Ghost World (2001)


Képregény adaptáció, de ez most mindegy. Csak azért mondom, mert a nevéből, meg ebből a tényből teljesen más jön le, mint amiről a film valójában szól.

Két lányról van szó, akik éppen befejezték a gimnáziumot. Ők az osztály fekete bárányai, és igen érdekes hozzáállásuk van a világhoz. Rebecca (Scarlett Johansson) alkalmazkodni kezd a felnött élethez, és munkába áll, látszólag megkomolyodik. Enid (amiről csak Bob Kelso felesége jut eszembe :), nem mellesleg Thora Birch játsza, aki az Amerikai szépségben is játszott) pedig egyáltalán nem akar felnőni.

A film végülis Enid és Seymour (Steve Buscemi) körül forog. Bár nem körmöt rágóan izgalmas, meg szex sincs benne, éppen ezért a sztoritól megkíméllek, mégis nagyon-nagyon tetszett. Szeretem az ilyen filmeket, nem is merem mihez hasonlítani.

Ha másra nem is, egy valamire jó lesz. Látni, hogy ha Scarlett Johansonnak egy teljesen átlagos kinézetű lányt kell játszania, elég nem kisminkelni. Thora Birch furcsa jelenség, mégis sokkal jobban tetszett nekem itt is, meg az Amerikai szépségben is – de ez már csak az én bajom.

Alcoholic Customer: Do you serve beer or any alcohol?
Enid (eladó a mozi büfében): I wish. Actually you wish… after about five minutes of this movie, you’re gonna wish you had ten beers.

ezagyerek
írta
2006. 08. 28. 13:26
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Ghost World (2001)” bejegyzéshez

  1. imádom ezt a filmet! először a HBOn láttam, és azonnal beleszerettem..
    steve buscemi olyan hihetetlenül csúnya, hogy az már szép:) egyébként 990ért kapni, csak az ismertető ami a tok hátulján van kicsit téves a történetet illetően..

  2. Én is a HBOn láttam a filmet, bejött… Itt még sztem Scarlett Johanson igazi kislány volt, nem gondoltam, hogy ilyen szép lesz, aztán megláttam az Elveszett jelentésben…hűűű

  3. annyira csodás egy film :) eléggé megfogott.. semmi történetből is lehet szeretnivaló filmet alkotni.Thora Birch szerintem eleve lenyűgöző.. megszínesíti az összes alkotást. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.