Inside Man (Belső ember)


A Spike Lee joint, fogad minket rögtön az elején, és ugye akkor annyira már nem lehet rossz a film. Ezúttal sem kell csalódnunk a minőségben, és rögtön amerika egyik legjobb 2006-os filmjén leszünk túl, épphogy 2 óra alatt, a Malcolm X-et és az Utolsó éjjel-t jegyző Spike Lee-től.

A tökéletes bankrablás, erről van itt szó. Hogy miért? Mert megteheti, mondja Clive Owen a trailerben (ha jól emlékszem). Mi pedig megnézhetjük, mert jó. Bírom mostanában ezt a nem tökölnek sokat, hanem rögtön a sűrűjébe kerülünk filmeket, itt is, a 10. percben már megy a rablás nagyban, kalasnyikovos álarcosok furcsa utasításokat adnak a túszoknak. Aztán Jodie Foster is megjelenik a színen, meg addigra Denzel Washington már ott van egy ideje mint tárgyaló, és Clive Owen meg rablóként maszkban hadonászik a bankban. Emellett még Willem Dafoe is feltűnik párszor, bár szürke szerepet kap. Csórikám kommandósként csillogtathatja a tudását (nem).

A film elég izgalmasnak bizonyult, hogy ne ásítgassak összevissza. Persze az sejthető gondolom, hogy csavargatva van a sztori kicsit, mivel nem lenne oda érte ennyi ember, ha csak bemennének és kijönnének gond nélkül. Baromi izgalmas thriller ez, nézzétek meg ha eddig nem tettétek. Egyedüli bajom a zenével volt néhol. A sztárok hozták amit kell, a forgatókönyvíró is összeszedte magát, mi pedig láttuk az egyik filmet az idei top10-ből. Egy 8/10-et adok neki, jól.

Az viszont tök fura, hogy a gagyi Pénz beszél-t, hogy hypeolták, tökre sok plakátot láttam meg minden, közben meg egy kalap kaki, de viszont Al Pachino szerepel benne, ezt a sztárparádét (kukkoljátok meg a neveket újra) meg szinte hagyták elsikkadni. Tavaly egyik legnagyobb kinti sikere, a Wedding Crashers is bukfencezett itthon, szóval nem meglepő. És ugye még a dvdripre sem fogható jelenleg, mivel 1-2 jét elcsúszással volt a hazai bemutató (a Wedding sem a letöltések miatt bukott meg, ezt boritékolom, pedig ott több hónapot méltóztattak várni a bemutatóval).

Nevetséges, hogy az Inside Man első heti bevételét lezúzta az Anyám nyakán második hete, sőt, a gagyi Casanova is megverte. Mi van itt, az ország szar romantikus filmekre izgul? Itthon pesten Inside Man első hétvége 16 millió forint bevétel. Összehasonlításnak egy-két sikerfilm, Ice Age 2 – 100 millió, Potter – 125 millió. A B-filmek örök temetője vár rá magyarországon?

human
írta
2006. 04. 25. 19:08
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Inside Man (Belső ember)” bejegyzéshez

 1. Meglepően jó! Nézek heti 2-3 filmet, de ilyet csak 2 havonta 1x ha találok. Nagyon ki van találva. Egészen a végéig fogalmam nem volt, mi történik.

  SPOILER!
  Bár nem hiszem, hogy sokan olvasnák, de hátha. Szóval 1 hétig a pizzán élt? Mert ha részletesen kifaggatták a túszokat, kiderülhetett volna, hogy ha senki nem ette meg a sok kaját, szóval valahol lennie kellett. Bár akár vihettek is be magukkal.
  Ja és az a szoba miért volt ott? A tervrajzon nem volt rajta? Ha meg mondjuk akkor bányászták ki, hova lett az anyag? Vagy ha 1xűen csak leválasztottak egy részt, akkor valakinek feltűnt volna, hogy kisebb lett.

 2. Leválasztottak egy részt. Az anyagra is volt magyarázat, csak már rég láttam, nem emlékszem.

 3. Tényleg jó a film, hangulata van, ötlet is van benne, érdemes volt megnézni.

  SPOILEREK HADA

  Én kritikusabb vagyok, apró, nem logikus dolgok is tudnak zavarni. Néhány dolog sántított, de lehet, hogy csak nekem.
  pl.:
  – Beküld a pizzában egy lehallgatót, gondolva, nem fogják megnézni, ugyanakkor kap egy üzenetet a táblán, berakja a központi kocsiba, de arra nem gondol, hogy az is be van poloskázva? – hmmm
  – Nem veszi észre, hogy csak egy ember dumál albánul, szar minőségben, ráadásul egy idő után újra elkezdi ugyanazt mondani? Fel sem merül, hogy kiszúrták a poloskát?
  – Okosan kihangosítják a felismerhetetlen nyelvű szöveget, hátha valaki felismeri. És ha épp azt mondják, kinyírunk valakit, aztán megint valakit stb. Az jót tesz a közhangulatnak. Nem életszerű.
  – Leteperi bent a csávót, majd kint nagyon okos, hogy ennek a faszinak nem a pénz kell, nem akar vért ontani, mert akkor szétlőtte volna a fejét. Nem igazán életszerű próba. – hmmm
  – A rablás után egy hete ott van a 362-es fiók, és a főgonosz meg sem nézi? – hmmm
  – Mindig van pár ember, aki tisztáz gyanús egyedet. Azért az látszik, hogy mindig ugyanaz a hat ember tisztázza egymást?
  – Egy héttel utána ott ülnek a bank előtt egy kocsiban, és senki nem figyeli őket?

  Biztos lehetne még sorolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.