Butterfly-effect

It has been said something as small as the flutter of a butterfly’s wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world.

Káosz elmélet

Egy ideje pihent, de most elővettem a Pillangó-hatás című filmet. Nem csalódtam, pedig arra számítottam. Van benne némi Donnie Darko utánérzés, de azért attól jelentősen különbözik. Evan (Asthon Kutcher) édesapja egy elmegyógyintézetben tölti napjait, s ő maga édesanyjával él együtt, ám az egyik nap nála is beköszöntenek az édesapja betegségére jellemző emlékezetkiesések. Memóriája főleg életének fontosabb eseményeinél hagyja cserben. Az egyetemi évei alatt rájön, hogyan tudja visszanyerni az elveszett emlékeit, és megtudja, hogy édesapja ezen felül még valami másra is képessé vált az ő korában, mielött bezárták.

Ekkor kezd el világossá válni számára, hogy miért voltak az emlékezetkiesések, és nekiáll, hogy apja nyomdokaiba lépjen, maga is felismerje a különleges képességét. Rájön, hogy miért akarta édesapja még gyerekkorában meggyilkolni, mi pedig rájövünk, miért is volt fontos a film elején a biztonság kedvéért egy bucsúlevelet írnia. Ez így nem tünik soknak, de többet nem szivesen árulnék el, mert jobb elsőre a filmben találkozni a dolgokkal. Mindenképp meg kell nézni.

Ps: Én a semi-happyend változtatot láttam, de a filmnek több alternatív befejezése is létezik, kiváncsi lennék azokra is. Evan barátnője Kayleigh (Amy Smart) játszotta a “Tasty Coma Wife”-t a Scrubsban.

ezagyerek
írta
2006. 02. 16. 15:14
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.