V for vendetta: revolution without dancing


Remember remember the 5th of november, kezdődik a mozi, és ezen a rímen kívül kb másra nem is fogsz, mert a 2 órás filmnek becézett feketelyuk elnyeli az emlékeid. Natalie Portman gondolom sírt, amikor látta mi lett, legalábbis ha van esze. Valószínűleg már a forgatókönyv pár banális mondatánál sajnálta, hogy bedőlt a Wachowski brotherséknek.

Hát igen, a film szar. Nem az a baj, hogy közepes, hanem az, hogy ez bizony elégtelen. Az meg, hogy akciófilmnek próbálták eladni a trailerekben az nevetséges. 2 akció volt összesen, abból ez egyik értékelhető mondjuk. Le az elnyomással, vagy mi. Olvassatok inkább valami utópiás könyvet, vagy, bár nekem annyira nem jött be, de nézzétek meg az Equilibrium-ot, ami ezerszer jobb.

Nem godnoltam volna, hogy ilyet mondok, de ennél még Ultraviolet is jobb volt idén, pedig ez gondolkodós akar lenni. Violet legalább rövid. Egyedüli jó dolog a filmben a maszk volt, de az meg főleg nem a készítők fantáziáján múlt.

human
írta
2006. 05. 09. 10:21
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “V for vendetta: revolution without dancing” bejegyzéshez

 1. Szerintem a V for Vendetta egy igazán jó film. Azt még megértem ha valakinek nem tetszik (hisz különbözőek vagyunk), de hogy valaki kifejezetten szarnak találja az talán egy kicsit túlzás. Főleg mivel általában egyet értek human insecttel (bár van néhány olyan film a listáról amit nem tartok olyan jónak mint ő de azért szarnak egyiket sem) és az írásait is szerettem, de a vérbosszú kritikájával nagy csalódást okozott. Amúgy az IMDb-n a film 8,4-et kapott a 10-bő ami azért nem olyan rossz.

 2. Most vettem ki a DVD-t a playerből és látom nem csak én reagáltam később :-)

  Érdekes film volt, sztm egy erős 7/10, igazából én több akciót vártam tőle, de 1000 mozipénzt nem adtam volna érte. Kedves kis Nataliet meg imádom, bár hosszú hajjal jobban tetszik :-) Tetszett az, hogy szépen aprólékosan adagolták az infókat a megértéshez, visszafele építkezve. Egyefene, comics, de akkor sem értem honnan szerzett lét a cuccokhoz, mondjuk erre mondják az emberek, hogy a további képzeletre legyen bízva!

  angolul néztem, elvileg (szerintem) már elég jól megy, de amikor a V bötűs szöveget nyomta, csak lestem, mert egy kukkot nem értettem belőle, kíváncsi vagyok a fordítók hogyan oldották meg, meg is lesem szinkronosan azt a részt :)

 3. Ilyen gyenge utópiát rég láttam (na jó, nem, Aeon Flux), a jövőábrázolás kimerül sablonokban, hiába vannak benne jó színészek, nem tudnak sokat csinálni (főleg ha az ember szinkronosan nézi, elvéve magától Hugo Weaving hangjának élményét), akciónak rossz, utópiának szintén, tele van hihetetlen hülyeségekkel (pl V múltja, az ahogy a bomba el tud jutni a parlamentig, majd a robbanás, V mi a francér forgatja meg 27x a kést a kezében amíg egyik fazontól a másik felé szúr?), a társadalomábrázolás meg kb annyira fantáziadús, mint az aeon fluxban. Azt azér szeretem mikor egyes ismerőseim össze vissza áradoznak arról, hogy milyen királyul ki volt találva az alternatív jelen, nem tudom, valahogy én nem szartam össze magam a “Zorro + 1984” sztoritól.
  Az egyetlen érdekesség a filmben az, hogy John Hurt ezúttal a diktátort játsza, viszont az 1984-ben a diktatúra szenvedő alanya volt.

 4. ja, sokan áradoznak a filmről, ez az egyike ahol nem látom miért. Előfordul, h nem szeretek valamit, de meg tudom érteni az imádatot, itt semmi.

