A rózsaszín párduc

Az utolsók között vagyok, akik rájöttek, hogy A rózsaszín párduc FOS. Egy itt meg nem nevezendő forrás volt az egyetlen, ami viszonylag jó kritikával illette, és valójában reméltem, hogy egy szar filmhez nem adná arcát a nagy kedvenc Jean Reno, vagy éppen a cameozó Jason Statham. Azt gyanítottam, hogy Steve Martin már kiégett, mint a 60W-os izzó, és mégis… olvasva a Jean Reno interjút úgy gondoltam, hogy érdemes adni neki egy esélyt. Hát NEM! Fél óra után kijöttem – ilyen még talán nem is volt.

Oké, szinkronnal néztem, úgyhogy az első sokkot az okozta, amikor rádöbbentem, hogy ez a szerencsétlen Steve Martin végig az erőltetett, francia akcentusnak szánt beszédhibájával fog ugrándozni. Volt, hogy nem is értettem, és a francba is, az angolt hallgatni nem olyan megeröltető, mint ezt a hülyeséget.

Rengeteg poén van a filmben, csak épp nem viccesek. A 25-ik perc körül egyszer nevettem, de addig olyan döglött poénokon lovagoltak, hogy bűzlött. Például a Mercedes Smarttal parkolásközben kb. 6-szor neki megy a mellette álló kocsiknak. Ez a Véndögség óta nem vicces.

Szóval eddig szar volt Steve Martin szerepe és szinkronja, a poénok, de a Multiplexek epitheton ornansa, a közönség, is alakított. Mindezt hétfőn délkörül, kb. 10-en voltunk a teremben, de a bunkó, nagyszájú libának is most kellett jönnie, aki minden jelenetet végig kommentált a böfögésével. Inkább fizetek kevesebbet, egy normális közönségért.

Igazából Beyonce “couldn’t” Know-less sem vonz annyira, bár a titkárnő aranyos volt. Ugyanaz, aki a Woody Allen Match Pointban is játszik. Talán erről is ejtek majd pár szót, mert láttam.

Mit lehet tenni? Fasza lenne, ha a pénztár időarányosítva visszaadná a pénzt, vagy ha ki lenne írva, hogy a többi teremben mikor kezdődött a film, és beülni oda kifele jövet. Mindenesetre ne picsogjon nekem senki (és főleg az MGM ne), hogy csökken a bevételük, mert egy ilyen szarság után most egy jó darabig nem fogom támogatni őket.

És még egy apró gondolat… azért a mozik is felelősek. Ezt a szart basszus behozzák, megnézetik, nem figyelmeztetnek a karika mellett, hogy csak alacsony humorküszöbbel szabad megnézni [12][AH]. Más filmeket meg az Istennek se hoznák be.

ezagyerek
írta
2006. 07. 04. 22:52
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “A rózsaszín párduc” bejegyzéshez

 1. Én Jean Reno miatt fontolgattam, de úgy döntöttem nem ülök be rá… Ezek szerint jól tettem.
  Viszont a Match Point tetszett! :)

 2. Fűűűűűű,ezü nögyün rössz fülm vult.
  Na, kb. így mondaná Steve Martin.
  De mennyire idegesítő volt a szinkron, apám….
  Ja, a match point jó? a héten kerül rá sor.

 3. Nekem már a régi Párduc se tetszett, emiatt nem is érdekel egy effajta remake…

 4. Ha már remake…mostanában volt pár remake, aminek sikerült nagyon kacatra sikerülnie. Próbáltam járatni az agyam, hogy volt-e olyan remake, ami nekem jobban tetszett, mint az eredeti,de nem jutottam semmire. Van esetleg valakinek ötlete arra nézve, hogy melyik az a remake, amit igenis érdemes megnézni?

 5. A DP-ben, ha még viszonylag az elején jössz ki a filmről, akkor kérd meg a menedzsert, hogy hagy ülj át másik filmre. Általában simán megengedik, ott még a vendég az első :).

 6. Ezt Te nagyon benezted! Pihent a film az teny de szerintem nezheto es felrohogtem rajta nem1x! Beyonce-t meg blokkolnam, imadom!

 7. Egyébként a Match Point iszonyúan jó film, végre vmi újdonság woody-mestertől.

 8. Fishi: kösz a tippet!

  Lynx: nekem az az érzésem, hogy egyre jobban bekattan :), de jó télleg

  Negro: nem látom miért probléma, hogy Te élvezted. Örülök neki.

  csucsu: megválasztolták a többiek :), érdemes megnézni, és érdemes moziban, mert Woody bácsi szerint a monitoros filmnézés suxx

  BSG is remake, aztán szupi :), vagy az nem játszik?

  (H.I. most biztos azt mondja, hogy lame névnek válaszolni, de who cares…, amíg ő beléptető linket se csinál)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.