Az élet mindig drága (Die Hard 3.)

Egy dolgot megtanulhattunk már, soha, de soha ne basztasd a másnapos John McClane-t, mert odacsap. Főleg ha nincs ideje beugrani aszpirinért a patikába holmi emberek megmentése dolog miatt.

Ezúttal még az átlagosnál is korábban kezdődik hősünk napja, már hajnalok hajnalán kigurasztják a hőségben izzadó New York utcáira, egyenesen a felfüggesztés nyugis iszogatásából, mert valami őrült őt akarja megszivatni. Később kiderül miért, de addig még Bruce Willisnek kicsit összevissza kell rohangálnia Samuel L. “Badass” Jacksonnal New York utcáin. Mindemellett végig másnapos, a ruhái leadva mosásra, ezért piszkos trikóban , és még aszpirinje sincs. Csak fegyvere. Amúgy egy robbantgatós örült után folyik a hajsza, de a sztoriról elég ennyi.

A főszereplő ugye ismét Bruce Willis mint John McClane, ezúttal követve a buddy movie szabályait még egy színesbőrű (bocs, afróamerikai) társat is kap Samuel L “Badass” Jackson által. Na jó, a filmbéli neve sem semmi: Zeus. A Rosszfiú szerepét meg Jeremy Irons kapta. Mivel itt a főgonosz nicns annyira szétaprózva, így ebben mindenképp veri például a második részt.

Ha azt nézzük, hogy ez már a harmadik rész, akkor egyértelműen még több akció kell bele. És tulajdonképpen nincs is megállás a lövödözésben meg a robbantgatásban. Na és amúgy is kicsit felpörgették a tempót. Konkrétan pislogni sem szabad néha. Versenyfutás az idővel végig.

Nem is tudom, melyik a trilógia legjobb darabja. Nekem sokáig a második volt, de most egymás után látva mind a hármat, nem tudom. Az első klasszikus a baromi jó gonosszal és a poénokkal. A másodikban a gonoszok annyira nem jók, csak a kokainbáró Franco Nero. Ellenben a havazás és a reptér helyszín lendít a helyzeten. A harmadik meg szakít a sémával, erőteljesebb buddyt kap, meg ellenfelet. Nincs karácsonyi hangulat, viszont alig áll le szusszanni kicsit. Ja és nincs a Holly megmentése szál, szal az a fajta érzelgősség kicsit a háttérbe szorul.

Az élet mindig drága értékelés

Hát igen, pontszámban ugyanúgy jár neki a 8/10 mint a többinek. A kritkák itt vannak: Die Hard 1, Die hard 2. Szerintetek van a trilógiából kiemelkedő, és ha igen melyik az?

18 hozzászólás a “Az élet mindig drága (Die Hard 3.)” bejegyzéshez

 1. Mondom én hogy nem lehet egyértelműen megmondani hogy melyik a legjobb :) Pontosan azok miatt amit te is írtál, mindegyikben van valami jóság.

 2. Számomra a 3. résza legjobb pont amiatt amit írtál, nincs benne felesleges dolog, csak tiszta akció, jó poénok, és a legjobb történet. És a nyitójelenet számomra filmtörténelem.
  (Karácsonykor a sat.1-en szokás szerint leandják, meg is nézem mindet. :) )

 3. Így hirtelen reggel, mikor csipakitörlés közben az oldalra kattintottam, azt hittem 16 utca kritika került fel. :D Nálam a Die Hard 3 a kedvenc, nagyon jó volt a Samuel-Willis páros. És Isten éltesse utólag Zeusz mestert, aki 58 éves volt 21.én! :D

 4. Mint már írtam is, a harmadik rész az első kettőhöz képest szinte semmi. Ha a sorozathoz viszonyítjuk akkor rossz, ha magába nézem, akkor is csak egy nézhető. Az első kettő 100 %, szerintem alap mindakettő, csak úgy mind Bruce bá’ egy másik filmje a Az utolsó cserkész. De sajnos ezzel a Die Hard 3-al nálam mellélőttek, mert ebben már nincs semmi izgalom, és olyan érzésem van, hogy a harmadikba se lesz túl sok.