 5. Nagyon jó film!
  A kritika szerintem tulzó és pontatlan.
  A zene zseniális és a színészek is azok!
  Az egyik legjobb film az elnyomás és az elnyomatottság témájában! Leginkább a rendszer “különleges” alakjai körül folynak az események akárcsak az Equilibriumban de ugyanakkor vanna benne egy csipetnyi Schindler Listája és egy kis 1984 is. De annak ellenére hogy nagyon sok ilyen filmre hajaz végig hű marad a képregényhez is amiből adaptálták!
  A színészek kiválasztása is érdekes ha az előző filmjeiket nézzük.
  Megindító és drámai.
  A párbeszédek és a vágás is remek!

  SPOILER!!!!!

  Számomra az egyik legmegindítóbb rész Valerie cellában töltött napjai voltak. Ha ez a jelenetsor nem nyer meg valakit akkor szerintem az menjen el valami olyan helyre dolgozni ahol nincs szükség érzelmekre csak a robotmunkára! Mondjuk kőfejtőnek : )!

 6. Sok dolgot meséltek a filmről, jót és rosszat egyaránt, gondoltam, én csak a saját szememnek hiszek, ezért mindenféle előítélet nélkül ültem le megnézni a műsort. Szabályosan odabilincselt! Bevallom, több jelenetnél meghatódtam. Például a utolsó előtti mozzanat, mielőtt felrobbantják a parlamentet, ahogy jön a nép előre. Az az összetartás, és egység, az a szellem, ami összefogja őket, az leírhatatlan! Vagy ott van a leszbikus lány története, és a körülmény, ahogy Natalie (bocsi, Evey =)) a levelét olvassa! Hihetetlen! =)
  Mindent egybevetve egy nagyszerű filmről van szó, remek rendező és jó színészi munkával a háttérben (illetve a filmvásznon ;)) no meg a zene is kitűnően passzol hozzá! =)
  Arra lennék kíváncsi, hogy a brittek mit szóltak hozzá… vagy bármelyik másik ország vezetősége, mert valljuk be: szerintem ezt a szituációt, amit a filmben bemutattak, majdnem az összes országra rá lehetne húzni.

 7. Szerintem a jó film az,amiben egy ember megtalálja önmagát,vagy ami megindit valakit,elgondolkodtat,hatást ér el.Szerintem ez az alkotás pontosan ezen dolgok miatt tarozik a ,,jó film” kategóriába.Ha valakinek nem tetszik,ne nézze meg töbször.Szerintem csodálatos film.

 8. nekem tetszett. szerintem nagyon jó volt így egyik este hbo-n megnézni de mondjuk moziba nem mentem volna el rá így utólag. és ahhoz képest hogy egy képregényből egy ilyen csodálatos FILMET tudtak csinálni:) szvsz nekem tetszett. csak hát SPOILER igaz nem hiszem hogy lesz aki még olvassa, kár hogy a végén meghalt a V mert így nemhiszem hogy lesz 2.

 9. Ez egy nagyon jó film, 21 mellett újabb éles ellentét azt hiszem Human és az én véleményem között :) De ez így a jó… Bár szerintem azért ezt lehúzni (ennyire) picit erős :)

  – A forgatókönyv néha gyenge pillanatokat tud okozni
  + A színészek nagyon jók

  10-ből talán 7 (és fél…)

 10. Az átlagolás nem sokat jelent egy ilyen filmnél. Folyamatosan hullámzik a csúcs és a mélypont között. Szerintem 7/10.

 11. N3O: teljesen egyetértek veled, szeretem human írásait, de legalább akkorát néztem ezen az írásán, mint a 21-ről szólón. Nekem az a film is tetszett, nem mondom, hogy hatalmas alkotás, mert nem az, de szórakoztató és hangulatos. A v, mint vérbosszú meg, szerintem egy remekmű. Természetesen szinkronosan egy fabatkát sem ér, de feliratosan… nagy élmény

 12. Na én is eljutottam oda, hogy megnézem a filmet, annak ellenére, hogy inkább rossz kritikákat hallottam róla, valamiért saját szememmel is látni akartak (jó pá évvel a megjelenés után sikerült is :) )
  Hát teljesen egyetértek human véleményével, bár annyit hozzá tennék, hogy ha a nagyon demagóg részeket (amit ahogyan utólag látom sokan megettek) kihagyták volna, akkor egy közepes film is kisülhetett volna belőle. De így tényleg “értékelhetetlen” számomra. 8,2 pontszám imdb-n meg egyszerűen érthetetlen :S

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.