Pár gondolat a Gyűrük uráról, Frodóért

Asszem végérvényesen megállapíthatom, hogy nekem nem ez a legkedvencebb filmem, trilógiám. Moziban hatalmas élmény volt természetesen, felirattal. Ámultam és bámultam, elvarázsolt, meg minden, de kis tévéképernyőn ebből semmi nincs.

Most nem arra gondolok, hogy az RTL-en nézve, bár azért jutott eszembe. Egyrészt a szinkron még nevetségesebbé teszi a beszólásokat, szóval szinkronnal alapban katasztrófa. Másrészt meg nincs 200 centis tévém, hogy a dvd (vagy a lewarezolt 1080i) üssön. Egyszer próbáltam megnézni, de bealudtam rajta.

10 hozzászólás a “Pár gondolat a Gyűrük uráról, Frodóért” bejegyzéshez

  1. Én is gondoltam rá, hogy veszek egy nagy TV-t. Csak nem igazán 1xű, mert még nem occsó, meg sajna a nemrég vett bútor miatt sehogy sehova se férne be egy igazán nagy.
    Gyűrűk ura tényleg úgy jó, hogy látod is. Az elsőt nekem valami kamaráson mutatták, nem si tetszett, a 2-t már jól láttam, a 3. moziban volt, nem dvd-n szal az úgy tényleg jó. Bár aludni mind1iken lehet. Nem egy rövid mozi, főleg a kibővítettek…

  2. a gyuruk ura filmben az a legidegesitobb, h samu folyton frodo urazza frodot, aki kb tiz evvel fiatalabbnak nez ki nala. gondolom a konyvben (nem olvastam) frodo idosebb samunal. dehat elijah wood nelkul a tinicsajok be se mennenek a filmre.

  3. Ő zsákvég ura, még szép, hogy uramozza. Illedelmes, ennyi.
    Tinicsajok ez meg nem tudom, hogy jött ide. Mintha a GYU valami tini szappan lenne…

  4. na ja. Én is néztem és az jutott eszembe, hogy miért ajnározzák végig és a film végén Zsákos Frodót? Szerintem az igazi főhős Samu. Frodónak egyetlen egy dolga lett volna, beledobni azt a hülye gyűrűt a katlanba (vagy mi a csodába) és az sem ment neki.

    Bizony-bizony a munka oroszlán-részét Samu végezte, ővé a dicsőség és mégsem dukált neki olyan jólsikerült mosoly a film végén mint Frodónak….

  5. Hehe, ez vicces! :)
    Annyi dolga lett, hogy bedobja a gyűrűt? Bizonyára ezért nem merte hordani Középfölde később bizonyítottan legkiválóbb és legbölcsebb mágusa, Gandalf a gyűrűt, és bizonyára ezért nem volt képes Isildur sem beledobni a gyűrűt a katlanba. Samu szerepe a sikerben kétségtelen, azonban Frodót sem kell lekicsinyíteni! Aligha valószínű, hogy Samu ellen tudott volna állni a gyűrűnek oly sok időn át.

  6. Gondolom a fentebb hozzászólók nagyobbik fele nem olvasta a könyvet. Én Jackson helyében kiírtam volna a film elejére, hogy csak az tekintse meg a filmet, aki a könyvet már olvasta. Ugyanis a fenti kérdésekre a könyv kimerítő válaszokkal szolgál és teljesebben, mélyebben tár fel egy gyönyörű történetet egy olyan “korról”, amikor az emberek egymás iránti tisztelete, barátsága még mindenek felett állt…a film csak egy nagyszerűen megvalósított kivonata a könyvnek

  7. ezért nem értékeli a pórnép a filmet. “olyan szar, nincs is vége” – az első rész után. “hosszú, unalmas, szar” – a trilógia megnézése után.
    olvass is néha bazmeg, ne csak a moziban bámuld a vásznat/otthon a plazmát/a monitoron a divx-es avi-t.
    tisztelet a kivételnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.