Harry Potter és a Tűz Serlege

Harry Potter egy sírkő mellett
Akkor azzal kezdem, hogy rántott be engem is a Hp gépezet, na nem teljesen, mivel a könyveket nem olvastam. Az első Hp mozifilm amit láttam a Titkok Kamrája volt, még megvan valahol a jegy. Ha azt mondom nem nyűgözött le, akkor finom voltam. Nem túl nagy érdeklődésem el is párolgott egészen addig, míg egy leányzó be nem csábított az Azkabani Fogolyra. Na itt kapott el a láz, ami gyorsan el is múlt, amikor pótlólag megnéztem az első részt. Akkor el is érkeztünk a csütörtökön látott darabhoz.

Őszintén szólva a hatásos trailere miatt már kiváncsi voltam milyen lesz, és szerencsére beváltotta a kicsit felfokozott várakozásom. Majdnem hibátlan szórakozás a 4. rész. Sárkányokkal, máguskupával, némi feszültséggel és pár gyenge színésszel, akiket mégis kedvelek. Ez tehát a Tűz Serlege.

Harrynak ezúttal is akad dolga, mivel érdekes körülmények között 14 évesen nem túl nagy tudással bekerül a trimágus kupára, ahol 17 éves mágustanoncokkal kell megküzdenia az örök dicsőségért. Több poént nem akarok lelőni, hátha van olyan, aki mint én, nem olvasta a könyvet és a moziban szeretne meglepődni. Nem javaslom a port leírását sem, a barmok spoilereznek ezerrel, a trailer pedig nem. Még jó, hogy nem a megtekintés előtt olvastam.

Kicsit azért gyengébb mint az Azkabani, de egy 7/10-et könnyű szívvel kiosztok rá. Komolyan mondom, a trükkök rohadt jók, mindenképp nagy vásznon kell látni a sárkányos háztetőst, meg a másik jelenetet.

human
írta
2005. 12. 03. 13:42
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Harry Potter és a Tűz Serlege” bejegyzéshez

  1. Nemtom ki hogy volt vele, de én anno, amikor megvettem a Bölcsek kövét (a könyvet) fél nap alatt olvastam ki. Tettszett. Aztán sorban jött a többi.
    Az első és a második filmadaptáció, hát valahogy nem tudott önálló életre kelni, hogy így mondjam. Christopher Colombus nem tett semmi érdemlegeset az asztalra, de az első rész leelőzte, legalábbis bevételileg, a Gyűrűk ura első részét.
    Aztán jött egy Alfonsó Cauron nevü emberke, és megmutatta, hogy is kellett volna csinálni az előző kettőt! Az Azkabani már könyben is jó volt, a filmet se rontották el. Gary Oldman parádés!
    A 4. HP adaptációt Mike Newel készítette el, nem is akárhogy. Igaz történt néhány lényeges változtatás a könyvhöz képest, de ez még jobbá tette a filmet. Sajnos nem lett jobb a 3.-nál.
    7/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.