Corpse Bride

Egy újabb “animációs” csoda, s egy teljesen új megközelítés. Igazából nem is animációs, mert bábfilm, de azt hiszem ez nem nagyon látszik. Az élethűséget utánzó filmek kora s a szögletes arcú Madagaszkár után most itt van a háromszög fejű emberek világa annak teljes szürkeségében. Ez a Corpse Bride, ahol az élők legfontosabb problémája a vagyonszerzés. Egy ilyen egyszinű szürke világból kiszabadulva nem csoda, ha az ember, illetve a halott élete egy hatalmas partiban kompenzálódik a túlvilágon.

A felemelkedésért és a fennmaradásért küzdő két család egyesíteni kívánja gyemekeit egy jobb élet reményében. A kényszerházaspár az első találkozó után már nem is érzi annyira kényszerűnek a dolgot, talán ezért alakul úgy, hogy Victor (Johnny Depp) nagy izgalmában nem tudja elismételni a házassági fogadalmat a főpróbán. Amikor az erdőbe megy gyakorolni, véletlenül olyan veszi magára az igéreteit, akire egyáltalán nem számított: Emily (Helena Bonham Carter). Emily-vel csak annyi baj van, hogy már nem él, viszont halott, s rögtön magával is viszi Viktort a túlvilágra, ahol egy színes, vidám élet tárul elé. Ő mégis inkább a másik kényszerházasságát választaná, csak hát a halottak világából még nem nagyon tért senki vissza, így ezért meg kell küzdenie…

A filmbe kerültek ének betétek is, ám közel sem olyan borzasztó, sőt, azonnal érződik, hogy ez kifejezetten jó dolog. A magyar fordítás is jóra sikerült, hála Müller Péter Sziáminak és Müller Ráhelnek. Alapvetően jól lehet szórakozni a filmen, s az olyan poénokon, mint a ‘secondhand shop’. Szóval ezt a filmet érdemes megnézni, ha esetleg nem tudnátok választani a sok film nyújtotta kínálatból. :).

ezagyerek
írta
2005. 11. 24. 22:25
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.