Heti bemutatók: Dec 14.

Egy biztos, az Eragon-ra elmegyek egyik nap (trailere). Ez a hét nem túl erős amúgy nekem.

  • Eragon
  • Fegyverszünet karácsonyra
  • Forradalmárok
  • Holiday
  • A Születés
human
írta
2006. 12. 14. 13:32
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Heti bemutatók: Dec 14.” bejegyzéshez

  1. Eragonra holnap én is megyek, aztán idén is megvolt a 4 mozi(/év) :D Mai sárkánybámulás elmaradt, mert kifáradtam a melótól, úgy meg utálok moziba menni.

  2. Valaki utálja a sárkányos filmeket. Én kimondottan szeretem. Vagyis szeretném, ha lenne már egy igazán ütős alkotás. De ez az Eragon… Megnéztem ma, hát nagyon gyenge. Aki nem tudja, hgoy trilógia lesz ez is mint a Gyűrűk ura, az nagyot koppan a végén.

    Eleve ott kezdődik a film gyengesége, hogy fakók a színek. Mondjuk egy magyar erdőtől ne is várjunk el tömör zöld színt, egy magyar égbolttól szikrázó kéket. Na meg a rettenetes digitális effekt hibák (keressétek a hegyoldalban a bejáratot, amin keresztül lovagolnak). De ez még nem rontaná le nagyon a filmet, viszont amit történet címen a forgatókönyvírók alkottak és ami a vágás után maradt, az valami förtedelem. Alig van kapcsolódó szál az események között, mintha 100-150 kis felvételt egymás után raknánk, oszt ennyi.
    Magyar szinkron olyan hangsúlytalan lett, (hang)színészi játék nulla. Gondolom volt egy két erős mondat angolul a filmben. Magyarban úgy hangzik el mintha csak felolvasnák egy papírról.

    A sárkány: hááááát. Többet vártam. Főleg a gonosztól. Bár a végén van egy spoiler a köv. részre, gonosz sárkánnyal, de kérem szépen, én azért ültem be, hogy sárkányokat (többes szám!) nézzek! Nem egyet. Aminek ráadásul a kidolgozása is elmarad a Sárkányszívben lévőétől.

    Szóval nagy csalódás volt, 3-4/10 nekem. És ismételten rá kelett jönnöm miért nem akarok moziba járni. Mert addig, amíg a Casino Royale-on teltházzal ugyanazokon a poénokon röhögtünk, addig itt a smároló, dugni akaró tizenévesek nyálcsorgatását kellett végigélveznem kb. 25 fővel. Bár lehet tényleg szar a film. Marad a DVD, HD és a nyugodt mozizás. Akciófilmre azért még néha eljárok.

  3. Hehe, és mégis mozog a föld. Sorba húzzák le a filmet mindenhol, már megijedtem, hogy velem van a baj :D

  4. Hát nemtom, lehet hogy velem vagy a nővéremmel van a gond, de nekünk nagyon tetszett a film. Olvastam én a könyv(ek)et is, de szerintem nem feltétlen tett rosszat a legtöbb módosítás. Én a lopásokat se kezelem súlyosan, ha szerintem működik a film, akkor elnézem, de nem volt nekem semmi szembeötlő nagy lopás sem egyébként. A Gyűrűk Urához hasonlítani a filmet/könyvet pedig fölösleges és nevetséges, előbbi egy eposz és egy gigamegaprodukció, utóbbi pedig egy 17 éves fantasy-rajongó műve és egy akciósított fantasy-mozi.
    Konkrétan a filmről: szerintem a színészek rendben voltak, a szinkron is korrekt volt, a látvány lenyűgöző, a zene korrekten illet a filmhez.
    Tehát 9/10, bocs a sok szövegelésért.

  5. Persze mert nem Gyűrűk Ura hanem StarWars koppintás az egész … az első 40perc biztosan … amiről azt hiszed, hogy nem StarWars koppintás arról azt kell tudni, hogy az csak nem volt benne a filmben viszont a könyvben benne van :)
    (max néhol kicsit megvariálták a timeline -t hogy ne legyen annyira egyértelmű)

    most értem haza a moziból kb 30perce ért véget a film és aszondom életem 10legszarabb mozija között fix ott az Eragorn. Iszonyú pipa vagyok mert nagy elvárásaim voltak … :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.