Dick és Jane trükkjei

Jim Carrey akcióban
Nekem úgy tünik, Jim Carrey csillaga hullik a föld felé. Igaz, hogy már az első percben hangos röhögést produkált a közönség (4 fő), de ezt a ragyogó kezdést nem tudta fenntartani, és a film élvezete a kijelentő mondat hangsúlyával csökkent.

Teljesen odavagyok a Maszk, az Ace Ventura I-II., a Hantaboy… filmekért, és sokszor megkaptam, hogy Jim Carrey bárgyú. Most én is úgy éreztem. Öregszem vagy öregszik?

A nagy jólét után bekövetkező szűkösséget egyáltalán nem találtam mulattságosnak, és van egy érzésem, hogy nem is szánták annak. A “tragédia” bemutatása nem volt vicces, se megrázó, csak olyan kellemetlen. Mint az érzéstelenítő a fogorvosnál. Ám ez az epizód amúgy sem hosszú, hamarosan követi Dick és Jane trükkjeinek jutalma, ami szintén száraz, mint a szeletelt kenyér. Ez a hasonlat tökéletesen írja le az egész filmet. Szeletekből áll, egyik sem érdekes, egyiknek sincs mondanivalója, egyik sem kelt mély érzéseket. Néha becsempésztek egy-egy poént, amin Jim Carrey arca torzulhat egy kicsit, aztán szevasz.

Nincsenek rossz viccek benne, csak túl kevés. Egy vígjátékhoz mindenképp. Egy krimihez meg izgalom nincs elég. Zsebpénz produkció fakuló szinészeknek. Nem látom értelmét moziban megnézni.

Erről jut eszembe. Szakadjon má’ rá az ég arra, aki nekem mégegyszer kalóz-ellenes kampányfilmet levetít a moziban. [Emlékezetből idézek] Jelenet: Narnia… Szöveg: “A Narniát már láthatod a mozikban. De láthatod máshogy is… letölheted a kalózverziót”. Ekkor a kép összemegy egy 128*128-as méretűre, ami 20 pixelből áll, akkora a tömörítés. “De aki ezt a filmet nézi, az nem kapja meg ugyanazt az élményt és illegális is. A mozi élményét nem pótolhatja semmi. A kalózverzió minősége sokkal rosszabb.”

Na idefigyelj te szarjankó, aki kitaláltad és aki rábólintottál.

  • Megvettem a jegyet, benn ülök a moziban nem pedig a monitorom elött, tehát ne b*szogass.
  • Aki töltött már le filmet, az tudja – és mesélte nekem -, hogy egyáltalán nem rossz minőségű, főleg hogy a stúdió által a vetítés elött kiadott DVD-ket lehet sokszor megszerezni.
  • Aki nem töltött még le filmet, az nem tudja, de arra nem is hat a hülyeségetek, hisz az első propagandamentes baráti szóra elhiszi, hogy ez nem így van.

Úgyhogy ültessétek le magatokat egy brainstormingra, hogy még hogyan lehetne kampányolni a kalózkodás ellen úgy, hogy ne a fizető vendégeket cseszegessétek a problémáitokkal. Igérem, én se foglak titeket zaklatni az én személyes problémáimmal.

ezagyerek
írta
2006. 02. 08. 21:46
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.