Smaragd meg gyöngy az ismétlések tengerében

Az eszem megáll mennyi fost tudnak ismételni. Értjük, hogy egész nap kell adni valamit mert mindenki otthon ül és a bejglit majszolja, na de ennyire? Azért találtam valamit amin tudok szórakozni, rég láttam na.

– Ez olasz volt.
– Most meg praktikus.

Igen, A smaragd románca és A nílus gyöngye. Hiába, a 80-as években tudtak kalandfilmeket csinálni. Nem, nem ezek a csúcsai, hanem például az Indy filmek, de azért ezek is elég szórakoztatóak. Most komolyan, egy nem olyan szép nővel, aki mégis jó főszereplőnek bizonyul, Kathleen Turnerrel meg Michael Douglassal ilyen kellemes kalandfilmeket csinálni. Na és Danny De Vito. Meg rengeteg beszólás. Enniy a recept, na és Columbia és Afrika mint helyszín (a Nílus címben szerepléséből azért ez a második kitalálható volt).

Igen komolytalan, na és? Ha egyszer nincs híd a folyón akkor hogy kelünk át rajta? A második részbe meg mégtöbb látványosság, ahogy egy folytatásba kell. Például repülőgépes előzés egy autóuton.

Csak ennyit akartam. Ki kedveli még ezt a két filmet?

human
írta
2006. 12. 26. 17:18
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Smaragd meg gyöngy az ismétlések tengerében” bejegyzéshez

 1. Én , én…a 80as években tudtak még, folyt az akció, meg kaland. Mostmeg…CGI hegyek , tévében meg az újraszinkronok, kivágások a filmből, stb…
  Azt hiszem még valahol megvan VHS-en a két film:)

 2. Szerintem is jó ez a két film, Danny De Vito tevékenykedésén olyan jókat tudok nevetni :)
  Meg jó szövegek is vannak benne:
  -nincs nekem autóm!
  -nekem csak egy öszvérem van, Pepe!

  (Pepe a V8-as Ford Bronco)
  A nílus gyöngyét nagyon rég láttam (a smaragdot meglestem tegnap) , de emlékeim szerint az is tetszett!

 3. ááá, ilyenkor jut eszembe, hogy mennyire nincs mostanában jó kis kalandfilm. :(

  amikor véletlenül az rtl-re kapcsoltam – már bőven a felénél voltat – a fejemet vertem a falba, hogy lemaradtam.

  imádom ezt a két filmet!

 4. Alapfilmek, mást nem nagyon tudok hozzáfűzni. Csak annyit: Hát igen régen még tudtak kalandfilmet csinálni.

 5. Igen, én is csak azt tudom mondani, h ezeknél a filmeknél még a szikron is überkirály volt, most meg szinte mind gáz, a régieket meg újraszinkronizálják…

 6. Nekem ez a film mindig is egy kicsikét indy copy volt, de attól még nagyon szerettem. Sztem az első rész sokkal jobb a másodiknál, de akkor is a kalandfilmek egyik legjobbikai. Azért Indiana Jones Rulz. Most döbbenek rá, hogy mennyire hiányzik a 80as évek mozigyára. (mondjuk én ezeket csak a 90es évek elején láttam)

 7. Mindkettőt szeretem, de a Smaragd klasszisokkal jobb. Nemrég töltöttem le eredeti hanggal és hát az is nagyon jó. Na igen, újraszinkronizálás suxx. VHS-en nekem is megvannak valahol.

 8. Az Indy filmek miatt rendesen hányok a kalandfilmektől, de eeket imádom. Ja, és ugye Jack Black együttesének egyik neve az volt a High Fidelity-ben, hogy Race for Kathleen Turner :)

 9. én imádtam őket, valahogy jól ki voltak egyensúlyozva, tényleg, mint az indy filmek, persze ugye azokat nem úti, mert nem lehet. de volt benne némi romantika, akció, poén, és egyáltalán nem volt erőszakos. jó volt, kár, hogy már nincs meg egyik kazetta és a videó sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.