Titokzatos folyó

Van még bőven pótolni való, úgyhogy egyik este hazafelé (pénteken) betértem a helyi dvdkölcsönzőbe zárás előtt 2 perccel, és vagy 10 percig kerestem, hogy mihez van kedvem amit még nem láttam. Végül a bőséges (nem az) kínálatból a Narnia helyett a Titokzatos Folyót szúrtam ki, mert régi tartozás. Jobban nem is választhattam volna.

A történet annyi, hogy egy lányt nem túl finoman meggyilkolnak, és az alvilági kapcsolatokkal rendelkező apa (Sean Penn) elkezd nyomozni a gyilkos után. Persze közben a gyermekkori jóbarátjára is – aki rendőr lett (Kevin Bacon) – ez a szerep jut. Aztán itt van még egy harmadik gyermekkori jóbarát, aki csak úgy belekeveredik a képbe, mert nem tökéletes az alibije az estére. Na ne számítsunk ezerrel pörgő krimire, mivel ez nem az, így még nevetségesebb a leírásom, de erre a vázra húzzák fel a hibátlan drámát.

Igazából kicsit kiszámítható volt a film felétől a befejezés (különben amúgy csak egy átlagos film lett volna), de addig is, és még utána is bőven nyomasztó volt. Clintnek valahogy sikerült ezt a hangulatot tökéletesen megteremtenie, és végig fenntartania a több mint 2 óra alatt.

A színészek meg… Ekkora csapatot összehozni a filmre nem semmi. Bár Sean Penn-t egyre kevésbé kedvelem, de itt még ő is hatalmas volt. A végeredmény egy 7/10, és egy ajánlott film valami borongós estére.

human
írta
2006. 06. 13. 09:58
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Titokzatos folyó” bejegyzéshez

  1. Helló!

    Igazából a film nekem nagy csalódás volt, én is úgy érzem, unalmasra sikerült, a színészi alakításokat nem vitatva. A film alapjául szolgáló regény, Dennis Lehane Titokzatos folyója viszont valami zseniális, hozzá képest még inkább érezhetőek a film gyengéi, hiányzik belőle mindaz a pszichológiai, érzelmi többlet, iszonyatos nyomasztó hangulat, ami a regény lapjairól áradt. Konkréten gyomron vágott annak idején, hál istennek még a film előtt láttam (és tudom, ne hasonlítgassunk könyvet filmadaptációhoz, de akkor is).

    Naszóval, mindenki olvassa el a regényt!!! (Mivel a történetnek nem a whodonit része az igazán érdekes, a film után is maradandó élmény lehet szvsz).

  2. Dettó, nagyon nagy csalódás volt. Valami extrát vártam, de csak egy didaktikus és kiszámíthatő krimit kaptam.

  3. Hát én most nézem az HBO-n, de mingyá bealszom rajta, lehet a végére jó lesz összességében de hogy rém unalmas az tuti!

  4. csatlakozom Gaines-hez: tessek elolvasni a konyvet (lehetoleg mielott megneznenk a filmet, de leginkabb helyette), en napokig okolbe szorult gyomorral jarkaltam, annyira kesz voltam tole.

  5. Nezzetek meg ezt a filmet ma(2010), hasonlitsatok ossze az elmult 7-8 ev krimijeivel es mondjatok azt, hogy ez egy unalmas film!

    A fel karomat odaadnam egy hasonlo kaliberu filmert!

  6. tény h a közepétől már elég kiszámítható még se volt unalmas a számomra, csak ez a befejezés nem megy le a torkomon
    8 pont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.