 5. Sztem egyértelműen a harmadik rész. A második nagyon nem fogott meg, talán 2.legjobb az 1.rész…

 6. simon biztos azt mondaná, hogy a harmadik a legjobb és milyen igaza lenne.
  ha úgy adódik biztosan megnézem pedig nálam az akció kerülendő kategória, de ebben vannak igen emlékezetes jelenetek, amiket felidézve el-elmosolyodom:-)

 7. samuel jackson legjobb. english, mothafucka, do you use it?
  mondjuk az egy másik film. de ebben is isteni.
  azt hittem, lesznek hasonló “hidden feature”-k a star wars-ban is mace windu-ként.

 8. Nem fair az elsőhöz hasonlítani semmit, mert az klasszikus :-) A harmadik viszont történetben, poénokban messze jobb a többinél. Kérünk még ilyet. Sajnos a 4-ben egyelőre nem érzek annyi eredetiséget, mint ami a 3-ban megvolt, utálom ha csak a nosztalgia visz el a hátán egy folytatást.

 9. Szerintem a harmadik a legjobb. Több akció, még több poén. Az első tényleg klasszikus, a második nézhető, a harmadik kötelező. Nem tudom miért, de mikor a második részt már vagy huszadjára láttam, kezdtem unni. A harmadikat viszont még harmincadjára sem tudom megunni, és ugyanúgy nevetek ugyanazon a poénokon. Ha rangsorolni kellene, akkor 3., 1., 2. rész.

 10. Ha rangsorolni kéne, akkor
  1 hely: az első és a második rész
  10. hely:) harmadik rész

 11. A Die Hard 2-t meg se kellett volna csinálni. A Die Hard nem a 18karikás filmek kategóriájába tartozik. A 4et meg nem Wisemannek kellett volna csinálni.

 12. sztem ez a legjobb mind a négy közül.jó sztori jó szinészek sok akció nagy beszólások erről szól egy igazi jó akciófilm.jah és újra sikerült egy normális főgonoszt teremteni a gyenge második rész után

 13. ez a kedvenc részem. pörgős, jó poénok, kiváló szinkron (hozzáad a filmhez), jó karakterek, végig hiteles sztori.
  az eleje pedig szerintem egyike a legkiválóbb opening scene-ek közül: remekül fejezi ki, hogy ez nem egy átlagos new yorki nap. már az első percben beledob a mélyvízbe.
  csak gratulálni tudok McTiernannek, hogy képes volt hozni az első rész színvonalát (és egy kicsit túl is szárnyalni azt).

  9/10

 14. Tudja valaki, hogy mi az a zene ami akkor szól amikor a metró robbantás után szól amikor jönnek a teherautókkal meg amikor utána mennek be a bankba? A sountrack cd-n nem találom.

 15. Summer in the city – Ha valahol rádióban, üzletben, akárhol meghallom ezt a Joe Cocker számot egyből ez a film jut eszembe.
  Soha nem hiányoltam belőle a karácsonyt, New Yorkot pedig imádom és szerintem Samuel Jackson rohadt jó volt ebben a szerepében is! A Die Hard filmek közül ennek a résznek a legjobb a forgatókönyve, és Jeremy Irons is eléggé jó a szerepében.
  Az pedig mennyire laza, hogy McClane az egész filmben aszpirint keres, és végül a film végül a főellenség Simontól kap, sőt! még a dobozt is megtarthatja!
  Nállam simán megütötte a 9/10 es szintet.

  A rangsor pedig így nézne ki:

  #1- D.H.1- 10/10Mert karácsony, mert Nakatomi plaza, mert tudjuk, hogy az ökölbeszorított lábújjak pihentetnek, mert Alan rickman, mert “now i have a machine gun ….”

  #2- D.H.3- 9/10

  #3 -D.H.2-8/10 csak azért van kicsit hátrább mert, valamivel gyengébbek az ellenfelek

  #4- D.H.4- 8/10 kevés káromkodás :\

 16. ahogy a Joey egyik részében Matt LeBlanc mondja:
  “- ha a kedvemben akasrz járni melyik die hard-ot veszed ki a tékából?”
  -az egyet?
  -nem! mind a hármat!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.