human
írta
2005. 09. 01. 14:29
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.