Superman Returns

Superman furcsa sziklák között
Szerda, este fél 8, ez a gyerek félig megivott kólát vett a boltban és azon mérgelődik kicsit, az emberek már gyűlnek, mégiscsak a Superman-t nézzük meg 1 nappal a jónép előtt. Engem egy dolog aggasztott kicsit, a film hossza, de erről majd picit később. Mikor bejutottunk nem sokat fárasztottak minket reklámmal, rögtön belevágtak a közepébe.

A film is gyorsan belevágott. Felrobbant egy nap amibe a székek is beleremegtek, megszólalt a zene, és valami becsapódott egy öreg hölgy telkére. Szerencsére a rádió visszatért. Aztán Superman zöld mezőkön ugrált amíg Lex sok pénzt szerzett. Vagy ez nem így volt? A történet gyerekek az szinte nulla. Kriptonit meg Lex Luthor. Uncsi.

Kevin Spacey persze mindent megtesz a feldobása érdekében, és szerintem marha jól is megy neki. Viszont ki engedte be ezt a nőt Lois Lane szerepére? De komolyan. Na nem mintha Superman annyira szuper lenne, viszont Kent-ként jól nyomja a kb. félidiótát. De ha leesik a szemüvege akkor felismerhető, még jó hogy akkor nem néz oda Lois, gyorsan vissza is veszi.

Ami miatt mégis egy 7/10 jár részemről a filmnek az a látvány meg hát mégiscsak az egyik legnagyobb szuperhős lenne. Szóval a látvány odacsapott, kivéve amikor Superman csak úgy repült kedvtelésből. A repülős jelenet amit a trailerben is láttunk kegyetlen volt az elejétől a végéig, meg a sok lazsálás az űrben is tetszetős. Milyen lehet már kimenni gondolkozni oda.

Azt viszont valaki elárulhatná, hogy ezt akkor most nem vetítették le tesztközönségnek? Amit még esetleg el tudok képzelni, hogy poénnak maradt benne ez a szemével lekapja a pisztolygolyót cucc, mert itt az egész mozi nevetett rajta.

Ja amúgy vannak poénok is, mármint olyanok amit annak is terveztek, és akad közöttül jó is. Emiatt is jár pár pont a filmnek.

Persze a szinkron sem lazsált, hogy rontsa az élményt. Supermanusz az anyja kínja. Már a trailernér is durva volt, amikor a “you know who”-t nem lehetett “tudod kibe” szerűre fordítani, hanem szerelmes Supermanba lett, akkor féltem. Ennyit erről, majd dvd-n jól megnézzük angolul pár év múlva, mivel sürgős újranézhetnékem azért nem lett.

Hú, a hossz majdnem lemaradt, 154 perc kicsit sok. A végén volt egy olyan számomra időhúzó rész amikor már alig vártam, hogy lezárják és mehessek isten hírével meg egy filmélménnyel a csodás bkv-ra.

15 hozzászólás a “Superman Returns” bejegyzéshez

  1. Lois, nem Lana, bár tök mind1 valóban miért van az, hogy engem felismernek szemüvegben és kontaktlencsében egyaránt? SuperKentet meg nem?

  2. Lana Lane? úgy látom túl sokat nézed a Smallville-t :)
    154 perc az tényleg nagyon soknak hangzik. asszem azért én is befizetek… mondjuk péntek 3 corvin….

  3. Nem tudom, engem nagyon zavart Spacey játéka, szerintem egy ripacs, persze a szerep miatt. Ami nagyon el lett rontva, jó lett volna, ha sztory elszakad a 30-40-es ével Lex Luthor karakterétől és bevállalnak egy olyat, mint a Smallville-ben. Nálam ez a film csak 5/10 és egyben hatalmas csalódás.

  4. azért a kék harisnya piros fecske kombó még mindig elég viccesen fest a képernyőn :)

  5. A látvány tényleg ütött.. a történet viszont nevetséges volt, a színészek meg .. hát inkább ne is beszéljünk róluk (azért annyira nem volt rossz :D), viszont mégis csak egy szupermen film!!!!!!444 [sok !!4 még :)]

  6. Látvány ütött, de a mai mérce mellett megráztam magam és mára már semmire sem emlékszem.
    A színészi játék eléggé 0.
    Ez az új gyerek valóban tisztára Chistoper Reeve, rövidlátok szemüveg nélkül akár össze is téveszthetik, de annyira egydimenziós volt a figura, hogy az már fáj.
    Egyáltalán nem éreztem szimpátiát, semmit. Ott volt és kész.
    A Lois karakter meg egy iszonyat idegesítő p…a.
    Nem tudom kinek tetszik az ilyen nő. Karierista, végtelenségig pofátlan, nyomulós, egyszóval az ember legszivesebben leverne neki egy taslit nő ide, nő oda.
    Történet egy akkora nulla, hogy egy Garfield képregény 3 kockás poénja ehhez képest Háború és Béke.
    Szóval a nagy várakozást nagy csalódás követte. A 70-es évek Supermanje sokkalta élvezhetőbb, pedig technikailag eléggé kezdetleges a mostanihoz képest, de volt sztorija, szereplője és jó történetvezetése.
    A mostaninak nem volt sztorija, jó szereplője, történetvezetése ellenben a látvány odabasz.
    Lehet mérlegelni, én az elöbbire szavazok!

  7. Nálam is a csaj “verte ki a biztosítékot” többek között :D
    Egyszerűen nem volt szerethető. Nem volt egy lélegzet elállító bombázó ,aki az ember állati ösztöneit begyújtja annyira, hogy elvakítsa más visszataszító tulajdonságait, vagy emberileg szimpatikus, szerethető amiért megértenénk az alsógatyáját kívűl hordó csákó szenvedélyét a nőci iránt. Így nem, hogy szupermanussal együtt éreznék és szurkolnék neki, hogy összejöjjön, hanem kiröhögöm, hogy ekkor f@… Ekkora tulok van megáldva heroikus erővel, és innentől kezdve a nyomulása az embert hidegen hagyja… a néző (jómagam) “nem él” együtt a filmmel.

    Luthorból tényleg ripacsot csináltak, és ami még szomorúbb, egy ravasz Seggfejt… ha valakinek esze van, egy máknyi, akkor nem ilyen kretén 5lettel áll elő, mert ez még az 50-es évek kretén sci-fi-t is alulról szagolja… Ez volt a másik fárasztó f……..

    A fital superman sorozat köröket ver rá a karaktereket tekintve.

    A többit meg előttem elmondtátok :)

  8. Nem tudja valaki hol kellene kikövetelni az eredeti három rész szinkronos változatát?

  9. Nem tudom…engem nem ragadott meg egyáltalán.
    A képi látványvilág egy nagy rakás kaki. A főszereplők ruhái kb. 70-es évek.(Nem is említve a viselkedésüket!) A mezei emberek meg a mostani korhű öltözéket viselnek.BRRRRR……
    A történetben Szupi leszáll a kripto által létrehozott szigetre mire az ereje egy pillanat alatt elszáll…később felrepül a levegőbe ugyanezzel a szigettel és eldobja!!!
    Szegény Singer nem tudott volna jobb véget kitalálni?
    A színészekről yeta és Hamu értékelése tökéletes.
    Összesítve(1-5):Színészi játék:2(vagy csak gyenge probálkozás),Történet:2(logikai ellentmondások),Látványvilág:3(Szépen megvan csinálva, de miért van a főszereplőkön mindig olyan ruha ami nem korhű?)
    Én nagyon vártam és nagyot csalódtam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.