Portugál

A Portugál egy tragikomédia, amit a jelentkezők a Katona József Színházban nézhetnek meg időről időre. A darab jórészt egy falusi kocsmában játszódik, s a történések elindítója a városi srác érkezése, aki úton Portugáliába megszáll a faluban.

Aztán ha már megszállt, szemet vet a kocsmáros (Csuja Imre) lányára Masnira, akivel azonban Reteknek, a falu erőszakosságért elbocsátott rendőrének is vannak tervei. A kocsma állandó vendége Sátán, akit olyan élethűen játszott el a szinész, hogy a meghajlásoknál szinte vártam, hogy mikor esik össze a részegségtől. A szövegelés nagymesterei pedig Csipesz, és a felesége, aki még a biciklin ültében is képes elesni.

Nagyon-nagyon jó darab, és jó sokat lehet nevetni rajta. Nekem túl magasak voltak az elvárásaim, annyit dicsérték elötte, de még így is tudtam élvezni. Ami miatt pedig a filmbuziba e színházi élmény bekerült az az, hogy mint annyi más darabot, ezt is megfilmesítették. Én ugyan nem láttam, de nem hiszem, hogy visszaadja a párezer forintos színházi élményt, na de hajrá, ha valakinek így kell. Mert valahogy mindenkinek kell!

ezagyerek
írta
2006. 04. 06. 09:16
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.