The Sentinel (A Testőr)

A három főszereplő, sorban Kiefer Sutherland, Michael Douglas, Eva Longoria, a Testőr című filmben
Két sorozatnéző vajon ki miatt szúrta ki a The Sentinel filmet már a jó elején. Emlékszem smsben jött, hogy csekkoljam a trailert, mert “tiszta 24 mozifilm”. Bár annyira nem akartam előrerohanni itt az elején rögtön, de tényleg olyasmi lett. Még Jack David Breckinridge ügynök is mondta, hogy damn it, bár csak egyszer.

Röviden annyi, hogy az elnök testőrségéből valaki áruló, és az életére tör. Úgy néz ki Michael Douglas az, de ennyire becsületes képpel és eddigi imázzsal ez ugye nyilvánvalóan nem lehetséges. Akkor sem ha Kiefer “Damn It” Sutherland vadászik rá, akire ezt az ügynök karaktert mintha rászabták volna (Jack “Where are the …” Bauer), csak nehogy túlságosan ottragadjon.

Az a helyzet, hogy tulajdonképpen csalódás lett a film, bár azért egyszer simán nézhető. Volt benne potenciál, de valahogy feszültség nem került bele. A kioktatáskor meg egyszerűen már nem tudtam hova nézzek máshova, úgyhogy ettem inkább a popkornom. Arra a jelenetre gondolok, amikor Eva néni kioktatja a rendőröket, hogy a csórikák szarul vannak kiképezve, mert amikor előrántják a pisztolyuk, akkor még egy plusz mozdulat, amikor kibiztosítják, de bezzeg a Secret Agentek, azoknak nem kell ilyen, mert ők egy folytonos mozdulattal csinálják az egészet. Ez lehet, hogy így most nem érthető meg zagyva, de ez volt a film legcikibb jelenete.

Ami vicces volt sorozatnézőként, az a több, a tv világából feltűnt színész. Például az elnököt Los Angeles politikailag leginkorrektebb rendőre, Sledge “I Love Violence” Hammer alakítja. Nekem ez volt a mosolyogtató, de persze itt van Eva Longoria is a DHW-ból, meg még a Weeds-ből is köszönthetünk ismerős arcot.

Az értékelésem 6/10, mert mint mondtam egyszer nézhető, meg majd amikor adja az rtl 5 év múlva akkor még egyszer. Dvd-n megvenni viszont egyáltalán nem lesz érdemes.

Persze a magyar forgalmazók ismét kivárták a dvdripet, nem kell aggódni. Én mondjuk nem hagytam volna ki moziban, de azért kongott a terem a 17:15-ös előadáson csütörtökön, bár erről a sziget vége meg a nem túl jó reklámkampány tehet inkább. Persze kint sem volt akkora siker, összesen 36 millát hozott amcsi földön, aminél én szerintem többet vártak, de lehet tévedek.

human
írta
2006. 08. 20. 14:21
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “The Sentinel (A Testőr)” bejegyzéshez

  1. Nagyon tetszettek a Jack Bauer kiegészítő nevek :) jókat mosolyogtam rajta. Jack “Who are you workin for!?” Bauer nem kapott akkora teret mint a 24-ben lévén Douglas bácsi lett a főszereplő.
    Szerintem Kiefer nyugodtan maradhat a 24 sorozatnál én elnéznék 30-40 szezont is…

    A filmre visszatérve, 24 mögött bőven elbújhat. Egyszer nézhető.

  2. az íróval mér nem is foglalkozol.

    hmm. melyik másik regényét filmesítették meg legutóbb? valami Élni és meghalni Los Angelesben. ismerős?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.