King Kong

nagy kong és kicsi naomi a dzsungelben
A King Kong történet alapjait persze mindenki ismeri, még én is láttam régebben a hetvenvalahányas változatot. Namost azóra eltelt ugye pár év és szerencsére fejlődtek a filmekben található trükkök. Ezen kívül nyilván örülés, hogy világpremier és egy napot nem kellett várni rá. Lehet nem szúrta ki mindeki, de szerdán volt a premier és nem csütörtökön, így ahol néztem hely az nem volt túlzottan tele. Na mindegy.

Peter Jackson, akinek a nevét ugye a Gyűrük Ura óta ismeri a világ, leforgatta a szerintem legjobb blockbustert idén, na jó, Batman lehagyja, mert mégiscsak jobb. Persze azt már tudjátok rólam, hogy az igazán profi látvánnyal is le lehet venni a lábamról, namost itt egy-két kivételtől eltekintve, ahol elég béna volt a cgi, megkaptam a szemrágógumit amit vártam, a butaságok felett meg szemet hunyok. A játékidő is csak pont egy hangyányit hosszabb mint kéne, de még ezt is elnézem neki (az az áldott jó szívem haha).

Azért a történet röviden, csak hogy mégis. Rendezőcskének nem támogatja a stúdió az elkezdett filmje befejezését ezért gyorsan megpattan NY-ból, még mielőtt tényleg elveszik tőle a mozit. Ezen kívül még van neki egy titkos térképe is, ami a Koponya sziget helyét jelöli. Furcsa egy sziget ez. A legendák szerint egy hatalmas fal van rajta, ami már nagyon öreg de bírja az idők próbáját, vajon mi lehet mögé zárva. Szóval elérik a szigetet, ahol találnak benszülötteket is, aki a gyönyörű szőke leányzó megszerzésén foglalatoskodnak, sikerül is nekik és feláldozzák a hatalmas majomnak, King Kongnak. A többit majd meglátjátok.

Furcsa volt Jack Black-et a szemét rendező szerepében látni, persze pár poén itt is jutott azért neki. A Naomi Watts élményről már regéltem, és a jacketes csávó, Adrien Brody, is elment a hős szerepben. Kong animációja meg szerintem rohadtul jó volt, ami ugye érthető mert végtére is ő a főszereplő, kicsit én is megszerettem a film végére.

Szerintem nem lesz klasszikus, azt sem mondanám, hogy hirtelen megakarnám nézni újra, de egy egyszeri moziélménynek 8/10 legalább. Örülök, hogy Peter Jackson megvalósíthatta az álmát, nyugodtan csinálhat még pár monumentalista filmet. Ja még azt akartam mondani, hogy ha komolyan vennék a karikákat akkor ez a film legalább a 16-os kategória, van pár olyan undorító jelenet benne, hogy csak néztem. A végére még itt a trailer, de ha még nem láttátok akkor mostmár annyira nem javaslom.

human
írta
2005. 12. 15. 14:44
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.