Glasstiger II.

Oké, bizalmatlanul álltam hozzá az Üvegtigris 2-höz. Mégis csak valami olyanról van szó, amit nem kéne elrontani egy második résszel. Aztán jött a Vox premier előtti vetítése, és ez több szempontból is érdekes élmény volt.

Először is, a bácsi talált egy mikrofont, ezért óhatatlanul kényszert érzett arra, hogy elmondja nekünk, hogy milyen <szitok><szitok><szitok> ember volt az, aki kiszivárogtatta ezt a kemény és becsületes munkával megalkotott csodát, de persze a rendőrség már tudja ki az, úgyhogy a részéről gigalol. Ja köszi. És ezt miért nekünk mondja? Ott ülünk a rohadt moziban, ezt akarják, akkor mit szivat engem a lelki problémákkal?

A második érdekes, hogy ott ülünk, halál ingyé, és nincs egy másodperc reklám se. Se TV2, se más magyar filmek… de aki kiperkálja a kilóésfelet, az nézhet. Najó a filmelőzeteseket hiányoltam.

Aztán persze a harmadik érdekes dolog, ami már filmbuzi szempontból is az, hogy a film jó volt. De tényleg. Mármint jobb volt, mint az első rész. Több volt a poén, és jobbak voltak a poénok. A karakterek ugyanazt az megszokott és elvárt élményt adták. A magam részéről lenyűgözött a Király Sanyi-t játszó szinész, mert olyan odaadással mutatta be a szamarat a csacsinak, ami azért feltette a kérdést, nem tényleg bolonddal fogattak-e. :) Na persze nagy sztorira ebben a részben sem kell számítani, de azt hiszem ez nem baj. A film nem ezért jó, nem ez a lényeg. Mindenesetre elgondolkoztatott, hogy nem cserélnék-e valamelyik féleszüvel, mert hát legyen a problémájuk nekik is sok, azért esténként csak össze tudtak ülni a haverokkal sörözni, és egymást szivatni. Ami jó.

ezagyerek
írta
2006. 01. 20. 00:16
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.